Byrådsmøder Nyhed

Hjemløse sat på gaden af kommunen på ugyldigt grundlag

Udgivet den

Der er nyt i sagen omkring de hjemløse og Hotel Lux, hvor kommunen har fået smidt de hjemløse på gaden. Det undrer mig at Slagelse Kommune nu flere gange har skiftet holdning til hvilken lovgivning de mener at hotellet ikke opfylder, siden at kommunen mener at de hjemløse ikke må være på hotellet i mere end 6 uger.

➡️ Først brugte kommunen paragraffer fra planloven som argument. Det blev tilbagevist.

➡️ Da det blev tilbagevist, skiftede kommunen til at bruge byggeloven på de paragraffer, der handler om byggetilladelser og sommerhuse, som argument. Det blev også tilbagevist.

➡️ Derefter har kommunen skiftet til at henvise til bygningsreglementet 2018 § 6, der ikke handler om hoteller, men om midlertidige konstruktioner såsom transportable telte.

➡️ Og nu her i går på byrådsmødet påstod kommunen at det nu skyldes at de hjemløse skal have en lejekontrakt, selvom vi taler om et hotel. Det blev sagt af vores kommunaldirektør.

Man får godt nok lange… arme af det her. 🙁
Og det går udover vores mest udsatte mennesker.
Som kommune har vi et ansvar for at vi overholder loven – altså loven, og ikke hvad kommunen selv finder på af firnurligheder.

Der er selvfølgelig ingen der mener at hotellet er en langsigtet god løsning, men det er en måde at få de hjemløse væk fra gaden og ind med tag over hovedet på kort sigt. Og det er hammerkoldt udenfor.

Man kan se sagen her: https://slagelse.kommune-tv.dk/watch/3740?t=2h4m10s&chapter=50310