Christopher Trung, byrådsmedlem:


Menneske før politiker
  • 30 år, opvokset i Slagelse, adopteret fra Vietnam.
  • Softwareudvikler med arbejde inden for fødevaresikkerhedsområdet.
  • Byrådsmedlem for Radikale Venstre, med fokus på handicapområdet, ældreplejen, børn og socialt udsatte.
  • Bor i Slagelse.

Mød Christopher Trung

“Jeg føler mig utrolig heldig og privilegeret i mit liv. Jeg er 30 år og bor i Slagelse sammen med min kæreste. Til daglig arbejder jeg som softwareudvikler i København, men min hjerteblod ligger i mit engagement lige her i Slagelse Kommune, hvor jeg også er vokset op.

Jeg brænder for at gøre en positiv forskel i lokalsamfundet, stort som småt. Samtidig værdsætter jeg vigtigheden af balance i livet. Derudover er jeg aktiv i foreningslivet, hvor jeg er med til nogle forskellige projekter, der gør en forskel for socialt udsatte.

Jeg er taknemmelig for alle de muligheder, jeg har fået, og jeg ser frem til at fortsætte mit arbejde for at gøre vores kommune til en endnu bedre kommune for alle at leve i – hele livet.”

– Christopher Trung

Personlige baggrund

Det lå ikke i kortene, at Christopher Trung skulle blive politiker. Hans tidlige liv var præget af en rejse, der tog ham fra børnehjemmet i Vietnam til Danmark. Trods at specialskole var en del af hans barndom, har en opdragelse med sunde værdier og nogle fornuftige valg været med til at forme ham til den inspirerende person, han er i dag. Både som medlem af byrådet i Slagelse Kommune for Det Konservative Folkeparti, som aktiv ildsjæl i foreningslivet, og som en stærk forkæmper for mennesker med handicap.
Læs mereSom spæd blev Christopher adopteret fra Vietnam af et dansk forældrepar. Hans biologiske mor var desværre syg, og valgte i den forbindelse at give Christopher til et beskyttelsescenter, med ønsket om at han kunne få bedre muligheder i livet end hvad hun kunne give ham. Nogle måneder senere blev han adopteret af et dansk forældrepar, Holger og Jette, der opdragede Christopher med sunde værdier, der har gjort ham til den han er i dag.  For at ære hans biologiske mor og hendes afgørelse, valgte Christophers forældre at Christopher skulle beholde sit fødenavn “Trung”, som en del af hans navn.I årene der fulgte, holdt Christophers biologiske mor sig tæt på beskyttelsescentret i håbet om at få mulighed for at se ham igen. Og skæbnen ville, at ti år senere skulle der ske noget bemærkelsesværdigt.Da Christopher Trung og hans familie var på ferie i Vietnam og besøgte beskyttelsescentret, stødte de tilfældigvis på hans biologiske mor. Det blev et øjeblik af dyb forbindelse, hvor hun endelig kunne få vished om, at hendes valg om at give ham væk var den rette beslutning.Christopher gennemgik en særlig skolegang på Rosenkilde Skole i Slagelse, som var en specialskole for børn med autisme. Han fulgte sin passion og blev uddannet som softwareudvikler ved AspIT og har arbejdet inden for dette felt lige siden.Hans rejse har ikke kun formet ham som en stærk person, men har også givet ham indsigt og erfaringer, som han nu bringer med sig som byrådsmedlem, hvor han kan gør en positiv forskel for de svageste borgere i Slagelse Kommune.

Politisk baggrund
Hvorfor politik? 

Som en ung mand med et handicap har jeg førstehåndsviden om de udfordringer, mennesker med handicap står over for. Denne erfaring har vækket min passion for at sikre bedre muligheder for, at alle kan deltage fuldt ud i samfundet og opnå et godt liv.

Det er ikke nok at fokusere på overlevelse og eksistens. Vi skal skabe et samfund, hvor mennesker med handicap får de samme chancer som alle andre.

Samtidig er og har jeg i mange år været aktiv i frivilligt socialt arbejde. Her handler det først og fremmest om at gøre en betydningsfuld forskel for andre. Det er det jeg er formet af og optaget af, både som menneske og som politiker, og det er det jeg mener der er brug for mere af i lokalpolitik. Derfor er jeg i politik.

Christopher Trung
C

Mens nogle måske ser min indsats som en altruistisk handling, er jeg også bevidst om, at min kamp for bedre forhold i ældreplejen og på handicapområdet, faktisk også er en investering i min egen fremtid. For jeg vil også gerne kunne glæde mig til min alderdom.

Derfor er jeg besluttet på at forbedre ældreplejen og sikre, at vores ældre borgere får den værdighed, respekt og omsorg, de fortjener. Ved at styrke ældreplejen og skabe et samfund, der sætter pris på vores ældres bidrag, kan vi sikre, at vi alle kan se frem til en alderdom, der er fyldt med tryghed og livskvalitet. 

Selvom jeg er det yngste genvalgte byrådsmedlem, er jeg drevet af erfaring og lærdom. Jeg er opsat på at lære og udvikle mig som person og som politiker, for at kunne være den bedste repræsentant for mine vælgere og lokalsamfundet. Jeg ved at jeg som politiker ikke kan vide alt om alting.

Ingen kan vide alt, men alle kan vide noget. Jeg sætter særligt stor pris på dialog og input, ligesom jeg aldrig er længere væk end et telefonopkald. 

Det gode ved konservatismen er, at vi ikke på forhånd har et fastlåst ideologisk billede af hvordan verden skal se ud. Men vi har nogle værdier og principper.

Gennem mit politiske arbejde ønsker jeg at skabe en bedre fremtid for alle borgere, uanset baggrund eller evner. Det er min overbevisning, at vores samfund skal måles på, hvordan vi behandler de allersvageste borgere.

Alle borgere i Slagelse Kommune har ret til et godt liv – hele livet.”

– Christopher Trung

Mød Christopher Trung på de sociale medier