Mærkesag

En værdig ældrepleje i Slagelse Kommune

vi skal passe godt på hinanden

En værdig ældrepleje handler om retten til et godt og værdigt liv – hele livet. 

Slagelse Kommune blev under socialdemokratisk ledelse kastet ud i en helt ekstraordinær dårlig økonomisk situationDet har blandt andet ramt ældreplejen, og går ud over personalets arbejdsmiljø, som så rammer den service som borgerne oplever.  

Som det eneste byrådsmedlem har Christopher Trung været ude og følge både medarbejdernes arbejdsdag i hjemmepleje og på plejecentre, flere forskellige steder i kommunen, umiddelbart efter at besparelserne trådte i kraft. Dette er for at få en forståelse på et dybere niveau om hvordan de politiske beslutninger påvirker livet for ældreplejens borgere og ansatte. 

Logo for Christopher Trung, byrådsmedlem for Radikale Venstre.

Opdateret d. 25. juni 2023

"At blive ældre i Slagelse Kommune skal være noget, man glæder sig til.
Jeg vil lyve hvis jeg sagde at det var sådan i dag. Vi har ret til værdighed, og det skal gælde hele livet. Det er målet."

Fokus på arbejdsmiljøet

Man skal ikke have ondt i maven når man går hjem fra arbejdet i ældreplejen

“Det vil ikke være fair at forvente at medarbejderne i ældreplejen skal løbe stærkere end de gør. De ansatte brænder virkelig for at gøre en forskel. Desværre er den økonomiske situation i Slagelse Kommune med til at presse medarbejderne så meget, at de risikerer at brænde ud. 

En ting står klart: Man skal ikke opleve at have ondt i maven når man går hjem fra arbejdet i ældreplejen, fordi der ikke var den nødvendige tid til at give borgerne den omsorg de har behov for. 

Derfor er det vigtigt at hvis ikke ældreplejens ledere kan stå inde for selv at udvælge hvilke opgaver som medarbejderne ikke længere skal løse som følge af besparelser, så må det være et politisk ansvar at udpege disse opgaver. På den måde er det ikke medarbejderne der skal stå på mål for konsekvenserne af kommunens økonomi.”

– Christopher Trung