Nyhed

Fuld opbakning i byrådet til bedre normeringer i daginstitutionerne i Slagelse Kommune

Udgivet den
Bedre normeringer i daginstitutionerne i Slagelse Kommune

 

På byrådsmødet den 27. maj 2019 lykkedes det Venstre, Radikale Venstre og Dansk Folkeparti sammen med Enhedslisten at få hele byrådets opbakning til bedre normeringer i daginstitutionerne i Slagelse Kommune.

Efter længere tids drøftelser, endte det med at Socialdemokratiet, Liberal Alliance og SF kunne tilslutte sig forslaget til bedre normeringer i daginstitutionerne.

Et enigt Slagelse Byråd

Alle partierne i byrådet har forpligtet sig til at arbejde målrettet for at skaffe den pose penge det koster at indføre bedre normeringer, i forbindelse med de kommende budgetforhandlinger.Der igangsættes blandt andet en proces, hvor blandt andet dagtilbud, de faglige organisationer og forældrebestyrelser skal være med til at udarbejde et katalog over, hvilke bureaukratiske, unødvendige eller overflødige arbejdsgange, som kan byttes med mere tid til de varme hænder til børnene.

Bedre normeringers betydning for børnehaver og vuggestuer i Slagelse Kommune

Bedre normeringer vil være med til at sikre bedre forhold for vores børn i daginstitutionerne på flere måder:

  • Færre tilfælde hvor der skal planlægges med alene-tid, hvor én pædagog står alene med den samlede børnegruppe.
  • Mere tid til tid til nærvær, omsorg og aktiviteter, der understøtter børnenes trivsel og udvikling.
  • Mere fleksibilitet for personalet..

Som byrådsmedlem for Venstre er jeg stolt over dette tiltag, og jeg er glade for at der har været vist samarbejdsvilje fra den røde side til glæde for børnene.