Nyhed

Venstre sikrer handicaptilgængelighed i fremtidig udvikling af Slagelse Kommune

Udgivet den

Christopher Trung fra Slagelse Byråd og Venstre i Slagelse

På trods af at enkelte politikere, heriblandt Lis Tribler (A) talte imod at lade handicappolitik og tilgængelighed indgå som en central del af strategien for hvordan Slagelse Kommune skal udvikle sig, lykkedes det alligevel forslagsstiller Christopher Trung (V) at få fuld opbakning til forslaget på byrådsmødet i mandags.

Beslutningen glæder den unge venstremand:

– Det er så vigtigt at vi tænker handicaptilgængelighed ind fra starten af. F.eks. ved byggeri er det langt lettere at sikre handicaptilgængelighed for f.eks. kørestolsbrugere, hvis vi har det med fra start af, i stedet for først at komme i tanke om det når byggeriet er godt i gang. Vi taler ikke kun om fysisk tilgængelighed, men tilgængelighed i det hele taget.

Kommunen havde glemt beslutningen

At lade handicappolitikken og tilgængelighed være en central del af strategien og kommuneplanen, var faktisk en beslutning som Byrådet allerede havde vedtaget tilbage i december måned, igen som følge af et forslag fra Venstre. Men da strategien skulle endelig godkendes på byrådsmødet i mandags, manglede både handicappolitik og tilgængelighed i det omfang det var blevet besluttet.

– Handicappolitikken var ikke engang nævnt i strategien, faktisk var der intet ord om handicap. Og tilgængelighed indgik langtfra som en central del af strategien, sådan som vi havde besluttet. Faktisk var der kun tilføjet 2 ord omkring tilgængelighed.

Beslutningen om at lade tilgængelighed få en central rolle i strategien, følger blandt andet anbefalingerne fra Handicaprådet, som Christopher Trung også henviste til da han forsvarede sit forslag på byrådsmødet.

Historisk beslutning for Slagelse Kommune

Afslutningsvis fortæller Christopher Trung at beslutningen er historisk, idet at handicappolitik og tilgængelighed aldrig før har haft en så stor betydning i udviklingen af kommunen:

– Handicappolitikken og tilgængelighed har aldrig før fået en så central rolle i udviklingen af kommunen, som det har fået nu. Jeg er glad og stolt over det her, og det er godt nyt for alle borgere med et handicap i Slagelse Kommune.

Fakta:
Se klippet fra byrådsmødet her