Nyhed

Erhvervsklasser kommer til Slagelse Kommune

Udgivet den

Erhvervsklasser i Slagelse Kommune

Af Christopher Trung (V) – Byrådsmedlem for Venstre i Slagelse Kommune

Et samlet byråd har med Venstres bemærkninger besluttet at etablere de første erhvervsklasser til Slagelse Kommunes folkeskoleelever! Jeg tror på at dette bliver en enestående mulighed for at lade folkeskoleelever udfolde deres praktiske talenter og drømme inden for håndværk, design og andre praktiske fag! 🤩

Erhvervsklasserne etableres med afsæt i folkeskoleloven og lever op til minimumstimetal og vejledende timetal, så eleverne får de bedste forudsætninger for at bestå folkeskolens afgangsprøve. Med erhvervsuddannelsesreformen, som Venstre var med til at vedtage, følger der en klar målsætning om at mindst 25% af de unge  vælger en erhvervsuddannelse direkte efter 9. eller 10. klasse i 2020. Det er den målsætning vi prøver at understøtte med dette tiltag.

Der har været en drøftelse om placeringen af erhvervsklassen med overbygningsskolerne, og her har Marievangsskolen i Slagelse vist interesse. Skolen lever op til ovennævnte kriterier og vil meget gerne varetage opgaven.

Det er super godt nyt! Sådan! 

Men hvad mener du om de nye erhvervsklasser? Giv din mening til kende på Facebook her!