Nyhed

Unge med handicap risikerer at blive tabt mellem to stole når de fylder 18 år

Udgivet den
Christopher Trung

Som det er i dag, risikerer unge med handicap at blive ladt i stikken uden hjælp fra den ene dag til den anden – blot fordi de fylder 18 år. Derfor skal vi have en bedre overgang fra barn til voksen, når man har et handicap. 
 
Det er en af grundende til at jeg i år 2017 stillede op til byrådet, hvor jeg blev valgt ind.  Siden da har jeg aktivt i byrådet arbejdet på at forbedre forholdene for borgere med handicap – både når vi taler om fysiske så vel som psykiske handicaps. 

Siden da er der sket lidt af hvert.

  • Vi har fået sikret at alle kommunens afdelinger er bevidste om svarfristen på 10 dage, for at styrke sagsbehandlingen.
  • Og vi har omlagt STU til at have et langt større fokus på at få klædt den unge på til beskæftigelse eller ordinær uddannelse.
  • Vi har også netop fået vedtaget et nyt mestringshus for unge i alderen 16-25 år, som jeg håber kan medvirke til en bedre overgang.

Men vi skal blive endnu bedre. Fra Christiansborg har Venstre med en bred vifte af folketingspartierne samarbejdet om en lovændring der skal sikre en tidlig start på sagsbehandlingen, så kommunernes behandling af den unges sag skal starte allerede når den unge fylder 16 år.

Jeg ser frem til implementeringen af denne lovændring.

Hvis du har noget input til mig om hvad vi kan gøre i Slagelse Kommune, er du velkommen til at kontakte mig.

– Christopher Trung
Medlem af Slagelse Byråd for Venstre.

Telefon: 21 40 80 28
E-mail:
trung@slagelse.dk