Nyhed

Lokalpolitiker kalder det for en hån: 4 stykker chokolade til plejepersonalet og 1 uges ekstra ferie til cheferne for indsats under COVID-19

Udgivet den

Det er en hån mod plejepersonalet i Slagelse Kommunes hjemmepleje og plejecentre, når beslutningstagerne vælger at belønne cheferne med en hel uges ekstra ferie, imens de menige ansatte må slå sig til tåls med fire stykker chokolade, som tak for den ekstraordinære hårde indsats under COVID-19.

Det er ikke et spørgsmål om hvorvidt at cheferne fortjener det eller ej. Det er bare et virkelig dårligt signal at sende over for plejepersonalet, og jeg forstår udmærket frustrationen som flere har givet udtryk for.
Og ja, jeg ved godt at medarbejderne er blevet lønnet for overarbejdstimer. Men det vil de jo også have været for overarbejdstimer uden for COVID-19, imens en uges ferie til mellemlederne/cheferne er noget helt ekstraordinært.
Det her bidrager blot til en dybere og større grøft mellem lederne og medarbejderne – og ikke mindst SOSU-eleverne. Det er en grøft, der desværre har været der i flere år, hvis man går ud fra en af de analyser der tidligere er blevet lavet på ældreområdet i kommunen.

Der er brug for en ny ledelse af Slagelse Kommune, som vil skabe bedre rammer for dem, der leverer velfærden. En ledelse, der vil give frihed til de medarbejdere, der brænder for at sætte mennesket i centrum. Og det vil Venstre.

– Christopher Trung
Byrådsmedlem for Venstre i Slagelse Kommune