Nyhed

Christopher Trung: “Kan I se jer selv i spejlet, kære regering?”

Udgivet den
Kan I se jer selv i spejlet, kære regering?
 
Ved de politiske beslutninger jeg er med til at træffe som en del af Slagelse Byråd, spørger jeg altid mig selv: Kan du se dig selv i spejlet?
 
Det samme spørgsmål kunne man stille til de ansvarlige politikere i minkskandalen. Også kendt som regeringen. 
 
For i en tid med løgne, COVID-19-krise og manglende retssikkerhed på flere fronter, er det simpelthen så vigtigt at vi værner om vore eget moralske kompas og vores egen ordentlighed. Det er ikke vælgernes ansvar om vi kan se os selv i spejlet – det er vores eget ansvar.
 
Ansvaret gælder ikke kun når der skal klippes snore og holdes skåltaler, men også når de svære beslutninger skal træffes. Nationalt såvel som lokalt. Hold fast i sagligheden og ordentligheden! Hold fast i at ingen i regeringen er eksperter, og derfor må ty sig til de anbefalinger fra fageksperterne i stedet for at blive egenrådige. 
 
Uden sammenligning, så har vi lokalt i Slagelse Kommune også set et væld af sager de seneste år, heriblandt bus-skandalen, utilstedelig politisk behandling af hjemløse mennesker, hån mod frontpersonalet i ældreplejen, manglende efterlevelse af byrådets beslutninger, ringe behandling af vores frivillige ildsjæle i forbindelse med Spejdernes Lejr, enorm utilfredshed fra en masse børnefamilier omkring kommunens sagsbehandling, og meget mere. Listen er bestemt ikke udtømmende, men enkelte sager er simpelthen for grelle til at jeg vil nævne dem igen.
 
Alt dette bekræfter mig dog mere og mere i, at nogen af os har vores moralske kompas i orden, og at ordentlighed og saglighed er den rette vej at gå. Jeg skal ikke kunne redegøre for hvordan andre har valgt at forholde sig.

 

Én ting er sikkert: Der er brug for at bringe ordentligheden og sagligheden tilbage i dansk politik. Nationalt så vel som lokalt.

 

– Christopher Trung 
Medlem af Slagelse Byråd