Nyhed

Trung: Mangel på ordentlighed at lukke Rusmiddelcentrets Lokalteam

Udgivet den
Bemærk: Dette indlæg er udgivet før den 20. november 2021, hvilket er før hvor Christopher Trung endeligt besluttede at træde ind i Det Konservative Folkeparti fra Venstre af.

Af Christopher Trung, byrådsmedlem i Slagelse Kommune og kandidat til kommunalvalget d. 16. november for Venstre.

Nogen af vores fantastiske ansatte har knoklet for etableringen af et velfungerende Lokalteam i Rusmiddelcentret, der sikrede en synlig, lokalnær og let tilgængelig tilstedeværelse og indsats direkte til de alt for mange borgere, der er ramt af et stof- og/eller alkoholmisbrug. 

Lokalteamet tilbyder gratis rådgivning til borgere, pårørende eller andre som oplever at have problemer med stoffer eller alkohol. De kommer ud alle steder, hvor der er behov og tager gerne en snak over telefonen, hvor man kan vælge at være anonym. 

Det er en kæmpe indsats, der var med til at opretholde et nært og styrket samarbejde med samarbejdspartnere og lokal- og civilsamfundsakører. 

Alle politikerne i fagudvalget bakkede op om Lokalteamet. Det gjorde de i hvert fald før valgspurten. Nu, ind ad bagdøren i forbindelse med næste års budget, har politikerne bag budgettet desværre besluttet at lukke Lokalteamet og set bort fra udvalgets anbefaling om at det skulle blive et permanent tilbud. Venstre var ikke med i budgettet da det ikke hang sammen.

Man siger noget, men gør noget andet. Og det er virkelig ærgerligt. Særligt fordi at Lokalteamet var en virkelig god investering!  Et eksempel på mennesket før systemet, som jeg og Venstre kæmper så hårdt for. Og ja. Det fremgik heller ikke i vores budgetændringsforslag. Fordi jeg faktisk troede at det var blevet taget med, når hele udvalget trods alt var med på det. Jeg tænkte det var implicit.

Jeg var godtro. Jeg er dybt ærgerlig over det. Og jeg er ked af det, fordi jeg ved at jeg skulle have været mere opmærksom.

Derfor stemte jeg, Christopher Trung, og Jørn-Ole Didriksen fra Venstre, imod vedtagelsen af handleplanen for nedlægning af Lokalteamet. 

 

Fakta om Lokalteamet


Lokalteamet tilbyder gratis rådgivning til borgere, pårørende eller andre som oplever at have problemer med stoffer eller alkohol. De kommer ud alle steder, hvor der er behov og tager gerne en snak over telefonen, hvor du evt. kan være anonym.

Lokalteamet har i prøvehandlingsperioden på nu godt 1½ år vist gode resultater, også på trods af
coronaperioden, hvorunder meget lukkede ned og tilgængeligheden blev betydeligt begrænset.
Teamet er lykkedes med både lokalnært at yde åben og nemt tilgængelig rusmiddelrådgivning for borgere og pårørende, øge den lokale synlighed og informationsniveauet og undervise, styrke samarbejdet med både lokalsamfund, civilsamfund og samarbejdspartnere og helt konkret i forhold til tidligt at have afhjulpet umiddelbare rusmiddelrelaterede problemstillinger, såvel hos borgere som hos pårørende og samarbejdspartnere.


Teamet har også konkret motiveret flere borgere i rusmiddelbehandling – særligt flere borgere med alkoholudfordringer. Denne indsats fra Lokalteamet adresserer således målrettet behovet i Slagelse Kommune for, at flere borgere og pårørende får tæt-på-hjælp til deres udfordringer og at nogle borgere heraf brobyggende kommer i rusmiddelbehandling.


Politisk flertal bakkede op om Lokalteamet

Inden valgspurten, valgte Venstre, Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti at stemme for at bakke op om Lokalteamet, således at det kom med til budgetforhandlingerne.

Da budgettet skulle så vedtages, valgte Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti at vedtage et budget, hvor Lokalteamet dog manglede. Med det resultat, at Lokalteamet nu lukkes ned.