avatar

Skrevet af Christopher Trung, tidligere byrådsmedlem for Venstre. 
Nu trådt ind i Det Konservative Folkeparti.

Som flere af jer har vidst siden lørdag morgen den 20. november, fik jeg besked om at jeg ikke stod til at få en udvalgsformandspost – heller ikke i Socialudvalget. Det var før jeg tog beslutningen om at træde ind i Det Konservative Folkeparti. 

Det var selvfølgelig helt uforståeligt hvorfor jeg ikke fik en formandspost, på trods af at jeg havde fået 1.304 personlige stemmer, og står som den med 5. flest personlige stemmer i hele Slagelse Byråd, og som Venstres tredje største stemmesluger. Vel og mærke efter en lang og hård valgkamp, jeg selv har finansieret af egen lomme. Alligevel er der flere nu valgte byrådsmedlemmer med langt færre stemmer end jeg, som har fået en formandspost. 

Det har udløst rigtig en hel del kommentarer, opkald og beskeder fra flere af jer, som har udtrykt stor ærgrelse over det. Men det er sådan spillet nu en gang er. Jeg har gjort mit bedste.

Uanset hvordan vælgerne har stemt, så tegnes der et billede af et uskrevent hierarki, baseret på andre parametre end stemmetal, som jeg ikke helt selv kan gennemskue eller har indflydelse på. Den bedste måde jeg kan repræsentere mine 1.304 vælgere på, kræver at jeg ikke er bundet af et sådant hierarki. For nogen fungerer det. For andre gør det ikke. De sidste 4 år har været præget af at jeg ikke har oplevet at blive behandlet godt, internt i byrådsgruppen.  Det her var så bare dråben, der slukkede håbet om at der var plads til mig i Venstre i Slagelse.

Jeg forlod hierarkiet/partiet i fred og fordragelighed. Nogle dage senere, inden det blev offentliggjort at jeg trådte ud af Venstre, sad jeg og Jane Dahl til møde med Knud Vincents, hvor vi blev enige om at der ikke skulle angribes på nogen måder.

Det holdte ikke så længe, desværre, som vi kan se i dagens Sjællandske. Men jeg tilgiver det!
For Slagelse Byråd har ikke brug for mere bitterhed. Men det angreb mod mig, der blev slynget ud i den omtalte avisartikel, har ført til behovet for dette indlæg som du lige nu er i gang med at læse. 

Jeg vil, ligesom ved forrige valg, lade mit arbejde tale for sig selv.

De mærkesager jeg har slået mig på, og som kan læses på forsiden af min hjemmeside, er stadig de mærkesager jeg kæmper for.

Jeg ønsker alt det bedste for mine nu tidligere partikollegaer i Venstre – det parti jeg har investeret godt 7 år af mit liv i. 

Stort tillykke til mine nye byrådskollegaer med valget og posterne, heriblandt Jane Dahl, Philip W. Weirup og Troels Christensen fra Det Konservative Folkeparti. Der tegner sig et fantastisk vinderhold!

Stort tillykke med borgmesteransvaret til Knud Vincents. Det er stort!

Blandt den nye Venstregruppe kan man med fordel kigge efter Nicki Ottevig, Stine Søgaard og Ida Lynge, der har været super gode at arbejde sammen med. Og jeg glæder mig til samarbejdet med blandt andet Ida Lynge og de andre kommende udvalgskollegaer i Socialudvalget, seniorudvalget og sundhedsudvalget.

Stort tillykke til Sofie Janning fra Socialdemokratiet, der fik formandsposten for Socialudvalget. Ja, stort tillykke til alle med tillidsposterne!

Og så glæder jeg mig utrolig meget til samarbejdet. Ikke blot med byrådet, men også med alle de skønne godtfolk fra Det Konservative Folkeparti, der har taget utrolig godt imod mig. 

Jeg er så klar på et opgør med uforsonlig blokpolitik!

Tidsforløb
  • År 2013 Christopher står nederst på en lokalliste til kommunalvalget, for at støtte en tidligere kollega, Anni Vilsgaard. Han melder sig ud umiddelbart efter kommunalvalget.
  • År 2014 Christopher melder sig ind i Venstre og Venstres Ungdom, efter at have fået smag for politik. Han bliver også formand for Slagelse Ungeråd.
  • År 2014-2017 Christopher engagerer sig massivt i Venstre og Venstres Ungdom, og bliver blandt andet valgt ind i kredsbestyrelsen for Venstre. Han bliver enstemmigt valgt til det landsdækkende aktivitets- og kampagneudvalg for Venstres Ungdom, hvor han blandt andet var med til at udarbejde flere kampagner. Han er stærkt aktiv i forbindelse med Folketingsvalget for daværende lokale folketingskandidat, Morten Dahlin (V).
  • År 2017 Venstres opstillingsmøde til kommunalvalget i år 2017. Christopher placeres af de fremmødte som nr. 19 på Venstres opstillingsliste.
  • År 2017 – November Kommunalvalg 2017: Christopher springer listen med 13 pladser med 267 stemmer, og brager ind i byrådet som den med 6. flest stemmer fra Venstre.
  • År 2019 Folketingsvalg 2019: Christopher går ind i valgkampen for at få valgt den daværende lokale folketingskandidat, Morten Dahlin (V). Han hjælper også fhv. borgmester Stén Knuth under valgkampen, der stillede op til folketinget. Både Morten Dahlin og Stén Knuth bliver valgt ind i Folketinget.
  • År 2021 Venstres opstillingsmøde til kommunalvalget i år 2021. Christopher placeres af de fremmødte som nr. 16 på Venstres opstillingsliste. Senere står han som nr. 15, da en kandidat trækker sig.
  • År 2021 – November Kommunalvalg 2021: Christopher genvælges til byrådet med en firedobling af sit personlige stemmetal, med 1.304 personlige stemmer. Han springer listen med imponrerende 12 pladser, som Venstres tredje største stemmesluger. Over ham står der Stén Knuth og borgmesterkandidaten Knud Vincents.