§ 17 stk. 4 udvalg – Helhedsplansudvalget (Campus) – Dagsorden – 27. april 2017



1. Kickstart af campusliv - status (O)

1.     Kickstart af campusliv - status (O)

Sagsnr.: 330-2014-85422               Dok.nr.: 330-2017-280478                                          Åbent
Kompetence: §17. stk. 4 Helhedsplanudvalget
Beslutningstema
Helhedsplanudvalget orienteres om indsatsen for ”Kickstart af campusliv”, der skal understøtte de fysiske udviklingsplaner, og skabe grobund for et attraktivt campusområde og for udviklingen af Slagelse som studieby. Herunder om projektansættelse af ny Bylivskoordinator.
Baggrund
Som led i realiseringen af Masterplan for Campus Slagelse har der siden 2014 været arbejdet med en lang række aktiviteter, der skal skabe involvering og synliggøre campusprojektet og Slagelse som studieby. Indsatsperioden løber til foråret 2018, hvor Helhedsplanudvalget skal tage stilling til, hvorvidt og hvordan indsatsen skal videreføres. I den kommende periode vil der særligt være fokus på følgende:
· Styrke det tværgående samarbejde
Gennem indsatsperioden er opbygget en lang række fælles aktiviteter på tværs af kommune, uddannelser, studerende, erhvervsliv og byens øvrige aktører (fx studiestartsarrangementet, casesamarbejde, Forskningens Døgn m.fl.)
· Fortællingen om Slagelse som studieby
I løbet af foråret og sommeren udarbejdes et fælles portræt af studiebyen, der skal samle en række fælles fortællinger og visioner, der kan positionere Slagelse i forhold til andre studiebyer. I den forbindelse dannes et koordinerende kommunikationsnetværk på tværs af uddannelser og kommune.
· Midlertidige aktiviteter i campusområdet
Blandt andet i Godsbanebygningen, hvor der er skabt et midlertidigt streetsportslaboratorium med unge og studerende samt projektkontor og udstilling for campusprojektet. De midlertidige aktiviteter skal skabe byliv og synlighed, før og mens der bygges i området.
Ida Espe Andersen er ansat som ny Bylivskoordinator i Udviklingssekretariatet pr. 1. maj 2017 og til projektperiodens udløb i april 2018. Ida vil også bistå med brugerinddragelse, vidensindsamling og kommunikation i forhold til det øvrige campusprogram.
Indstilling
Erhvervs- og arbejdsmarkedsdirektøren indstiller
1.    at Helhedsplanudvalget tager orienteringen til efterretning

2. Campus Slagelse siden sidst (O)

2.     Campus Slagelse siden sidst (O)

Sagsnr.: 330-2017-30182               Dok.nr.: 330-2017-282039                                          Åbent
Kompetence: § 17 stk. 4 – Helhedsplanudvalget for Campus Slagelse
Beslutningstema
Der gives en status for fire igangværende delprojekter henholdsvis lokalplan, ny bro over jernbanen, Posthuset og Campusstrøg/Bevægelsesbånd.
Status for mulig ny idrætshal er medtaget som selvstændigt punkt på dagens møde.
Baggrund
Med udgangspunkt i den som bilag vedhæftede Proces- og Tidsplan gives der en status for de nævnte delprojekter som alle er en del af den videre proces.
· Om lokalplanen kan oplyses, at der som planlagt bliver afholdt Borgermøde den 3. maj 2017. Alle medlemmer af Helhedsplanudvalget har fået en separat invitation til Borgermødet (bemærk at der skal foretages tilmelding). På den første del af borgermødet vil lokalplanen for Campus vest blive præsenteret, og der vil være mulighed for at stille spørgsmål. På den anden del af Borgermødet vil der være fokus på Campus øst. Det vil sige Stationen og Stationspladsen, Posthuset og koblingen til midtbyen m.m. Formålet med den samlede præsentation er at skabe grundlag for en kommende lokalplan for området i takt med at de respektive delprojekter i området begynder at tage form. Lokalplan øst figurerer allerede på vores Proces- og Tidsplan.
· Om den nye bro over jernbanen kan oplyses at der nu er dannet en arbejds- og projektgruppe bestående af repræsentanter fra Banedanmark, DSB Ejendomme og diverse rådgivere samt deltagere fra kommunen (CKE, Vej og Trafik og Campus). Den endelige plan for de omfattende sporomlægninger og perronforbedringer m.m. vil foreligge ultimo oktober 2017, og alt peger fortsat på at arbejdet bliver udført i foråret 2019. Det betyder at vi fra kommunens side kan begynde planlægningen af broprojektet såfremt der er politisk beslutning herom, således at broen kan udføres ifm. perronarbejderne og sporomlægningerne hvor al togtrafik gennem Slagelse vil blive stoppe i to perioder. Hvis ikke vi er klar til det og broen først bliver bygget senere, skal vi bære en relativ høj udgift for de perioder hvor togtrafikken skal stoppes.
For at være klar til foråret 2019, skal færdigprojekteringen påbegyndes senest 1. november 2017, idet der ud over projektering også følger et langt og tidskrævende godkendelsesforløb ved flere myndigheder før der kan foretages et udbud. Hvis det politisk besluttes at broen skal bygges skal der som følge heraf frigives ca. 1.2 mio. kr. til projektering i 2017.
Afslutningsvis kan oplyses at der pågår forhandlinger med DSB Ejendomme om størrelsen på det bidrag som de har givet tilsagn om. Der forventes en afklaring inden sommerferien.
· Om Posthuset kan oplyses at miljøsaneringen er godt i gang og efterfølgende påbegyndes arbejdet med at forbedre klimaskærmen, genskabe og forny de tekniske installationer el, vand og varme. Herefter påbegyndes ny indretningen af 1. sal til Slagelse Erhvervscenter, og den istandsatte del af bygningen forventes klar til brug i løbet af efteråret.
· Om Campusstrøg/Bevægelsesbånd kan oplyses, at arbejdet med udformningen af dette delprojekt forventes påbegyndt efter sommerferien 2017, jf. Proces- og Tidsplanen. Udgangspunktet vil bl.a. være nogle af nedslagspunkterne som er beskrevet i ”Grønt gennembrud” eksempelvis området foran SDU bygningen. Forløbet langs det kommende UCSJ byggeri og den mulige nye idrætshal må afvente udformningen af disse to projekter. Derimod vil der blive meget fokus på arbejdet med at få Fodsporet ført frem til og over Kalundborgvej.
Retligt grundlag
Intet at bemærke
Handlemuligheder
Der henvises til Proces- og Tidsplanen idet de omtalte projekter er på forskellige projektstadier.
Vurdering
Intet at bemærke
Konsekvenser for andre udvalg
Beslutninger og tiltag i Helhedsplanudvalget for Campus Slagelse vil have konsekvenser for øvrige udvalg.
Indstilling
Erhvervs- og Arbejdsmarkedsdirektøren indstiller,
1.    at Helhedsplanudvalget tager orienteringen til efterretning

3. Idéforslag til ny idrætshal (O)

3.     Idéforslag til ny idrætshal (O)

Sagsnr.: 330-2017-30185               Dok.nr.: 330-2017-282048                                          Åbent
Kompetence: § 17 stk. 4 – Helhedsplanudvalget for Campus Slagelse
Beslutningstema
Helhedsplanudvalget orienteres om status for halprojektet herunder den forventede anlægsøkonomi samt tidsplaner for en mulig udførelse.
Baggrund
Helhedsplanudvalget har ultimo 2015 anbefalet at der blev indledt et samarbejde med Lokale og Anlægsfonden om udviklingen af fremtidens nye idrætshal med en central beliggenhed i Campusområdet jf. Masterplanen for Campus.
I fortsættelse at den visuelle præsentationen på udvalgets møde den 2. marts 2017 foreligger der nu et endeligt og prissat Dispositionsforslag.
Udgangspunktet har været et estimeret overslag på 40 mio. kr. På daværende tidspunkt var den endelige brugerkreds ikke udpeget og fastlagt, og der er i de 40 mio. kr. ikke medregnet udgifter for den forurening der er i området. Der pågår pt. supplerende miljø- og geotekniske undersøgelser som vil kunne fastlægge omfang og økonomi mere præcist. Resultatet foreligger medio maj 2017.
I 2016 har der været en omfattende brugerinddragelsesproces som har været med til at danne grundlag for det endelige Dispositionsforslag (udleveres i A3 format på mødet). Brugerinddragelsesprocessen er sket i tæt samarbejde med Fritidsforvaltningen, Skoleforvaltningen og CKE.
Fritidsafdelingen har suppleret med den som bilag vedlagte vurdering af halprojektet, og der er fra de aktive udøvere tillige fremsendt et partsindlæg til udvalgets medlemmer.
Af dispositionsforslaget fremgår det at der er tale om en hal på ca. 1.800 m2 og med et overdækket udeareal på ca. 200 m2 samt et tilstødende Street areal. Det samlede økonomioverslag som indeholder entrepriseudgift, inkl. uforudsete udgifter, vinterpladspladsforanstaltninger, byggeplads og projekteringsomkostninger samt diverse bygherreleverancer m.m. beløber sig til i alt ca. 46 mio. kr.
Dette beløb skal reduceres med 10 mio. kr. som er det bidrag der kan forventes fra Lokale og Anlægsfonden (LOA). Det der tiltaler LOA er at der bygges i et urbant bynært område, og at det sker i sammenhæng med andet campusbyggeri samt at hallen åbner sig op og ud mod et attraktivt aktivitetsområde. Den måde som hallen er indrettet på hvor brugerne er samlet i ”sportslige familier” er en ny og spændende måde at organisere sig på til fælles inspiration for alle udøvere både ude og inde.
Med et bidrag fra LOA beløber vores anlægsudgift sig herefter til i alt ca. 36 mio. kr.
Hertil kommer skønnede ekstraudgifter til jordforurening, blød bund og pælefundering på ca. 6-8 mio. kr. Et mere præcist skøn vil foreligge medio maj 2017.
Der bliver et byggemæssigt pres på området.
Efter tidsplanen bør færdigprojektering af hallen påbegyndes umiddelbart efter sommerferien 2017 med henblik på byggestrat medio 2018, således at det tunge entreprenørarbejde med opstilling af elementer m.m. er færdiggjort inden at UCSJ påbegynder deres byggeri. Den færdigindrettede hal vil herefter kunne stå klar til brug i efteråret 2019. Hvis det politisk besluttes at hallen skal bygges skal der som følge heraf frigives ca. 1.6 mio. kr. til projektering i 2017.
Det vil både tidsmæssigt og økonomisk være mest hensigtsmæssigt at bygge den nye bro i foråret 2019, dersom der træffes politisk beslutning om at broen skal bygges. Broprojektet kræver ikke en særlig stor byggeplads fordi broelementerne kan ”kranes ind” enkeltvis, og kan bygges selvom at UCSJ også er i gang.
Når UCSJ påbegynder deres omfattende byggeri på ca. 9000 m2, vil det ikke være muligt at opføre en hal samtidig. UCSJ arbejder på en færdiggørelse af deres byggeri medio 2020.
Hvis opførelsen af hallen udsættes til efter at UCSJ har bygget, vil der være forskellige tidsmæssige løsninger idet færdigprojektering og udbud m.m. kan iværksættes medio 2018 således at byggeriet kan påbegyndes når UCSJ´s byggeri er klar. Hallen vil herefter stå klar til brug medio 2021.
En anden mulighed er at færdigprojekteringen først påbegyndes medio 2020, og hallen vil så stå klar til brug medio 2022.
Udmeldingen fra LOA er at de gerne ser at hallen bliver bygget så tidligt som muligt, og de har ikke taget stilling til hvor længe det forventede tilsagn på 10 mio. kr. er gældende.
Retligt grundlag
Intet at bemærke
Konsekvenser for andre udvalg
Beslutninger og tiltag i Helhedsplanudvalget for Campus Slagelse vil have konsekvenser for øvrige udvalg.
Indstilling
Erhvervs- og Arbejdsmarkedsdirektøren indstiller,
1.    at Helhedsplanudvalget tager orienteringen til efterretning.