§ 17 stk. 4 udvalg – Helhedsplansudvalget (Campus) – Dagsorden – 21. juni 2017



1. Campus Slagelse siden sidst (O)

1.     Campus Slagelse siden sidst (O)

Sagsnr.: 330-2017-44525               Dok.nr.: 330-2017-416586                                          Åbent
Kompetence: § 17 stk. 4 – Helhedsplanudvalget for Campus Slagelse
Beslutningstema
Der gives en status for de igangværende delprojekter, herunder lokalplan, midlertidige aktiviteter samt status fra den nedsatte styregruppe for koordinering af forestående projekter.
Baggrund
· Om lokalplanen kan oplyses, at der er modtaget i alt 12 høringssvar og alle omhandler et eller flere forhold omkring parkering og trafikafvikling på Sdr. stationsvej. Der er et tæt samarbejde med Vej og trafik om de svar som vil blive givet.
Datoer og aktiviteter ser ud som følger:
•   26. maj: Høringsfrist 26. maj. Herefter udarbejdelse af hvidbog med svar på alle indsigelser, bemærkninger mv., samt evt. tilretning af lokalplanforslag.
•   21. juli: Indlevering af sagsfremstilling til Erhvervs-, Plan- og Miljøudvalg (dvs. med endeligt lokalplanforslag og hvidbog).
•   7. august: Møde i Erhvervs-, Plan- og Miljøudvalg. Udvalget kan beslutte at sende lokalplanen videre til endelig vedtagelse i Byrådet.
•   28. august: Byrådsmøde. Forventet endelig vedtagelse. Offentliggørelse af vedtaget lokalplan umiddelbart efter – lokalplanen er gældende fra vedtagelsesdatoen.
· Om de midlertidige aktiviteter i Godsbanebygningen indtil bygningen nedrives ned ultimo 2017 kan oplyses:
Den midlertidige brug af Godsbanebygningen indgår som vigtigt led i realisering af masterplan for Campus Slagelse, for at skabe liv i området samt skabe relationer til kommende brugere. De midlertidige aktiviteter i Godsbanebygningen skal teste og afprøve nye funktioner til leg og bevægelse, og give en konkret anledning til dialog og forventningsafstemning med selvorganiserede brugere, unge og studerende. 
Godsbanebygningen er opdelt i to zoner. Den gamle administrationsbygning rummer projektkontor til afholdelse af møder og events og i den gamle godshal er der etableret streetsportzone af Kommunens Fritidsafdeling i samarbejde med de unge streetambassadører fra platformen ”Streetmoves Slagelse”. Begge zoner lejes ud til forskellige aktiviteter, der kan understøtte synlighed og involvering i campus med fokus på uddannelser, foreningsliv og skoler.
Streetzonen i godsbanebygningen:
For at tiltrække flere aktiviteter til streetzonen er der henover foråret 2017 blevet bygget en halfpipe skaterampe, der henvender sig mest til begyndere og lidt øvede skatere. Rampen er blevet opført af den lokale gadeidrætsvirksomhed ”Dream On” som et socialt byggeprojekt. Rampen spiller sammen med det øvrige inventar og aktiviteter i streetzonen.
Planen er at streetzonen skal holde åbent mindst et par gange om måneden, herudover kan skoler og dagtilbud booke faciliteterne til undervisning. Streetambassadørerne fra ”Streetmoves Slagelse” vil i slutningen af juni igen afholde deres tilbagevendende events, hvor det er muligt for de besøgende, at prøve kræfter med parkour, slackline, streetbasket, streetfodbold og skate.
Der arbejdes på i samarbejde Fritid at genetablere streetzonen samt rampen udendørs i Campusområdet, når Godsbanebygningen rives ned og det nye byggeri opføres.
Streetinventaret er finansieret af Fritidsafdelingen, opførsel af rampen er en medfinansiering via campusmidler samt midler fra Nordea Gadeidrætspulje. Drift af bygningen (strøm og koldt vand) finansieres af de driftsmidler, der er til arealet, samt af lejeindtægter fra events.
Om styregruppens arbejde kan oplyses, at der er dannet en styregruppe bestående af:
     Absalon: Søren Lind Christiansen og Jesper Lambert
     SDU: Bjarne Kay
Slagelse Kommune: Torben Hjelm
Styregruppen har holdt sit første møde den 2. juni 2017, hvor der blev drøftet og aftalt hvad der skal samarbejdes om. Søren Lind vil uddybe nærmere på udvalgsmødet.
Konsekvenser for andre udvalg
Beslutninger og tiltag i Helhedsplanudvalget for Campus Slagelse vil have konsekvenser for øvrige udvalg.
Indstilling
Erhvervs- og Arbejdsmarkedsdirektøren indstiller,
1.    at Helhedsplanudvalget tager orienteringen til efterretning.

2. Status vedrørende studieboliger (O)

2.     Status vedrørende studieboliger (O)

Sagsnr.: 330-2017-30184               Dok.nr.: 330-2017-282045                                          Åbent
Kompetence: § 17 stk. 4 – Helhedsplan for Campus Slagelse
Beslutningstema
Der gives en status i forhold til arbejdet med studieboliger i tilknytning til campus.
Baggrund
I takt med udviklingen af campus området herunder nyt stort uddannelsesbyggeri vil der blive et øget behov for studie- og ungdomsboliger i nærområdet. Der skelnes mellem studieboliger (kollegieværelser) og ungdomsboliger med lidt højere standard.
Campusteamet har et meget tæt samarbejde med de tre store uddannelsesinstitutioner SDU, UCSJ og EASJ men også med de øvrige uddannelser. Der har netop været afholdt et ”Temamøde om Studieboliger”, hvor der deltog repræsentanter fra FOB, Slagelse Boligselskab, alle uddannelser i Slagelse og administrationen.
En relevant reference når der tales om studie- og ungdomsboliger er den Studielivsundersøgelse som blev foretaget i 2015-2016 omhandlende alle studerende fra 10. klasse og opefter.
Fra Studielivsundersøgelsen kan uddrages følgende Top 3:
1. Bolig - Tæt på uddannelsen og billig, men ikke nødvendigvis topmoderne
2. Byliv - Shopping, caféer og events for studerende, men ikke nødvendigvis natteliv
3. Grønne områder og sportsfaciliteter - Grønne områder omkring boliger og uddannelsesinstitutionerne og
    sports faciliteter der er målrettet unge, men ikke nødvendigvis et studenterhus
Visionen i Masterplanen for Campus er netop at skabe et blandet byområde med uddannelses, grønne områder og sportsfaciliteter som kobler sig op på bymidten.
Indledningsvis er der lokaliseret nogle områder som ligger tæt på Campusområdet. De fleste arealer er privat ejet, og de respektive ejere har på forskelligvis forsøgt at etablere nyt byggeri uden dog at det er realiseret. Rent faktisk ligger der lokalplaner for mange af områderne hvilket giver mulighed for også at bygge studie- og ungdomsboliger. Derfor er de interessante for private investorer og administrationen er bekendt med at der er kontakter i gang. Der er således et muligt potentiale for en del studie- og ungdomsboliger tæt ved Campus.
Det vil være hensigtsmæssigt at udarbejde en oversigt der angiver hvor der i givet fald kan placeres studie- og ungdomsboliger.
Handlemuligheder
Administrationen anbefaler at arbejdet med studieboliger i tilknytning til campus fremover bliver medtaget som delprojekt på Proces- og Tidsplanen for Campus Slagelse, således at udvalget løbende kan blive orienteret om status for studieboligsituationen.
Konsekvenser for andre udvalg
Beslutninger og tiltag i Helhedsplanudvalget for Campus Slagelse vil have konsekvenser for øvrige udvalg.
Indstilling
Erhvervs- og Arbejdsmarkedsdirektøren indstiller,
1.    at Helhedsplanudvalget tager orienteringen til efterretning.