Møde i udvalget d. 6. marts 2017

6.     Ungedreven Udvikling/Kulturcyklen status på projektet (E)

Sagsnr.: 330-2016-68871               Dok.nr.: 330-2017-107367                                          Åbent
Kompetence: Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget
Beslutningstema
Orientering til Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget om status på Ungedreven Udvikling/Kulturcyklen. Udvalget skal tage orienteringen til efterretning.
Baggrund
Siden september 2016 har projektet Ungedreven Udvikling været videreført i samarbejde med Slagelse Bibliotekerne, Slagelse Musikhus, Trelleborg, Museum Vestsjælland v. Slagelse Museerne og Gerlev Idrætshøjskole og Legepark. Projektperioden løber frem til og med juni 2018. Hver kulturvirksomhed ansætter en studentermedarbejder, der både løser driftsopgaver for virksomheden og bidrager til Ungedreven Udvikling/Kulturcyklen.
De fem studentermedarbejdere er alle i gang med deres kandidatstudie og er efter planen færdige i sommeren 2018. Tre af medarbejderne er vokset op i kommunen og har derfor stort kendskab til ungelivet i kommunen.
Kulturcyklen har valgt i denne projektperiode at have særligt fokus på at ændre de negative fortællinger om at være ung i provinsen/Slagelse Kommune. De ønsker at sætte fokus på alle de tiltag og aktiviteter, der er for unge og de ønsker at skabe debat om ungelivet i Slagelse Kommune. Gennem Kulturcyklens aktiviteter opnår kulturvirksomhederne og kommunen større indsigt i, hvilke rammer der kræves for, at unge både forbruger og skaber kultur. Se bilag for Kulturcyklens foreløbige plan frem til sommeren 2018.
Retligt grundlag
Ingen bemærkninger.
Handlemuligheder
Udvalget kan tage orienteringen til efterretning eller bede om yderligere oplysninger.
Vurdering
Center for Kultur, Fritid og Borgerservice vurderer, at Kulturcyklen bidrager til at understøtte kulturstrategiens tema Børn og Unge. Kulturcyklen skaber opmærksomhed om aktiviteter og tiltag for unge i kommunen generelt. Deres fokus på at ændre de negative fortællinger om at være ung i Slagelse Kommune understøtter kommunens ambition om at være attraktiv som studieby.
Kulturcyklen er et vigtigt bindeled i kommunens dialog med de unge. Igennem Kulturcyklen kan de mange kulturtilbud i kommunen kommunikeres ud, og kommunen og kulturvirksomhederne kan samtidig få et indblik i de unges interesser og behov på kulturområdet, både ift. at forbruge og skabe kultur.
Samtidig er Kulturcyklen medvirkende til at skabe langt større samarbejde på tværs af kulturvirksomhederne, også udover Kulturcykel-regi. Dette er en vigtig sidegevinst ved projektet.
Økonomiske og personalemæssige konsekvenser
Ingen bemærkninger.
Konsekvenser for andre udvalg
Ingen bemærkninger.
Indstilling
Børne- og ungedirektøren indstiller på forvaltningens vegne,
1.    at udvalget tager orienteringen til efterretning.
Beslutning i Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget den 6. marts 2017:
Fraværende:  Jørgen Andersen (A)
Taget til efterretning.