Møde i udvalget d. 2. oktober 2017

8.     Oplæg vedr. regulering af bebyggelse i forbindelse med Lokalplan 1189 for Industriområdet ved Kongstedvej og Rugvænget i Slagelse (D)

Sagsnr.: 330-2017-65215               Dok.nr.: 330-2017-575009                                          Åbent
Kompetence: Erhvervs-, Plan- og Miljøudvalget
Beslutningstema
Udvalget skal drøfte et oplæg til regulering af bebyggelse i forbindelse med Lokalplan 1189 for Industriområdet ved Kongstedvej og Rugvænget i Slagelse og fastsætte en retning for den kommende lokalplanlægning.
Baggrund
Virksomheden Danish Pork Meat (DPM) har den 14. februar 2017 ansøgt om en principiel tilladelse til 2 tilbygninger hhv. et 67 m2 kølerum og et 534 m2 frostrum og ekspedition på ejendommen Rugvænget 8 i Slagelse. Ejendommen er omfattet af rammeområde 1.4E1. Det ansøgte overholder kommuneplanens rammebestemmelser og bygningsreglement. Ansøgningen gav dog anledning til potentielle miljøgener for det tilstødende boligområde.
Erhvervs-, Plan- og Miljøudvalget besluttede den 6. juni 2017 at give afslag på ansøgningen fra DPM ved at nedlægge et § 14 forbud iht. Planloven, hvorefter der inden et år skal vedtages en lokalplan der forhindre det ansøgte. Som en del af beslutningen, skal der udarbejdes en lokalplan for hele industriområdet med henblik på at mindske fremtidige konflikter mellem områdets erhvervsaktiviteter og nærliggende boligområder.
DPM har efterfølgende fremsendt et revideret byggeprojekt med ændringer til størrelsen og højden af tilbygningen, samt flytning af ramper og køleranlæg.
Erhvervs-, Plan- og Miljøudvalget besluttede den 28. juni 2017 at godkende projektforslaget med en maksimal bygningshøjde på 6 meter. Hvis virksomheden ønskede en højere bygning i form af en evt. kip-løsning skulle en ny ansøgning fremsendes til behandling i udvalget.
Et nyt projekt med en bygningshøjde på 7,4 meter til kip og ekstra 40 m2 bebyggelse blev behandlet af Udvalget den 4. september 2017. Udvalget fastholdte beslutningen om, at bygningshøjden maksimalt må være 6 meter inklusiv kip, samt at der skal udarbejdes en lokalplan for området. Derudover ønskede Udvalget et oplæg om regulering af bebyggelse i relation til den kommende lokalplan for området.
Administrationen har foretaget en besigtigelse med henblik på en disponering af området og en bebyggelsesmæssig regulering, der tilgodeser de tilstødende boligområder samt det eksisterende erhvervsområde.
Vedhæftede notat redegør for de eksisterende forhold i området og principper for områdets udvikling fremover. Vedlagte kortbilag viser en fremtidig disponering af området.
Retligt grundlag
Lokalplaner tilvejebringes efter Planlovens kapitel 5.
Handlemuligheder
Erhvervs-, Plan- og Miljøudvalget har mulighed for at drøfte oplægget til regulering af erhvervsområdet med henblik på at fastsætte en retning for lokalplanens udarbejdelse.
Vurdering
Administrationen vurderer, at det er mest hensigtsmæssigt at regulere fremtidig bebyggelse i området ved at fastsætte bebyggelsesprocenter, byggelinjer og bygningshøjder for området.
Området udgør et ældre erhvervsområde, som har været reguleret med bebyggelsesprocenter svarende til 50 (Rammeområde 1.4E1) og 55 (Rammeområde 1.4E6) for den enkelte ejendom. Planafdelingen vurderer, at bebyggelsesprocenten for området bør fastholdes. En bebyggelsesprocent på 50-55 er normalt for et erhvervsområde.
For så vidt angår bygningshøjder og byggelinjer inddeles området i to delområder. Delområde 1 udgør et randområde bestående af lavt byggeri i maksimum 6 meter højde, reguleret af en 15 meter byggelinje fra skel mod nabobeboelse og afskærmet af et 10 meter bredt plantebælte. Det sikrer en fornuftig overgang mellem de eksisterende boligområder og det eksisterende erhvervsområde. Delområde 2 udgør den centrale del af erhvervsområdet og giver mulighed for byggeri i 8,5 meters højde, der fastsættes en byggelinje på 15 meter mod skel til Fodsporet. Indenfor denne byggelinje skal der etableres et 10 meter bredt plantebælte i skel mod Fodsporet som afskærmning.
Det er vurderingen, at en regulering af området som beskrevet, bedst imødekommer de tilstødende boligområders interesser såvel som erhvervsområdets interesser.
Økonomiske og personalemæssige konsekvenser
Ingen bemærkninger.
Konsekvenser for andre udvalg
Ingen bemærkninger.
Indstilling
Planchefen indstiller,
1.    at Oplæg til regulering af bebyggelsen i den kommende lokalplan 1189 for Industriområdet ved Kongstedvej og Rugvænget i Slagelse drøftes med henblik på at fastsætte en retning for lokalplanens udarbejdelse.
Beslutning i Erhvervs-, Plan- og Miljøudvalget den 2. oktober 2017:
Fraværende:  Johnny Persson (V)
Godkendt.