Spørgsmål 1: Orientering om seneste nyt på ældreområdet inklusiv personalenormering, ledige stillinger, sygefravær, demenskonsulenter og aktuel betydning/status af de vedtagne besparelser i 2022.
Svar: Der blev orienteret om ovenstående.
Spørgsmål 2: Skovvang – opfølgning på handleplan for plejecentret – Konsekvenser for næste år ?
Svar: Det ved vi ikke endnu. Det bliver en politisk beslutning ved budgetopfølgning 4.
Spørgsmål 3: Hvor mange er der på venteliste til plejecentrene aktuelt øjebliksbillede.
Svar: Der er p.t. i alt 67 borgere på ventelisten til plejebolig:
Prioritet 1: 2 borgere = Afventer fra aflastningsophold.
Prioritet 2: 23 borgere = Stort behov.
Prioritet 3: 33 borgere = Behov.
Prioritet 4: 3 borgere = Bor allerede i plejebolig, men ønsker anden bolig/sted.
Prioritet 5: 7 borgere = Søger udenbys bolig.
Der er p.t. 10 borgere på ventelisten til demensplejebolig:
Prioritet 2: 5 borgere = klar til at flytte, når der bliver en ledig bolig.
Prioritet 5: 5 borgere = Afventer værgemål før bolig / Søger udenbys bolig.
Spørgsmål 4: Betaling for døgnophold på midlertidige pladser. Vil der være mulighed for at dispensere, hvis der er borgere, der ikke har råd til et sådant ophold.
Svar: Der er ikke mulighed for dispensering, da politikerne har taget hele besparelsen med i budgetgrundlaget.
Spørgsmål 5: Seniorudvalgets referat fra møde den 6. september 2022 pkt. 5 Kvalitetsstandard. Hvad var årsagen til, at sagen blev udsat, hvad er det for nogle indsatser, der skal beskrives nærmere. Hvordan bliver Ældrerådet inddraget.
Svar: Der var to spørgsmål, som blev rejst som centerchefen ikke kunne svare på ved mødet. Der var blevet skrevet forkert beløb på betaling for midlertidigt ophold.
Spørgsmål 6: Seniorudvalgets referat fra møde den 6. september 2022 pkt. 8 Hvordan ser spørgeskemaet ud til spørgeskemaundersøgelsen vedrørende Bruger- og Pårørenderåd (se dagsordenspunkt)
Svar: Det er det spørgeskema som arbejdsgruppen med repræsentanter fra Ældrerådet og plejecenterlederne skal udforme.
Spørgsmål 7 - Friplejehjem:
Kan chefen for det kommende Friplejehjem sidde en anmodning fra kommunen overhørig, når kommunen ønsker, at en bestemt borger flytter ind på Friplejehjemmet?
Svar: Det er ikke kommunen, som ønsker en bestemt borger skal flytte på Friplejehjem. Når borgeren bliver visiteret til en plejebolig, så kan borger selv vælge, hvilke plejecenter borger ønsker at bo på.
Friplejehjemmet har mulighed for at afvise en boligansøgning.
Spørgsmål: Har kommunen ønske om at indgå en driftsoverenskomst med det kommende friplejehjem?
Svar: Der er ikke lavet driftsoverenskomst med de kommende Friplejehjem. Det har de ikke ønsket.
Spørgsmål 8: Orientering om Plejecenter Bjergbyparken, kan centerchefen orienterer om situationen hen over sommeren, pleje, sygdom, generel status.
Svar: Sygefraværet har ligget højt i aftenvagten hen over sommer, særligt på det ene hold, som følge af 3 længerevarende sygemeldinger. Dem er der kommet styr på i august måned som det også ses nedenfor. For dagholdet har fraværet ligget nogenlunde stabilt lavt hen over sommeren (dog lidt højere i juli), og det har ikke påvirket driften nævneværdigt.
Fraværet ser ud som følger:
Aften: Juni: 16,65% Juli: 11,92% August: 3,37%
Dag: Juni: 6,4% Juli: 7,73% August: 4,24%
De længere sygemeldinger i aftenvagten i en periode, hvor det har været ekstra svært at skaffe arbejdskraft og gode vikarer – og hvor ledelse og sygeplejersker også har skulle afvikle deres ferie, har naturligvis påvirket driften i et vist omfang. Der har været flere utilsigtede hændelser (UTH) end vanligt, men ingen alvorlige UTH.
Der er taget hånd om ovenstående også rent fagligt. Det har kunne mærkes, at der har været et markant fald i fravær i august måned, samt at både daglig ledelse og sygeplejerske er fælles på vagt igen. Der afholdes to ugentlige triagemøder, som sikrer den løbende fokus på borgernes behov for både sygepleje og pleje.