Konstitueret Sundheds- og Ældrechef Therese Gjerde Corfix svarede på spørgsmålene.
Projekt drømmekommune
a. Hvordan går det?
Svar: Der har været afholdt 4 undervisningshold, som har været til undervisning i januar og februar. Der har været deltagere fra to plejecentre og tre hjemmeplejeområder. Undervisningen har været over 2 ½ dag og tager afsæt i vitaliserende kommunikation, og det af Ældresagen udviklede dialogværktøj til at gennemføre drømmesamtaler.
b. Hvem har ansvaret?
Svar: Konstitueret Sundheds- og Ældrechefen har været tæt inde over forløbet, men kursernes udmøntning sker lokalt og med afsæt i de muligheder kursusdeltagerne ser for at implementere det i hverdagen.
c. Har kommunen personale til at føre det ud i livet på trods af besparelser?
Svar: Kurset tager ikke afsæt i en bestemt metode som vi skal bruge særskilt tid på. Det kan lige såvel være det at vi med de samtaler vi er medvirkende til i dagligdagen, benytter os af vitaliserende kommunikation. Det er måden vi stiller spørgsmål på, måden vi har øje for hinanden på, måden vi er i dialog på.
d. Æsken med kort har kommunen den?
Svar: Ja vi har fået 27 sæt leveret og de er fordelt til de steder, der har deltaget. Jeg har hørt flere deltagere, der vil bruge kortene aktivt ved at beslutte sig for et kort for en uge, som afsæt for de dialoger de vil gå ud og tage. Det giver mulighed for at få en anden snak end kun om vejr og vind.
e. Hvor mange kommunen har ført det ud i livet og hvor mange?
Svar: Jeg mener det er 10 kommuner der har været med i projektet. Som sagt er det ikke tænkte som en specifik model/metode, men et afsæt for at styrke kommunikation og få øje på det væsentlige i den dialog vi har.