Byrådet – Referat – 29. januar 2018



1. Godkendelse af dagsorden (B)

1.     Godkendelse af dagsorden (B)

Sagsnr.: 330-2017-86763               Dok.nr.: 330-2018-46139                                            Åbent
Kompetence: Byrådet
Beslutningstema
Godkendelse af dagsorden.
Indstilling
Borgmesteren indstiller,
1.    at Dagsorden godkendes.
Beslutning i Byrådet den 29. januar 2018:
Fraværende: 
Godkendt, idet pkt. 17 udgik.
Tillægsdagsorden - Vedtægtsændring og udpegning Korsør Havn blev godkendt.
Henrik Brodersen (O) foreslog at punkt 39 blev flyttet fra Lukket til Åben Dagsorden. For stemte
24; (O), (V), (Ø), (F), (B), John Dyrby Paulsen (A), Britta Huntley (A), Anders Nielsen (A), Flemming Erichensen (A), Jimmi Jørgensen (A), Jørgen Andersen (A), imod stemte 7, Lis Tribler (A), Villum Christensen (I), Steen Olsen (A), Anne Bjergvang (A), Unnie Oldenburg (A), Sofie Janning (A) og Ali Yavuz (A). Forlaget blev vedtaget og punktet overført til åben dagsorden.

2. Forslag om at flytte byrådsmødet den 26. marts 2018 (B)

2.     Forslag om at flytte byrådsmødet den 26. marts 2018 (B)

Sagsnr.: 330-2017-75690               Dok.nr.: 330-2018-51380                                            Åbent
Kompetence: Byrådet
Beslutningstema
Byrådet skal beslutte om byrådsmødet den 26. marts skal flyttes til den 22. marts og økonomiudvalgsmødet den 19. marts flyttes til torsdag den 15. marts.
Baggrund
Mødet den 26. marts ligger i ugen op til påske, hvor mange planlægger at holde ferie. Det vil derfor være hensigtsmæssigt at flytte mødet til torsdag den 22. marts og ligeledes flytte økonomiudvalgets møde den 19. marts til torsdag den 15. marts.
Retligt grundlag
Styrelsesvedtægten
Handlemuligheder
Ingen bemærkninger
Vurdering
Ingen bemærkninger
Økonomiske og personalemæssige konsekvenser
Ingen bemærkninger
Konsekvenser for andre udvalg
Ingen bemærkninger
Indstilling
Borgmesteren indstiller,
1.    at Byrådet beslutter at flytte byrådsmødet den 26. marts til torsdag den 22. marts og økonomiudvalgets møde den 19. marts til den torsdag den 15. marts.
Beslutning i Byrådet den 29. januar 2018:
Fraværende: 
26. marts 2018 blev fastholdt som dato for byrådsmøde i marts.

3. Ændring af navn på udpeget medlem fra valggruppe AFIØ til Miljø-, Planlægning- og Bæredygtighedsudvalget (B)

3.     Ændring af navn på udpeget medlem fra valggruppe AFIØ til Miljø-, Planlægning- og Bæredygtighedsudvalget (B)

Sagsnr.: 330-2017-84298               Dok.nr.: 330-2018-53473                                            Åbent
Kompetence: Byrådet
Beslutningstema
Byrådet godkender udpegning af medlemmer fra valggruppe AFIØ til Miljø-, Planlægning- og Bæredygtighedsudvalget. Anne Bjergvang skal indgå i udvalget i stedet for Ali Yavuz.
Baggrund
Byrådet behandlede på det konstituerende byrådsmøde den 11. december 2017 pkt. 4, udpegning af medlemmer til de stående udvalg.
I forbindelse med udpegning af medlemmer til Miljø-, Planlægning- og Bæredygtighedsudvalget indstillede valggruppe AFIØR; Jørgen Grüner, Ali Yavuz, Steen Olesen og Thomas Clausen. Dette blev under mødet ført til protokollen. Umiddelbart efter mødet konstateredes det, at der var sket en fejl i forhold til det forud for byrådsmødet indmeldte fra valggruppen, idet Ali Yavuz ikke skulle udpeges til udvalget, men Anne Bjergvang. Dette blev rettet i den offentliggjorte protokol.
Det har betydet, at Anne Bjergvang har deltaget i udvalgets møde efterfølgende.
Rettelser af protokollen efter denne er læst og underskrevet af Byrådet, forudsætter en ny forelæggelse for Byrådet. Derfor fremlægges denne sag om udpegning på ny.
Retligt grundlag
Styrelseslovens § 17.
Indstilling
Det indstilles,
1.    at Valggruppe AFIØ udpeger Anne Bjergvang til Miljø- Planlægning- og Bæredygtighedsudvalget i stedet for Ali Yavuz.
Beslutning i Byrådet den 29. januar 2018:
Fraværende: 
Godkendt

4. Anlægsbevilling til nedrivning af Godsbanebygningen.

4.     Anlægsbevilling til nedrivning af Godsbanebygningen.

Sagsnr.: 330-2017-66931               Dok.nr.: 330-2018-17236                                            Åbent
Kompetence: Byrådet
Beslutningstema
Der skal besluttes hvorvidt økonomiudvalg og byråd ønsker at godkende et tillæg til anlægsbevilling til nedrivning af Godsbanebygningen på Sdr. Stationsvej 30 i Slagelse.
Baggrund
På byrådsmøde d. 30. november 2015, blev det besluttet at afsætte 1,5 mio. kr. til at nedrive Godsbanebygningen. Det blev samtidig besluttet at materialer i videst muligt omfang skal genanvendes.
Godsbanebygningen har i gennem længere tid været brugt, som skater/ event bygning og der har været afholdt workshops m.m., i forbindelse med udviklingen af Campus området.
Godsbanebygningen er, som et led i Campusudviklingen af stationsområdet, solgt til Professionshøjskolen Absalon pr. 1.12 2017 med en aftale om at Godsbanebygningen skal være nedrevet med udgangen af juni 2018.
På den baggrund har opgaven været i udbud, og det samlede pris for nedrivningen har vist sig ikke at kunne afholdes indenfor den afsatte bevilling på 1,5 mio. kr.
Opgaven er blevet udbudt som traditionel nedrivning med optioner på muligheder for genanvendelse af facademursten, spærtræ og trægulve.
Scenarie 1 (genanvendelse):
Ved valg af scenarie 1 vil facademursten, spærtræ og gulvbrædder blive sat i depot på en af Slagelse Kommunes adresser til brug ved et evt. senere byggeri. Facademursten er ikke rensede, hvorfor der skal påregnes ekstra omkostninger til rensning af mursten når de på et senere tidspunkt skal genanvendes til byggeri. Materialer er derfor ikke afsat til et specifikt projekt.
Scenarie 2 (traditionel nedrivning)
Ved valg af scenarie 2 vil entreprenøren have rådighed over alle materialer og sætte facademursten og spærtræ i depot på deres egen adresse, med henblik på salg. Entreprenøren renser facademursten inden salg. Slagelse Kommune vil have forkøbsret til disse materialer frem til d. 1.7.2018.
Retligt grundlag
Styrelsesloven.
Handlemuligheder
Udvalget kan beslutte hvilke af de 3 nedenstående scenarier, de ønsker i forhold til nedrivning af Godsbanebygningen:
- Scenarie 1: at give tillægsbevilling på kr. 850.000,- til nedrivning med genanvendelse af facademursten, spærtræ og trægulv, hvor materialer lægges i depot til senere genanvendelse.
- Scenarie 2: at give tillægsbevilling på kr. 500.000,- til nedrivning, hvor entreprenøren afrenser mursten og sætter spærtræ og mursten i depot hos sig selv, med henblik på salg.
- ikke at give tillægsbevilling.
Vurdering
Administrationen anbefaler scenarie 2, hvor der gives tillægsbevilling på 500.000 hvor entreprenøren vil have mulighed for genanvendelse og salg af materialer.
Økonomiske og personalemæssige konsekvenser
Administrationen anbefaler, at udvalget godkender tillægsbevillingen, så arbejdet med at nedrive Godsbanebygningen kan nås inden d. 30. juni 2018. Det anbefales at forhøje den eksisterende bevilling på stednr. 013490 nedrivning af Godsbanebygningen.
Det er muligt at finansiere bevillingen indenfor de afsatte anlægsmidler til Campus projektet, hvor der i 2017 vil være uforbrugte midler på 0,5 mio. kr., som kan omplaceres til nedrivningsprojektet.
I hele 1.000 kr.
Politikområde
2017
2018
2019
2020
Bevillingsønske
 
 
 
 
 
Drift
 
 
 
 
 
Anlæg - 013490
06.03
 
500
 
 
Afledt drift
 
 
 
 
 
Finansiering
 
 
 
 
 
Afsat rådighedsbeløb
01.03
 
-500
 
 
Kassen
 
 
 
 
 
Konsekvenser for andre udvalg
Dersom der ikke gives tillægsbevilling, men ønskes yderlige undersøgelser el.lign, som vil forsinke projektet, vurderes det ikke muligt at nå at nedrive Godsbanebygningen til d. 30. juni 2018. Dermed kan aftalen med salg af arealerne til Professionshøjskolen Absalon ikke overholdes.
Landdistrikts-, Teknik- og Ejendomsudvalget har kompetencen, men grundet den fremskredne tid sendes sagen direkte i Økonomiudvalget og Landdistrikts-, Teknik- og Ejendomsudvalget orienteres efterfølgende.
Indstilling
Centerchefen for Kommunale Ejendomme indstiller at,
1.    at Byrådet giver tillægsbevilling på kr. 500.000,- til traditionel nedrivning. Bevillingen gives som en forhøjelse af den eksisterende bevilling på stednr. 013490.
2.    at Tillægsbevillingen finansieres af uforbrugte anlægsmidler i Campus (651997) som forventes overført til 2018.
Beslutning i Økonomiudvalget den 22. januar 2018:
Fraværende:  Ann Sibbern (O)
Anbefales til byrådets godkendelse.
Thomas Clausen (Ø) stemte imod, idet han anbefaler scenarie 1.
Beslutning i Byrådet den 29. januar 2018:
Fraværende: 
At 1 godkendt
At 2 godkendt
(Ø) stemte imod.

5. Godkendelse af gebyr ved underretning af udlægsforretning (B)

5.     Godkendelse af gebyr ved underretning af udlægsforretning (B)

Sagsnr.: 330-2018-2311                 Dok.nr.: 330-2018-15106                                            Åbent
Kompetence: Byrådet
Beslutningstema
Byrådet skal beslutte om Slagelse kommune vil opkræve gebyr i forbindelse med underretning af om udlægsforretning og gebyrets størrelse.
Baggrund
Kommunerne overtog pr. 2. februar 2017 inddrivelsen af gæld der er knyttet på en ejendom (fortrinsberettigede krav) fra SKAT. I den forbindelse fik kommunerne også lov til, at opkræve en retsafgift, men lovgiver glemte tilsyneladende, at kommunerne også skulle have lov til at opkræve gebyr i forbindelse med underretning af udlægsforretning. Denne mulighed har kommunerne fået pr. 1. januar 2018 med maksimal 450 kr.
Retligt grundlag
Lov om ændring af lov om gebyrer og morarenter vedrørende visse ydelser, der opkræves af regioner og kommuner og inddrivelse af restanceinddrivelsesmyndigheden, og skattekontrolloven § 2 a stk. 1 og 2.
Handlemuligheder
Slagelse kommune kan beslutte følgende,
1. At opkræve gebyr for underretning om udlægsforretning med det maksimale beløb 450 kr. pr. underretning eller
2. At opkræve gebyr for underretning om udlægsforretning med et mindre beløb end 450 kr., eller
3. At undlade, at opkræve gebyr for underretning om udlægsforretning.
Ad 1. er oprindelig en forudsætning for budgetmæssig dækning af de øgede personaleressourcer
Ad 2 er oprindelig en forudsætning for budgetmæssig dækning af de øgede personaleressourcer. Det manglende provenu ved et mindre gebyr vil medføre en budgetmæssig udfordring.
Ad 3 det manglende provenu vil betyde en budgetmæssig udfordring på 170.000 kr.
Vurdering
I 2017 har vi udsendt 375 underretninger til borgere, der blev varslet om udlægsforretning ved manglende betaling af ejendomsskat m.v. Det vil ved uændret aktivitetsniveau for 2018 betyde en indtægt på ca. 168.000 kr. ved opkrævning af det fulde gebyr. Indtægten er disponeret i forbindelse med bevillingssagen, da kommunerne overtog inddrivelsen af fortrinsberettigede krav fra SKAT – lovgivningen har bare været længe undervejs.
Administrationen anbefaler opkrævning af det maksimale gebyr på 450 kr.
Økonomiske og personalemæssige konsekvenser
Ingen bemærkninger
Konsekvenser for andre udvalg
Ingen
Indstilling
Konstituerede kommunaldirektør indstiller,
1.    at Gebyr for underretning af udlægsforretning opkræves med det maksimale beløb jf. lovgivningen p.t. 450 kr.
Beslutning i Økonomiudvalget den 22. januar 2018:
Fraværende:  Ann Sibbern (O)
Anbefales til byrådets godkendelse.
Beslutning i Byrådet den 29. januar 2018:
Fraværende: 
At 1 godkendt

6. BoligKorsør, afdeling 21, helhedsplan - skema B og garanti (B)

6.     BoligKorsør, afdeling 21, helhedsplan - skema B og garanti (B)

Sagsnr.: 330-2015-17700               Dok.nr.: 330-2018-10228                                            Åbent
Kompetence: Byrådet
Beslutningstema
Økonomiudvalget skal behandle ansøgning om godkendelse af skema B for helhedsplanen i BoligKorsør afdeling 21. Byrådet skal tage stilling til yderligere garanti på tidligere stillede lån.
Baggrund
BoligKorsør har fremsendt ansøgning om godkendelse af skema B for helhedsplan for afdeling 21, Motalavej 46-68 og Egernsundvej 10-28, 4220 Korsør.
Boligselskabet ønsker med helhedsplanen, at åbne området. Området har hidtil fremstået meget lukket og bastant. Desuden ønsker boligselskabet at reducere antallet af boliger. Dette gøres ved at nedlægge 86 boliger, renovere de resterende 101 boliger samt opføre 14 boliger som tæt-lav bebyggelse.
Helhedsplanens formål er, at fremtidssikre afdelingen, så den også fremover vil kunne tilbyde tidssvarende og attraktive boliger for alle, uanset alder og familiestruktur.
Skema A blev vedtaget af Byrådet den 31. oktober 2016. Kommunen godkendte en anskaffelsessum på 139,865 mio. kr. for det støttet arbejde samt ustøttet arbejde for 2 mio. kr. i alt en anskaffelsessum på 141,865 mio. kr. Under forudsætning af, at ministeriet godkendte nedrivning af boligerne.
Der er den 3. januar 2018 modtaget besked fra Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen med godkendelse til nedrivning af 72 boliger (summen af de 86 boliger der nedlægges og opførslen af 14 nye boliger). 
Skema B viser en samlet anskaffelsessum på 141,091 mio. kr. fordelt på 140,974 mio. kr. på støttet arbejder og 0,116 mio. kr. for ustøttet. Byggeriet holder sig derfor indenfor den samlede økonomiske ramme der er godkendt ved skema A.
Garanti
Der skal ikke godkendes yderlige kommunal garanti for ovenstående lån, da disse er blevet godkendt i forbindelse med godkendelse af skema A og den samlede anskaffelsessum ikke ændres.
Dog stiller Realkreditinstituttets som betingelse for finansiering af de nye lån, at kommunen øger den kommunale garanti fra 78 % til 100 % for 2 eksisterende lån i byggeperioden. Dette gør de, da der sker en reduktion af boliger og sikkerheden for de tidligere lån bliver derfor reduceret.
Det drejer sig om 2 lån med oprindelig hovedstol på henholdsvis 67,546 mio. og 5,535 mio. kr. (optaget til renovering i 2007). Den nuværende restgæld for begge lån er på 55,5 mio. kr. Dette medfører en øget garantiforpligtelse i byggeperioden på 12,2 mio. kr.
Grunden til at realkreditinstituttet beder om øget garantistillelse i kun byggeperioden er fordi, Udbetaling Danmark har stillet som betingelse for godkendelse af nedrivning af boliger, at de oprindelige lån nedbringes med 42,4 % i byggeperioden. De oprindelige lån er fra byggeriets opførsel og er andre lån end de lån hvor garantien øges. Restgælden på de oprindelige lån er på 4,65 mio. kr. Gælden skal derfor reduceres med 2,6 mio. kr. i byggeperioden.
Når gælden er nedbragt med de 2,6 mio. kr. stiller kommunen igen kun garanti på 78 % for de 2 eksisterende lån.  
Husleje og kapitaltilførsel
BoligKorsør oplyser, at huslejestigningen fortsat er sat til gennemsnitlig 0 kr./m2/år som også oplyst ved skema A.
Der er ingen ændringer til den godkendte kapitaltilførsel.
Retligt grundlag
Renovering af afdelingen sker i henhold til almenboliglovens § 91 og 92.
Garanti ydes i henhold til almenboliglovens § 91, § 98 og § 127.
Handlemuligheder
Byrådet kan vælge ikke at godkende den forøgede garanti for de eksisterende lån. Dette medfører dog, at boligselskabet skal finde alternativ finansiering da projektet er godkendt, hvilket vil betyde, at projektet vil blive pålagt en yderligere udgift som skal tillægges den samlede anskaffelsessum.
Vurdering
Administrationen anbefaler, at Skema B godkendes, idet projektet holder sig indenfor den godkendte ramme ved skema A. Det anbefales ligeledes, at den udvidede garanti godkendes, da det er en forudsætning for at boligselskabet kan optage lånene. Endvidere vurderes det, at usikkerheden ved den kommunale garanti ikke stiger væsentlig ved at garantien sættes op til 100 % i en perioden på ca. 2 år.  
Økonomiske og personalemæssige konsekvenser
Konsekvenser for andre udvalg
Ingen bemærkninger.
Indstilling
Børn. Og Ungedirektøren indstiller,
1.    at Økonomiudvalget godkender skema B for støttede lån med en anskaffelsessum på 140,974 mio. kr. og ustøttede lån på 0,116 mio. kr.
2.    at Byrådet godkender at den kommunal garanti stiger fra 78 % til 100 % for de 2 eksisterende lån i byggeperioden, med ophør ved sidste afleveringsdato.
Beslutning i Økonomiudvalget den 22. januar 2018:
Fraværende:  Ann Sibbern (O)
Anbefales til byrådets godkendelse.
Thomas Clausen (Ø) stemte imod, idet han ikke støtter sagen i en situation med hjemløse.
Jørgen Grüner (F) ønsker en orientering om, hvordan nuværende beboere genhuses.
Beslutning i Byrådet den 29. januar 2018:
Fraværende:  Ebbe Jens Ahlgren (V)
Byrådet erklærede Ebbe Jens Ahlgren (V) inhabil.
At 1 - Godkendt med 27 stemmer. Imod stemte (Ø) og (F).
At 2 - Godkendt med 29 stemmer. Imod stemte (Ø).

7. Endelig vedtagelse af Lokalplan 1178 for Landsgrav Friskole, Slagelse med tilhørende Kommuneplantillæg nr. 8 til Kommuneplan 2017 (B)

7.     Endelig vedtagelse af Lokalplan 1178 for Landsgrav Friskole, Slagelse med tilhørende Kommuneplantillæg nr. 8 til Kommuneplan 2017 (B)

Sagsnr.: 330-2016-82200               Dok.nr.: 330-2017-768935                                          Åbent
Kompetence: Byrådet
Beslutningstema
Byrådet skal tage stilling til, om Lokalplan 1178, Landsgrav Friskole, Slagelse, og Kommuneplantillæg nr. 8 skal vedtages endeligt med de ændringer, der fremgår af hvidbogen.
Baggrund
Lokalplanen blev vedtaget som forslag af Byrådet den 18. september 2017 og sendt i offentlig høring fra den 22. september 2017 til den 17. november 2017.
Lokalplanen giver mulighed for en udvidelse af Landsgrav Friskole på op til 500 m², ved inddragelse af 2 tidligere parcelhusgrunde, Toftevej 19 og 21.
I forbindelse med offentlighedsfasen har Slagelse Kommune modtaget 4 høringssvar, som omhandler forhold omkring plantebælter, trafik- og parkeringsforhold og bebyggelsens placering.
Høringssvarene er vedlagt i vedhæftede hvidbog og giver anledning til følgende ændringer i lokalplanen:
· Det præciseres i § 5.3, at ”p-pladsen må kun anvendes til personaleparkering, og der må herfra kun være en personaleindgang til friskolen. Skolen skal fortsat have sin hovedindgang fra Bagervej.”
· § 9.3 ændres til: ”Langs skel i områderne 1, 2 og 3 skal der som afskærmning mellem skolens areal og det omgivende boligområde etableres/opretholdes et plantebælte, som vist på kortbilag 3. Plantebæltet skal omslutte skolens grund og have en bredde af min. 3 meter og en højde af min. 2 meter og maks. 3 meter.
Plantebæltet skal udformes med egnede planter, som plantes med en tæthed, som afskærmer mod indblik også i vinterhalvåret.”
· §10.4 Plantebæltet, jf. § 9.3, omkring den ny tilbygning til skolen, skal være etableret før ibrugtagen.”
I høringsperioden er der ligeledes fra kommunens side blevet rettet i planmaterialet. Følgende bestemmelser vedrørende varmeplanlægning udgår idet området ikke er omfattet af tilslutningspligt til kollektiv varmeforsyning:
· § 6.2 Ny bebyggelse skal tilsluttes kollektiv varmeforsyning.
· § 10.1 Ny bebyggelse må ikke tages i brug, før den er tilsluttet et kollektivt varmeforsyningsanlæg.
Retligt grundlag
Lokalplaner tilvejebringes i henhold til planlovens kap. 5. Kommuneplantillæg tilvejebringes i henhold til planlovens § 23 c.
Handlemuligheder
Byrådet har generelt mulighed for at foretage mindre justeringer af lokalplanen som en del af den endelige vedtagelse.
Byrådet kan vælge at vedtage Lokalplan 1178 med de foreslåede ændringer, der fremgår af hvidbogen. Derved vil det være muligt at udvide Landsgrav Friskole med op til 500 m².
Byrådet kan vælge ikke at vedtage Lokalplan 1178. Derved vil det ikke være muligt at imødekomme skolens udvidelsesønske, og Lokalplan 42, Landsgrav Friskole vil fortsat være gældende.
Vurdering
Høringssvarene omhandler primært beplantning rundt om skolen og behov for flere parkeringspladser.
I planen er imødekommet ønsket om etablering af et tættere og udvidet plantebælte, som afskærmer mod indblik fra skolens grund til de omkringliggende nabogrunde, og der er stillet krav om at plantebæltet omkring den ny tilbygning til skolen skal være etableret før ibrugtagen.
For så vidt angår parkeringspladser er det konkretiseret, at de 10 parkeringspladser Toftevej 19, kun må anvendes til personaleparkering med en personaleindgang til skolen, og at dette ikke belaster området mere end Toftevej kan bære. Trafikalt vurderes det ikke hensigtsmæssigt, at udlægge 20 p-pladser på Toftevej 19 og skolen oplyser, at de ikke har behov for flere personaleparkeringer end 10, som opfylder parkeringskravet til en udbygning på 500 m².
Plan anbefaler, at Byrådet godkender hvidbogen med de foreslåede rettelser og vedtager lokalplan 1178 med tilhørende Kommuneplantillæg nr. 8 endeligt. Herved skabes plangrundlaget for den ansøgte skoleudvidelse på de 2 tidligere parcelhusgrunde.
Økonomiske og personalemæssige konsekvenser
Ingen bemærkninger.
Konsekvenser for andre udvalg
Ingen bemærkninger.
Indstilling
Planchefen indstiller,
1.    at Lokalplan 1178 – Landsgrav Friskole, Slagelse – med tilhørende Kommuneplantillæg nr. 8 vedtages endeligt med de ændringer, der fremgår af hvidbogen,
2.    at sagen sendes videre til behandling i Økonomiudvalget og Byrådet.
Beslutning i Miljø-, Planlægning- og Bæredygtighedsudvalget den 8. januar 2018:
Fraværende: 
Anbefales.
Beslutning i Økonomiudvalget den 22. januar 2018:
Fraværende:  Ann Sibbern (O)
Anbefales til byrådets godkendelse.
Beslutning i Byrådet den 29. januar 2018:
Fraværende: 
At 1 - godkendt.

8. Genoptaget - Endelig vedtagelse af Lokalplan 1180, Nedrivning af baghus, Solens Plads 3, Korsør (B)

8.     Genoptaget - Endelig vedtagelse af Lokalplan 1180, Nedrivning af baghus, Solens Plads 3, Korsør (B)

Sagsnr.: 330-2017-1891                 Dok.nr.: 330-2017-755829                                          Åbent
Kompetence: Byrådet
Beslutningstema
Byrådet skal tage stilling til, om lokalplan 1180 skal vedtages endeligt.
Baggrund
Byrådet besluttede på mødet den 19. december 2016 at igangsætte en lokalplan, som muliggør en nedrivning af det gule 2-etages baghus, Solens Plads 3 i Korsør.
Erhvervs-, Plan- og Miljøudvalget behandlede lokalplanforslaget på møde den 6. marts 2017 med det resultat, at sagen blev begæret i Byråd. Byrådet vedtog Forslag til lokalplan 1180 den 27. marts 2017.
Forslaget har været i offentlig høring fra den 31. marts til den 26. maj 2017. I forbindelse med offentlighedsfasen har Slagelse Kommune modtaget 6 høringssvar, hvoraf de 5 ønsker baghuset bevaret.
Høringssvarene er vedlagt i vedhæftede hvidbog og har ikke medført ændringer i lokalplanen.
Retligt grundlag
Lokalplaner tilvejebringes i henhold til Planlovens kap. 5.
Handlemuligheder
Byrådet har generelt mulighed for at foretage mindre justeringer af lokalplanen som en del af den endelige vedtagelse.
Byrådet kan vælge at vedtage Forslag til lokalplan 1180, Nedrivning af baghus, Solens Plads 3, Korsør, endeligt. Herved skabes et plangrundlag, som gør det muligt at nedrive baghuset.
Byrådet kan vælge ikke at vedtage lokalplan 1180. Konsekvensen vil i dette tilfælde være, at der ikke etableres et nyt plangrundlag, som muliggør en nedrivning af baghuset. Baghuset vil fortsat være omfattet af lokalplan 36 for karreen Havnegade, Nygade, Algade og Brogade.
Vurdering
På baggrund af det længere sagsforløb omkring baghusets fremtid og da der er truffet en politisk beslutning om at udarbejde en lokalplan med det formål at muliggøre en nedrivning af baghuset, medfører de modtagne bemærkninger ikke ændringer i lokalplanen.
Administrationen anbefaler derfor, at Forslag til lokalplan 1180, Nedrivning af baghus, Solens Plads 3, Korsør godkendes endeligt, og at sagen sendes videre til behandling i Økonomiudvalget og Byrådet.
Økonomiske og personalemæssige konsekvenser
Finansiering af såvel sikringsarbejder på bygningen som nedrivning skal finansieres indenfor Landdistrikt-, Teknik- og Ejendomsudvalgets driftsramme. En nedrivning af ejendommen vil koste 0,5 – 0,8 mio. kr.
Anlægsudgift til nyetablering af belægning på arealet anslås til 1000 kr./m2. mens de årlige driftsudgifter anslås til at udgøre 2% - 5% af den samlede anlægsudgift.
Konsekvenser for andre udvalg
Ejendommen står i dag ubenyttet, og der ses derfor ingen konsekvenser for andre udvalg.
Indstilling
Planchefen indstiller,
1.    at Lokalplan 1180, Nedrivning af baghus, Solens Plads 3, Korsør vedtages endeligt uden ændringer,
2.    at Sagen sendes videre til behandling i Økonomiudvalget og Byrådet.
Beslutning i Erhvervs-, Plan- og Miljøudvalget den 2. oktober 2017:
Fraværende:  Johnny Persson (V)
Udvalget ønsker byggefelt bevaret uanset om bygningen nedrives eller ej.
Udvalget ønsker et økonomisk overslag på at bevare vitale dele af bygningen sammenholdt med udgifterne til nedrivning.
Samtidig ønsker udvalget undersøgt mulighederne for gennemførelse af et OPP projekt og for fondsfinansiering.
GENOPTAGET
Sagen omhandler nedrivning af det kommunalt ejede baghuset, beliggende Solens Plads 3 i Korsør. Ejendommen betragtes som bevaringsværdig trods sit slidte udtryk.
Ejendommen er i dag omfattet af lokalplan nr. 36 i Korsør bymidte. Formålet med lokalplanen er at bevare eksisterende karakteristisk bebyggelse samt bebyggelse af historisk, arkitektonisk og miljømæssig værdi. Nedrivning af huset forudsætter derfor en ny lokalplan for ejendommen.
Med baggrund i husets forfaldne tilstand besluttede Byrådet den 19. december 2016 at udarbejde en lokalplan, som muliggør en nedrivning af baghuset.
Forslag til lokalplan 1180 for baghusets nedrivning har været i offentlig høring fra den 31. marts til den 26. maj 2017.
Erhvervs-, Plan- og Miljøudvalget behandlede den endelige vedtagelse af lokalplan 1180 på mødet den 2. oktober 2017. Udvalget besluttede at sende sagen tilbage til Administrationen.
Udvalget ønskede, at lokalplanen skal give mulighed for ny bebyggelse efter en eventuel nedrivning. Udvalget ønskede desuden en vurdering af udgifterne forbundet med istandsættelse af huset sammenlignet med nedrivning af huset samt muligheder for privat- eller fondsfinansiering.
1. ”Udvalget ønsker byggefelt bevaret uanset om bygningen nedrives eller ej"
Oplyst af Planafdelingen:
Lokalplanforslaget, som har været i høring, har alene til formål at muliggøre en nedrivning af baghuset. Såfremt byggefeltet ønskes bevaret efter en eventuel nedrivning, vil det kræve en revision af lokalplanen og en ny høring, da det er en væsentlig ændring i forhold til det oprindelige forslag.
2. ”Udvalget ønsker et økonomisk overslag på at bevare vitale dele af bygningen, sammenholdt med udgifterne til nedrivning.”
Oplyst af kommunale ejendomme:
Ejendommen bærer tydeligt og kraftigt stigende præg af nedbrydning i både overflader og bærende konstruktioner, herunder kan særligt fremhæves:
- Tegltaget ligger fuldstændig uden bindere, og der findes stort set intet understrygning tilbage. Der for er der pt. udlagt et transportnet udover hele tagfladen for at sikre mod flyvende tagsten.
- Der er vandindtrængning flere steder og de værste områder et pt. dækket med krydsfiner og presenning, primært for at sikre naboejendommen mod fugt.
- Adskillige af hanebåndspærene er brudt sammen i tømmeret grundet omfattende råd, og der er pt. opsat midlertidig afstivning og forstærkning af mange spær for at stoppe yderligere brud.
- Store dele af etageadskillelsen mellem både stue og 1. sal samt 1. sal og 2. sal er så nedbrudt af fugt og råd, at der pt. er opstillet lodret afstivning med tværgående dragere i disse områder, ført helt til nederste gulv på terræn.
- Facaderne bærer tydeligt præg af mange og mangelfulde tilpasninger, hultagninger og tilmuringer i tidens løb, ligesom den grundlæggende kvalitet og stand af facaderne er i en stort set irreversibel stand. Puds, sten og fuger er nedbrudte, og der er betydelig revnedannelse mange steder i facaden.
- Vinduer skønnes at være termovinduer af ældre dato, nedbrudte og helt uden værdi.
- Skorstenspiber er tydeligt nedbrudt i alle fuger, og der ses mange frostsprungne sten.
- Ejendommen har ingen opvarmningsanlæg, ingen indlagt vand, ingen kloakinstallationer og ingen fungerende el-installationer.
- Ejendommen er helt uden isolering.
- Ejendommens funderingsforhold er ikke kendte, men på baggrund af de mange revner og nedbrydninger i facaden, kombineret med de voldsomt skæve gulve op gennem etagerne, skønnes fundering at være særdeles mangelfuld og vil kræve betydelig forstærkning, såfremt ejendommen skulle sikres for fremtiden.
På baggrund af ovenstående vurderes det, at en eventuel istandsættelse af ejendommen til anvendelse i den ene eller anden form, vil overstige prisen for en nedrivning og genopførelse af bygningen.
- En istandsættelse af ejendommen til et egentligt kommunalt formål, vil kræve en investering på mellem 2-4 mio. kroner, meget afhængig af formålet og de forhold der mødes under renoveringen.
- En delvis istandsættelse i tag, facade og dækkonstruktioner, vil kræve en investering på mellem 1-2 mio. kroner, afhængig af de forhold der mødes ved renoveringen.
- En nedrivning af ejendommen vil koste 0,50 – 0,80 mio. kroner. Ved udbud af nedrivningen i 2015, var den laveste pris 536.000 kr.
3. ”Udvalget ønsker undersøgt mulighederne for gennemførelse af et OPP projekt og for fondsfinansiering.”
Oplyst af kommunale ejendomme:
Det er normalt i et OPP projekt, at kommunen forpligter sig til at benytte ejendommen i en længere periode, enten ved en længere lejeaftale eller driftsaftale. Det kræver samtidigt, at det afklares, hvad bygningen skal bruges til.
Omkring fonde er det ikke normalt, at der ydes tilskud til istandsættelse af kommunale bygninger. Men i dette tilfælde er det muligt at søge Realdania Fonden til en del af omkostningerne, forudsat at Realdania godkender ansøgningen. En anden mulighed er at forsøge at sælge til Realdania – By & byg. By & Byg køber ejendomme op og renoverer dem, hvis de ser behov og muligheder for bevaring.
Fælles for OPP-projekter og fondsansøgninger er, at det kræver en forudgående afklaring af, hvad bygningens kommende formål skal være, og at sandsynligheden for at opnå et støttebeløb ikke på forhånd kan afklares.
Den sidste mulighed er, at Realdania tilbyder at udarbejde et forprojekt, der ser på bygningens mulige fremtidige anvendelsesmuligheder og en mere detaljeret økonomisk beregning. Dette kræver en medfinansiering fra kommunens side.
Handlemuligheder
For så vidt angår spørgsmålet om lokalplanlægning har Miljø-, Planlægning- og Bæredygtighedsudvalget følgende handlemuligheder:
Udvalget kan vælge ikke at vedtage Forslag til lokalplan 1180. Konsekvensen vil være, at baghuset ikke kan nedrives.
Udvalget kan vælge ikke at vedtage Forslag til lokalplan 1180 endeligt og i stedet igangsætte en revision af lokalplanen, så den muliggør nedrivning af baghuset og derefter ny bebyggelse.
Udvalget kan vælge at anbefale Byrådet, at Forslag til lokalplan 1180 vedtages endeligt. Herved skabes et plangrundlag, som gør det muligt at nedrive baghuset. Herefter kan igangsættes en ny lokalplan, som udlægger et byggefelt for ny bebyggelse svarende til det tidligere.
Vurdering
Såfremt Miljø-, Planlægning- og Bæredygtighedsudvalget fastholder ønsket om en lokalplan, der giver mulighed for nedrivning og ny bebyggelse, er det Administrations vurdering, at revision af forslag til lokalplan 1180 vil være den mest effektive løsning i forhold til tid og brug af medarbejderressourcer.
Indstilling
Planchefen indstiller,
1.    at Lokalplan 1180, Nedrivning af baghus, Solens Plads 3, Korsør ikke vedtages endeligt,
der igangsættes en revision af lokalplanforslaget, som muliggør nedrivning af baghuset og derefter ny bebyggelse.
Beslutning i Miljø-, Planlægning- og Bæredygtighedsudvalget den 8. januar 2018:
Fraværende: 
Jørgen Grüner (F) kom med følgende ændringsforslag (svarende til handlemulighed 3):
"Udvalget anbefaler Byrådet, at forslag til lokalplan 1180 vedtages endeligt. Herved skabes et plangrundlag, som gør det muligt at nedrive baghuset. Herefter kan der igangsættes en ny lokalplan, som udlægger et byggefelt for ny bebyggelse svarende til det tidligere".
Et flertal bestående af Jørgen Grüner (F), Henrik Brodersen (O), Thomas Clausen (Ø), Pernille Ivalo Frandsen (V) og Knud Vincents (V) tilsluttede sig forslaget.
Steen Olsen (A) og Anne Bjergvang (A) stemte imod.
Beslutning i Økonomiudvalget den 22. januar 2018:
Fraværende:  Ann Sibbern (O)
Anbefales til byrådets godkendelse.
John Dyrby (A), Lis Tribler (A) og Villum Christensen (I) stemte imod.
Villum Christensen (I) ønsker at nedrivningspengene i stedet bruges til renovering af bygningen.
Beslutning i Byrådet den 29. januar 2018:
Fraværende: 
Jørgen Grüner (F) fremsatte ændringsforslag:
"Forslag til lokalplan 1180 vedtages endeligt. Herved skabes et plangrundlag, som gør det muligt at nedrive baghuset."
For stemte 18;(V), (O), (F), (B) og (Ø). Imod stemte 13; (A) og (I).
Ændringsforslaget blev godkendt.

9. Forslag til kommuneplantillæg nr. 1 til Kommuneplan 2017, Redegørelse for aflastningsområdet Slagelse Megacenter (B)

9.     Forslag til kommuneplantillæg nr. 1 til Kommuneplan 2017, Redegørelse for aflastningsområdet Slagelse Megacenter (B)

Sagsnr.: 330-2017-87911               Dok.nr.: 330-2017-772150                                          Åbent
Kompetence: Byrådet
Beslutningstema
Byrådet skal tage stilling til, om Forslag til kommuneplantillæg nr. 1 til Kommuneplan 2017, Redegørelse for aflastningsområdet Slagelse Megacenter, skal vedtages og fremlægges i 8 ugers offentlig høring.
Baggrund
Formålet med kommuneplantillægget er at ændre plangrundlaget for Slagelse Megacenter, således at der er mulighed for at etablere flere større udvalgsvarebutikker i området.
”Slagelse Megacenter” er et område på omkring 35 ha placeret ved Kinavej/Japanvej i Slagelses sydvestlige hjørne beliggende ud til omfartsvejen og tæt på vestmotorvejen. Området rummer større udvalgsvarebutikker, herunder blandt andre Harald Nyborg, Toys’R’Us, Jysk, Elgiganten, Biltema og Sejs Dyner. Butiksområdet har eksisteret siden starten af 2000’erne.
Områdets plangrundlag svarer dog ikke til dets funktion som moderne butiksområde. Området er udpeget til erhvervsformål i kommuneplanen. En del af området er omfattet af en lokalplan, der giver mulighed for større udvalgsvarebutikker. For at give mulighed for, at der fremadrettet kan planlægges for nye udvalgsvarebutikker i hele området, skal området udpeges som centerområde i Kommuneplan 2017.
Ændringen af rammen fra erhverv til centerområde var en del af Forslag til kommuneplan 2017, men måtte udgå, idet Erhvervsstyrelsen vurderede, at kommunens redegørelse for udpegningen ikke var fyldestgørende. Redegørelsen er nu revideret jf. Erhvervsstyrelsens seneste vejledning. Den har været i forhøring hos Erhvervsstyrelsen. Kommunen har ikke modtaget nogen bemærkninger.
Retligt grundlag
Kommuneplantillæg tilvejebringes efter planlovens § 23c.
Handlemuligheder
Byrådet kan vælge at vedtage Forslag til Kommuneplantillæg nr. 1 og dermed sende det i 8 ugers offentlig høring. Derved opfyldes planlovens formål om at skabe debat omkring planforslaget, hvilket er en forudsætning for at kunne vedtage planen endeligt.
Byrådet kan vælge at forkaste planforslaget. I dette tilfælde vil konsekvensen være, at der ikke bliver udarbejdet et nyt plangrundlag. Det vil betyde, at Slagelse Megacenter fortsat vil være udpeget som erhvervsområde med mulighed for særlig pladskrævende varegrupper.
Byrådet har også mulighed for at vedtage justeringer af planforslaget inden vedtagelsen om at fremlægge planforslaget i 8 ugers offentlig høring.
Vurdering
Slagelse Megacenter egner sig rent infrastrukturelt som storbutiksområdet pga. sin optimale placering. Området har gennem de seneste tre år oplevet en kraftig udbygning på i alt 10.000 m² etageareal fordelt på fire større udvalgsvarebutikker. Denne udvikling har medført, at der medio 2017 kun var tre ledige grunde tilbage.
Med kommuneplanens vedtagelse er området blevet udvidet helt ud til Omfartsvejen, således at der er skabt grundlag for fortsat vækst i området. Udvidelsen vil give mulighed for, at der i området kan bygges yderligere 34.000 m² etageareal til udvalgsvarebutikker. 
Udvikling kræver dog en ændret planlægning; området skal udpeges som aflastningsområde (storbutiksområde) i kommuneplanen.
Administrationen anbefaler derfor, at Forslag til kommuneplantillæg nr. 1 til Kommuneplan 2017 vedtages til fremlæggelse i 8 ugers offentlig høring.
Økonomiske og personalemæssige konsekvenser
Ingen bemærkninger.
Konsekvenser for andre udvalg
Ingen bemærkninger.
Indstilling
Planchefen indstiller,
1.    at Forslag til kommuneplantillæg nr. 1 til Kommuneplan 2017, Redegørelse for aflastningsområdet Slagelse Megacenter, vedtages til fremlæggelse i 8 ugers offentlig høring,
2.    at sagen sendes videre til behandling i Økonomiudvalget og Byrådet.
Beslutning i Erhvervs- og Turismeudvalget den 5. januar 2018:
Fraværende: 
Anbefales.
Beslutning i Økonomiudvalget den 22. januar 2018:
Fraværende:  Ann Sibbern (O)
Anbefales til byrådets godkendelse.
Thomas Clausen (Ø) stemte imod.
Beslutning i Byrådet den 29. januar 2018:
Fraværende: 
Godkendt.
(Ø) stemte imod.

10. Regulativ for erhvervsaffald 2018 - til høring (B)

10.   Regulativ for erhvervsaffald 2018 - til høring (B)

Sagsnr.: 330-2017-70094               Dok.nr.: 330-2017-789842                                          Åbent
Kompetence: Byrådet
Beslutningstema
Der skal tages stilling til om udkast til Regulativ for erhvervsaffald kan sendes i offentlig høring.
Baggrund
Byrådet godkendte den 28. august 2017 regulativ for husholdningsaffald, som fastsætter nye affaldsordninger for husholdningsaffald. Affaldsordningerne skal bidrage til at nå statens mål om at 50 % af husholdningsaffaldet skal genanvendes.
Regulativ for erhvervsaffald, beskriver de affaldsordninger, der er gældende i Slagelse Kommune, når virksomheder skal af med deres affald. Regulativet er revideret således at der er overensstemmelse mellem regulativerne for hhv, erhvervsaffald og husholdningsaffald, således at virksomhederne i kommunen forsat kan benytte den kommunale indsamlingsordning for restaffald.
Administrationen har lempet regulativet for kommunale institutioner og virksomheder, således at disse fremover frit kan vælge om de vil benytte den kommunale indsamlingsordning for husholdningsaffald eller en privat ordning. I det gældende regulativ skal kommunale institutioner/virksomheder benytte den kommunale indsamlingsordning. De er ikke undtaget for sortering af affald. 
I bilaget ”Notat om regulativ for erhversaffald” fremhæves de væsentlige ændringer i forslaget for Regulativ for erhvervsaffald i forhold til det gældende regulativ.
Regulativet sendes i offentlighøring i 4 uger, hvorefter det endelige regulativ til godkendelse af Byrådet på mødet i april.
Regulativet for erhvervsaffald træder i kraft den 1. maj 2018.
Retligt grundlag
Bekendtgørelse nr. 1309 af 18. december 2012 om affald.
Handlemuligheder
Udvalget kan vælge at godkende udkast til Regulativ for erhvervsaffald 2018 til offentlig høring eller komme med ændringsforslag indenfor de af udvalgets besluttede rammer.
Udvalget kan vælge om kommunens institutioner/virksomheder fremover frit kan vælge renovatør eller om de forsat skal benytte den kommunale indsamlingsordning.
Fordelen ved at kommunens institutioner/virksomheder frit kan vælge renovatør er, at det giver disse mulighed for at vælge en mere fleksibel affaldsløsning, end der er i kommunens indsamlingsordning for husholdningsaffald. Fx. har nogle institutioner/virksomheder behov for en oftere tømning end hhv. ugentligt og hver 2. uge. I kommunens indsamlingsordning kompenseres dette ved større eller flere beholdere, som medfører ekstra investeringer til nye og større anlægsgårde for kommunale institutioner/virksomheder.
Ulempen ved at kommunens institutioner/virksomheder frit kan vælge renovatør er, at affald indsamlet udenom den kommunale indsamling ikke tæller med i mængden af genanvendeligt affald, som skal bidrage til at opnår statens genanvendelsesmål.
Vurdering
Administrationen anbefaler, at udkast til Regulativ for erhvervsaffald 2018 sendes i offentlig høring i minimum 4 uger.
Økonomiske og personalemæssige konsekvenser
Ingen økonomiske konsekvenser.
Konsekvenser for andre udvalg
Landdistrikts-, Teknik- og Ejendomsudvalget varetager driften for så vidt angår kommunale institutioner og virksomheder.
Indstilling
Centerchefen for Teknik og Miljø indstiller,
1.    at udkast til Regulativ for erhvervsaffald sendes i 4 ugers offentlig høring fra den 30. januar 2018 til 27. marts  2018
2.    at sagen sendes videre til behandling i Økonomiudvalget og Byrådet
Beslutning i Miljø-, Planlægning- og Bæredygtighedsudvalget den 8. januar 2018:
Fraværende: 
Anbefales.
Beslutning i Økonomiudvalget den 22. januar 2018:
Fraværende:  Ann Sibbern (O)
Anbefales til byrådets godkendelse.
Beslutning i Byrådet den 29. januar 2018:
Fraværende: 
At 1 godkendt

11. Nedsættelse af § 17 stk. 4 - Helhedsplanudvalg for Campus Slagelse (B)

11.   Nedsættelse af § 17 stk. 4 - Helhedsplanudvalg for Campus Slagelse (B)

Sagsnr.:                                           Dok.nr.: 330-2018-27190                                            Åbent
Kompetence: Byrådet
Beslutningstema
Byrådet skal godkende at § 17 stk. 4 – Helhedsplanudvalget for Campus Slagelse fortsætter i perioden 2018-2021. Byrådet skal godkende sammensætningen af § 17 stk. 4 – Helhedsplanudvalget for Campus Slagelse.
Baggrund
I arbejdet med at gøre Slagelse til en attraktiv studieby er det afgørende at have fokus på de unge, studiemiljøet og boligsituationen samt koblingen mellem erhverv, uddannelse og den offentlige sektor – dette tydeliggøres ved at opretholde et § 17 stk. 4 udvalg.
Arbejdet med den fysiske udvikling af campusområdet er i tydelig fremdrift, og har indenfor rammerne af Byrumsanalysen og Masterplanen Campus Slagelse (2014) bevæget sig fra visions- og planlægningsfase til en realiseringsfase, hvor en række delprojekter bevæger sig frem mod en mulig realisering.
Helhedsplanudvalget skal fremover have endnu stærkere fokus på udviklingen af campusområdet og samtidig være med til at sikre at campusområdet kobler sig hensigtsmæssigt på den øvrige by både nord og syd for jernbanen.
Helhedsplanudvalget bidrager endvidere til udviklingen af studiebyen Slagelse, hvor en lang række interessenter gennem de seneste år har etbleret netværk, der i høj grad bidrager til at udvikle studiebyen.
Byrådet besluttede den 29. marts 2016 at udvide det daværende udvalg bestående af 6 politikere med 1 deltager fra hver af de tre videregående uddannelsesinstitutioner Syddansk Universitetet, Professionshøjskolen Absalon og Erhvervsakademiet Sjælland samt 2 deltagere fra Erhvervslivet.
Retligt grundlag
Styrelsesloven § 17 stk. 4, ift. at Byrådet kan uddelegere opgaver i udvalg.
Handlemuligheder
Udvalgets formål og opgaver er beskrevet i kommissoriet.
Vurdering
Administrationen anbefaler at der i det nye 17.4 udvalg fortsat ud over politisk deltagelse, skal være deltagelse fra de tre uddannelsesinstitutioner, samt fra erhvervslivet.
Det anbefales endvidere, at der fortsat afholdes tre udvalgsmøder fra nytår og frem til sommerferien, og tre udvalgsmøder efter sommerferien og frem til jul. Der skal stadig være mulighed for at indkalde til ekstraordinære møder dersom det påkræves.
Økonomiske og personalemæssige konsekvenser
Ingen bemærkninger.
Konsekvenser for andre udvalg
Beslutninger og tiltag i Helhedsplanudvalget for Campus Slagelse vil have konsekvenser for øvrige udvalg.
Indstilling
Erhvervs- og Arbejdsmarkedsdirektøren indstiller,
1.    at Byrådet godkender, at der opretholdes et § 17.4 – Helhedsplanudvalg for Campus Slagelse med 4 politikere og med repræsentanter fra de tre uddannelsesinstitutioner Syddansk Universitetet, Professionshøjskolen Absalon og Erhvervsakademiet Sjælland samt 2 deltagere fra Erhvervslivet.
2.    at Byrådet udpeger 4 politikere til Helhedsplaudvalget.
Beslutning i Økonomiudvalget den 22. januar 2018:
Fraværende:  Ann Sibbern (O)
Det anbefales, at udvalget udvides til at omfatte 6 politikere. Indstillingen anbefales i øvrigt godkendt.
Det indstilles at der udpeges følgende politiske medlemmer:
- John Dyrby (A)
- Lis Tribler (A)
- Jørgen Grüner (F)
- Sten Knuth (V)
- Ann Sibern (O)
- Troels Brandt (B)
De hidtidige medlemmer fra uddannelsesinstitutioner og erhvervsliv søges genudpeget.
Thomas Clausen (Ø) stemte imod udvalgets fortsættelse.
Beslutning i Byrådet den 29. januar 2018:
Fraværende: 
Byrådet godkendte, at der oprettes et § 17 stk. 4 udvalg - Helhedsplan for Campus Slagelse.
(Ø) stemte imod.
Byrådet udpegede, John Dyrby Paulsen (A), Lis Tribler (A), Jørgen Grüner (F), Sten Knuth (V), Ann Sibbern (O) og Troels Brandt (B).

12. § 17.4-udvalg vedr. stadion - udpegning af medlemmer (B)

12.   § 17.4-udvalg vedr. stadion - udpegning af medlemmer (B)

Sagsnr.: 330-2016-58259               Dok.nr.: 330-2017-630869                                          Åbent
Kompetence: Byrådet
Beslutningstema
Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget skal indstille medlemmer til det kommende § 17.4-udvalg vedr. stadion til det nye Byråds godkendelse ud fra de forslag, som relevante foreninger, institutioner, faciliteter mv. er kommet med, samt det foreløbige kommissorium. 
Baggrund
Udvalget vedtog på mødet den 2. oktober 2017 en tidsplan for nedsættelse af § 17.4-udvalget vedr. stadion, samt at alle interessenter hver skulle komme med to forslag til medlemmer af udvalget senest den 22/10.
Administrationen har modtaget minimum et forslag fra henholdsvis Slagelse B&I, Business Slagelse, Slagelse Tennisklub, Slagelse Idræts Råd, Slagelse Tenniscenter, Slagelse Badmintonklub, Slagelse Hallen, Selandia, Xclass, Slagelse Gymnasium, EASJ og SDU.
Professionshøjskolen Absalon har takket for tilbuddet, men har valgt ikke at indstille personer til udvalget.
Der vil på mødet blive udleveret en oversigt over de indkomne forslag. 
Kommissoriet er i tråd med målgruppen for Slagelse Talent og Elite og Sportscollege blevet udvidet til også at omfatte de videregående uddannelser i kommunen, således at disse uddannelser også repræsenteres i udvalget og arbejdet med stadionområdet. De videregående uddannelser er derfor også blevet bedt om at komme med to forslag til medlemmer af udvalget.
Derudover er kommissoriet blevet opdateret på baggrund af udvalgets beslutning på mødet i oktober (at interessenterne hver skal indstille 2 i stedet for 3 kandidater). Desuden er tidsangivelserne i kommissoriet blevet opdateret. 
Det er det nyvalgte Byråd, der har kompetencen til at nedsætte §17.4-udvalget og udpege dets medlemmer, men Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget kan indstille medlemmer til det nye Byråds godkendelse ud fra de indkomne forslag. 
Retligt grundlag
Kommunalfuldmagten – udnyttelse af idrætsfaciliteter og anvendelse af overskudskapacitet.
Styrelseslovens § 17.4, ift. at Byrådet kan uddelegere opgaver i udvalg.
Handlemuligheder
Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget kan:
a) Indstille medlemmer til det kommende § 17.4-udvalg vedr. stadion til det nye Byråds godkendelse ud fra de indkomne forslag til medlemmer samt det foreløbige kommissorium
b) Indstille medlemmer til det kommende § 17.4-udvalg, men vælge at supplere med andre medlemmer end de foreslåede, eller at afvige fra det foreløbige kommissorium.
c) Undlade at indstille medlemmer til det kommende § 17.4-udvalg. Det vil betyde, at arbejdet med nedsættelse af udvalget forsinkes/sættes i bero.

Vurdering
Administrationen anbefaler, at Kultur-, Fritids- og Turismeudvalgets indstilling af medlemmer sker ud fra de indkomne forslag og i overensstemmelse med det foreløbige kommissorium for udvalget. Administrationen finder det vigtigt, at udvalget sammensættes ud fra en bred sammensætning af alder, kompetencer og interesser, og at ungdommen også bliver repræsenteret i udvalget.
Økonomiske og personalemæssige konsekvenser
Ingen bemærkninger.
Konsekvenser for andre udvalg
Ingen bemærkninger.
Indstilling
Centerchefen for Kultur, Fritid og Borgerservice indstiller,
1.    at Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget indstiller medlemmer til det kommende § 17.4-udvalg til det nye Byråds godkendelse ud fra de indkomne forslag samt ud fra det foreløbige kommissorium.
Beslutning i Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget den 4. december 2017:
Fraværende:  ingen
Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget videresender sagen til et nyt fagudvalg.
Beslutning i Kultur- og Fritidsudvalget den 9. januar 2018:
Fraværende: 
Kultur- og Fritidsudvalget indstiller til Byrådets godkendelse, at der skal være politisk deltagelse i § 17.4-udvalget ved formanden og næstformanden for Kultur- og Fritidsudvalget.
Kultur- og Fritidsudvalget indstiller følgende medlemmer til § 17.4-udvalget:
Michael Birkedal, Micael Duncan, Søren Stampe, Uno Rasmussen, Erik Winsig, Bjarne Fibiger, Jørn C. Nielsen, Nicklas Larsen Frederiksen og Kirsten Lambert.
Kultur- og Fritidsudvalget indstiller til Byrådets godkendelse, at formanden for Kultur- og Fritidsudvalget bliver formand for §17.4 udvalget.
Beslutning i Økonomiudvalget den 22. januar 2018:
Fraværende:  Ann Sibbern (O)
Anbefales til byrådets godkendelse, med den præcisering at det er Slagelse Stadion.
Beslutning i Byrådet den 29. januar 2018:
Fraværende: 
Godkendt, med den præcisering, at det er Slagelse Stadion.

13. Udpegning til valgbestyrelse ved Kommunale valg (B)

13.   Udpegning til valgbestyrelse ved Kommunale valg (B)

Sagsnr.: 330-2017-87456               Dok.nr.: 330-2017-754305                                          Åbent
Kompetence: Byrådet
Beslutningstema
Byrådet skal udpege medlemmer til valgbestyrelsen for Kommunale valg.
Baggrund
Valgbestyrelsen har som opgave at modtage og godkende kandidatlister samt anmeldelser om listeforbund og valgforbund, tilvejebringe stemmesedler og opslag og forestå den endelige opgørelse af afstemningen (fintælling), samt opgørelsen af valget.
Valgbestyrelsen består af mellem 5 og 7 medlemmer inkl. borgmesteren, der er formand.
Der var i den tidligere byrådsperiode 7 medlemmer i udvalget.
Blandt de udpegede medlemmer af valgbestyrelsens skal byrådet vælge en næstformand.
Der skal tillige udpeges stedfortrædere for alle.
Valgbestyrelsens medlemmer og stedfortrædere udpeges blandt byrådets medlemmer.
Valgbestyrelsens medlemmer har pligt til at udføre de hverv, der påhviler dem, medmindre de har forfald. Hvis et medlem af valgbestyrelsen har forfald, indtræder den pågældendes stedfortræder i valgbestyrelsen.
Valget har virkning for Byrådets funktionsperiode, dvs. fra den 1. januar 2018 til 31. december 2021.
Retligt grundlag
Kommunal- og regionalvalglovens §§ 13-15 og § 18 stk. 2
Indstilling
Det indstilles,
1.    at Byrådet vælger 7 medlemmer og 7 stedfortrædere til valgbestyrelsen ved Kommunale valg
2.    at Byrådet blandt de udpegede medlemmer udpeger en næstformand
Beslutning i Byrådet den 29. januar 2018:
Fraværende: 
Byrådet valgte John Dyrby Paulsen (A), Jørgen Grüner (F), Thomas Clausen (Ø), Villum Christensen (I), Knud Vincents (V), Henrik Brodersen (O) og Troels Brandt (B) til valgbestyrelsen.
Byrådet valgte Lis Tribler (A), Helle Blak (F), Jørgen Andersen (A), Flemming Erichsen (A), Sten Knuth (V), Ann Sibbern (O) og Anders Kofoed (O) som stedfortrædere til valgbestyrelsen.

14. Udpegning til valgbestyrelse for folketingsvalg og EU-valg (B)

14.   Udpegning til valgbestyrelse for folketingsvalg og EU-valg (B)

Sagsnr.: 330-2017-87462               Dok.nr.: 330-2017-754456                                          Åbent
Kompetence: Byrådet
Beslutningstema
Byrådet skal udpege medlemmer til valgbestyrelsen for folketingsvalg og –afstemninger samt EU-valg.
Baggrund
Valgbestyrelsen har til opgave at tilvejebringe stemmesedler og opslag og forestå den endelige opgørelse af afstemningen i opstillingskredsen.
Der er ikke noget krav om hvor mange medlemmer der skal være i valgbestyrelsen for folketingsvalg og -afstemninger og EU-valg. Byrådet fastsætter derfor selv antallet.
Der var i den tidligere byrådsperiode udpeget 7 medlemmer.
Borgmesteren er formand for valgbestyrelsen.
Blandt de udpegede medlemmer af valgbestyrelsen skal byrådet vælge en næstformand.
Der skal tillige vælges stedfortrædere for alle.
Valgbestyrelsens medlemmer og stedfortrædere udpeges blandt byrådets medlemmer.
Valget har virkning for hele Byrådets funktionsperiode, dvs. fra den 1. januar 2018 til 31. december 2021.
Retligt grundlag
Folketingsvalglovens §§ 23-28 og § 31
Europa-Parlamentsvalglovens § 16
Indstilling
Det indstilles,
1.    at Byrådet beslutter antallet af medlemmer til valgbestyrelsen for folketingsvalg og –afstemninger samt EU-valg.
2.    at Byrådet udpeger det valgte antal medlemmer til valgbestyrelsen for folketingsvalg og –afstemninger samt EU-valg samt stedfortrædere.
3.    at Byrådet blandt de udpegede medlemmer udpeger en næstformand.
Beslutning i Byrådet den 29. januar 2018:
Fraværende: 
Byrådet besluttede at valgbestyrelsen for Folketingsvalg og afstemninger samt EU-valg skal have 7 medlemmer.
Byrådet valgte John Dyrby Paulsen (A), Jørgen Grüner (F), Thomas Clausen (Ø), Villum Christensen (I), Knud Vincents (V), Henrik Brodersen (O) og Troels Brandt (B) som medlemmer af valgbestyrelsen.
Byrådet valgte Lis Tribler (A), Helle Blak (F), Jørgen Andersen (A), Flemming Erichsen (A), Sten Knuth (V), Ann Sibbern (O) og Anders Kofoed (V) som stedfortrædere til valgbestyrelsen.

15. Udpegning til SEAS-NVE Amba (B)

15.   Udpegning til SEAS-NVE Amba (B)

Sagsnr.: 330-2017-87265               Dok.nr.: 330-2017-752305                                          Åbent
Kompetence: Byrådet
Beslutningstema
Byrådet skal udpege 1 medlem til repræsentantskabet for SEAS-NVE Amba.
Baggrund
Selskabets formål er direkte eller indirekte at udøve energiforsyningsvirksomhed og anden forsyningsvirksomhed med henblik på at skabe størst mulig værdi og gavn for andelshaverne, herunder:
- at producere, købe, transportere, sælge, forsyne og udnytte el og andre energiformer
- at producere varer og levere serviceydelser, der har tilknytning til produktion, køb,
- transport, salg, forsyning og udnyttelse af el og andre energiformer
- at forestå rådgivning om samt bygning og drift af anlæg, der producerer, transporterer,
- forsyner eller udnytter el og andre energiformer
- at etablere og drive infrastrukturvirksomhed baseret på bredbåndsteknologi
- at udføre energibesparelsesaktiviteter.
Slagelse kommune skal udpege 1 medlem til repræsentantskabet i SEAS-NVE.
Udpegningen gælder for den kommende 4-årige valgperiode, og de udpegede medlemmer indtræder ved afslutningen af det førstkommende ordinære repræsentantskabsmøde efter starten af den kommunale valgperiode og udtræder ved afslutningen af det førstkommende ordinære repræsentantskabsmøde efter udløbet af den kommunale valgperiode.
Medlemmet skal være medlem af Byrådet.
Retligt grundlag
Vedtægterne for SEAS-NVE Amba fra 2015.
Indstilling
Det indstilles,
1.    at Byrådet udpeger 1 medlem til repræsentantskabet for SEAS-NVE Amba.
Beslutning i Byrådet den 29. januar 2018:
Fraværende: 
Henrik Brodersen (O) blev udpeget.

16. Udpegning til Hashøj Kraftvarmeforsyning (B)

16.   Udpegning til Hashøj Kraftvarmeforsyning (B)

Sagsnr.: 330-2017-78948               Dok.nr.: 330-2018-44942                                            Åbent
Kompetence: Byrådet
Beslutningstema
Byrådet skal udpege 2 medlemmer til Hashøj Kraftvarmeforsyning.
Baggrund
Hashøj Kraftvarmeforsyning er et privat varmeforsyningsselskab, med selvstændig bestyrelse der består af 7 medlemmer.
På grund af kommunegarantier har Slagelse ret til at udpege 2 medlemmer af bestyrelsen for Hashøj Kraftvarmeforsyning.
De udpegede behøver ikke være medlem af Byrådet.
Retligt grundlag
Vedtægt for Hashøj Kraftvarmeforsyning § 7 fra 2015.
Indstilling
Det indstilles,
1.    at Byrådet udpeger 2 medlemmer.
Beslutning i Byråd 2018 - 2021 - Konstituerende møde den 11. december 2017:
Fraværende:  Thomas Clausen (Ø)
AFØI udpegede Bent Petersen.
VOB udpegede Jes Haupt.
 
­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­Administrative bemærkninger til Byrådsmødet den 29. januar 2018
Valggruppen VOB udpegede på Byrådets møde den 11. december 2017 Jess Haupt som medlem af bestyrelsen til Hashøj Kraftvarmeværk.
Jess Haupt har anmodet om at blive fritaget fra sin post.
Da det er VOB der havde udpeget Jess Haupt, vil det også være VOB der skal udpege en erstatning.
2.    at Byrådet godkender nyt medlem fra valggruppen VOB.
Beslutning i Byrådet den 29. januar 2018:
Fraværende: 
Henning Petersen godkendt som nyt medlem udpeget af valggruppe VOB.

17. Udpegning til Havnebestyrelsen Korsør Havn (B)

17.   Udpegning til Havnebestyrelsen Korsør Havn (B)

Sagsnr.: 330-2017-78959               Dok.nr.: 330-2018-51630                                            Åbent
Kompetence: Byrådet
Beslutningstema
Byrådet skal udpege 5 medlemmer til Havnebestyrelsen Korsør Havn.
Baggrund
Korsør Havn er en kommunal selvstyrerhavn og er en selvstændig virksomhed, som styres af Byrådet.
Havnebestyrelsen varetager inden for de af Byrådet fastsatte økonomiske rammer og øvrige retningslinjer selvstændigt den overordnede ledelse af havnens drift, vedligeholdelse og eventuelle nye anlæg.
Havnebestyrelsen består af fem medlemmer, hvoraf de tre medlemmer vælges af byrådet blandt dets medlemmer og to medlemmer vælges af byrådet blandt fire erhvervsfolk, udpeget af Slagelse Erhvervsråd. For hvert medlem udpeges en stedfortræder.
Valgene har gyldighed for Byrådets funktionsperiode, dvs. fra den 1. januar 2018 til 31. december 2021.
Retligt grundlag
Havnelovens § 9 samt vedtægter fra 2009.
Indstilling
Det indstilles,
1.    at Byrådet udpeger 3 medlemmer og 3 stedfortrædere blandt Byrådets medlemmer.
2.    at Byrådet blandt de fire erhvervsfolk udpeget af Slagelse Erhvervsråd, vælger to medlemmer og to stedfortrædere.
Beslutning i Byråd 2018 - 2021 - Konstituerende møde den 11. december 2017:
Fraværende:  Thomas Clausen (Ø)
At 1. Henrik Brodersen (O)(formand), suppleant Palle Kristiansen (O), Ole Drost (V), suppleant Cecilie Geiker (V) og Jørgen Andersen (A)/ stedfortræder Anders Nielsen (A).
At 2. Udsat.
Administrative bemærkninger til Byrådets møde den 29. januar 2018:
Byrådet skal behandle ”At 2” som blev udsat ved Byrådets behandling den 11. december 2017.
Beslutning i Byrådet den 29. januar 2018:
Fraværende: 
Udgik

18. Udpegning til Korsør Lystbådehavn Amba (B)

18.   Udpegning til Korsør Lystbådehavn Amba (B)

Sagsnr.: 330-2017-87202               Dok.nr.: 330-2017-751882                                          Åbent
Kompetence: Byrådet
Beslutningstema
Byrådet skal udpege 1 medlem til bestyrelsen for Korsør Lystbådehavn Amba
Baggrund
Korsør Lystbådehavn er et andelsselskab med begrænset ansvar og har hjemsted i Slagelse Kommune. I Korsør Lystbådehavns vedtægter fremgår det at Slagelse Kommune skal udpege et medlem til bestyrelsen.
Bestyrelsen består af 6 medlemmer. Slagelse kommune og Korsør Sejlklub udpeger hvert et medlem. Resten vælges af generalforsamlingen.
Der er ikke krav om at medlemmet skal være et byrådsmedlem.
Retligt grundlag
Vedtægter for Korsør Lystbådehavn A.m.b.A.
Indstilling
Det indstilles,
1.    at Byrådet udpeger 1 medlem til Korsør Lystbådehavn Amba
Beslutning i Byrådet den 29. januar 2018:
Fraværende: 
Flemming Erichsen (A) blev udpeget.

19. Udpegning til Museet ved Trelleborg (B)

19.   Udpegning til Museet ved Trelleborg (B)

Sagsnr.: 330-2017-87158               Dok.nr.: 330-2017-751551                                          Åbent
Kompetence: Byrådet
Beslutningstema
Byrådet skal udpege 2 byrådsmedlemmer til Ejendomsfonden for Museet ved Trelleborg.
Baggrund
Ejendomsfonden for Museet ved Trelleborg har til formål at eje og udleje ejendommen og jordtilliggender til Museet ved Trelleborg.
Fonden ledes af en bestyrelse bestående af 3 medlemmer. Bestyrelsen skal bestå af 2 byrådsmedlemmer udpeget af Slagelse Byråd samt 1 medlem udpeget af forvaltningen i Slagelse Kommune.
Retligt grundlag
Fundats for den selvejende institution Ejendomsfonden for Museet ved Trelleborg § 4, fra 2006.
Indstilling
Det indstilles,
1.    at Byrådet udpeger 2 byrådsmedlemmer til Ejendomsfonden for Museet ved Trelleborg.
Beslutning i Byrådet den 29. januar 2018:
Fraværende: 
Lis Tribler (A) og Helle Jacobsen (V) blev udpeget.

20. Udpegning til Rådet for socialt udsatte (B)

20.   Udpegning til Rådet for socialt udsatte (B)

Sagsnr.: 330-2017-87555               Dok.nr.: 330-2017-755019                                          Åbent
Kompetence: Byrådet
Beslutningstema
Byrådet skal udpege 1 medlem samt en stedfortræder til Rådet for socialt udsatte.
Baggrund
Rådet rådgiver Handicap- og Psykiatriudvalget i forhold til indsatser til socialt udsatte borgere.
Rådet er høringspart og talerør for målgruppen i relevante spørgsmål og medvirker til at styrke det fælles ansvar for socialt udsatte borgere. Målgruppen er hjemløse og de mest udsatte blandt stofmisbrugere, sindslidende, prostituerede og alkoholikere. Rådet kan også have fokus på udsatte unge og andre grupper som på grund af komplekse problemstillinger befinder sig i en udsat livssituation.
Rådet for Socialt Udsatte består af 12 – 15 medlemmer, som udpeges af interesseorganisationer, frivillige organisationer, boligorganisationerne, virksomheder inden for Center for Handicap og Psykiatri.
Slagelse kommune udpeger 1 medlem til rådet. Der står i kommissoriet, at der ikke er politisk repræsentation i rådet, men Handicap- og Socialpsykiatriudvalget udpeger et medlem til rådet, som udvalget mener, har særlige forudsætninger for at bidrage til rådets arbejde.
Da kompetencen til at udpege et medlem reelt er Byrådets, er det Byrådet der beslutter om kommissoriet skal ændres således, at der kan sidde et byrådsmedlem hvis dette ønskes.
Hvis Byrådet ikke ønsker at ændre kommissoriet, vil der være mulighed for at uddelegere kompetencen til at udpege et ekstern medlem til Handicap- og Psykiatriudvalget.
Retligt grundlag
Vedtægterne for Rådet for socialt udsatte fra 2011.
Indstilling
Det indstilles,
1.    at Byrådet uddelegerer kompetencen til at udpege 1 ekstern medlem og stedfortræder til Handicap- og Psykiatriudvalget i henhold til kommissoriet.
Beslutning i Byrådet den 29. januar 2018:
Fraværende: 
Godkendt.

21. Udpegning til Bevillingsnævn (B)

21.   Udpegning til Bevillingsnævn (B)

Sagsnr.: 330-2018-3270                 Dok.nr.: 330-2018-22262                                            Åbent
Kompetence: Byrådet
Beslutningstema
Byrådet skal beslutte om der skal nedsættes et Bevillingsnævn og i så fald udpege medlemmer hertil.
Baggrund
Byrådet kan træffe beslutning om at nedsætte et Bevillingsnævn. Hvis Byrådet vælger ikke at nedsætte et Bevillingsnævn, vil det være Økonomiudvalget, der varetager opgaven i samarbejde med politiet.
Bevillingsnævnet vil kunne træffe de afgørelser, der efter restaurationsloven er henlagt til Byrådet.
Bevillingsnævnet består af en repræsentant for politiet valgt af politidirektøren, et sagkyndigt medlem og op til 6 andre medlemmer.
I sidste Byrådsperiode bestod Bevillingsnævnet af 3 brancherepræsentanter samt 3 politisk udpegede medlemmer og en repræsentant fra politiet. Brancherepræsentanterne blev, for fortsat at have et af landets bedste Bevillingsnævn, valgt ud fra at der skulle være et medlem med erfaring fra branchen og nattelivet i Slagelse, et medlem, der repræsenterede restaurationspersonalet samt et medlem med kendskab til virksomhedsøkonomi.
Restaurationsloven er pr. 1. juli 2017 ændret, således at der udover de 3 brancherepræsentanter også skal være et sagkyndigt medlem.
Det sagkyndige medlem skal have kvalifikationer i form af en relevant viden om virksomhedsøkonomi. Det foreslås derfor, at hotelchef Dennis Dahl, Comwell, Korsør udpeges som sagkyndigt medlem.
Anne Marie Lund, som i sidste byrådsperiode var udpeget af 3F og Hakki Salli var udpeget som repræsentant for branchen og nattelivet i Slagelse Kommune, vil begge gerne fortsætte.
Horesta foreslår Sanne Schmidt Hansen, Restaurant Super Bowl og Golfcenter Slagelse som repræsentant for restaurationserhvervet.
De 3 politisk udpegede medlemmer behøver ikke være medlemmer af Byrådet.
Retligt grundlag
Jf. lov om restaurationsvirksomhed og alkoholbevilling m.v., § 10, stk. 3, kan Byrådet nedsætte et bevillingsnævn til at træffe de afgørelser, der efter restaurationsloven er henlagt til Byrådet.
Økonomiske og personalemæssige konsekvenser
Bevillingsnævnets medlemmer modtager diæter.
Indstilling
Det indstilles,
1.    at Byrådet nedsætter et Bevillingsnævn, herunder udpeger nævnets medlemmer.
Beslutning i Byrådet den 29. januar 2018:
Fraværende: 
Mick Keller, Dann Frederiksen og Søren Hald Christensen blev udpeget.

22. Udpegning til Hegnssyn og Vurderingsmænd (B)

22.   Udpegning til Hegnssyn og Vurderingsmænd (B)

Sagsnr.: 330-2017-78971               Dok.nr.: 330-2018-44985                                            Åbent
Kompetence: Byrådet
Beslutningstema
Byrådet skal beskikke hegnssynsmænd og vurderingsmænd.
Baggrund
Hegnssynet er et uafhængigt nævn, der ved hegnssynsforretninger bl.a. tager stilling til tvister i forbindelse med rejsning af nye hegn, ombytning, ændring og sløjfning af hegn, samt hegnenes vedligeholdelse.
Vurderingsmændene skal vurdere skader forvoldt af husdyr efter nærmere angivne bestemmerser i lov om mark og vejfred.
Slagelse Kommune har tidligere besluttet at opgaverne omkring mark- og vejfredsloven varetages af de beskikkede hegnssynsmænd.
For hver kommune nedsættes et hegnssyn bestående af tre medlemmer, af hvilke det ene medlem beskikkes som formand. For hvert medlem beskikkes en personlig suppleant.
Medlemmerne af hegnssynet og disses suppleanter beskikkes af Byrådet for en periode, der svarer til Byrådets valgperiode. Hegnssynets medlemmer kan alene vælges blandt kommunens egne borgere. Mindst et medlem skal være plantningskyndigt og et medlem skal være bygningskyndigt. Hegnssynets medlemmer behøver ikke være medlem af Byrådet.
Personer, der er fyldt 60 år, har ikke pligt til at lade sig beskikke.
Retligt grundlag
Hegnslovens §§ 27-32, samt lov om mark- og vejfred, §§ 21-23
Indstilling
Det indstilles,
1.    at Byrådet beskikker 3 medlemmer og 3 suppleanter.
Beslutning i Byråd 2018 - 2021 - Konstituerende møde den 11. december 2017:
Fraværende:  Thomas Clausen (Ø)
AFØI beskikkede Svend Petersen og Torben HC Petersen som medlemmer og Jørn Bach og Kurt Rasmussen som suppleanter.
VOB beskikkede Jan Møller Pedersen som medlem og Niels Henrik Madsen som suppleant.
­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­Administrative bemærkninger til Byrådsmødet den 29. januar 2018
Ved en fejl blev der ikke blandt de udpegede medlemmer besluttet hvem der skulle være henholdsvis formand, plantesagkyndig og bygningskyndigt medlem.
Indstilling
Det indstilles,
2.    at Byrådet blandt de udpegede medlemmer, udpeger henholdsvis en formand, en plantesagkyndig og en bygningskyndig.
Beslutning i Byrådet den 29. januar 2018:
Fraværende: 
Byrådet udpegede Svend Petersen som formand, Jan Møller Petersen som plantesagkyndig og Torben Petersen som bygningssagkyndig.

23. Udpegning til Slagelse Kulturråd (B)

23.   Udpegning til Slagelse Kulturråd (B)

Sagsnr.: 330-2017-87297               Dok.nr.: 330-2017-752679                                          Åbent
Kompetence: Byrådet
Beslutningstema
Byrådet skal udpege 1 medlem til Slagelse Kulturråd.
Baggrund
Slagelse Kulturråd formål er at samle kulturelt interesserede foreninger, interessegrupper og enkelt personer under samme ”Kulturelle paraply” og herunder at kunne forestå kulturelle arrangementer og inspirere til nye kulturelle tiltag i Slagelse Kommune.
Bestyrelsen består af 5-7 personer, samt 1 person udpeget af Slagelse kommune.
Medlemmet behøver ikke at være byrådsmedlem.
Retligt grundlag
Vedtægterne for Slagelse Kulturråd fra 2016.
Indstilling
Det indstilles,
1.    at Byrådet udpeger e1medlem til Slagelse Kulturråd.
Beslutning i Byrådet den 29. januar 2018:
Fraværende: 
Morten Hass Augustsen (V) blev udpeget.

24. Udpegning til Løvegadekollegiet (B)

24.   Udpegning til Løvegadekollegiet (B)

Sagsnr.: 330-2017-87261               Dok.nr.: 330-2017-752261                                          Åbent
Kompetence: Byrådet
Beslutningstema
Byrådet skal udpege 2 medlemmer til Løvegadekollegiet.
Baggrund
Løvegade kollegiet er en selvejende institution. Kollegiet ejer 42 boliger og deres formål er at udleje disse boliger til unge under uddannelse.
Bestyrelsen består af 2 medlemmer udpeget af Selandia - Center for Erhvervsrettet Uddannelse (Nu ZBC – Zealand Business College), 2 medlemmer udpeget af kollegianerne, samt 2 medlemmer udpeget af Byrådet.
Medlemmerne behøver ikke at være byrådsmedlemmer.
Retligt grundlag
Vedtægter for Løvegadekollegiet fra 2012.
Indstilling
Det indstilles,
1.    at Byrådet udpeger 2 medlemmer til Løvegadekollegiet
Beslutning i Byrådet den 29. januar 2018:
Fraværende: 
Marc Møller og Jannik Nielsen blev udpeget.

25. Udpegning til Kongegaardsfonden (B)

25.   Udpegning til Kongegaardsfonden (B)

Sagsnr.: 330-2017-87525               Dok.nr.: 330-2017-754876                                          Åbent
Kompetence: Byrådet
Beslutningstema
Byrådet skal udpege 1 medlem til Kongegaardsfonden.
Baggrund
Kongegaardsfonden har til formål, at drive ejendommen Kongegaarden som kunstcenter med 2 friboliger for henholdsvis en bildende kunstner og en komponist eller udøvende musiker, lokaler til udstilling, koncerter og andre kulturelle formål samt lokaler til Isenstein-samlingen.
Bestyrelsen består at 5 medlemmer. Akademirådet ved Akademiet for de Skønne Kunstner, Musikkonservatoriernes Fællesråd og Slagelse Byråd udpeger hvert et medlem. Herudover har formanden for Isensteinsamlingen har fast sæde. Det sidste medlem udpeges af bestyrelsen i forening, som også bliver formand for bestyrelsen.
Medlemmet behøver ikke at være byrådsmedlem.
Retligt grundlag
Fundats for Kongegaardsfonden fra 2016.
Indstilling
Det indstilles,
1.    at Byrådet udpeger 1 medlem til Kongegaardsfonden
Beslutning i Byrådet den 29. januar 2018:
Fraværende: 
Britta Huntley (A) blev udpeget.

26. Udpegning til Kulturregion Midt- og Vestsjælland, kulturgruppen (B)

26.   Udpegning til Kulturregion Midt- og Vestsjælland, kulturgruppen (B)

Sagsnr.: 330-2017-87534               Dok.nr.: 330-2017-754989                                          Åbent
Kompetence: Byrådet
Beslutningstema
Byrådet skal udpege 2 byrådsmedlemmer til Kulturregion Midt- og Vestsjælland.
Baggrund
Kulturministeriet indgik i slutningen af 2015 en ny kulturaftale med 8 Kommuner i Midt- og Vestsjælland.

Kulturregion Midt- og Vestsjælland omfatter kommunerne: Holbæk, Kalundborg, Lejre, Odsherred, Ringsted, Roskilde, Slagelse og Sorø.
Kulturgruppen består af 16 medlemmer, der repræsenterer de otte kommuner.
Kulturgruppen har til formål at træffe beslutninger vedrørende de områder der er omfattet af kulturaftalen, herunder også udmøntning og bevillinger. Kulturaftalens overordnede formål er at kommunerne i fællesskab fremmer større kunst- og kulturprojekter.
Slagelse Kommune skal derfor udpege 2 byrådsmedlemmer til Kulturgruppen
Retligt grundlag
Kulturaftale mellem Kulturministeren og Kulturregion Midt- og Vestsjælland 2015-2018
Indstilling
Det indstilles,
1.    at Byrådet udpeger 2 byrådsmedlemmer til Kulturregion Midt- og Vestsjælland.
Beslutning i Byrådet den 29. januar 2018:
Fraværende: 
Anders Nielsen (A) og Ebbe Jens Ahlgreen (V) blev udpeget.

27. Udpegning til Lokalt kulturmiljøråd (B)

27.   Udpegning til Lokalt kulturmiljøråd (B)

Sagsnr.: 330-2017-87531               Dok.nr.: 330-2017-754946                                          Åbent
Kompetence: Byrådet
Beslutningstema
Byrådet skal beslutte, om der skal nedsættes et lokalt kulturmiljøråd og i så fald udpege 1 eller 2 repræsentanter for Byrådet.
Baggrund
Erhvervs-, Plan- og Miljøudvalget har på møde den 6. juni 2017 anbefalet, at der nedsættes et lokalt kulturmiljøråd. Forslaget om at nedsætte et lokalt kulturmiljøråd blev godkendt af Byrådet den 30. oktober 2017.
Et lokalt kulturmiljøråd skal medvirke til at sikre bevaring og udvikling af bygninger og helheder i Slagelse Kommune. Dette sker gennem faglig, uvildig rådgivning og vejledning til politikere og administration i både enkeltsager, større projekter og den overordnede fysiske planlægning. Udover den rådgivende funktion forventes det, at deltagerne i kulturmiljørådet også vil virke ”udadtil” og bidrage til at formidle og forankre kommunens bevaringstiltag lokalt.
Et lokalt kulturmiljøråd sammensættes af repræsentanter for følgende organisationer og institutioner og forankres i både administrationen og det politiske niveau i Slagelse Kommune:
· Museum Vestsjælland (1 person)
· Landsforeningen for Bygnings- og Landskabskultur v/ de tre lokalforeninger for henholdsvis Slagelse, Korsør og Skælskør (3 personer)
· Slagelse Kommunes lokalarkiver (1 person)
· Danmarks Naturfredningsforening (1 person)
· Repræsentanter for byrådet (1-2 personer)
· Administrationen (1-2 personer – f.eks. Plan og Byggeri)
Kulturmiljørådet har en fast mødeplan (kvartalsvise møder), men skal også kunne agere ad hoc i de mellemliggende perioder. Administrationen bistår med sekretariatsfunktion.
Retligt grundlag
Museumslovens § 23a giver kommunerne hjemmel til at nedsætte et lokalt kulturmiljøråd.
Planlovens §§ 20, 23a og 25 og bygningsfredningslovens §§ 6 og 18 foreskriver, at et eventuelt lokalt kulturmiljøråd høres/orienteres i forbindelse med relevante plan- og byggesager.
Vurdering
Administrationen har internt og gennem dialog med de foreslåede deltagerorganisationer oplevet stor interesse og opbakning til forslaget om et lokalt kulturmiljøråd. Det vurderes på den baggrund, at et lokalt kulturmiljøråd vil bidrage til større sammenhæng og overblik både i håndteringen af enkeltsager og i den overordnede fysiske planlægning.
Økonomiske og personalemæssige konsekvenser
Et lokalt kulturmiljøråd vil være omfattet af Slagelse Kommunes diætregulativ.
Indstilling
Det indstilles,
1.    at der nedsættes et lokalt kulturmiljøråd,
2.    at der udpeges 1-2 repræsentanter for Byrådet til det lokale kulturmiljøråd.
Beslutning i Byrådet den 29. januar 2018:
Fraværende: 
At 1 - godkendt.
Flemming Erichsen (A) og Pernille Frandsen (V) blev udpeget.

28. Udpegning til Gerlev Idrætshøjskole (B)

28.   Udpegning til Gerlev Idrætshøjskole (B)

Sagsnr.: 330-2017-87193               Dok.nr.: 330-2017-751848                                          Åbent
Kompetence: Byrådet
Beslutningstema
Byrådet skal udpege 2 medlemmer til Gerlev Idrætshøjskole samt 2 stedfortrædere.
Baggrund
Gerlev Idrætshøjskoles formål er, at drive en idrætsefterskole for 15-18 årige unge med instruktør- og ledergerning for øje. Grundtonen skal bære præg af Grundtvigs og Kolds skoletanker.
Byrådet skal udpege 2 medlemmer til Gerlev Idrætshøjskoles repræsentantskab. Herudover skal der udpeges 2 stedfortrædere.
Medlemmerne behøver ikke at være byrådsmedlemmer.
Retligt grundlag
Vedtægt for Gerlev Idrætshøjskole § 4.
Indstilling
Det indstilles,
1.    at Byrådet udpeger 2 medlemmer til Gerlev Idrætshøjskoles repræsentantskab samt 2 stedfortrædere.
Beslutning i Byrådet den 29. januar 2018:
Fraværende: 
Kim Stendorf og Troels Brandt blev udpeget som medlemmer af Gerlev idrætshøjskoles repræsentantskab. Dan Frederiksen og Ann Sibbern blev udpeget som suppleanter.

29. Udpegning til Uddannelsesrådet (B)

29.   Udpegning til Uddannelsesrådet (B)

Sagsnr.: 330-2017-87443               Dok.nr.: 330-2017-754177                                          Åbent
Kompetence: Byrådet
Beslutningstema
Byrådet skal udpege Borgmesteren, formanden for Beskæftigelsesudvalget samt 1 byrådsmedlem fra oppositionen til Uddannelsesrådet.
Baggrund
Rådet er rådgivende og inspirerende for Byrådet og uddannelsesinstitutioner i forhold til lovgivningen, uddannelsespolitiske og -strategiske indsatser og den regionale indsats.
Rådet skal styrke kommunens position som uddannelsesområde og sikre den nødvendige udvikling og udbygning af uddannelsestilbud til studerende. Uddannelsesrådet skal medvirke til, at uddannelsesudbuddet spiller sammen med kommunens politikker inden for bosætning, erhverv og arbejdsmarked, og at behovet for uddannelser kan dækkes. Derudover skal Uddannelsesrådet også medvirke til, at der sker en koordinering og skabes sammenhæng mellem parterne i Uddannelsesrådet og deres forskellige og fælles indsatser.
Udvalget består af i alt 24 medlemmer. Både uddannelsesinstitutioner og Slagelse kommune er repræsenteret.
Borgmesteren er født medlem og formand for udvalget.
Byrådet skal herudover udpege formanden for Beskæftigelsesudvalget samt 1 byrådsmedlem fra oppositionen.
Retligt grundlag
Kommissorium for uddannelsesrådet fra 2011.
Indstilling
Det indstilles,
1. at Byrådet udpeger Borgmesteren, formanden for Beskæftigelsesudvalget samt 1 byrådsmedlem fra oppositionen til Uddannelsesrådet.
Beslutning i Byrådet den 29. januar 2018:
Fraværende: 
Borgmesteren, formanden for Beskæftigelsesudvalget samt formanden for Børn- og Ungeudvalget blev udpeget af byrådet.

30. Udpegning til Syddansk Universitet (B)

30.   Udpegning til Syddansk Universitet (B)

Sagsnr.: 330-2017-87271               Dok.nr.: 330-2017-752348                                          Åbent
Kompetence: Byrådet
Beslutningstema
Byrådet skal udpege borgmesteren til Syddansk Universitets Repræsentantskab.
Baggrund
Repræsentantskabet fungerer som universitetets bindeled til samarbejdspartnere, erhvervslivet, den offentlige sektor og kulturlivet - regionalt såvel som nationalt og internationalt.
Repræsentantskabet skal følge universitetets virksomhed og udvikling og skal holdes orienteret om forhold af betydning for universitetet.
Repræsentantskabet består af 40 medlemmer. En repræsentant udpeges af Region Syddanmark, og en repræsentant udpeges af Region Sjælland. Borgmestrene i henholdsvis Sønderborg, Esbjerg, Kolding, Slagelse og Odense Kommuner. 33 repræsentanter udpeges af repræsentantskabet. Der skal herved sikres alsidig repræsentation for erhvervsliv, kulturliv, uddannelsesinstitutioner og offentlige myndigheder, herunder fra den syddanske region. Sammensætningen skal afspejle, at universitetet er regionalt forankret og internationalt orienteret.
Slagelse Kommune skal derfor udpege borgmesteren som medlem af Syddansk Universitets Repræsentantskab.
Retligt grundlag
Vedtægter for Syddansk Universitet 2016.
Indstilling
Det indstilles,
1.    at Byrådet skal udpege Borgmesteren til Repræsentantskabet for Syddansk Universitet.
Beslutning i Byrådet den 29. januar 2018:
Fraværende: 
Borgmesteren blev udpeget til repræsentantskabet for SDU.

31. Udpegning til Sports Team Slagelse (B)

31.   Udpegning til Sports Team Slagelse (B)

Sagsnr.: 330-2017-87322               Dok.nr.: 330-2017-752890                                          Åbent
Kompetence: Byrådet
Beslutningstema
Baggrund
Sports Team Slagelse har til formål at medvirke til, at give Slagelse Kommune en idrætsprofil, som gennem støtte til eliteidrætten, kan give kommunen en positiv omtale og profilering, der på sigt medvirker til en positiv opfattelse af Slagelse kommune. Dette sker med udgangspunkt i den af Slagelse kommune til enhver tid gældende politik omkring eliteidræt.
Bestyrelsens sammensætning består af:
· Borgmesteren i Slagelse Kommune tilbydes en plads
· 2 medlemmer udpeget af Byrådet blandt Byrådets medlemmer
· 1 medlem fra uddannelsesinstitutionerne
· 1 medlem fra de af bestyrelsen udpegede eliteklubber
· 1 medlem fra SIR
· 3 medlemmer udpeget af Slagelse Erhvervsråd blandt Erhvervsrådets medlemmer eller blandt erhvervssponsorerne i Sports Team Slagelse
Center for Kultur, Fritid og Borgerservice udpeger en tilforordnet og fungerer som sekretariat for Sports Team Slagelse.
Retligt grundlag
Vedtægter for Sports Team Slagelse
Indstilling
Det indstilles,
1.    at Byrådet udpeger 2 medlemmer til bestyrelsen i Sports team Slagelse blandt Byrådets medlemmer.
Beslutning i Byrådet den 29. januar 2018:
Fraværende: 
Jørgen Andersen (A) og Sten Knuth (V) blev udpeget.

32. Udpegning til Kommunernes skolebiblioteksforening (B)

32.   Udpegning til Kommunernes skolebiblioteksforening (B)

Sagsnr.: 330-2017-80012               Dok.nr.: 330-2017-692258                                          Åbent
Kompetence: Byrådet
Beslutningstema
Byrådet skal beslutte om, hvorvidt der skal udpeges en repræsentant fra Slagelse Kommune der vil stille op til valg til hovedbestyrelsen i Kommunernes Skolebiblioteksforening.
Baggrund
Kommunernes Skolebiblioteksforening er en kommunalpolitisk landsforening repræsenteret ved de af kommunalbestyrelsens udpegede politiske repræsentanter, herunder forældrevalgte skolebestyrelsesmedlemmer.
Foreningen arbejder primært for, at kommunerne har velfungerende skolebiblioteker, som pædagogiske udviklings- og læringscentre, der varetager formidling af kulturelle værdier og undervisningsmidler samt yder vejledning i brug af it/medier til skolens elever og lærere.
Konkrete fordele ved medlemskab:
· Direkte indflydelse på skoleudvikling via foreningens hovedbestyrelse og fagligt udvalg
· 50 % rabat på konsulent ydelser
· Gratis udsendelse af nye publikationer til fordeling blandt skolepolitikere og skoler i kommunen
· Gratis Børn og Bøger til alle kommunens skolepolitikere
· Stor rabat på årsmøde og egne konferencer
· 10 % rabat på enkeltabonnementer på Børn og Bøger
· 50-75 % rabat på Børn og Bøger samt Skolebiblioteksårbog ved pakkeløsninger
Slagelse Kommune er medlem af Skolernes Biblioteksforening og betaler et kontingent på 73,5 øre pr. indbygger pr. år. Kontingentet fastsættes af foreningens hovedbestyrelse.
Slagelse kommune har ikke før været repræsenteret i Kommunernes Skolebiblioteksforening. Udpegningen medfører ikke en plads i hovedbestyrelsen, men udelukkende en mulighed for at stille op til valg i Kommunernes Skolebiblioteksforenin.
Retligt grundlag
Kommunernes Skolebiblioteksforening vedtægter.
Indstilling
Det indstilles,
1.    at Byrådet beslutter om der skal være repræsentation fra Slagelse Kommune i Kommunernes Skolebiblioteksforening.
2.    at Byrådet i så fald, udpeger en repræsentant der opstiller til valget i Kommunernes Skolebiblioteksforening.
Beslutning i Byrådet den 29. januar 2018:
Fraværende: 
Unnie Oldenburg (A) blev udpeget.

33. Udpegning til Fuldmægtig Stig Hansens fond (B)

33.   Udpegning til Fuldmægtig Stig Hansens fond (B)

Sagsnr.: 330-2017-87494               Dok.nr.: 330-2017-754669                                          Åbent
Kompetence: Byrådet
Beslutningstema
Byrådet skal udpege 5 medlemmer til Fuldmægtig Stig Hansens fond.
Baggrund
Fondens formål er at støtte kulturelle og almene opgaver i gammel Korsør kommune.
Fondsbestyrelsen består af 5 medlemmer af Byrådet, der har tilknytning til Korsør By.
Byrådet udpeger samtidig formanden.
Retligt grundlag
Fundatsen for Fuldmægtig Stig Hansens fond.
Indstilling
Det indstilles,
1.    at Byrådet udpeger 5 medlemmer, der har tilknytning til Korsør by,
2.    at Byrådet blandt de 5 valgte medlemmer udpeger formanden.
Beslutning i Byrådet den 29. januar 2018:
Fraværende: 
Flemming Erichsen (A), Anders Nielsen (A), Jørgen Andersen (A), Jimmi Jørgensen (A) og Ebbe Jens Ahlgren (V) blev udpeget.
Flemming Erichsen (A) blev valgt som formand.

34. Udpegning til Fælleslegatet for værdigt trængende (B)

34.   Udpegning til Fælleslegatet for værdigt trængende (B)

Sagsnr.: 330-2017-87498               Dok.nr.: 330-2017-754710                                          Åbent
Kompetence: Byrådet
Beslutningstema
Byrådet skal udpege 3 medlemmer til Fælleslegatet for værdigt trængende.
Baggrund
Fælleslegatet for værdigt trængende er et legat samlet af i alt 7 tidligere legater. Formålet med fælleslegatet er, at der kan uddeles legater til folk som bestyrelsen finder værdigt trængende.
Byrådet skal udpege 3 bestyrelsesmedlemmer blandt byrådets medlemmer.
Retligt grundlag
Fundatsen for Fælleslegatet for værdigt trængende i Slagelse Kommune.
Indstilling
Det indstilles,
1.    at Byrådet udpeger 3 medlemmer til Fælleslegatet for værdigt trængende.
Beslutning i Byrådet den 29. januar 2018:
Fraværende: 
Unnie Oldenburg (A), Ali Yavuz (A) og Ann Sibbern (O) blev udpeget.

35. Udpegning til Fælleslegatet for uddannelsessøgende i Slagelse Kommune (B)

35.   Udpegning til Fælleslegatet for uddannelsessøgende i Slagelse Kommune (B)

Sagsnr.: 330-2017-87514               Dok.nr.: 330-2017-754775                                          Åbent
Kompetence: Byrådet
Beslutningstema
Byrådet skal udpege 3 medlemmer til Fælleslegat uddannelsessøgende i Slagelse Kommune.
Baggrund
Slagelse Kommunes fælleslegat for uddannelsessøgende uddeler indtægter fra legatets kapital som støtte til unge uddannelsessøgende hjemhørende i Slagelse Kommune.
Bestyrelsen består af 3 bestyrelsesmedlemmer udpeget af Slagelse Byråd blandt Byrådets medlemmer.
Retligt grundlag
Fundats for Fælleslegat uddannelsessøgende i Slagelse Kommune.
Indstilling
Det indstilles,
1.    at Byrådet udpeget 3 medlemmer til Fælleslegat uddannelsessøgende i Slagelse Kommune.
Beslutning i Byrådet den 29. januar 2018:
Fraværende: 
Sofie Janning (A), John Dyrby Paulsen (A) og Christopher Trung (V) blev udpeget.

36. Udpegning til Vestsjællands Hjemmeværnsfond (B)

36.   Udpegning til Vestsjællands Hjemmeværnsfond (B)

Sagsnr.: 330-2017-87468               Dok.nr.: 330-2017-754527                                          Åbent
Kompetence: Byrådet
Beslutningstema
Byrådet skal udpege 1 medlem til Vestsjællands Hjemmeværnsfonds bestyrelse.
Baggrund
Fonden har til formål at støtte almennyttige aktiviteter i forbindelse med Hjemmeværnets virke i området, der begrænses af kommunerne Slagelse, Ringsted og Sorø.
Fonden ledes af en bestyrelse på syv medlemmer. 5 medlemmer udpeges af cheferne for de hærhjemmeværnsenheder af underafdelings størrelse, der virker indenfor fondens geografiske tilknytningsområde. 1 medlem udpeges af Slagelse Kommune og 1 medlem udpeges af den nærmest foresatte fælles kommandomyndighed for enhederne i fondens geografiske område.
Medlemmet behøver ikke at være byrådsmedlem.
Retligt grundlag
Vedtægter for Vestsjællands Hjemmeværnsfond.
Indstilling
Det indstilles,
1.    at Byrådet udpeger 1 medlem
Beslutning i Byrådet den 29. januar 2018:
Fraværende: 
Jørn-Ole Didriksen blev udpeget.

37. Udpegning til Vurderingsankenævn (B)

37.   Udpegning til Vurderingsankenævn (B)

Sagsnr.: 330-2017-87487               Dok.nr.: 330-2017-754609                                          Åbent
Kompetence: Byrådet
Beslutningstema
Byrådet skal indstille 1 medlem og 1 stedfortræder til Vurderingsankenævn Vestsjælland.
Baggrund
Vurderingsankenævnene afgør klager over told- og skatteforvaltningens afgørelser efter:
1) Lov om vurdering af landets faste ejendomme
2) Ejendomsavancebeskatningslovens § 8, stk. 1, nr. 3.
Skatteministeren bestemmer landets inddeling i vurderingsankenævnskredse og antallet af medlemmer af det enkelte vurderingsankenævn.
Vurderingsankenævnet Vestsjælland består af Sorø, Kalundborg, Holbæk, Slagelse og Odsherred og har 5 medlemmer, 1 fra hver kommune.
Slagelse Byråd skal indstille 1 person og 1 stedfortræder.
Der er ikke krav om, at de udpegede er byrådsmedlemmer. De indstillede personer skal være valgbare til Byrådet og må ikke være ansat i SKAT eller Skatteankestyrelsen.
Ingen kan samtidig være medlem af eller stedfortræder i et skatteankenævn, et vurderingsankenævn, et motorankenævn, Skatterådet eller Landsskatteretten.
Der er kommet en lovændring i juni 2017, som gør at funktionsperioden er ændret. Tidligere var man udpeget i 4 år, løbende fra 1. juli i byrådets valgperiode. Da man er i gang med et større arbejde med blandt andet at undersøge om klagestrukturen skal ændres, er funktionsperioden for de nuværende medlemmer forlænget. De var oprindeligt udpeget for perioden 1. juli 2014 til 31. juni 2018. Dette forlænges til 31. december 2018. Dette betyder at funktionsperioden for dem som Byrådet udpeger i nærværende sag, vil løbe fra den 1. januar 2019 til 31. juni 2021. 
Grunden til at der skal udpeges medlemmer nu og sagen ikke kan vente til senere på året er, at lovændringen for funktionsperioden ikke medtager en lovændring for udpegningstidspunktet. Derfor skal kommunen indberette de udpegede til Skatteankestyrelsen i februar som sædvanligt.
Retligt grundlag
Skatteforvaltningslovens og bekendtgørelse om landets inddeling i skatteankenævnskredse, vurderingsankenævnskredse, fælles skatte- og vurderingsankenævnskredse samt motornævnskredse.
Indstilling
Det indstilles,
1.    at Byrådet udpeger 1 medlem samt 1 stedfortræder til Vurderingsankenævn Vestsjælland.
Beslutning i Byrådet den 29. januar 2018:
Fraværende: 
Claus Jørgensen blev udpeget. Poul Bek Pedersen blev udpeget som suppleant.

38. Udpegning til Skatteankenævn (B)

38.   Udpegning til Skatteankenævn (B)

Sagsnr.: 330-2017-87302               Dok.nr.: 330-2017-752740                                          Åbent
Kompetence: Byrådet
Beslutningstema
Byrådet skal indstille 5 medlemmer og stedfortrædere til Skatteankenævn Sydvestsjælland.
Baggrund
Skatteankenævnene behandler klager over told- og skatteforvaltningens afgørelser vedrørende fysiske personer og dødsboer.
Skatteministeren bestemmer landets inddeling i skatteankenævnskredse og antallet af medlemmer af det enkelte skatteankenævn. Skatteankenævnet Sydvestsjælland består af Slagelse og Sorø og har 7 medlemmer.
Slagelse Byråd skal indstille 5 medlemmer og 5 stedfortrædere.
Der er ikke krav om, at de udpegede er byrådsmedlemmer. De indstillede personer skal være valgbare til Byrådet og må ikke være ansat i SKAT eller Skatteankestyrelsen.
Ingen kan samtidig være medlem af eller stedfortræder i et skatteankenævn, et vurderingsankenævn, et motorankenævn, Skatterådet eller Landsskatteretten.
Der er kommet en lovændring i juni 2017, som gør at funktionsperioden er ændret. Tidligere var man udpeget i 4 år, løbende fra 1. juli i byrådets valgperiode. Da man er i gang med et større arbejde med blandt andet at undersøge om klagestrukturen skal ændres, er funktionsperioden for de nuværende medlemmer forlænget. De var oprindeligt udpeget for perioden 1. juli 2014 til 31. juni 2018. Dette forlænges til 31. december 2018. Dette betyder at funktionsperioden for dem som Byrådet udpeger i nærværende sag, vil løbe fra den 1. januar 2019 til 31. juni 2021.  
Grunden til at der skal udpeges medlemmer nu og sagen ikke kan vente til senere på året er, at lovændringen for funktionsperioden ikke medtager en lovændring for udpegningstidspunktet. Derfor skal kommunen indberette de udpegede til Skatteankestyrelsen i februar som sædvanligt.
Retligt grundlag
Skatteforvaltningslovens § 5 og §§ 8-10 samt § 15 og bekendtgørelse om landets inddeling i skatteankenævnskredse, vurderingsankenævnskredse, fælles skatte- og vurderingsankenævnskredse samt motornævnskredse.
Indstilling
Det indstilles,
1.    at Byrådet udpeger 5 personer og 5 stedfortrædere til Skatteankenævn Sydvestsjælland.
Beslutning i Byrådet den 29. januar 2018:
Fraværende: 
Tom Block, med Kristian Laugesen som suppleant, Tony B. Rasmussen, med Niels Terp som suppleant, Fredrik Petersen, med Søren Hald Christensen som suppleant og Knud Vincents med Birgitte Lunden Poulsen som suppleant blev udpeget.
39. Lukket: Salg af grønt areal (B)
Denne sag er desværre lukket for offentligheden.

40. Vedtægtsændring og udpegning Korsør Havn (B)

40.   Vedtægtsændring og udpegning Korsør Havn (B)

Sagsnr.: 330-2017-78959               Dok.nr.: 330-2018-70058                                            Åbent
Kompetence: Byrådet
Beslutningstema
Byrådet skal beslutte, om der skal laves vedtægtsændring for Korsør Havn. Hvis vedtægterne ændres, skal antallet af bestyrelsesmedlemmer for perioden 2018-2021 besluttes, og der skal udpeges medlemmer udover de 3 medlemmer, der blev udpeget den 11. december 2017.
Baggrund
I Havneloven står der, at det er Byrådet, der vælger en havnebestyrelse. Byrådet har fuld frihed til at sammensætte havnens ledelse, som de ønsker.
Herudover skal der være et sæt bestyrelsesvedtægter. Formålet med bestyrelsesvedtægterne er, at definere delegationsniveauet fra Byrådet til havnebestyrelsen. Det er heri, at Byrådet delegerer opgaver og ansvar til havnebestyrelsen. Disse vedtægter kan ikke sammenlignes med vedtægter for en forening eller selskab, da disse definerer rollerne og reglerne for foreningen eller selskabet.
I § 4 bestyrelsesvedtægterne for Korsør Havn fra 2010 står der: ”Havnebestyrelsen består med virkning fra 1. januar 2010 af 5 personer, hvoraf de 3 medlemmer vælges af byrådet blandt dets medlemmer og 2 medlemmer vælges af Byrådet blandt 4 erhvervsfolk udpeget af Slagelse Erhvervsråd. For hvert medlem udpeges en stedfortræder. Valgene foregår på Byrådets konstituerende møde og har gyldighed for Byrådets funktionsperiode”.
Da havneloven forudsætter, at Byrådet frit kan sammensætte havnebestyrelsen, begrænser den nuværende formulering i vedtægterne Byrådets handlemuligheder.
Det foreslås derfor, at Byrådet ændrer § 4 i vedtægterne til at lyde:
”Havnebestyrelsen vælges af Byrådet. Havnebestyrelsens medlemstal skal være ulige, dog minimum 3 personer.
Valget foregår på Byrådets konstituerende møde og har gyldighed for Byrådets funktionsperiode”.
I havnelovens 9, stk. 3 står der, at vedtægtsændringer skal godkendes af Byrådet efter indstilling fra havnestyrelsen. Administrationen mener dog ikke, at denne vedtægtsændring skal indstilles af havnebestyrelsen, da det aldrig har været hensigten med vedtægterne, og sammensætningen af bestyrelsen er alene Byrådets beslutning.
Retligt grundlag
Havneloven
Handlemuligheder
1. Byrådet kan vælge at godkende vedtægtsændringerne og herefter sammensætte bestyrelsen som den ønsker.
2. Byrådet kan vælge ikke at ændre vedtægterne, og udpege 2 medlemmer som det nuværende vedtægter foreskriver.
3. Byrådet kan vælge at udsætte behandlingen af sagen og sende vedtægtsændringen i høring ved havnen.
Vurdering
Administrationen anbefaler handlemulighed 1
Økonomiske og personalemæssige konsekvenser
Alle medlemmer af havnebestyrelsen er berettiget til vederlag. Udgiften afholdes af havnens eget budget.
Konsekvenser for andre udvalg
Ingen bemærkninger.
Indstilling
Det indstilles,
1.    at Byrådet godkender ændring af Havnebestyrelsens vedtægter, således at det ikke fremgår hvor mange medlemmer af bestyrelsen Byrådet skal udpege.
2.    at Byrådet fastsætter hvor mange medlemmer der udpeges til Havnebestyrelse i perioden 2018-2021.
3.    at Byrådet udpeger repræsentanter til bestyrelsen, ud over de 3 medlemmer og 3 stedfortrædere der blev udpeget på møde den 11. december 2017.
Beslutning i Byrådet den 29. januar 2018:
Fraværende: 
At 1 til 2 - godkendt.
Borgmesteren fremsatte forslag til repræsentanter til bestyrelsen - Hans Henrik Christiansen og Gert Møller. De blev valgt med 31 stemmer.
Thomas Clausen (Ø) foreslog Niels Møller. Forslaget kom ikke til afstemning, som følge af forestående afstemning.