Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget (2014-2017) – Dagsorden – 9. januar 2017



1. Godkendelse af dagsorden (B)

1.     Godkendelse af dagsorden (B)

Sagsnr.: 330-2013-106364             Dok.nr.: 330-2016-672186                                          Åbent
Kompetence: Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget
Beslutningstema
Godkendelse af dagsorden.
Indstilling
Børne- og Ungedirektøren indstiller på forvaltningens vegne,
1.    at  Dagsordenen godkendes

2. Orientering fra udvalget samt inspirationsopsamling fra konferencer mv. (B)

2.     Orientering fra udvalget samt inspirationsopsamling fra konferencer mv. (B)

Sagsnr.: 330-2013-106407             Dok.nr.: 330-2016-672187                                          Åbent
Kompetence: Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget
Beslutningstema
Orientering fra formanden og udvalgets øvrige medlemmer samt inspirationsopsamling fra deltagelse i konferencer mv.
Indstilling
Børne- og Ungedirektøren indstiller på forvaltningens vegne,
1.    at  Orienteringen tages til efterretning

3. Centerets orientering til Udvalget (O)

3.     Centerets orientering til Udvalget (O)

Sagsnr.: 330-2013-106411             Dok.nr.: 330-2016-672188                                          Åbent
Kompetence: Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget
Udvalget informeres hermed om alle puljer på kultur-, fritids- og turismeområdet for 2017.
KULTUR:
Pulje
Forbrug
Restbudget
Puljen til kulturelle formål1
2.458.605
1.081.000
1.377.605
FRITID:
 
 
 
Idræts- og Fritidspuljen
673.458
0
673.458
Markedsføringspuljen
1.011.269
0
1.011.269
Puljen til selvorganiserede
152.754
0
152.754
Gadeidrætspuljen
75.000
0
75.000
Udviklingspuljen (FOU)
Afventer
Afventer
TURISME:
 
 
 
Aktiviteter på Korsør Fæstning
400.000
0
400.000
Turismepulje
Afventer3
958.0002
Afventer
1 Inkl. 49.605 kr. fra puljen i 2016.
2 Disponeret i 2017 til bykontorer, brune turistskilte ved motorvejsafkørsler, Storebælts Udstillingscenter samt ansøgninger om aktivitetstilskud, der fremlægges på dette møde.
3 Afventer afklaring af overførte midler fra 2016 vedr. bl.a. Event Slagelse.
Kulturområdet:
Udstilling af kunst fra Guldagergaard i kommunale bygninger
Udvalget har i 2016 afsat 100.000 kr. til projekt med udstilling af kunst i kommunale bygninger for at formidle kunst til borgere, ansatte og andre besøgende.
Administrationen har afklaret de praktiske forhold i forbindelse med opsætning af montrer, og i løbet af januar opstilles montrer følgende steder:
Slagelse Svømmehal - Korsør Svømmehal – Antvorskovhallen - Administrationen på Dahlsvej i Korsør: Borgerservice samt 1. sal - Slagelse Rådhus: indgangspartiet - samt 1. salen på Skælskør Bibliotek.
Placeringen er valgt ud fra, at montrerne skal stå under ”betryggende opsyn” af hensyn til krav i forsikringsbetingelserne:
Guldagergaard står for de skiftende udstillinger i montrerne.
Efter et års tid evalueres projektet, i den forbindelse skal der tages stilling til driftsudgifter til en fortsat løbende udskiftning af udstillingerne.
Slagelse Bibliotekerne – nyt bibliotekssystem – lukkedage i april 2017
Slagelse Bibliotekerne implementerer nyt bibliotekssystem i 2017. Erfaringer fra andre kommuner viser, at det er uhensigtsmæssigt at holde åbent samtidig med omlægning af systemet, da det ikke er muligt hverken at registrere aflevering eller udlån af bøger de dage. Derfor holder bibliotekerne i Slagelse, Korsør og Skælskør lukket i perioden fra onsdag den 26. april til og med lørdag den 29. april. I Skælskør omfatter lukkedagene også Borgerservice.
Status på Ny Trelleborg
Generelt:
· Ny Trelleborg-projektet forløber planmæssigt i henhold til den af Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget godkendte strategi og tidsplan den 7/4 2015.
· Al offentlig tilgængelig information om projekt Ny Trelleborg kan findes på www.nytrelleborg.dk
Kapitalrejsning:
· Dialogen med de øvrige fonde forløber planmæssig.
Arkæologiske forundersøgelser:
· Der er i efteråret 2016 udført arkæologiske forundersøgelser af den arkæologisk ansvarlige myndighed Museum Vestsjælland. På baggrund af forundersøgelsens resultater konkluderedes byggefeltet at være uden væsentlige arkæologiske interesser. Dette betyder, at projektet ikke umiddelbart forsinkes af yderligere udgravninger eller belastes økonomisk heraf.
Lokalplan:
· Lokalplanen, der skal muliggøre opførelse af det nye Oplevelses- og videnscenter ved Fortidsmindet Trelleborg, har været i offentlig høring i efteråret 2016, hvor der kun kom en enkelt indsigelse. Lokalplanen blev godkendt af Byrådet den 19/12 2016. Hermed er plangrundlaget for at skabe de nye rammer omkring Trelleborg på plads.
Fritidsområdet:
Infoskærme i hallerne
Den 16. januar 2017 går vi i luften med et nyt og mere brugervenligt design på infoskærmene i hallerne. Opdateringen af skærmene vil fremover ligge hos Fritidsafdelingen, således at foreningerne ikke længere selv skal opdatere systemet. Dog vil der på infoskærmene være links til foreningernes hjemmeside. Ejendomsservice får desuden adgang til at ligge info på skærmene.
Der vil fremover på infoskærmene kunne findes info om:
Hvem der træner hvornår i hallen – data kommer direkte fra KommuneBook; Nyheder på kultur- og fritidsområdet; Kommende arrangementer i hallerne; Nyt fra ”Oplev Slagelse”; Kontaktinfo til Ejendomsservice.
Alt i alt vurderes det nye design at give brugerne en bedre og mere informativ oplevelse ved brug af skærmene.
DIF Get2sport – et succesfuldt samarbejde er opstået
Som en del af projekt DIF Get2sport er der blevet etableret et nyt succesfuldt samarbejde med Korsør Bokseklub. Korsør Bokseklub har i samarbejde med DIF, Slagelse Kommune, Basen/Gadeplan og Kvarterhuset/Helhedsplanen iværksat et tilbud, hvor der i første fase er gratis boksetræning hver onsdag eftermiddag for de unge beboere på Motalavej. Basen/Gadeplan stiller pædagoger til rådighed, som både sørger for at børnene/de unge kommer til træning samt bidrager til den efterfølgende brobygning til foreningslivet. Samarbejdet er startet op i november 2016 og kan allerede kaldes en succes med omkring 25-30 deltagende børn og unge i hver træning (begge køn er repræsenteret).
Multistreetzonen i Godset – en statusberetning
Multistreetzonen nærmer sig en færdigindretning med hele seks forskellige gadeidrætter repræsenteret (Streetfodbold, Skate, Streetbasket, Parkour, Slackline og Bordtennis) og har allerede vist sig at tiltrække opmærksomhed fra andre steder end Slagelse by. En gruppe unge gymnaster fra Skælskør har sammen med en gruppe parkourudøvere fra Holbæk bl.a. lånt streetzonen til at lave filmoptagelser, der skal bidrage til at få flere unge i bevægelse – et godt eksempel på, hvordan multistreetzonen kan bidrage til at skabe ungeidrætsnetværk på tværs af byerne i kommunen. Streetambassadørerne har lagt en halvårlig plan for streetzonen, og næste åbne event er søndag d. 15. jan. Herudover vil streetzonen fra februar 2017 blive en del af skolenivirkeligheden.dk, hvorigennem skoler vil kunne benytte streetfaciliteten til idrætsundervisning. 
Åben skole partnerskaber i Slagelse Kommune
I begyndelsen af februar 2017 indkaldes skolernes idrætslærernetværk og partnerskabsforeningerne til et status- og netværksmøde ifm. Åben Skole-indsatsen i kommunen, dvs. partnerskabsaftaler ml. skole og foreningsliv. Ønsket er at igangsætte en større indsats, som både skal udvikle allerede eksisterende samarbejder samt skabe nye samarbejder baseret på andre idrætsgrene end tidligere set i kommunen. Overordnet set er målet at få de gode samarbejder til at opstå ml. skoler og foreninger i kommunen. Som en del af indsatsen er en opgradering af indholdet på skolenivirkeligheden.dk startet, samtidig med at der fra primo marts ansættes en idrætskonsulent i Center for Skole, som i samarbejde med en idrætskonsulent i Fritidsafdelingen skal sikre et tæt tværgående samarbejde ift. Åben Skole-indsatsen.
’Rigtige mænd’ i Slagelse Kommune
Center for Sundhed og Ældre har indledt et samarbejde med Dansk Firmaidræt, Firmaidræt Slagelse og Center for Kultur, Fritid og Borgerservice om at arrangere to lokale løb for ’Rigtige Mænd’ i henholdsvis 2017 og 2018. Det første afholdes på Frederikshøj den 24. maj 2017.
Formålet med initiativet er at få mænd, der i dag er overvejende fysisk inaktive, til at bevæge sig mere. Motivationen hertil søges skabt gennem fællesskab, holdånd og tilpassede udfordringer og inspireres sideløbende af DR tv-serien ’Rigtige Mænd’, der igen i 2017 vises med 5 nye ’rigtige mænd’.
Et landsdækkende netbaseret community skal støtte op om mændenes træning. Lokalt i Slagelse støttes løbet op af muligheder for at deltage i træningssessioner fra starten af året, ligesom Center for Sundhed og Ældre vil tilbyde personlige målinger af mændenes fysiske tilstand af sundhedsplejersker før og efter træningsperioderne. Efter løbet er det håbet at kunne fastholde mændene i den aktive livsstil, bl.a. ved at idrætsforeninger tilbyder holdaktiviteter målrettet målgruppen.
Deltagerne hverves gennem virksomheder i Slagelse, som vælger at deltage og indgå samarbejde med Firmaidræt Slagelse, samt gennem pressemeddelelser og øvrig lokal markedsføring. Enkeltpersoner kan også tilmelde sig og komme på et hold. Der lægges vægt på håndværkervirksomheder, herunder egne kommunale centre såsom Teknik og Miljø med afdelingen Entreprenørservice. 
Turismeområdet:
Status på Kyst og Naturturisme
Projektet er igangsat i foråret 2016 med henblik på at skabe kobling og udvikling på tværs af aktører og aktiviteter for at skabe merværdi og nye/bedre turistattraktioner. Her arbejdes der med 5 udpegede kategorier: Naturoplevelser, krop og sind, kulinariske oplevelser, aktiv ferie og havet/kysten. Arbejdet er gået ind i udviklingsfasen og starter med en workshop for alle aktører i kommunen – forventes afholdt slut februar 2017.
Indstilling
Børne- og Ungedirektøren indstiller på forvaltningens vegne,
1.    at  Orienteringen tages til efterretning.

4. Korsør Fæstning - principper for pulje til aktiviteter (B)

4.     Korsør Fæstning - principper for pulje til aktiviteter (B)

Sagsnr.: 330-2016-83846               Dok.nr.: 330-2016-681902                                          Åbent
Kompetence: Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget
Beslutningstema
Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget skal vedtage retningslinjer for pulje til aktiviteter på Korsør Fæstning.
Baggrund
Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget har på sit møde i november 2016 afsat 400.000 kr. til aktiviteter på Korsør Fæstning. Midlerne i puljen er til disposition i 2017 – efter først-til-mølle-princippet.
Korsør Fæstning
Etableringen og udviklingen af Korsør Fæstning spænder over en lang historisk periode og er en vigtig del af kulturarven i Vestsjælland og Danmark. Området har stor betydning for udviklingen af Korsør by og den omkringliggende landsdel.
Projektet Fæstningen Korsør, Fortælling, Formidling, Forbedring har omfattet renovering af Fæstningstårnet, nye skilte og formidling på selve området og på digitale medier, information om Korsør Slot, renovering af belægninger, stibelysning, stier til voldene m.m. I forlængelse heraf ønsker udvalget at skabe yderligere fokus på området og den kulturarv, som stedet rummer muligheder for at formidle til en bred kreds af gæster og interesserede – både lokalt og nationalt.
Aktører og aktiviteter på området
Bygningerne på området huser flere forskellige aktører: Lokalhistorisk Arkiv, Korsør, Korsør By- og Overfartsmuseum, Korsør Marineforening, Kunstnerværkstedet Kabeldepotet, samt de mange kunstnergrupper m.fl. der benytter udstillingslokalet i Chr. IVs Kornmagasin.
Herudover afvikles picnickoncerterne og Maritime Kulturdage på området af lokale foreninger, og Vagtboligen stilles til rådighed for forskellige grupper.
Principper for pulje
Forslag til principper for pulje til aktiviteter på Korsør Fæstning er vedlagt som bilag.
Puljen er finansieret af turismemidler, og derfor skal aktiviteterne være målrettet turister – såvel lokale borgere som gæster og turister fra ind- og udland - som kan få en oplevelse af områdets historie og fortællingen om den lokale kulturarv via ”autentiske” aktiviteter og oplevelser.
Det overordnede princip for puljen til aktiviteter på Korsør Fæstning er, at projekter skal være iværksat og afvikles af flere aktører, der går sammen om at søge. Heraf skal mindst tre aktører være ”hjemmeboende” på Korsør Fæstning. Disse aktører har således mulighed for at indgå i et samarbejde med fx turistforening, cityforening, Museum Vestsjælland eller andre.
Midlerne kan anvendes til aktiviteter under kommunalfuldmagtens principper for kultur- og fritidsaktiviteter, dvs. aktiviteter som Slagelse Kommune selv ville kunne udføre, fx guidede rundvisninger, historiske optrin og events, foredrag m.m.
Café- og restaurationsvirksomhed er ikke en kommunal opgave, og der kan derfor ikke søges tilskud til etablering af dette. Midlerne er målrettet aktiviteter og oplevelser og er dermed ikke rettet mod fx renovering af fysiske rammer eller udstyr, indretning af lokaler m.m.
Ved arrangementer kan der være behov for mobile toiletfaciliteter ud over det offentlige toilet på Fiskerihavnen samt affaldscontainere m.v. Arrangørerne skal medtage evt. udgifter til dette i budgettet for aktiviteterne.
Retligt grundlag
Kommunalfuldmagtens principper giver mulighed for tilskud til kulturelle aktiviteter, der kommer borgere og turister til gode.
Handlemuligheder
Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget kan vælge
a) at godkende det fremlagte forslag til principper
b) at godkende det fremlagte forslag til principper med angivne tilføjelser og/eller ændringer
c) ikke at godkende det fremlagte forslag til principper. Dette vil betyde, at der skal udarbejdes nyt forslag til principper, og at puljen vil træde i kraft på et senere tidspunkt.
Vurdering
Administrationen vurderer, at puljen vil give mulighed for at etablere flere og nye aktiviteter på Korsør Fæstning og dermed skabe yderligere fokus på området, der er et væsentligt fyrtårn for Korsør samt kommunen.
Administrationen anbefaler, at udvalget godkender det fremlagte forslag til principper.
Økonomiske og personalemæssige konsekvenser
Ingen bemærkninger.
Konsekvenser for andre udvalg
Ingen bemærkninger.
Indstilling
Erhvervs- og arbejdsmarkedsdirektøren indstiller på forvaltningens vegne,
1.    at Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget godkender forslag til principper for Pulje til aktiviteter på Korsør Fæstning.

5. Puljen til kulturelle formål - Overblik over ansøgninger om aktivitetstilskud 2017 (E)

5.     Puljen til kulturelle formål - Overblik over ansøgninger om aktivitetstilskud 2017 (E)

Sagsnr.: 330-2016-62094               Dok.nr.: 330-2016-681343                                          Åbent
Kompetence: Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget
Beslutningstema
Som baggrund for Kultur-, Fritids- og Turismeudvalgets behandling af de enkelte ansøgninger om aktivitetstilskud i 2017 giver denne sag et samlet overblik over ansøgningerne, indstillinger for 2017 og sammenligning med 2016, forslag til beslutningsprocessen samt en beskrivelse af principperne for administrationens vurdering af ansøgningerne.
Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget skal tage orienteringen og overblikket til efterretning.
Baggrund
Fra Puljen til kulturelle formål kan der søges om tilskud til kulturelle aktiviteter enten som driftstilskud eller som aktivitetstilskud:
Driftstilskud defineres som tilskud til foreningers daglige drift som ramme for aktiviteterne.
Aktivitetstilskud defineres som tilskud til aktiviteter, hvor der kan være tale om en enkeltstående aktivitet, eksempelvis ét foredrag, eller en række af aktiviteter med indbyrdes sammenhæng, eksempelvis en foredragsrække.
Ansøgninger om driftstilskud for 2017 er behandlet på udvalgets møde i december 2016.
Udvalget skal på dette møde tage stilling til ansøgninger om aktivitetstilskud 2017.
Retligt grundlag
Retningslinjerne for Puljen til kulturelle formål, der bygger på kommunalfuldmagtens principper for støtte til kulturelle og turismefremmende aktiviteter.
Handlemuligheder
Ingen bemærkninger.
Vurdering
Forslag til beslutningsproces
I de efterfølgende sager præsenteres de enkelte ansøgninger enkeltvis til udvalgets beslutning. Denne sag giver mulighed for at drøfte de enkelte sager og foretage en overordnet prioritering ud fra et samlet overblik inden endelig stillingtagen til de konkrete ansøgninger om aktivitetstilskud.
Principper for administrationens vurdering af ansøgningerne
Administrationen har vurderet ansøgningerne ud fra principperne for Puljen til kulturelle formål og visionen for Slagelse Kommune.
I vurderingen af ansøgernes budget for 2017 har administrationen lagt vægt på, at budgetterne så vidt muligt skal balancere inklusiv aktivitetstilskuddet fra Slagelse Kommune, hvilket betyder, at der som hovedregel ikke bevilges tilskud, hvis projektet hviler i sig selv. Hvis ansøgers budget viser et overskud, er driftstilskuddet som hovedregel reduceret med dette overskud.
Principper for Puljen til kulturelle formål
De reviderede principper er vedlagt som bilag.
Principperne er vedtaget af Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget på mødet i august 2015 med det formål at sætte en udvikling i gang og afprøve nye tiltag samt skabe mulighed for, at tilskud kan anvendes til fysiske rammer om kulturaktiviteter.
De overordnede principper er:
· Nytænkning
· Kulturarv
· Inddragelse af borgere
· Børn og unge
Derudover er der indlagt nogle generelle prioriteringer:
· Grad af anden finansiering
· Udvikling af forretningsmodeller, der har til formål at øge anden finansiering
· Volume – omfang af aktivitet
· At aktiviteten understøtter
o Slagelse Kommunes vision om erhvervsudvikling, uddannelse og oplevelser
o Slagelse Kommunes Kulturpolitik
o Slagelse Kommunes Turismepolitik
o Slagelse Kommunes Ø-politik
Overblik over Puljen til kulturelle formål 2017 og ansøgninger om aktivitetstilskud
Puljen til kulturelle formål                                2.409.000  kr.
Restbeløb fra puljen i 2016                               + 49.605  -
Bevilgede driftstilskud for 2017                       - 1.081.000  -
Aktivitetstilskud til Korsør Koncerterne                 - 12.000
Aktivitetstilskud til musikaktiviteter, Kosmorama    - 50.000  -
Herefter til rest til aktivitetstilskud i 2017     1.315.605  kr.
Aktivitetstilskud – indstillet beløb                          735.500  -
Herefter til rest i resten af 2017                          580.105  kr.
Til sammenligning var der i 2016 et restbeløb i puljen på ca. 420.000 kr. efter den første store runde i begyndelsen af året.
Ansøgning fra Maritime Kulturdage i Korsør behandles ikke på dette udvalgsmøde, men forventes fremlagt til udvalgets behandling ved udvalgsmødet i februar, da yderligere oplysninger fra arrangørerne om arrangementet afventes.
Ansøgninger om aktivitetstilskud på over 25.000 kr. forelægges udvalget til beslutning på dette møde i henhold til kompetenceplanen. Ansøgninger om aktivitetstilskud på eller under 25.000 kr. behandles administrativt, og Center for Kultur, Fritid og Borgerservice behandler disse sager i forlængelse af udvalgets beslutning i denne sag.
Af oversigten fremgår det ansøgte beløb, administrationens indstilling samt det evt. bevilgede driftstilskud i 2016. Ansøgninger, der behandles administrativt, er markeret med gråt.
Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget har på mødet i november bevilget 50.000 kr. i aktivitetstilskud i 2017 til musikaktiviteter hos Skælskør Biografforening, Kosmorama. Ansøgning fra Korsør Koncerterne om tilskud til afvikling af Copenhagen Phil i begyndelsen af januar er behandlet administrativt pga. tidsfristen. Ansøgningerne er markeret med lilla.
Forening
Aktivitet
Ansøgt beløb
Indstillet
Bevilget i 2016
Udstillinger:
 
 
 
 
Skælskør Fotograferne - adm.
Udstillinger
20.000
20.000
20.000
Skælskør-Gruppen - adm.
Udstillinger
5.000
5.000
3.700
Hashøjgruppen - adm.
Udstillinger
10.000
10.000
10.000
 
 
 
 
 
Musik og biografer:
 
 
 
 
Kosmorama Biografforening, Musikafdelingen
Musikarrangement
50.000
50.000
50.000
Skælskør Picnickoncerter - adm.
Picnickoncerter
17.000
17.000
17.000
Korsør Koncerterne – adm.
Musikarrangement
12.000
12.000
-1
Musisk Forening Skælskør – adm.
Musikarrangementer
25.000
15.000
25.000
Picnicforeningen i Slagelse Lystanlæg
Picnickoncerter
48.000
48.000
48.000
Korsør Picnickoncerter
Picnickoncerter
42.000
42.000
42.000
Korsør Biograf Teater
Filmfestival
125.000
75.000
80.0002
Skælskør Biografforening
Filmarrangementer
71.000
54.000
54.0002
 
 
 
 
 
Aktiviteter for børn og unge:
 
 
 
 
Danmarks Billedkunstlærere Kreds 6 – adm.
Børnekunst
7.250
7.500
7.500
Kulturhusets Venner – adm.
Events for børn/unge
20.000
20.000
-1
SIF’s Venner – adm.
Ungeengagement
25.000
25.000
-1
 
 
 
 
 
Events, kultur- og festuger:
 
 
 
 
Drengerøvsaften/Skælskør Erhvervsforening
Drengerøvsaften
60.000
03
-1
Veterantræf/Danmarks Busmuseum4
Veterantræf
75.000
44.000
52.700
Keramikfestival/Skælskør Bykontor
Markedsdag
40.000
30.0003
100.0005
Keramikfestival/Guldagergaard
Udstilling
40.000
30.0003
-5
Kulturel Folkefest/Skælskør År 2000
Kulturel weekend
187.000
121.0003
176.000
Slagelse Festuge/Business Slagelse
Festuge
300.000
105.0003
225.000
 
 
 
 
 
Enkeltstående arrangementer for foreninger
 
 
 
 
Art Markets Venner – adm.
Marked med kunst
10.000
5000
5000
DOF Gospel United – adm.
Koncert
15.000
06
-1
Historic Viking Rally – adm.
Rally med historiske biler
20.000
07
0
I alt
 
1.224.250
735.500
915.900
1 Har ikke tidligere søgt om tilskud fra Puljen til kulturelle formål
2 Korsør Biograf Teater og Skælskør Biografforening fik i 2016 driftstilskud
3 Der indstilles yderligere tilskud fra Turismepuljen
4 Danmarks Busmuseum har fået driftstilskud på 100.000 kr. bevilget ved udvalgsmødet i december.
5 Keramikfestivalen fik ét samlet tilskud i 2016. For 2017 har arrangørerne valgt at opdele ansøgningen i to.
6 Afslag pga. lukket arrangement og hovedsageligt udgifter til transport og forplejning.
7 Afslag, da arrangementet ikke opfylder principperne for Puljen til kulturelle formål.
Overblik over Turismepuljen 2017
Turismepuljen 2017                                           557.962  kr.
Forventet overførsel fra 2016                             134.552
Bevilgede midler til bykontorerne i 2017              - 260.000 
Herefter til rest i 2017                                            432.514
Indstillet beløb i tilskud til aktiviteter                     236.000  -
Herefter til rest i resten af 2017                         196.514  kr.
Forening
Indstillet
Drengerøvsaften
30.0001
Keramikfestival/Skælskør Bykontor
10.000
Keramikfestival/Guldagergaard
10.000
Kulturel Folkefest/Skælskør År 2000
66.000
Slagelse Festuge/Business Slagelse
120.000
I alt
236.000
1 Skælskør Erhvervsforening har ansøgt om 60.000 kr. i tilskud til Drengerøvsaften 2017. Som det fremgår af sagen om ansøgning om aktivitetstilskud til arrangementet, foreslås tilskuddet delt mellem Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget og Erhvervs-, Plan- og Miljøudvalget med 30.000 kr. fra hvert udvalg.
Økonomiske og personalemæssige konsekvenser
Ingen bemærkninger.
Konsekvenser for andre udvalg
Ingen bemærkninger.
Indstilling
Børne- og Ungedirektøren indstiller på forvaltningens vegne,
1.    at udvalget tager orientering og overblik til efterretning.

6. Aktivitetstilskud 2017: Korsør Biograf Teater (B)

6.     Aktivitetstilskud 2017: Korsør Biograf Teater (B)

Sagsnr.: 330-2016-69351               Dok.nr.: 330-2016-635010                                          Åbent
Kompetence: Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget
Beslutningstema
Korsør Biograf Teater søger om aktivitetstilskud på 125.000 kr. i 2017.
Baggrund
Korsør Biograf Teater er et anpartsselskab, der driver biografen i Korsør. Foreningen støttes af Korsør Bios Venner. Biografdriften foretages primært af frivillige.
Korsør Biograf Teater har udover den normale biografdrift fokus på nytænkning indenfor film- og kulturområdet. I 2016 betød dette, at biografen tilbød aktiviteter som tøseaften, operabio, motorløb og filmklub. I 2017 er følgende aktiviteter på programmet:
- Fejring af Korsør Bio’s Venners 25 års jubilæum
- Filmfestival ”Der var engang en stumfilm” – dette er første år, festivalen afholdes, men det er planen, at det skal være en tilbagevendende aktivitet. Fokus er børn og socialt udsatte.
Filmfestivalen ”Der var engang en stumfilm” forventes at løbe over 5-6 uger, hvor en række arrangementer såsom gallaforestilling, arrangementer for SFO’er, hvor stumfilmene sættes ind i et tidsperspektiv, forestillinger for seniorer, foredrag ifm. film, film i kirken og særforestilling for asylansøgere i Korsør sætter spot på stumfilm og Korsør Biograf Teaters status som verdens ældste biograf fra 1908. Alle arrangementer, på nær gallaforestillingen, er gratis at deltage i.
Budget for Korsør Biograf Teaters filmfestival ”Der var engang en stumfilm”
Udgifter:
· Gallaforestilling ”The Artist”
-
75.000
· Særforestilling ”Jeanne d’Arcs Lidelse og Død” – kirkeforestilling
-
85.000
· Forestillinger for SFO’er
-
20.000
· Forestilling for seniorer
-
20.000
· Forestilling for flygtninge/asylansøgere
-
20.000
· Særforestilling ”Balletdanserinden”
-
20.000
· Pressemeddelelser, fotograf, annoncer, tryk og distribution
-
100.000
Udgifter i alt
kr.
340.000
Et detaljeret budget for filmfestivalen kan ses i bilag 1.
Korsør Biograf Teater har tidligere modtaget driftstilskud fra Slagelse Kommune. I 2016 modtog biografen 80.000 kr. i tilskud. I år har Center for Kultur, Fritid og Borgerservice vurderet, at biografens ansøgning skal behandles som ansøgning om aktivitetstilskud.
Center for Kultur, Fritid og Borgerservice har bedt Intern Revision vurdere regnskaberne for Korsør Biograf Teater og Korsør Bios Venner, da de to foreninger begge har omfattende årsrapporter og interne årsrapporter.
Intern Revision påpeger, at Korsør Biograf Teater har en høj egenkapital, men samtidig de senere år ikke har kunnet generere et overskud. Intern Revision bakker op om ændringen af tilskuddet fra driftstilskud til aktivitetstilskud, da det vil gøre tilskuddet mere overskueligt.
Vurderingen er vedlagt som bilag.
Ved udgangen af 2015 havde Korsør Biograf Teater en likvid beholdning på 146.348 kr.
Retligt grundlag
Retningslinjerne for Puljen til kulturelle formål, der bygger på kommunalfuldmagtens principper for støtte til kulturelle aktiviteter.
Handlemuligheder
Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget kan
a. bevilge de ansøgte 125.000 kr. i aktivitetstilskud for 2017
b. bevilge 80.000 kr. i aktivitetstilskud i lighed med driftstilskuddet for 2016
c. bevilge et beløb af en anden størrelse i aktivitetstilskud for 2017
d. give afslag på ansøgningen
Vurdering
Center for Kultur, Fritid og Borgerservice vurderer, at ansøgningen lever op til principperne for Puljen til kulturelle formål inden for området Inddragelse af borgere, da Korsør Biograf Teater involverer en stor gruppe frivillige, og aktiviteterne inddrager og aktiverer borgere og øvrige besøgende.
Herudover opfylder aktiviteten principperne inden for området Nytænkning. Filmfestivalen er et nyt tiltag, hvorigennem Korsør Biograf Teater både vil skabe opmærksomhed omkring deres generelle tilbud og opnår kontakt med nye målgrupper.
I Slagelse Kommune bygger de foreningsdrevne biografer i købstæderne på traditioner og lokal opbakning, og Korsør Biograf Teater bidrager til et bredt udbud af kulturelle oplevelser i kommunens købstæder. På denne måde opfyldes kommunens vision om alsidige oplevelser for borgerne og tiltrækning af nye borgere.
På den baggrund, og ud fra en vurdering af foreningens økonomi fra Intern Revision, vurderer centret, at foreningen kan modtage aktivitetstilskud fra Puljen til kulturelle formål til Filmfestivalen ”Der var engang en stumfilm”.
Da der ikke ydes tilskud fra Puljen til kulturelle formål til aktiviteter, der ikke er åbne for offentligheden, vurderer centret, at et tilskud skal gives til de gratis forestillinger. Derudover ydes der ikke tilskud fra puljen til transport (rejser), honorar til f.eks. oplægsholder eller tolk og forplejning. Centret gør derfor biografen opmærksom på, at et tilskud ikke må benyttes til disse udgiftsposter, men i stedet på filmleje, annoncering og markedsføring o.l. Center for Kultur, Fritid og Borgerservice vurderer derfor, at der kan ydes 75.000 kr. i aktivitetstilskud til filmfestivalen – 5000 kr. i støtte til filmleje og 10.000 kr. i støtte til annoncering og PR til hver af de fem gratis forestillinger.
Økonomiske og personalemæssige konsekvenser
Ingen bemærkninger.
Konsekvenser for andre udvalg
Ingen bemærkninger.
Indstilling
Børne- og Ungedirektøren indstiller på forvaltningens vegne,
1.    at Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget bevilger 75.000 kr. i aktivitetstilskud til Korsør Biograf Teaters filmfestival ”Der var engang en stumfilm” i 2017.
2.    at aktivitetstilskuddet skal benyttes til filmleje og annoncering ifm. de fem gratis forestillinger under filmfestivalen.

7. Aktivitetstilskud 2017: Skælskør Biografforening "Kosmorama" (B)

7.     Aktivitetstilskud 2017: Skælskør Biografforening "Kosmorama" (B)

Sagsnr.: 330-2016-69234               Dok.nr.: 330-2016-635011                                          Åbent
Kompetence: Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget
Beslutningstema
Skælskør Biografforening ”Kosmorama” søger om aktivitetstilskud på 71.000 kr. i 2017.
Baggrund
Kosmorama drives af Skælskør Biografforening. Ca. 70 af foreningens medlemmer er involveret i den daglige drift som ulønnet/frivillig arbejdskraft. Der vises film i biografen alle dage bortset fra jule- og nytårsaften, Sankt Hans Aften og de dage, der er musik i biografen. I weekender og ferier er der som regel flere film dagligt.
Udover almindelige biografforestillinger afholder foreningen en række særforestillinger:
- Seniorbif 1-2 gange om måneden med udvalgte film i dagtimerne.
- Babybif 1-2 gange om måneden med udvalgte film i dagtimerne med dæmpet belysning.
- Strikkebif 1-2 gange om måneden med udvalgte film i dagtimerne med dæmpet belysning.
- Pyjamas Bio om aftenen til børn i børnehavealderen i samarbejde med biblioteket og Filminstituttet, hvor der læses højt og ses en lille film, før børnene skal hjem i seng. Blev afholdt første gang i oktober 2016.
- ”Med skolen i biografen” med film og undervisningsmateriale for kommunens skoler.
- Debat- og filmarrangement ifm. Verdens Mentale Sundhedsdag d. 10. oktober 2016 i samarbejde med Psykiatrisk Informationscenter Region Sjælland.
Derudover er Kosmorama Skælskørs spillested. Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget valgte på sit møde i november at bevilge 50.000 kr. i aktivitetstilskud i 2017 øremærket til musikaktiviteterne i Kosmorama. Budgettet for foreningens musikaktiviteter indgår derfor ikke i det nedenstående budget.
Udgifter:
· Filmudgifter
kr.
300.000
· Indkøb til café-drift
-
65.000
· Annoncering
-
35.000
· Program/gavekort
-
40.000
· Administration
-
72.000
· Drift og vedligeholdelse af biografen
-
175.000
Udgifter i alt
 
Indtægter:
kr.
687.000
· Medlemskontingent
kr.
8.000
· Billetindtægt
-
450.000
· Café-drift
-
118.000
· Reklameindtægter
-
40.000
· Ansøgt aktivitetstilskud fra Slagelse Kommune
-
71.000
Indtægter i alt
kr.
687.000
Budgettet balancerer med det ansøgte aktivitetstilskud fra Slagelse Kommune.
Skælskør Biografforening ”Kosmorama” har tidligere modtaget driftstilskud fra Slagelse Kommune. I 2016 modtog foreningen 54.000 kr. i driftstilskud. I år har Center for Kultur, Fritid og Borgerservice vurderet, at biografens ansøgning skal behandles som ansøgning om aktivitetstilskud.
Foreningen havde ultimo 2015 en likvid beholdning på ca. 340.000 kr.
Retligt grundlag
Retningslinjerne for Puljen til kulturelle formål, der bygger på kommunalfuldmagtens principper for støtte til kulturelle aktiviteter.
Handlemuligheder
Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget kan
a. bevilge 71.000 kr. i aktivitetstilskud for 2017 som ansøgt
b. bevilge 54.000 kr. i aktivitetstilskud i lighed med driftstilskuddet for 2016
c. bevilge et andet beløb i aktivitetstilskud for 2017
d. give afslag på ansøgningen.
Vurdering
Center for Kultur, Fritid og Borgerservice vurderer, at ansøgningen lever op til principperne for tilskud fra Puljen til kulturelle formål inden for området Inddragelse af borgere, da driften af Kosmorama involverer en stor gruppe frivillige, og aktiviteterne inddrager og aktiverer borgere og øvrige besøgende.
Herudover afvikler foreningen aktiviteter målrettet børn og unge, både i samarbejde med skolerne og i form af egne arrangementer og lever dermed også op til princippet om aktiviteter målrettet børn og unge.
I Slagelse Kommune bygger de foreningsdrevne biografer i købstæderne på traditioner og lokal opbakning, og Kosmorama bidrager til et bredt udbud af kulturelle oplevelser i kommunens købstæder. På denne måde opfyldes kommunens vision om alsidige oplevelser for borgerne og tiltrækning af nye borgere.
På den baggrund vurderer centret, at foreningen kan modtage tilskud fra Puljen til kulturelle formål. På baggrund af foreningens fortsatte aktiviteter og sunde økonomi vurderer centret, at et tilskud på 54.000 kr., som i de foregående år, kan være med til at sikre aktiviteterne i en af kommunens traditionsrige kulturinstitutioner.
Økonomiske og personalemæssige konsekvenser
Ingen bemærkninger.
Konsekvenser for andre udvalg
Ingen bemærkninger.
Indstilling
Børne- og Ungedirektøren indstiller på forvaltningens vegne,
1.    at Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget bevilger 54.000 kr. i aktivitetstilskud til Skælskør Biografforening ”Kosmorama” i 2017.

8. Aktivitetstilskud 2017: Korsør Picnickoncerter (B)

8.     Aktivitetstilskud 2017: Korsør Picnickoncerter (B)

Sagsnr.: 330-2016-69294               Dok.nr.: 330-2016-688881                                          Åbent
Kompetence: Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget
Beslutningstema
Baggrund
Korsør Picnickoncerter har eksisteret i 13 år og afholder koncerter på Korsør Fæstning i løbet af sommeren. Der afholdes hvert år 10 koncerter med solister og bands inden for genrerne rock, jazz, klassisk og meget mere.
Der er gratis adgang til koncerterne, og publikum medbringer selv mad og drikkevarer eller køber det i arrangørernes boder. Foreningens fortjeneste ved dette salg bidrager til koncerterne det efterfølgende år. Herudover søger foreningen hvert år fonde og sponsorater.
Deltagerantallet afhænger af vejret, men Korsør Picnickoncerter vurderer, at der henover sommeren har været mellem 7-8.000 gæster i forbindelse med koncerterne. Korsør Picnickoncerter markedsfører picnickoncerterne via de lokale aviser, campingpladser samt hoteller og tiltrækker både lokale gæster og turister.
Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget har på mødet i november besluttet at stille mobilscene gratis til rådighed for picnickoncerterne i Korsør pga. de særlige forhold omkring fortidsmindefredning på Korsør Fæstning. Udgiften hertil forventes at blive ca. 45.000 kr. Herudover står foreningen selv for lydanlæg m.m.
Picnickoncerterne i Korsør har i 2017 et budget fordelt på følgende poster:
Indtægter:
Salg af øl m.v.                                        kr.  95.000
Tilskud fra Nordea                                   -       8.000
Ansøgt tilskud fra Slagelse Kommune          -     42.000
I alt                                                      kr. 145.000
Udgifter:
Koncerter, 10 stk.                                   kr.  60.000
Lydmand                                               -     40.000
Kodaafgift                                              -       7.000
Elafgift                                                  -       3.000
Renovation                                             -       5.000
Varekøb                                                -     30.000
I alt                                                      kr. 145.000
Korsør Picnickoncerters budget for 2016 balancerer inkl. ansøgt tilskud.
I 2016 modtog Korsør Picnickoncerter et tilskud på 42.000 kr. Foreningen har en likvid kapital på ca. 125.000 kr.
Retligt grundlag
Retningslinjerne for Puljen til kulturelle formål, der bygger på kommunalfuldmagtens principper for støtte til kulturelle aktiviteter.
Handlemuligheder
Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget kan:
A. bevilge de ansøgte 42.000 kr. i aktivitetstilskud for 2017.
B. bevilge et andet beløb i aktivitetstilskud for 2017.
C. give afslag på ansøgningen.
Vurdering
Administrationen vurderer, at picnickoncerterne fremmer og bevarer lokale traditioner i form af en kulturel aktivitet, der nyder stor lokal opbakning, og koncerterne er en tradition, der appellerer til både lokale borgere og gæster samt turister. Arrangementerne er en velkendt og populær aktivitet, der er med til at skabe liv i Korsør i sommermånederne og bidrager til udbuddet af oplevelser i kommunen.
Det er administrationens vurdering, at koncerterne og foreningens aktiviteter ikke falder ind under de fire hovedprincipper for Puljen til kulturelle formål: Nytænkning, Kulturarv, Inddragelse af borgere og Børn og unge. Men da der er tale om en traditionsrig aktivitet med et stort publikum i alle aldre arrangeret af en lokal forening, anbefaler administrationen, at udvalget bevilger tilskud til foreningen på baggrund af picnickoncerternes lokale forankring og tradition.
Foreningen har en høj grad af egenfinansiering gennem salg af mad og drikke, og foreningen er dermed i tråd med udvalgets fokus på dette område.
Administrationen anbefaler, at foreningen fremover søger en del af tilskuddet fra turistforeningen. Herudover anbefaler administrationen, at foreningen åbner sig yderligere mod segmentet af udenlandske turister gennem markedsføring af arrangementerne på engelsk og evt. tysk.
Økonomiske og personalemæssige konsekvenser
Konsekvenser for andre udvalg
Ingen bemærkninger.
Indstilling
Børne- og Ungedirektøren indstiller på forvaltningens vegne,
1.    at Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget bevilger 42.000 kr. i tilskud til Korsør Picnickoncerter.

9. Aktivitetstilskud 2017: Slagelse Festuge (B)

9.     Aktivitetstilskud 2017: Slagelse Festuge (B)

Sagsnr.: 330-2016-71984               Dok.nr.: 330-2016-715891                                          Åbent
Kompetence: Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget
Beslutningstema
Slagelse Festuge søger om aktivitetstilskud på 300.000 kr. i 2017.
Baggrund
Foreningen Slagelse Festuge har til formål at skabe aktiviteter, samvær og oplevelser i Slagelse inden for sport, kunst og kultur. Foreningen Slagelse Festuge afholder årligt Slagelse Festuge i Slagelse by, der blandt andet indeholder store koncerter, Børnefrokost og Dyrenes Dag. Festugen afholdes i 2017 for 17. gang.
Slagelse Festuge lægger vægt på at skabe en festuge, der appellerer til alle. Derfor prøver festugen også at nedsætte entréen betydeligt til de arrangementer, der kræver betaling. Dette gøres ved at få flere sponsorer, være meget omkostningsbevidste og nøje udvælge aktiviteterne.
Slagelse Festuges sekretariat varetages af et privat firma, hvor festugerne i Korsør og Skælskør til sammenligning arrangeres af frivillige kræfter.
Slagelse Festuge søger 300.000 kr. i aktivitetstilskud i 2017 til aktiviteterne Dyrenes Dag, Upcoming Stars, Børne- og Ungedagen og Slagelse marked og fødevaremarked samt generelle udgifter som markedsføring, oprydning, leje af toiletter o.l.
Dyrenes Dag
”Dyrenes Dag” i Lystanlægget indgår i Slagelse Festuges program for 12. gang. Festugen har siden 2014 stået for koordineringen af Dyrenes Dag, som tidligere blev afviklet af en frivillig arbejdsgruppe uden kommunalt tilskud.
På Dyrenes Dag vil man have mulighed for at møde dyr af alle slags, mange forskellige foreninger, dyrehandlere i Slagelse, agilityopvisning, få en ridetur på en pony eller en tur i hestevogn. Der er ca. 50 forskellige udstillere.
Der er mulighed for at medbringe egen mad og drikke eller købe det på pladsen.
Slagelse Festuge åbnes officielt i forbindelse med Dyrenes Dag.
Slagelse Festuge budgetterer med udgifter på 120.000 kr. og indtægter på 125.000 kr. til Dyrenes Dag.
Upcoming Stars
Slagelse Festuge har siden 2015 samarbejdet med Musikfabrikken – et samlingssted for lokale coverbands, hvor de kan leje lokaler, øve, optage og meget mere – om at give kommunens musiktalenter mulighed for at optræde på en scene med professionel lyd og lys og foran et stort publikum. Alle interesserede har mulighed for at tilmelde sig konceptet, men hvem der skal på scenen, står en jury for at udvælge.
Slagelse Festuge budgetterer med udgifter på 65.000 kr. og indtægter på 60.000 kr. til Upcoming Stars.
Børne- og Ungedagen
Om formiddagen er der børnefrokost og underholdning for ca. 800 børn fra byens dagplejere og børnehaver. Mange af børnehavebørnene underholder også på scenen.
Om eftermiddagen er der underholdning for og med unge mennesker på scenen.
Slagelse Festuge budgetterer med udgifter på 50.000 kr. til Børne- og Ungedagen.
Slagelse marked og fødevaremarked
Fredag: Lokalt fødevaremarked, hvor lokale fødevareproducenter har mulighed for at præsentere deres produkter.
Lørdag: Markedsdag på Nytorv, hvor byens butikker kommer på gaden og laver markedsstemning. Der er gymnastikopvisning, og lokale bands underholder.
Slagelse Festuge budgetterer med udgifter på 60.000 kr. til Slagelse marked og fødevaremarked.
Budget for de ansøgte aktiviteter under Slagelse Festuge 2017
Udgifter:
· Dyrenes Dag
-
120.000
· Upcoming Stars
-
65.000
· Børne- og Ungedagen
-
50.000
· Slagelse marked og fødevaremarked
-
60.000
· Generel markedsføring
-
100.000
· Oprydning, afspærring m.m.
-
25.000
· Logistik, leje af toiletter, vagt, affaldscontainere m.m.
-
25.000
· Ekstern assistance
-
40.000
Udgifter i alt
kr.
485.000
Udspecificeret budget for aktiviteterne kan ses i bilag 1.
Slagelse Festuges samlede budget 2017 er på 1.635.000 kr., og det forventede overskud er på 0 kr. Det samlede budget er vedhæftet sagen som bilag 2.
I 2016 havde Slagelse Festuge et overskud på 136.078 kr. før afskrivning. Afskrivning medtages ikke i vurderingen af foreningens regnskab her, da der ikke er tale om en konkret udgiftspost til betaling.
Slagelse Festuge havde i september 2016 en likvid beholdning på 384.461 kr. Slagelse Festuge påpeger, at den likvide beholdning er nødvendig ift. forudbetaling af leverandører.
I 2016 fik Slagelse Festuge 225.000 kr. i aktivitetstilskud. Slagelse Festuge fik ikke tilskud til Dyrenes Dag, som forventedes indeholdt i festugens aktiviteter i lighed med tidligere år.
Retligt grundlag
Retningslinjerne for Puljen til kulturelle formål, der bygger på kommunalfuldmagtens principper for støtte til kulturelle og turismefremmende aktiviteter.
Handlemuligheder
Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget kan
a) bevilge de ansøgte 300.000 kr. i aktivitetstilskud for 2017
b) bevilge 225.000 kr. i aktivitetstilskud i lighed med 2016
c) bevilge et beløb af en anden størrelse
d) give afslag på ansøgningen
Vurdering
Center for Kultur, Fritid og Borgerservice vurderer, at Slagelse Festuge er en traditionsrig aktivitet i kommunen. Det er dog centrets vurdering, at festugen i højere grad fokuserer på velfungerende og velkendte aktiviteter og traditioner i forhold til nytænkning.
Centret vurderer, at festugen lever op til retningslinjerne for Puljen til kulturelle formål ift. Børne og Unge-området, især med aktiviteterne Upcoming Stars og Børne- og Ungedagen. Derudover har festugen en høj grad af egenfinansiering, både i form af deltagerbetaling og tilskud fra andre sponsorer, ud over det tilskud, der søges fra Slagelse Kommune. Dette er et af fokuspunkterne i retningslinjerne for Puljen til kulturelle formål i forhold til veletablerede aktiviteter.
Ift. de aktiviteter der er ansøgt om aktivitetstilskud til, vurderer centret, at Slagelse Festuge, som tidligere, vil være i stand til at afholde Dyrenes Dag inden for budgettets rammer. Derudover vurderer centret, at Slagelse marked og fødevaremarked i højere grad har karakter af et erhvervsarrangement end et kulturarrangement, og at det derfor ikke kan opnå støtte fra Puljen til kulturelle aktiviteter. Slagelse Festuge opfordres til at indgå dialog med Slagelse Turistforening om støtte til dette arrangement.
På den baggrund vurderer Center for Kultur, Fritid og Borgerservice, at ansøgningen skal imødekommes med 225.000 kr. fordelt på følgende aktiviteter og generelle udgifter:
- 65.000 kr. til Upcoming Stars
- 40.000 kr. til Børne- og Ungedagen (Slagelse Festuge søger om 50.000 kr. til aktiviteten, men heraf 10.000 kr. til forplejning, og der ydes ikke tilskud til forplejning fra Puljen til kulturelle formål)
- 25.000 kr. til oprydning, afspærring m.m.
- 25.000 kr. til logistik, leje af toiletter, vagt, affaldscontainere m.m.
- 70.000 kr. til markedsføring
I alt: 225.000 kr.
Centret vurderer, at festugen er en aktivitet, der i høj grad har potentiale for også at henvender sig til turister i kommunen. Centret anbefaler derfor, at tilskuddet fordeles med 105.000 kr. fra Puljen til kulturelle formål til aktiviteterne Upcoming Stars og Børne- og Ungedagen, mens markedsføring, logistik m.m. og oprydning m.m. støttes med 120.000 kr. fra Turismepuljen, under forudsætning af at turister også er målgruppe for markedsføringen af festugen.
Centret opfordrer derfor også Slagelse Festuge til at indgå dialog med Slagelse Turistforening om yderligere støtte til markedsføring henvendt til turister.
Økonomiske og personalemæssige konsekvenser
Beløbet fordeles med 105.000 kr. fra Puljen til kulturelle formål og 120.000 fra Turismepuljen.
Konsekvenser for andre udvalg
Ingen bemærkninger.
Indstilling
Børne- og Ungedirektøren indstiller på forvaltningens vegne,
1.    at Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget bevilger 225.000 kr. i aktivitetstilskud i 2017 til Slagelse Festuge.
2.    at Bevillingen fordeles med 105.000 kr. fra Puljen til kulturelle formål og 120.000 kr. fra Turismepuljen, under forudsætning af at Slagelse Festuge sikrer, at turister også er målgruppe for markedsføringen af festugen.

10. Aktivitetstilskud 2017: Picnicforeningen i Slagelse Lystanlæg (B)

10.   Aktivitetstilskud 2017: Picnicforeningen i Slagelse Lystanlæg (B)

Sagsnr.: 330-2016-63130               Dok.nr.: 330-2016-688884                                          Åbent
Kompetence: Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget
Beslutningstema
Baggrund
Picnickoncerterne i Slagelse har i 2017 deres 21. sæson med koncerter i Slagelse Lystanlæg. Der afholdes hvert år 10 amatørkoncerter, hvor der blandt andet bydes på koncerter med lokale solister og bands inden for rock, jazz, klassisk og meget mere. Dog måtte én koncert aflyses i sommeren 2016 pga. voldsomt regnvejr.
Der er gratis adgang til koncerterne. Publikum medbringer selv mad og drikkevarer, da konceptet har fokus på netop picnicprincippet.
Foreningen havde ved årets udgang knap 300 medlemmer, som betaler 100 kr. årligt i kontingent. Derudover indsamler foreningen donationer under koncerterne, hvor publikum kan lægge penge i ”syltetøjsglasset”. I 2016 blev der indsamlet ca. 8.000 kr.
Derudover fik foreningen i 2016 40.000 kr. i støtte fra sponsorer, og antallet af sponsorer er øget fra år til år. Foreningen har i de seneste år arbejdet aktivt med markedsføring og brug af sociale medier. Foreningen har en opdateret hjemmeside og er på Facebook med foromtale af koncerterne og billeder fra de enkelte koncerter. Derudover har koncerterne været omtalt i de lokale medier i større omfang end tidligere. Som supplement til den digitale formidling uddeler foreningen 2.300 brochurer.
Picnickoncerterne i Slagelse oplyser, at foreningen har som formål at fremme interessen for amatørmusikken og give de lokale amatørmusikere mulighed for at optræde samt at bidrage til et blomstrende musik- og koncertliv i Slagelse Kommune.
Picnickoncerterne i Slagelse har i 2017 et budget fordelt på følgende poster:
Indtægter:
· Kontingenter                                      kr.  25.000
· Sponsorer                                         -     40.000
· Donationer – ”syltetøjsglas”                  -     10.000
· Ansøgt tilskud fra Slagelse Kommune     -     48.000
I alt                                                 kr. 123.000
Udgifter:
· Kunstnerhonorarer                              kr.  30.000
· Kontorhold                                        -         500
· Porto og bankgebyr                            -        2000
· Gaver, blomster                                 -         500
· Vinudlodning, gaver/repræsentation       -       1.800
· Scene, lyd                                         -     65.000
· Møder                                              -       1.000
· Kodaafgift                                         -     20.000
· Programmer                                      -       2.500
· Diverse                                             -         200
I alt                                                 kr. 123.500
Underskud, inkl. ansøgt tilskud                        kr.       500
I 2016 modtog Picnickoncerterne i Slagelse et tilskud på 48.000 kr.
Foreningen har en likvid kapital på ca. 23.000 kr., og foreningen har brug for en vis likviditet for at kunne afholde de løbende udgifter.
Retligt grundlag
Retningslinjerne for Puljen til kulturelle formål, der bygger på kommunalfuldmagtens principper for støtte til kulturelle aktiviteter.
Handlemuligheder
Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget kan:
A. bevilge de ansøgte 48.000 kr. i aktivitetstilskud for 2017.
B. bevilge et andet beløb i aktivitetstilskud for 2017.
C. give afslag på ansøgningen.
Vurdering
Administrationen vurderer, at picnickoncerterne fremmer og bevarer lokale traditioner i form af en kulturel aktivitet, der nyder stor lokal opbakning, og koncerterne er en tradition, der appellerer til såvel turister som lokale borgere og gæster. Arrangementerne er en velkendt og populær aktivitet, der er med til at skabe liv i Lystanlægget i Slagelse i sommermånederne og bidrager til udbuddet af oplevelser i kommunen. Foreningen følger med udviklingen inden for markedsføring og får dermed gjort opmærksom på sine aktiviteter til en bred gruppe deltagere.
Det er administrationens vurdering, at koncerterne og foreningens aktiviteter ikke falder ind under de fire hovedprincipper for Puljen til kulturelle formål: Nytænkning, Kulturarv, Inddragelse af borgere og Børn og unge. Men da der er tale om en traditionsrig aktivitet med et stort publikum i alle aldre arrangeret af en velfungerende forening, anbefaler administrationen, at udvalget bevilger tilskud til foreningen på baggrund af picnickoncerternes lokale forankring og tradition.
Foreningen har en høj grad af egenfinansiering fra deltagere og sponsorer samt ved salg af mad og drikke og er dermed i tråd med udvalgets fokus på dette område.
Administrationen anbefaler, at foreningen fremover søger en del af tilskuddet fra turistforeningen. Herudover anbefaler administrationen, at foreningen åbner sig yderligere mod segmentet af udenlandske turister gennem markedsføring af arrangementerne på engelsk og evt. tysk.
Økonomiske og personalemæssige konsekvenser
Konsekvenser for andre udvalg
Ingen bemærkninger.
Indstilling
Børne- og Ungedirektøren indstiller på forvaltningens vegne,
1.    at Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget bevilger 48.000 kr. i tilskud til Picnicforeningen i Slagelse Lystanlæg.

11. Aktivitetstilskud 2017: Guldagergaard - Keramikfestival i Skælskør (B)

11.   Aktivitetstilskud 2017: Guldagergaard - Keramikfestival i Skælskør (B)

Sagsnr.: 330-2016-78361               Dok.nr.: 330-2016-701623                                          Åbent
Kompetence: Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget
Beslutningstema
Udvalget skal behandle en ansøgning fra Guldagergaard om 40.000 kr. i projektstøtte til Skælskør Keramikfestival 2017. 
Baggrund
Keramikfestivalen fandt sted for første gang i 2015 og var en stor succes.
I 2016 menes det, at der var 10.000 besøgende på selve dagen i Skælskør, og den lokale erhvervsforening har efterfølgende udtalt, at det var årets største handelsdag i Skælskør.
Keramikfestivalen er et samarbejde mellem Guldagergaard, Kunstnerlavet KIT, Skælskør Bykontor og Galleri Købmandsgården og er med til at brande Skælskør by og derved et hjørne af Slagelse Kommune som en kunstnerisk og levende by. Keramikfestivalen 2016 omfattede 60 inviterede keramikere i ens, lejede hvide telte på havnen i Skælskør, særudstillinger flere steder i byen, blandt andet havde butikkerne i Algade keramiske lotterigevinster i vinduerne, der kunne vindes af de besøgende til Keramikfestivalen.
Fra 2017 har man valgt at opdele Keramikfestivalen, således at lokale keramikere og Skælskør Bykontor vil stå for festivalpladsen foran Skælskør Bibliotek, hvor danske og internationale keramikere inviteres til at udfylde de 40 telte, samt for lotteri, Folkegave og koordinering af frivillige. Efter denne sag forelægges ansøgning fra Skælskør Bykontor om støtte til Keramikfestivalen.
Guldagergaard står således fra 2017 alene for de otte professionelle udstillinger i hele byen, som er med til at binde Keramikfestivalen sammen, og har ansvar for følgende:
· 8 kuraterede udstillinger i Skælskør by – med danske og internationale keramikere mange steder i Skælskør blandt andet Guldagergaard, Sparekassen Sjælland, Magasinet i Strandgade, Biblioteket, Det Gl. Rådhus, Latinskolen, Skælskør Bymuseum. Udstillingerne vil være tilgængelige måneden ud.
· Derudover vil der være udstillinger i en række private hjem, butikker og virksomheder på strækningen fra Gl. Torv til Heilmannsvej.
· Arbejdende keramisk kunstner på havnepladsen med stor-skala keramik.
· Nyuddannede keramikere vil få deres eget udstillingslokale og vise ny keramisk kunst.
· Såfremt der skulle være ledige lokaler i hovedgaden (Algade), vil disse blive udfyldt med udstillinger fra Guldagergaards keramiske studio-samling under Keramikfestivalen
· Der vil være foredrag, performance, artists-talks, filmfremvisning, udstillinger i private haver og hjem fra Gl.Torv til Heilmannsvej, hvor Skælskørborgere på denne strækning byder indenfor til en anderledes keramisk oplevelse.
· Shuttle fra Gl. Torv til Heilmannsvej i veteranbusser.
· Skælskør Biograf vil vise keramikfilm hele dagen
· Derudover vil Guldagergaard stå for dokumentation i form af udstillingskataloger og små film om hele Keramikfestivalen
Keramikfestivalen vil finde sted den 12. juli 2017 fra kl. 11-18.
Budget
Indtægter:
Kr.
Fra private fonde
155.500
Ansøgt tilskud Slagelse Kommune
40.000
Indtægter i alt:
195.500
 
 
Udgifter:
 
Podier til udstillinger
6.000
Performance på havnen, honorar og materialer
20.000
Flag og banner ved havnen og ved udstillinger
5.000
PR og dokumentation, herunder annoncering på sociale medier mv.
18.500
Indkvartering og ophold til eksterne udstillere
4.000
8 kuraterede særudstillinger i Skælskør by, kataloger, transport, forsikring
120.000
Præsentation af ny keramik ved uddannelserne i DK
(lokale, transport af værker, podier mv.)
10.000
Leje af Skælskør Biograf
2.000
Leje af 2 busser ved Bushistorisk Selskab til at køre shuttle-kørsel mellem Gl. Torv og Heilmannsvej
10.000
Udgifter i alt:
195.500
Retligt grundlag
Retningslinjerne for Puljen til kulturelle formål, der bygger på kommunalfuldmagtens principper for støtte til kulturelle og turismefremmende aktiviteter.
Handlemuligheder
Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget kan:
a) Bevilge 40.000 kr. til det ansøgte formål
b) Bevilge et andet beløb til det ansøgte formål
c) Give afslag på ansøgningen
Vurdering
Center for Kultur, Fritid og Borgerservice vurderer, at udstillingerne, som Guldagergaard afvikler under Keramikfestivalen, lever op til principperne for Puljen til kulturelle formål, især inden for områderne Borgerinddragelse og udvikling, da projektet i høj grad udvikler og understøtter samarbejdet mellem de lokale kulturinstitutioner. Herudover er udstillingerne med til at markedsføre Skælskør samt Slagelse Kommune, da udstillingerne er målrettet både lokale, nationale og internationale gæster.
Derudover lever projektet i høj grad op til puljen og udvalgets fokus på medfinansiering i form af tilskud fra eksterne sponsorer og fonde.
Centret anbefaler derfor, at udvalget bevilger tilskud på 40.000 kr. til udstilling samt markedsføring. Tilskuddet deles, så der bevilges 30.000 kr. fra Puljen til kulturelle formål og 10.000 kr. fra Turismepuljen.
Økonomiske og personalemæssige konsekvenser
Ingen bemærkninger.
Konsekvenser for andre udvalg
Ingen bemærkninger.
Indstilling
Børne- og Ungedirektøren indstiller på forvaltningens vegne,
1.    at Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget bevilger 40.000 kr. i tilskud til Guldagergaard til udstillinger ved samt markedsføring af Keramikfestivalen.
2.    at tilskuddet bevilges med 30.000 kr. fra Puljen til kulturelle formål og 10.000 kr. fra Turismepuljen.

12. Aktivitetstilskud 2017: Guldagergaard - Keramikfestival/Markedsdel (B)

12.   Aktivitetstilskud 2017: Guldagergaard - Keramikfestival/Markedsdel (B)

Sagsnr.: 330-2016-78379               Dok.nr.: 330-2016-736496                                          Åbent
Kompetence: Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget
Beslutningstema
Kunstnerlavet KIT, Skælskør Bykontor og Galleri Købmandsgården søger om 40.000 kr. til Keramikfestivalen i Skælskør 2017
Baggrund
Guldagergaard, Kunstnerlavet KIT, Skælskør Bykontor og Galleri Købmandsgården planlægger næste års keramikfestival.
Fra 2017 har man valgt at opdele Keramikfestivalen, således at lokale keramikere og Skælskør Bykontor vil stå for festivalpladsen foran Skælskør Bibliotek, hvor danske og internationale keramikere inviteres til at udfylde de 40 telte, samt for lotteri, Folkegave og koordinering af frivillige. Guldagergaard står således fra 2017 alene for de otte professionelle udstillinger i hele byen, som er med til at binde Keramikfestivalen sammen.
Keramikfestivalen vil finde sted den 12. juli 2017 fra kl. 11-18.
Slagelse Kommune ansøges i den forbindelse om et tilskud på kr. 40.000 til gennemførelse af Keramikfestivalen på festivalpladsen, koordinering af festivalpladsen med deltagende keramikere og frivillige, koordinering af workshop omkring Folkegave i form af brosten til Skælskør By samt koordinering af lotteri.
Denne sag ligger i forlængelse af den foregående sag med ansøgning fra Guldagergaard
Lokale keramikere fra kunstnerlavet KIT og Skælskør Bykontor vil stå for følgende aktiviteter, såfremt der opnås støtte:
· Koordinering af 40 inviterede keramikere fra Danmark og udland ved Havnekanalen i ens lejede, hvide telte
· Koordinering af frivillige under hele Keramikfestivalen
· Leje af telte
· Afholdelse af lotteri med donerede værker fra de deltagende 40 keramikere. Værkerne udstilles på podier i butikker i hele hovedgaden på selve dagen.
· Ansvarlig for workshop på havnen for alle interesserede, hvor der kan laves brosten som en Folkegave til Skælskør.
Indtægter:
Kr.
40 stk. medlemskab fra deltagende keramikere á kr. 850
34.000
Indtægter workshop med Folkegave
2.500
Indtægter fra Lotteri
10.000
Fra private fonde
87.900
Ansøgt Slagelse Kommune
40.000
Indtægter i alt:
174.400
 
 
Udgifter:
 
Podier til lotteri i butikker
3.000
Leje af telte
50.000
Annoncering, PR mv.
18.500
Webside – hosting af nuværende side
300
Materialer, brændinger, workshop til Folkegave
10.000
Grafisk materiale til PR
12.000
Banner ved indfaldsveje til Skælskør
10.000
Koordinering/sekretariat ved Skælskør Bykontor - 2 mdr. fuldtid (320 timer á 200 kr.)
64.000
Forplejning frivillige og udstillere (frokost og kaffe til 60 personer á 110 kr. (40 keramikere, 20 frivillige)
6.600
Udgifter i alt:
174.400
Retligt grundlag
Retningslinjerne for Puljen til kulturelle formål, der bygger på kommunalfuldmagtens principper for støtte til kulturelle og turismefremmende aktiviteter.
Handlemuligheder
Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget kan
a) Bevilge de ansøgte 40.000 kr.
b) Bevilge et andet beløb
c) Give afslag på ansøgningen
Vurdering
Center for Kultur, Fritid og Borgerservice vurderer, at projektet lever op til principperne for Puljen til kulturelle formål - især Borgerinddragelse. Projektet medvirker til at skabe samarbejde mellem Skælskørs kulturaktører og har en stor lokal forankring. Herudover er projektet i høj grad finansieret gennem egenfinansiering (deltagerbetaling og tilskud fra fonde).
Centret anbefaler derfor, at der bevilges tilskud på 40.000 kr. til markedsføring, bl.a. ved indfaldsvejene til Skælskør, samt materialer ved brændingen af folkegaven. Tilskuddet deles mellem Puljen til kulturelle formål (30.000 kr.) og Turismepuljen (10.000 kr.), da målgruppen for arrangementet er såvel lokale som gæster fra ind- og udland.
Økonomiske og personalemæssige konsekvenser
Ingen bemærkninger.
Konsekvenser for andre udvalg
Ingen bemærkninger.
Indstilling
Børne- og Ungedirektøren indstiller på forvaltningens vegne,
1.    at Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget bevilger 40.000 kr. til markedsdelen af Keramikfestivalen.
2.    at tilskuddet bevilges med 30.000 kr. fra Puljen til kulturelle formål og 10.000 kr. fra Turismepuljen.

13. Aktivitetstilskud 2017: Danmarks Busmuseum (B)

13.   Aktivitetstilskud 2017: Danmarks Busmuseum (B)

Sagsnr.: 330-2016-77631               Dok.nr.: 330-2016-728460                                          Åbent
Kompetence: Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget
Beslutningstema
Danmarks Busmuseum ansøger om 75.000 kr. til afholdelse af Nordisk Veterantræf for Busser og Lastbiler
Baggrund
Foreningen Bushistorisk Selskab har ligget i Skælskør siden 2002. Foreningen er stiftet i 1994 af busvognmænd, buschauffører, organisationer og private interesserede med henblik på at opsamle og bevare rutebil- og bushistorien i Danmark gennem de seneste 80-100 år. Desuden indsamlede, bevarede og restaurerede foreningen historiske busser. 1. juli 2016 åbnede Danmarks Busmuseum, et museum som er blevet til på grundlag af Foreningen Bushistorisk Selskab
Det er 6. år, der afholdes Nordisk Veterantræf for Busser og Lastbiler, og arrangørerne oplyser, at der de forgangne år har været 3-4.000 gæster fra nær og fjern. I 2017 forventer museet at trække flere gæster til efter åbningen af Busmuseet, hvor man om søndagen har flyttet aktiviteterne til.
Centralt for veterantræffet er lørdag, hvor der afholdes et 70 km langt orienteringsløb for alle deltagende køretøjer. Ruten vil være i lokalområdet omkring Skælskør og vil blive meldt ud i forvejen, så alle interesserede, både lokale og besøgende, vil have mulighed for at se på.
Fra Busmuseet vil der hver time blive kørt rundture i Skælskør med Pariser-bussen. Der arrangeres også "Herregårds-rundture" i en af de andre veteranbusser. Museet er åbent, og mange aktiviteter er klar, hvor publikum kan deltage aktivt, "Legebus" for de yngre generationer, musik og underholdning m.m
 
Nordisk Veterantræf for busser og lastbiler
Udgifter
 
 
Telte, opstilling, nedtagning
18.000,00
Hoppeborg-legeudstyr 2 dage, opsætning og nedtagning
10.000,00
Leje af lege go-cart o.l. til søndag. d. 28.8.
15.000,00
Div. teknisk udstyr
  3.500,00
Musik, optrædende, 2 dage
26.000,00
Leje af toiletter, 2 dage
  6.000,00
Markedsføring, annoncer o.l.
18.000,00
Forplejning af frivillige
  2.500,00
Drivmidler (benzin, diesel) til egne veteranbusser
  2.000,00
Præmier
  2.500,00
Uforudsete udgifter
  6.000,00
 
 
I alt
109.500,00
 
Retligt grundlag
Retningslinjerne for Puljen til kulturelle formål, der bygger på kommunalfuldmagtens principper for støtte til kulturelle aktiviteter.
 
Handlemuligheder
Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget kan
A. Bevilge de ansøgte 75.000 kr. i tilskud
B. Bevilge et andet beløb i tilskud
C. Give afslag på ansøgningen
 
Vurdering
Center for Kultur, Fritid og Borgerservice vurderer, at projektet lever op til principperne for Puljen til kulturelle formål indenfor området Kulturarv. Projektet er med sin synlighed med til at tegne en tydelig profil for lokalområdet, som bør støttes. Det anbefales derfor, at der ydes aktivitetsstøtte på i alt 44.000 kr., som skal gå til opstilling/nedtagning af telte, leje af toiletter, markedsføring og annoncer samt drivmidler til museets egne veteranbusser. Det resterende beløb kan evt. ansøges af turismemidlerne.
 
Økonomiske og personalemæssige konsekvenser
Ingen bemærkninger.
 
Konsekvenser for andre udvalg
Ingen bemærkninger.
 
Indstilling
Børne- og Ungedirektøren indstiller på forvaltningens vegne,
 
1.    at  Ansøgningen efterkommes med i alt 44.000 kr.
    

14. Aktivitetstilskud 2017: Kulturel Folkefest - Skælskør År 2000 (B)

14.   Aktivitetstilskud 2017: Kulturel Folkefest - Skælskør År 2000 (B)

Sagsnr.: 330-2016-78576               Dok.nr.: 330-2016-739722                                          Åbent
Kompetence: Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget
Beslutningstema
Skælskør år 2000 har ansøgt om 187.000 kr. i aktivitetstilskud til Kulturel Folkefest 2017.
Baggrund
Foreningen Skælskør år 2000 søger om 187.000 kr. i tilskud til den 18. Kulturelle Folkefest i Skælskør, som finder sted i slutningen af august/starten af september. Folkefesten er åben for alle borgere i kommunen og nyder stor opbakning fra både lokale, foreninger og erhvervslivet.
Skælskør År 2000 planlægger hvert år et bredt udvalg af arrangementer for både børn og voksne, bl.a. midnatskoncert i kirken, i 2017 med Lis Sørensen, Ballon Mike, der laver ballondyr til de mindste, børnearrangement for dagpleje- og børnehavebørn, levende musik på torve og gader og meget andet.
Foreningen lægger også stor vægt på, at der hvert år skal være nye tiltag på folkefesten. I 2017 planlægges foreløbigt følgende nye tiltag:
- kunstnere og skuespillere fra ”H.C. Andersens eventyrverden” underholder børnene
- en dramatisk byvandring i samarbejde med Skælskør Bymuseum, og de gamle veteranbusser tager dig gennem Skælskørs historie
- virtual reality tegneprogram/film kan afprøves af alle aldre
- og i anledning af kommunalvalget i 2017 inviteres til politisk debat på Svanetorvet.
Skælskør År 2000 har igen i år ansøgt om at få Kunstskibet Bibiana på besøg. Sidste år kunne det ikke lykkes. Kunstskibet Bibiana har undervisningstilbud til skolerne, og Skælskør år 2000 vil være bindeled. Foreningen får endeligt svar på deres anmodning i januar 2017.
Budget for Kulturel Folkefest 2017
Udgifter:
· Midnatskoncert i kirken
-
40.000
· Ballon Mike
-
4.000
· Klatretårn
-
12.500
· Det flyvende kuffertcirkus
-
14.000
· Bibiana Kunstskib
-
10.000
· Børnearrangement
-
30.000
· Musik
-
46.000
· Lysshow
-
10.000
· Dramatisk Byvandring
-
10.000
· Oprydning
-
5.000
· Koda
-
7.000
· Teknik, leje, diverse
-
27.000
· Annoncering
-
32.000
· Diverse tryksager/plakater
-
26.000
· Store reklamebannere
-
8.000
· Forsikring
-
6.000
· Lysprojekter
-
12.000
Udgifter i alt
kr.
299.500
Indtægter:
· Billetsalg
-
14.000
· Annoncesalg
-
18.000
· Overskud af øl/vand/vin
-
15.000
· Ansøgt tilskud fra Slagelse Kommune
-
187.000
Indtægter i alt
kr.
234.000
Budgettet for Kulturel Folkefest 2017 viser et underskud på 65.500 kr.
Regnskabet for 2015 viser et underskud for folkefesten på 38.772 kr.
Skælskør År 2000 kalkulerer årligt med et underskud for folkefesten, der forsøges dækket ved afholdelse af en vin- og livsstilsmesse senere på året, som arrangeres af bestyrelsen bag Kulturel Folkefest. Samlet set havde foreningen derfor et underskud i 2015 på 7.803 kr.
Foreningens egenkapital var ved udgangen af 2015 151.798 kr.
I 2016 modtog Skælskør År 2000 176.500 kr. i aktivitetstilskud til Kulturel Folkefest.
Retligt grundlag
Retningslinjerne for Puljen til kulturelle formål, der bygger på kommunalfuldmagtens principper for støtte til kulturelle og turismefremmende aktiviteter.
Handlemuligheder
Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget kan
a. Bevilge de ansøgte 187.000 kr. i aktivitetstilskud for 2017
b. Bevilge 176.500 kr. i lighed med aktivitetstilskuddet i 2016
c. Bevilge et beløb af en anden størrelse i aktivitetstilskud for 2017
d. Give afslag på ansøgningen
Vurdering
Center for Kultur, Fritid og Borgerservice vurderer, at Kulturel Folkefest lever op til retningslinjerne for tilskud fra Puljen til kulturelle formål inden for området Inddragelse af borgere, da folkefesten involverer og aktiverer en bred kreds af borgere, foreninger, erhvervsliv og institutioner i kommunen.
Derudover lever Kulturel Folkefest op til området Børn og Unge, da foreningen Skælskør År 2000 har stort fokus på både eksisterende og nye tiltag for børn, bl.a. i samarbejde med Skælskør Billedskole.
Hvert år arbejder Skælskør År 2000 derudover på at udvikle og udvide programmet med nye aktiviteter, hvor der er plads til nytænkning.
Den Kulturelle Folkefest har en meget høj grad af ekstern finansiering, både i form af tilskud fra sponsorer og ved afholdelse af en årlig livsstilsmesse, hvor overskuddet bruges til at finansiere folkefesten. Dette er et af fokuspunkterne i retningslinjerne for Puljen til kulturelle formål i forhold til veletablerede aktiviteter.
På den baggrund vurderer Center for Kultur, Fritid og Borgerservice, at ansøgningen kan imødekommes med de ansøgte 187.000 kr. Da centret vurderer, at aktiviteten i høj grad har potentiale for også at henvende sig til turister i kommunen, anbefaler centret, at tilskuddet fordeles med 121.000 kr. fra Puljen til kulturelle formål og 66.000 fra Turismepuljen. Midlerne fra Turismepuljen øremærkes annoncering, diverse tryksager/plakater og store reklamebannere, under forudsætning af at turister også er målgruppe for markedsføringen af folkefesten.
Økonomiske og personalemæssige konsekvenser
Beløbet fordeles med 121.000 kr. fra Puljen til kulturelle formål og 66.000 fra Turismepuljen.
Konsekvenser for andre udvalg
Ingen bemærkninger.
Indstilling
Børne- og Ungedirektøren indstiller på forvaltningens vegne,
1.    at Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget bevilger 187.000 kr. i aktivitetstilskud i 2017 til Skælskør År 2000’s aktivitet Kulturel Folkefest 2017.
2.    at Der bevilges 121.000 kr. fra Puljen til kulturelle formål og 66.000 kr. fra Turismepuljen, under forudsætning af at Skælskør År 2000 sikrer, at turister også er målgruppe for markedsføringen af Kulturel Folkefest 2017.

15. Aktivitetstilskud 2017: Drengerøvsaften/Skælskør Erhvervsforening (B)

15.   Aktivitetstilskud 2017: Drengerøvsaften/Skælskør Erhvervsforening (B)

Sagsnr.: 330-2016-78545               Dok.nr.: 330-2016-739999                                          Åbent
Kompetence: Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget og Erhvervs-, Plan- og Miljøudvalget
Beslutningstema
Skælskør Erhvervsforening søger om aktivitetstilskud på 60.000 kr. til Drengerøvsaften 2017.
Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget og Erhvervs-, Plan- og Miljøudvalget skal tage stilling til ansøgningen.
Baggrund
Skælskør Erhvervsforening afholder i 2017 Drengerøvsaften i Skælskør for 9. gang. Arrangementet sætter for en aften fokus på temaet drengerøv ved at samle køretøjer, biler og motorcykler i alle aldre og afskygninger. Skælskør bymidte og havn danner ramme om dagen.
I 2016 satte arrangementet besøgsrekord med mere end 800 udstillere og over 10.000 besøgende, vurderer Skælskør Erhvervsforening. Erhvervsforeningen planlægger derfor, at der i 2017 skal et større sikkerhedsopbud til at styre arrangementet – bl.a. ved hjælp af hjemmeværnet og vagtværn samt to parkeringspladser, fremfor den ene de foregående år, med shuttlebus til og fra. Derudover skal der som noget nyt trykkes programmer.
Skælskør Erhvervsforening, som står bag arrangementet, har de foregående 8 år finansieret arrangementet, udover hvad indtægterne fra ølsalg og salg af stande har dækket. Sidste år med omkring 60.000 kr. Da erhvervsforeningen får 75.000 kr. i støtte om året fra Slagelse Kommune, er det næsten hele foreningens årsbudget, der bruges på Drengerøvsaftenen. Derfor søger erhvervsforeningen i år om støtte til arrangementet fra Puljen til kulturelle formål.
Budget for Drengerøvsaften 2017
Udgifter:
· Indkøb af øl og vand
-
53.500
· PR, Skælskør Avis
-
10.000
· El
-
3.000
· Bushistorisk Selskab
-
10.000
· DPA Fire Works
-
15.000
· Telt og opstilling af telt
-
13.500
· Toiletter
-
5.000
· Afspærring materiale m.m.
-
8.000
· Højtalere og mikrofoner
-
9.000
· Skælskør Bykontor – support
-
5.000
· Koda
-
4.000
· Tryk af program
-
10.000
· Diverse
-
4.000
Udgifter i alt
kr.
150.000
Indtægter:
· Salg af stande
-
20.000
· Ølsalg
-
70.000
· Ansøgt tilskud fra Slagelse Kommune
-
60.000
Indtægter i alt
kr.
150.000
Retligt grundlag
Retningslinjerne for Puljen til kulturelle formål, der bygger på kommunalfuldmagtens principper for støtte til kulturelle og turismefremmende aktiviteter.
Handlemuligheder
Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget kan
a. bevilge de ansøgte 60.000 kr. i aktivitetstilskud for 2017
b. bevilge et beløb af en anden størrelse i aktivitetstilskud for 2017
c. give afslag på ansøgningen
Vurdering
Center for Kultur, Fritid og Borgerservice vurderer, at arrangementet i højere grad har karakter af et erhvervsarrangement end et kulturarrangement og derfor ikke kan opnå støtte fra Puljen til kulturelle formål.
Center for Kultur, Fritid og Borgerservice vurderer dog, at arrangementet er en aktivitet, der har potentiale for at henvende sig til kommunens turister. Derfor anbefaler centret, at Drengerøvsaftenen kan modtage et tilskud på 30.000 kr. fra Turismepuljen til markedsføring af arrangementet, under forudsætning af at turister også er målgruppe for denne markedsføring.
Derudover vurderer Plan og Udvikling, at arrangementet, som organiseres lokalt, er med til at styrke netværket blandt en bred vifte af erhvervslivets aktører, hvilket kan være gavnligt i andre sammenhænge, hvor erhvervslivet samarbejder om at skabe øget synlighed om Skælskør.
Arrangementet formodes at have en gavnlig effekt på omsætningen i de lokale butikker, hvorfor det kan siges at være med til at styrke detailhandlen i byen både i forhold til fastholdelse af eksisterende butikker og tiltrækning af nye.
Afdelingen for Plan og Udvikling anbefaler derfor, at Erhvervs-, Plan- og Miljøudvalget bevilger et tilskud på 30.000 kr. til Drengerøvsaften.
Økonomiske og personalemæssige konsekvenser
Det indstillede beløb tages fra Turismepuljen og Erhvervs-, Plan- og Miljøudvalgets udisponerede midler for 2016.
Konsekvenser for andre udvalg
Samtidig med Kultur-, Fritids- og Turismeudvalgets behandling af denne sag behandler Erhvervs-, Plan- og Miljøudvalget en tilsvarende sag om bevilling af 30.000 kr. i tilskud til Drengerøvsaften 2017.
Indstilling
Erhvervs- og Arbejdsmarkedsdirektøren indstiller på forvaltningens vegne,
1.    at Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget bevilger 30.000 kr. fra Turismepuljen til markedsføring af Drengerøvsaften 2017, under forudsætning af at foreningen sikrer, at turister også er målgruppe for markedsføringen af arrangementet.
2.    at Erhvervs-, Plan- og Miljøudvalget bevilger et tilskud på 30.000 kr. til Drengerøvsaften 2017.

16. Godkendelse af ændringer i retningslinjer for Slagelse Guld (B)

16.   Godkendelse af ændringer i retningslinjer for Slagelse Guld (B)

Sagsnr.: 330-2016-79349               Dok.nr.: 330-2016-754135                                          Åbent
Kompetence: Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget
Beslutningstema
Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget skal tage stilling til forslag til ændringer i retningslinjerne for idrætshonoreringen (Slagelse Guld).
Baggrund
Administrationen har i forbindelse med den igangværende revidering af retningslinjerne for fritidsområdet gennemgået retningslinjerne for idrætshonoreringen (Slagelse Guld).
Baggrund for og indhold i nuværende retningslinjer:
Den 4/1 2016 vedtog udvalget nye retningslinjer for idrætshonoreringen. Baggrunden for de nye retningslinjer var et stort ønske fra både foreningslivet, administrationen og udvalget om en nytænkning af idrætshonoreringerne. Med de nye retningslinjer blev de to tidligere idrætshonoreringer slået sammen til et stort arrangement ved navn Slagelse Guld indeholdende honorering, prisoverrækkelser, underholdning, musik mv. Der blev indført en ny pris (Årets Idrætspræstation), som borgerne afgør, hvem der skal vinde. Og der blev foretaget en mindre ændring i, hvem der kan modtage honorering, således at der nu gælder ens regler for alle (guldvindere i bedste række/klasse ved LM, DM, NM, EM, VM og OL).
Erfaringer fra første arrangement med nye retningslinjer:
Første Slagelse Guld blev afholdt den 26/4 2016 og var en stor succes. Arrangementet opnåede langt større medieomtale end tidligere honoreringer (artikelserie i Sjællandske op til arrangementet, TV Øst sendte liveindslag osv.), og arrangementet havde en langt større lokal forankring end tidligere (flere tusinde deltog i afstemning om ny pris, tæt samarbejde med Sjællandske om ny pris, lovende lokale talenter stod for underholdningen osv.). Derudover var arrangementet mere underholdende end tidligere. Og så godt som alle efterfølgende tilkendegivelser fra foreninger, politikere, presse, optrædende mv. har været positive.
Administrationens forslag til ændringer:
Administrationen vurderer, at tre mindre ændringer i retningslinjerne kan være med til at udvikle arrangementet yderligere. Dels at der indføres en jury, som kan snævre kandidatfeltet til prisen Årets Idrætspræstation ind, således at borgerne får et overskueligt antal kandidater at stemme på (max 5). Dels at udøvere/hold, som har vundet guld ved et stort mesterskab, som ikke står nævnt i retningslinjerne, efter en konkret vurdering kan honoreres. Derudover foreslår administrationen, at der for at øge synergien til Slagelse Talent og Elite indføres en decideret Slagelse Talent og Elite-pris, som skal gå til et medlem af ordningen.
Folkeoplysningsudvalgets forslag til ændringer:
Forslagene til ændringer er blevet forelagt Folkeoplysningsudvalget, der den 15/12 2016 nedsatte en arbejdsgruppe. Arbejdsgruppen er den 2/1 kommet med følgende ændringsforslag:
· At det pointeres, at arrangementet afholdes i samarbejde med Slagelse Idræts Råd.
· At der ved DM, NM, EM og VM samt OL bør ske honorering af alle medaljetagere (guld, sølv og bronze)

Retligt grundlag
Retningslinjerne for Slagelse Guld.
Handlemuligheder
Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget kan:
a) Godkende administrationens forslag til mindre ændringer i retningslinjerne.
b) Godkende forslaget med de ændringer, som Folkeoplysningsudvalget er kommet med.
c) Afvise at ændre i retningslinjerne for Slagelse Guld. 
Vurdering
Administrationen vurderer, at nytænkningen af idrætshonoreringen har været en stor succes (større medieomtale og interesse for arrangementet, større lokal forankring, mere underholdende arrangement, mindre tidskrævende at arrangere), og at langt de fleste interessenter er meget tilfredse med de ny retningslinjer og ikke ønsker væsentlige ændringer i disse.
Administrationen finder det derfor ikke nødvendigt at foretage ændringer i retningslinjerne ud over de af administrationen tre foreslåede mindre ændringer (nedsættelse af jury, ny STE-pris samt mulighed for at honorere guldvindere ved andre store mesterskaber end de nævnte). Disse ændringer vil udvikle arrangementet yderligere uden at gøre det dyrere.
Hvad angår Folkeoplysningsudvalgets forslag, gør administrationen opmærksom på, at der allerede samarbejdes med SIR om afholdelsen af arrangementet. SIR uddeler to priser ved Slagelse Guld, ligesom SIR også involveres i planlægningen (får fx programmet til gennemsyn). Derudover sker der en koordinering kort inden arrangementet. Men samarbejdet kan skrives formelt ind i retningslinjerne, som Folkeoplysningsudvalget foreslår. Dog vurderer administrationen ikke, at der er behov for ændringer i samarbejdet om arrangementet.
Administrationen kan ikke anbefale, at der sker en udvidelse af, hvem der skal honoreres. I forvejen blev over 200 guldvindere honoreret ved seneste arrangement, og hvis også sølv- og bronzemedaljevindere ved DM, NM, EM, VM og OL skal honoreres, vil det betyde, at væsentligt flere skal honoreres (en stigning på 100-150 personer må forventes), hvilket vil øge omkostningerne til arrangementet (fx til mad, drikke og gaver) markant. Der er ikke budgetmidler til den foreslåede udvidelse, og en udvidelse vil således kræve, at der spares betydeligt på selve arrangementet (fx at store poster som gaver og/eller mad sjøjfes helt).
Derudover vil den af FOU foreslåede udvidelse betyde, at man går væk fra at have ens regler for alle, da udvidelsen ikke gælder sølv- og bronzemedaljevindere i højeste række ved LM.
Endelig vil en udvidelse øge både administration og tid forbundet med at planlægge arrangementet (fx vil markant flere indstillinger skulle behandles).
Såfremt en udvidelse alligevel vedtages, anbefaler administrationen, at denne af hensyn til den fremskredne planlægning af næste Slagelse Guld først træder i kraft om et år.
Økonomiske og personalemæssige konsekvenser
Ingen bemærkninger.
Konsekvenser for andre udvalg
Ingen bemærkninger.
Indstilling
Børne- og Ungedirektøren indstiller på forvaltningens vegne,
1.    at Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget godkender administrationens forslag til mindre ændringer i retningslinjerne for Slagelse Guld med den tilføjelse, at der i indledningen, som foreslået af FOU, skrives, at arrangementet afholdes i samarbejde med SIR.  

17. Godkendelse af nye retningslinjer for udleje, reklamering og sponsorater (B)

17.   Godkendelse af nye retningslinjer for udleje, reklamering og sponsorater (B)

Sagsnr.: 330-2016-79349               Dok.nr.: 330-2016-762446                                          Åbent
Kompetence: Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget
Beslutningstema
Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget skal tage stilling til forslag til nye retningslinjer for udleje, reklamer og sponsorater.
Baggrund
Administrationen og Folkeoplysningsudvalget har igangsat en revidering af retningslinjerne for fritidsområdet, deriblandt retningslinjerne for udleje, reklamering og sponsorater, der på en række områder har vist sig ikke at være tidssvarende og dækkende, både ift. lovkrav, muligheder og behov, hvilket har gjort dem svære at navigere efter i konkrete sager.
Administrationen har derfor med hjælp fra kommunens jurister, eksterne eksperter og praksis i andre kommuner udformet et udkast til nye retningslinjer for henholdsvis udleje, reklamer og sponsorater. Udkastet som helhed er vedlagt som helhed.
Som eksempel på ændringer i retningslinjerne kan nævnes, at alle ledige tider som udgangspunkt skal kunne lejes. At der åbnes op for, at flere foreninger mv. kan få lov til at sælge reklamer på faciliteter. At der ændres i fordelingsnøglen for indtægter opnået ved reklamesalg. At der er indsat kriterier for, hvornår man skal betale for brug af faciliteter. Og at der er indsat et afsnit om salg af navnerettigheder og fordelingen af indtægter ved dette salg.
Administrationens forslag til nye retningslinjer er blevet forelagt Folkeoplysningsudvalget, der den 15/12 2016 nedsatte en arbejdsgruppe. Arbejdsgruppen er den 2/1 2017 kommet med en række ændringsforslag både til udleje af faciliteter og fordelingsnøglen ved salg af reklamer og navnerettigheder. Alle Folkeoplysningsudvalgets forslag er vedlagt som bilag.
Retligt grundlag
Kommunalfuldmagten giver mulighed for udleje af overskudskapacitet (også til foreninger udefra). Mens både kommunalfuldmagten og Reklameloven giver adgang til, at kommunen kan sælge reklamepladser, navnerettigheder mv. på idrætsfaciliteter til markedspris.
Handlemuligheder
Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget kan:
a) Godkende administrationens udkast til nye retningslinjer for udleje, reklamer mv.
b) Godkende udkastet med de ændringer, som Folkeoplysningsudvalget har foreslået
c) Afvise at godkende udkastet til nye retningslinjer.
Vurdering
Administrationen finder det vigtigt, at der bliver vedtaget mere tidssvarende og anvendelige retningslinjer for udleje, reklamer og sponsorater, da de nuværende retningslinjer har vist sig forældede og utilstrækkelige i flere konkrete sager i efteråret. Administrationen vurderer, at de nye retningslinjer vil gøre alle bedre rustet til at udnytte de muligheder, der ligger i udleje af faciliteter, salg af reklamer og navnerettigheder.
Administrationen vurderer, at udleje af ledige tider vil give en mere effektiv brug af den enkelte facilitet, herunder en mere effektiv udnyttelse ift. opvarmning og rengøring. Og da der netop er tale om tider, hvor hallen alligevel står tom, er der ikke tale om, at det lokale foreningsliv mister tider eller prioriteres lavere. Erfaringer fra andre kommuner viser desuden, at udleje af ledige tider til selvorganiserede kan inspirere disse til at starte i en forening. Både det at optimere brugen af faciliteter og at få flere til at bevæge sig, både på egen hånd og i foreninger, er vigtige mål i idrætspolitikken.
Samtidig er det vigtigt at bemærke, at udleje af idrætsfaciliteter (også til personer, foreninger og aktører uden for kommunen og til andre formål end idræt, fx koncerter) er nødvendig for at kunne opfylde de vedtagne indtægtsbudgetter og kunne udvikle faciliteterne.
Den af Folkeoplysningsudvalget nævnte passus om fritagelse for leje, hvis indtægten ved arrangementet ikke overstiger 10.000 kr., findes hverken i de nuværende politisk vedtagne retningslinjer eller det nyligt vedtagne takstblad for 2017 og kan derfor ikke anbefales.
Administrationen vurderer, at nøglen for fordeling af indtægter ved reklamesalg (15 % til kommunen) og salg af navnerettigheder (som hovedregel 50 % til kommunen) er rimelig med tanke på, at det er kommunalt ejede faciliteter, og at en del af kommunens andel af indtægterne vil blive brugt til renovering/udvikling af faciliteterne og dermed kommer alle foreninger og øvrige brugere af faciliteten til gavn og ikke kun en forening/bruger af hallen.
Hvad angår salg af navnerettigheder til faciliteter, har der ikke tidligere været en nøgle for fordelingen af indtægter, da navnesponsorater ikke var nævnt i de gamle retningslinjer. Kommunen er blevet rådet til ikke at sætte kommunens andel af indtægterne ved salg af navnesponsorater under 50 %, da det altid vil være kommunen, som sælger navnerettigheden, og da et sådant salg er større og mere indgribende for både kommune og borgere end salg af reklamebander (faciliteten ændrer navn, der opsættes vejskilte med nyt navn osv.).
Administrationen anbefaler på baggrund af ovennævnte og af hensyn til indtægtsbudgetter og synergi med det nyligt vedtagne takstblad, at udkastet til nye retningslinjer for udleje, reklamer og sponsorater vedtages. Dog anbefaler administrationen, at det i retningslinjerne, som foreslået af FOU, tilføjes, at der ved salg af navnerettigheder som udgangspunkt bør tages højde for facilitetens geografiske placering, således at fx bynavn e.l. indgår i det nye navn. 
Økonomiske og personalemæssige konsekvenser
Ingen bemærkninger.
Konsekvenser for andre udvalg
Ingen bemærkninger.
Indstilling
Børne- og Ungedirektøren indstiller på forvaltningens vegne,
1.    at Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget godkender administrationens udkast til nye retningslinjer for udleje, reklamer og sponsorater med den tilføjelse, at der ved salg af navnerettigheder som udgangspunkt bør tages højde for facilitetens geografiske placering, således at fx bynavnet e.l. indgår i det nye navn. 

18. Markedsføringspulje 2017 - 2018 (B)

18.   Markedsføringspulje 2017 - 2018 (B)

Sagsnr.: 330-2016-90101               Dok.nr.: 330-2016-746906                                          Åbent
Kompetence: Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget
Beslutningstema
Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget skal beslutte, hvilke markedsføringsaftaler Slagelse Kommune skal indgå på baggrund af de tilbud, som Center for Kultur, Fritid og Borgerservice har modtaget.
Baggrund
Markedsføringspuljen har til formål at markedsføre og synliggøre Slagelse Kommune som en attraktiv kommune og i særdeleshed som en attraktiv eliteidrætskommune. Markedsføringspuljen skal være med til at styrke den positive omtale af Slagelse Kommune og fremme den branding og profilering af kommunen, der til stadighed arbejdes på fra mange sider. Ligeledes skal puljen styrke business to business samt Slagelse Kommunes generelle imagepleje i forhold til at tiltrække nye borgere.
Retningslinjerne for Markedsføringspuljen er vedhæftet som bilag.
Rammen for Markedsføringspuljen er i 2017/2018 på 1.011.269 kr.
Sport One har fået stillet en ramme på 930.000 kr. til rådighed, da kommunen tilbageholder midler til Sport Ones honorar samt et beløb til løbende ansøgninger.
Indkomne tilbud om markedsføring til sæson 2017-2018: (se oversigten under handlemuligheder)
5 idrætsforeninger med fokus på talentudvikling eller konkret elitesport
5 individuelle atleter
3 events – 2 sportslige og 1 kulturelt
Retligt grundlag
Slagelse Kommune kan indgå markedsføringsaftaler i henhold til Loven om eliteidræt. Aftalerne skal afspejle den reelle markedsføringsværdi.
Handlemuligheder
Sport One har deltaget i mødet med tilbudsgiverne den 13. december 2016. Sport One har med baggrund i de indkomne tilbud samt samtalerne givet følgende vurdering:
Markedsføringsaftaler 2017/2018:
2016-2017
Afgivet tilbud 17/18
Sport One
indstilling
Holdindsatser
 
 
 
Team Skælskør/Slagelse
kr. 360.000,00
kr. 570.000,00
kr. 300.000,00
Golfteam Storebælt
kr. 50.000,00
kr. 150.000,00
kr. 75.000,00
VK Vestsjælland
kr. 75.000,00
tilbud uden beløb
kr. 75.000,00
SBI
kr. 50.000,00
kr. 350.000,00
kr. 100.000,00
Team Bravida Georg Berg u19
kr. 50.000,00
kr. 100.000,00
kr. 50.000,00
Korsør Slagelse Elitehåndbold
kr. 75.000,00
tilbud uden beløb
kr. 75.000,00
Individuelle
 
 
 
Victor Hald Thorup
kr. 15.000,00
kr. 35.000,00
kr. 35.000,00
Mikkel C. Johansen
kr. 50.000,00
kr. 100.000,00
kr. 100.000,00
Niklas Larsen OL
kr. 10.000,00
kr. 25.000,00
kr. 25.000,00
Abdi Ulad
kr. 10.000,00
kr. 50.000,00
kr. 20.000,00
Mark Hastrup
kr. 40.000,00
kr. 40.000,00
kr. 25.000,00
Events:
 
 
 
Broløbet
 
kr. 200.000,00
kr. 25.000,00
Slagelse løbet/ Slagelse Cykle Ring
kr. 25.000,00
kr. 25.000,00
kr. 25.000,00
VASAC Melodi Grand Prix
kr. 0,00
kr. 15.000,00
kr. 0,00
 
 
 
 
I alt
 
kr. 1.660.000,00
kr. 930.000,00
Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget kan:
a) Følge indstillingerne fra Sport One
b) Vælge en anden prioritering af Markedsføringspuljen med det fokus, at aftalerne skal afspejle den reelle markedsføringsværdi.
Vurdering
I det forgangne år har der været stor brug af de individuelle atleter som ambassadører for Slagelse Talent & Elite og dermed Slagelse Kommune. Der har været satset korrekt i at købe markedsføring af OL-atleterne.
Markedsføringsmidlerne bør gå til de indsatser, som bedst brander kommunen ud over kommunegrænsen. Der bør skelnes mellem rigtig gode indsatser og indsatser, som i den grad brander kommunen i national og international sammenhæng.
Det vurderes, at Sport One giver en vurdering på baggrund af den konkrete markedsføringsværdi, som atleten eller foreningen kan give Slagelse Kommune, og ikke på baggrund af en fantastisk indsats.
Se bilag: Sport Ones vurdering for kommentarer til vurderingen.
Økonomiske og personalemæssige konsekvenser
Ingen bemærkninger.
Konsekvenser for andre udvalg
Ingen bemærkninger.
Indstilling
Børne- og ungedirektøren indstiller på forvaltningens vegne,
1.    at Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget følger indstillingerne fra Sport One, og at der indgås markedsføringsaftaler på baggrund af disse.

19. Emner til pressen (B)

19.   Emner til pressen (B)

Sagsnr.: 330-2014-34250               Dok.nr.: 330-2016-672198                                          Åbent
Kompetence: Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget
Beslutningstema
Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget skal beslutte hvilket/hvilke af mødets punkter, der skal laves presseomtale på.