Ø-udvalget – Referat – 30. marts 2022



1. Godkendelse af dagsorden (B)

Beslutning

Godkendt. 

Kompetence

Ø-udvalget

Beslutningstema

Ø-udvalget skal godkende dagsordenen.

Indstilling

Det indstilles,

  1. at Ø-udvalget godkender dagsordenen.

 

 

 

 

2. Beslutning om fastsættelse af skuldersæson i 2022 og nedsættelse af færgetakster i perioden (B)

Beslutning

Ø-udvalget godkendte det forelagte forslag til takstnedsættelse i 2022. Der bliver således nedsatte takster fra 8. april til 23. oktober og differentierede takster i juli måned. Ø-udvalget bemærker, at man med forslaget har ønsket at tilgodese erhvervene på øerne. 

Ø-udvalget ønsker at få en opfølgning tilsendt i juni, og at takstnedsættelserne sættes på som punkt på udvalgets møde i september med mulighed for stillingtagen til eventuelle justeringer.  

 

Kompetence: Ø-udvalget

 

Beslutningstema

Ø-udvalget skal beslutte nedsættelse af takster for skulderperioderne i 2022.

Sagens indhold

Byrådet har på møde den 28. oktober 2019 givet Ø-udvalget kompetence til at beslutte placeringen af skulderperioden og til at beslutte fordelingen af statstilskuddet til nedsættelse af færgernes billettakster på passager- og godsområdet.

Beslutning på møde 24. november 2021: Ø-udvalget besluttede, at taksterne for Ø-boerne skal nedsættelse fra 1. januar til 31. oktober 2022. Der anmodes desuden om en opgørelse over anvendelsen af takstnedsættelserne for godstransport (december måned). 

Beslutning på møde den 25. januar 2022: Sagen drøftet. De omdelte oversigtsark blev gennemgået. Oversigtsarkene skal danne baggrund for beslutning om fastsættelse af skuldersæson samt beslutning om nedsættelse af takster i skuldersæsonen med de øremærkede midler til formålet på næste møde.

Beslutning på møde den 15. februar 2022: Ø-udvalget opfordrer Agersø Omø Færgerne til at lave et forslag til takstnedsættelse fra den 8. april til og med den 23. oktober, undtagen juli måned (hvor der i udgangspunktet ikke skal være rabat for voksne) samt fra 19. december til og med 31. december 2022.

Forslaget skal afspejle en ens procentuel fordeling på begge færger. Der ønskes et overslag over, hvad det vil koste at give rabat for voksne i juli måned. Der vægtes en takstnedsættelse, der tilgodeser sommerhusejerne. Når forslaget foreligger indkaldes til et ekstraordinært møde i Ø-udvalget, hvor der træffes endelig beslutning.

Møde den 30. marts: 

På baggrund af forslag, der fremlægges på mødet, opfordres Ø-udvalget til at beslutte nedsatte takster for skulderperioderne i 2022.

Retligt grundlag

Bekendtgørelse om nedsættelse af færgetakster for godstransport til og fra visse øer.

Bekendtgørelse om nedsættelse af færgetakster for bier, passagerer m.v. til og fra visse øer.

Ifølge kapitel 4 stk. 3 i bekendtgørelsen om nedsættelse af færgetakster for biler, passagerer m.v.t til og fra visse øer, kan kommuner med små øer anvende tilskuddet til nedsættelse af færgetakster for biler, passagerer m.v. hele året inden for en samlet tidsramme på maksimalt 46 uger opgjort på ugebasis i det pågældende kalenderår. 

Økonomiske og personalemæssige konsekvenser

Ifølge kommunens økonomicentret vil Slagelse kommune modtage 1.236.000 kr. til nedsættelse af færgetakster til godstransport og 1.392.000 kr. til nedsættelse af færgetakser til biler og passagerer m.v.

 

Indstilling

Miljø-, Plan- og Teknikchefen indstiller,

1.     at Ø-udvalget beslutter nedsættelse af takster for skulderperioderne i 2022.

3. Eventuelt (O)

Beslutning

Orienteringen taget til efterretning. 

Materiale til Ø-udvalgets dagsorden på møde den 19. april 2022 fremsendes til administrationen. 

Kompetence

Ø-udvalget.

Beslutningstema

Under dette punkt kan Ø-udvalgets medlemmer fremsætte kommentarer og forslag til punkter til drøftelse på næste møde.

Indstilling

Det indstilles, 

  1. at orienteringen tages til efterretning.