Rådet for Socialt Udsatte – Referat – 15. marts 2023


1. Godkendelse af dagsorden(B)

Beslutning

Godkendt

Kompetence

Rådet for Socialt Udsatte

 

Beslutningstema

Rådet skal godkende dagsorden

 

Indstilling

Formanden indstiller,

1. at dagsorden godkendes

2. Tema: CPUS Netværkshuse (D)

Beslutning

Drøftet

Kompetence

Rådet for Socialt Udsatte

 

Beslutningstema

Rådet skal introduceres til og drøfte netværkshusene under Center for Psykosocial Udvikling.

 

Indstilling

Formanden indstiller,

1. at sagen drøftes

 

Sagens indhold

Rådet for Social Udsatte har ønsket en temadrøftelse omkring Center for Psykosocial Udviklings(CPUS) netværkshuse og et besøg på et af netværkshusene. I netværkshusene finder man Slagelse Kommunes åbne, uvisiterede aktivitets- og samværstilbud.

Punktet indledes med en rundvisning på Rosenhuset, hvorefter CPUS vil introducere huset og tilbuddet i netværkshusene.

 

Retligt grundlag

Netværkshusene drives efter servicelovens § 104.

 

Handlemuligheder

Rådet kan drøfte sagen.

 

Vurdering

Ingen bemærkninger.

 

Økonomiske og personalemæssige konsekvenser

Ingen bemærkninger.

 

Tværgående konsekvenser

Ingen bemærkninger.

 

Sagens videre forløb

Ingen bemærkninger.

3. Høring vedr. ændrede åbningstider på åbne aktivitets- og samværstilbud (B)

Beslutning

Rådet besluttede at afgive høringssvar. Input til formanden senest 3. april, hvorefter udkast rundsendes til kommentering.

Kompetence

Rådet for Socialt Udsatte

 

Beslutningstema

Rådet skal tage stilling til om der skal afgives høringssvar

 

Indstilling

Formanden indstiller,

1. at Rådet tager stilling til om der skal afgives høringssvar

 

Sagens indhold

Socialudvalget principgodkendte den 8. marts 2023 ændrede åbningstider på Slagelse Kommunes åbne aktivitets- og samværstilbud med bemærkning om at udvalget ser en status efter 3 måneder.

Socialudvalget godkendte ligeledes at sagen sendes til høring i Handicaprådet og Rådet for Socialt Udsatte.

Høringsfristen er 11. april 2023

Høringsmaterialet udgøres af nedenstående beskrivelse:

Beskrivelse vedr. ændrede åbningstider på Slagelse Kommunes åbne aktivitets- og samværstilbud.

Netværkshusene og UngePlatformen under Center for Psykosocial Udvikling Slagelse(CPUS) er begge uvisiterede aktivitets- og samværstilbud for borgere med psykisk sårbarhed og/eller sindslidelse. Indsatsen foregår i Slagelse og Korsør. På baggrund af besparelser i budget 2023-26 lukkes tilbuddet ned i Skælskør i maj 2023.

Tilbuddene er en del af de forebyggende indsatser og skal ses som trædestensfællesskaber ud mod civilsamfundet og et liv uden støtte. Der arbejdes også løbende på – og i samarbejde med Frivillig-center Slagelse – at få knyttet flere frivillige kræfter til at styrke og understøtte den samlede indsats og borgeroplevelse, bl.a. i form af sociale værter, frivillige aktiviteter mv. Der er et ønske om at rekruttere (endnu) flere frivillige til dette formål, da det skaber mere værdi for borgerne, flere (og andre end de professionelle) relationer og dermed flere brobygningsmuligheder for borgerne.

Tilbuddenes åbningstider er i dag varieret over tre lokationer – i Slagelse, Korsør og Skælskør – med både dag- og aften åbent i hverdagene. Der er for nuværende i alt 131 timers åbningstid på de tre lokationer. Igennem tiden har der været gode erfaringer med, at borgerne selv også holder ”borger-åbent” på de nævnte lokationer på enkelte tidspunkter. Her har enkelte borgere, som frivilligt gerne vil påtage ansvaret og ønsker at tilbyde mere åbningstid, fået udleveret en nøgle og har stået for at holde åbent for andre borgere. Denne mulighed udvider den samlede åbningstid en smule.

Med de hidtidige erfaringer omkring borgernes forskellige ønsker til åbningstider og med jævnlige udtalte ønsker fra borgerne til at kunne få endnu mere adgang til flere jævnaldrende fællesskaber, foreslås her et forsøg med dels selvbetjente åbningstider og dels åbningstider, der henvender sig til hhv. borgere under 30 år (Ungeplatformen) og borgere over 30 år (Netværkshusene) samt fælles åbningstider for alle aldersgrupper i målgruppen. Forsøget vil blive fulgt løbende og der vil være en evaluering med borgerne, der benytter tilbuddet, efter et år.

De foreslåede åbningstider kan bidrage til både at skabe en oplevelse hos borgerne af en udvidelse af åbningstiderne, og en oplevelse af bedre mulighed for også at finde ind i alderssvarende fællesskaber. Den fagprofessionelle tilstedeværelse i tid og opgaver vil i sammenhæng med de nye åbningstider blive mere præcist defineret i §104 indsatsen, så det bliver endnu tydeligere for borgerne, hvornår personalet er til stede og med hvilke opgaver.

De selvbetjente åbningstider foreslås således:

Daglig selvbetjent åbningstid fra kl. 9 – 21 hen over alle ugens 7 dage, hvor borgerne kan få adgang. Dørene vil være åbne/ulåste i det nævnte tidsrum, så der er adgang. Der vil blive installeret dørsystem, så dørene låses op/låses automatisk, tællere ved indgangsdørene, og der vil blive sat videoovervågning op indenfor ved dørene. Der kræves således ikke adgang vha. sundhedskort, som på f.eks. bibliotekerne, hvilket også matcher tilbuddets karakter som åbent og uvisiteret.
Åbningstiden vil blive differentieret for aldersgrupperne, så det i højere grad bliver muligt at finde ind i jævnaldrende fællesskaber for hhv. under 30-årige og over 30-årige. Der vil også være åbningsdage fælles for begge aldersgrupper. Socialtilsyn Øst vurderer i seneste tilsyn (ultimo 2022), at denne aldersdifferentierede opdeling kan bidrage til et mere målrettet fokus i forhold til de borgere, der benytter tilbuddet.  
Disse åbningstider vil give borgerne mulighed for såvel hen over ugen at kunne være en del af selvbestaltede fællesskaber, jævnaldrende fællesskaber som på fredage og i weekender at kunne være i fællesskaber for hele aldersgruppen.

Der vil fremover være mulighed for relevant personaledækning fra kommunen samlet ca. 90 timer om ugen på lokationerne i Korsør og Slagelse. Den konkrete personaletilstedeværelse og opgaveløsning vil blive tilrettelagt i dialog med borgerne, der kommer de respektive steder, så det matcher det lokale behov, der periodisk kan være forskelligt, bedst muligt. Herunder også med mulighed for personaledækning i weekender, hvis det lokalt findes mest relevant.

Tilbuddet henvender sig til alle kommunens borgere inden for målgruppen, og personalet vil også søge at skabe brobyggende og fællesskabende indsatser og aktiviteter til de borgere, der ikke bor bynært tæt på de to lokationer, så indsatsen kan komme flere til gavn i kommunen.

 

Retligt grundlag

Servicelovens § 104 om aktivitets og samværstilbud, der både kan gives som visiteret tilbud og som et åbent uvisiteret tilbud. Indenfor rammerne gives der støtte til samvær, rådgivning, fællesskaber mm.

 

Handlemuligheder

Rådet for Socialt Udsatte har følgende handlemuligheder:

  1. at afgive høringssvar.

  2. at undlade at afgive høringssvar

 

Vurdering

Ingen bemærkninger.

 

Økonomiske og personalemæssige konsekvenser

Ingen bemærkninger.

 

Tværgående konsekvenser

Ingen bemærkninger.

 

Sagens videre forløb

Ingen bemærkninger.

4. Høring vedr. kvalitetsstandarder for indsatser i Center for Handicap og Psykiatri (B)

Beslutning

Rådet besluttede at afgive høringssvar.

Kompetence

Rådet for Socialt Udsatte

 

Beslutningstema

Rådet skal tage stilling til om der skal afgives høringssvar.

 

Indstilling

Formanden indstiller,

1. at Rådet tager stilling til om der skal afgives høringssvar

 

Sagens indhold

Socialudvalget principgodkendte den 8. marts 2023 kvalitetsstandarder for indsatser i for Center for Handicap og Psykiatri. Socialudvalget godkendte, at kvalitetstandarderne revideres efter 2 år.

Socialudvalget godkendte ligeledes at sende sagen i høring i Handicaprådet og Rådet for Socialt Udsatte med forkortet høringsfrist med høringsperiode 8. marts 2023-15. marts 2023.

Rådet fik høringsmaterialet i form af udkast til kvalitetsstandarderne rundsendt på mail den 22. februar 2023 og materialet vedlægges også som bilag 1.

 

Baggrund

Med vedtagelsen af budget 2023-2026 blev det besluttet, at der skal ske justeringer i serviceniveauet på Handicap- og Psykiatriområdet. I den forbindelse skal der indføres kvalitetsstandarderne på området.  

Socialudvalget fik første gang forelagt kvalitetsstandarderne på udvalgets møde den 2. november 2022. Forud for mødet havde der været et dialogmøde med Handicaprådet og Rådet for Socialt Udsatte. Socialudvalget kunne ikke principgodkende kvalitetsstandarderne. Det kunne udvalget ikke, da udvalget ligesom rådene fandt, at kvalitetstandarderne formidlingsmæssigt var vanskelige at læse, og formålet var utydeligt.

Efterfølgende er der arbejdet med, at kvalitetsstandarderne nu fremstår som det vejledende politiske serviceniveau, der skal skabe gennemsigtighed, så det er tydeligt for borgerne, hvilke muligheder der er for at søge hjælp indenfor områderne af den sociale lovgivning på handicap-, psykiatri- og udsatteområdet.

Der er første gang, at der er udarbejdet kvalitetsstandarder på flere hjælpeforanstaltninger i Center for Handicap og Psykiatri. De består af dels en skærpet visitationspraksis i forhold til serviceniveau, dels en opdatering og ændring af to nuværende kvalitetsstandarder og endelig et vejledende serviceniveau for indsatser, hvor praksis tidligere har været forskellig. 

I arbejdet med kvalitetsstandarderne, er der sammenlignet med 11 andre kommuner på Sjælland, sådan at niveauet er afpasset, hvad andre kommuner også har.

 

Kvalitetsstandarderne i praksis 

Anvendelsen af kvalitetsstandarderne vil blive tilrettelagt, så der sker en løbende indfasning. Kvalitetsstandarderne vil derfor blive anvendt ved alle nye visitationer samt i forbindelse med opfølgninger og revurderinger af borgernes støttebehov i igangværende forløb.

Kvalitetsstandarderne foreslås revideret om to år, hvor en evaluering af kvalitetstandarderne foreligger.

Skærpet visitationspraksis

Som følge af kvalitetsstandarderne vil borgeren blive mødt med et skærpet fokus på deres funktionsevneniveau i forhold til, hvornår de kan være i målgruppen for en indsats. Sagsbehandleren anvender i 2023 voksenudredningsmetoden (VUM 2.0), hvor niveau 0 er ingen nedsat funktionsevne og op til niveau 4 fuldstændig nedsat funktionsevne.

Et konkret eksempel er vurdering i forhold til et længerevarende botilbud efter servicelovens § 108, hvor borgerens funktionsevne niveau skal være vurderet til niveau 4 fuldstændig nedsat funktionsevne indenfor de fleste relevante livstemaer, for at være i målgruppen til indsatsen. Kun i særlige tilfælde kan der bevilges et længerevarende botilbud med et vurderet funktionsevneniveau 3 svarende til svært nedsat funktionsevne.

Det betyder, at der vil være en større selektering i forhold til, hvem der egentlig kan komme på botilbud i Slagelse Kommune.

Kvalitetsstandarderne

Der er aktuelt to gældende politisk godkendte kvalitetsstandarder. En for § 85 socialpædagogisk støtte (godkendt i april 2015) samt en for § 104 aktivitets- og samværstilbud (godkendt i november 2011). Disse kvalitetsstandarder bliver erstattet af de nye fremlagte kvalitetsstandarder.

§ 85 Socialpædagogisk støtte

Tidligere var fokus, at man fik tildelt et antal timer, hvis man var i målgruppen for socialpædagogisk støtte. Ændringen består i, at man starter et andet sted på indsatstrappen. Dette blandt andet ved en afdækning af borgerens behov for støtte, og om det eksempelvis kan løses på anden vis gennem inddragelse af frivillige, netværk eller åbne § 104 tilbud (netværkshusene) m.v.

Det vurderes nu, hvilke aktiviteter borgeren i målgruppen har behov for hjælp til, og der er fortsat fokus på at benytte gruppetilbud i udstrakt grad.

§ 104 aktivitets- og samværstilbud  

Ændringen i kvalitetsstandarden for aktivitets- og samværstilbud er en ændring fra et fastsat serviceniveau med en fuldtidsplads svarende til 26 timer. Med den nye kvalitetsstandard bliver det muligt enten at have en deltidsplads på 1-3 dage eller en fuldtidsplads på 4-5 dage alt efter borgerens konkrete behov. 

Det er ikke en ukendt praksis, at kommuner benytter sig af forskellige typer af pladser, der passer til borgerens behov. Sammenlignelige kommuner ligeledes opdelt dage efter borgernes behov.

§ 103 beskyttet beskæftigelse  

Ligesom vurderingen af borgerens behov for § 104 aktivitets- og samværstilbud, skal behovet for en deltids- eller fuldtidsplads også gøre sig gældende for § 103 beskyttet beskæftigelse.

Heller ikke på § 103 området er det en ukendt praksis, at kommunerne benytter sig af forskellige typer af pladser, der passer til borgerens behov.

§ 84 – afløsning og aflastning

I forhold til praksis indføres nu et vejledende serviceniveau indenfor afløsning og aflastning efter § 84. Det er ægtefæller, forældre eller andre nære pårørende, som passer en person med en fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse, som har behov for afløsning i hjemmet eller for aflastning udenfor hjemmet.

I kvalitetsstandarden er der angivet et vejledende timeantal til afløsning i eget hjem i op til 20 timer om måneden, og for aflastning udenfor hjemmet, er der angivet et vejledende antal døgn i op til 78 døgn om året. Udgangspunktet for de 78 døgn svarer til aflastning hver anden weekend og 1 hverdag hver anden uge.

Den nuværende praksis i forhold til bevilget aflastning ligger imellem 36 til 140 aflastningsdøgn.

Til sammenligning har andre kommuner også et vejledende timeantal til afløsning i eget hjem i op til 20 timer om måneden, og 45 -82 døgn om året til aflastning udenfor hjemmet.

De øvrige kvalitetsstandarder

For de øvrige kvalitetsstandarder gælder en skærpet visitationspraksis.

§ 100 – Dækning af nødvendige merudgifter – udgår  

På Socialudvalgets møde den 2. november 2022 var § 100 også en del af de præsenterede kvalitetsstandarder. Dækning af nødvendige merudgifter efter § 100 er et område, der er tydeligt lovreguleret, og der foreligger meget konkrete vejledninger og principafgørelser. Der er derfor ikke et egentligt politisk mulighedsrum i forhold til beskrivelse af § 100, hvorfor denne udgår.

De samlede kvalitetsstandarder i Center for Handicap- og Psykiatri

Center for Handicap og Psykiatri har udarbejdet kvalitetsstandarder for områderne:

Lov om Social Service:

  • Tidlig forebyggende indsatser §§ 82 a og b
  • Afløsning/aflastning til familien § 84
  • Socialpædagogisk støtte § 85
  • Tilskud til personlig og praktisk hjælp § 95
  • Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) § 96
  • Ledsagerordningen § 97
  • Kontaktperson til døvblinde § 98
  • Beskyttet beskæftigelse § 103
  • Aktivitets- og samværstilbud § 104
  • Midlertidigt botilbud § 107
  • Længerevarende botilbud § 108
  • Botilbudslignende tilbud i Almene Boliger § 105      

 

Retligt grundlag

Brugen af kvalitetsstandarder er reguleret af servicelovens § 138, der angiver, at: "Kommunalbestyrelsen kan inden for lovens rammer træffe beslutning om at fastsætte generelle vejledende serviceniveauer for den lokale udmøntning af hjælp efter loven"

 

Handlemuligheder

Rådet for Socialt Udsatte har følgende handlemuligheder:

  1. at afgive høringssvar.

  2. at undlade at afgive høringssvar

 

Vurdering

Ingen bemærkninger.

 

Økonomiske og personalemæssige konsekvenser

Ingen bemærkninger.

 

Tværgående konsekvenser

Ingen bemærkninger.

 

Sagens videre forløb

Ingen bemærkninger.

5. Høring vedr. kvalitetsstandard for social behandling for stofmisbrug efter servicelovens § 101 og alkoholbehandling efter sundhedslovens § 141 (B)

Beslutning

Rådet besluttede at afgive høringssvar.

Kompetence

Rådet for Socialt Udsatte

 

Beslutningstema

Rådet skal tage stilling til om der skal afgives høringssvar.

 

Indstilling

Formanden indstiller,

1. at Rådet tager stilling til om der skal afgives høringssvar

 

Sagens indhold

Socialudvalget principgodkendte den 8. marts 2023 kvalitetsstandard for social behandling for stofmisbrug efter servicelovens § 101 og alkoholbehandling efter sundhedslovens § 141 gældende fra den 1. maj 2023.

Socialudvalget godkendte ligeledes at kvalitetsstandardarden sendes i høring i Rådet for Socialt Udsatte med forkortet høringsfrist med høringsperiode 8. marts 2023-15. marts 2023.

Høringsmaterialet er rundsendt til rådet i mail 1. marts 2023 og vedlægges også som bilag 1.

 

Baggrund for sagen

Byrådet godkendte på deres møde den 24. juni 2019 kvalitetsstandard for social behandling for stofmisbrug efter servicelovens § 101. 

Da kvalitetsstandarden er blevet opdateret og udvidet til at rumme alkoholbehandling efter sundhedslovens § 141, fremlægges ny kvalitetsstandard gældende fra 1. maj 2023 til Socialudvalgets principgodkendelse forud for høring i Rådet for Socialt Udsatte. 

Kvalitetsstandard for social behandling for stofmisbrug efter servicelovens § 101 og alkoholbehandling efter sundhedslovens § 141 udgør det kommunale serviceniveau i Slagelse Kommune. Denne indeholder en samlet information til borgerne om tilbud og muligheder for den hjælp, som Slagelse Kommune tilbyder borgere som ønsker social behandling for stofmisbrug eller alkoholbehandling (bilag 1).

Det er et lovkrav, at kommunen udarbejder kvalitetsstandarder for social behandling for stofmisbrug minimum hvert andet år.

Der er ligeledes udarbejdet kvalitetsstandard for alkoholbehandling, selvom der ikke foreligger lovkrav herom frem mod, at der ligger en national kvalitetsstandard på området. Det er vurderet hensigtsmæssigt, at begge områder er indarbejdet i en samlet kvalitetsstandard, da der er sammenhæng i flere af indsatserne.

Der er ingen ændringer i serviceniveauet på alkoholbehandlingen, der har bare ikke før været en kvalitetsstandard. Serviceniveauet for alkoholbehandling indeholder fortsat, åben rådgivning, ambulant behandling og dag- og efterbehandling.

Kvalitetsstandarden
Kvalitetsstandard for social behandling af stofmisbrug efter servicelovens § 101 og alkoholbehandling efter sundhedslovens § 141 beskriver:

  • Overordnet mål og værdigrundlag 
  • Lovgrundlag, behandlingsgaranti og frit valg 
  • Første møde, visitation og behandling 
  • Behandlingsplaner- udarbejdelse, koordinering og opfølgning
  • Behandlingstilbud i Rusmiddelcenter Slagelse
  • Monitorering, måltal og fokusområder

 
Ændringer i de nye kvalitetsstandarder
 I kvalitetsstandarden er målgruppeopdeling i stofbehandling opdelt aldersmæssigt, så de nu er tilpasset øvrige tilbud i kommunen og regionen. Målgruppen i både stof- og alkoholbehandling skelner mellem over og under 30 år. Der er et tilbud til de under 30-årige, hvor man både kan tilbydes alkohol- og stofbehandling og to tilbud til de over 30-årige om henholdsvis stofbehandling og alkoholbehandling. 

Dagbehandling for stofmisbrug er ændret fra 16 uger til 12 uger. Denne ændring skyldes dels, at der er stor efterspørgsel på forløbene, og at man på denne vis nedsætter ventetiden, så flere borgere tilbydes et forløb. Samtidigt er det 12 ugers forløb det de nationale retningslinjer anbefaler. Det er alene en faglig vurdering, der ligger til grund for at justere serviceniveauet fra 16 uger til 12 uger.

Tidligere var der medicinudlevering på Rusmiddelcenteret til stofbehandling. Behov for medicinsk behandling, afrusning m.v. varetages nu af den samlede sundhedsklinik, således behandles både borgere med stof- og alkoholmisbrug der. Oprettelsen af en samlet sundhedsklinik, skal give et bedre og mere kvalificeret sundhedstilbud, der lever op til det sundhedsfaglige tilsyn og retningslinjerne på området. Sundhedsklinikken varetager al lægelig, medicinsk og sundhedsfaglig behandling for både alkoholbehandling og stofbehandling. 

Det Udekørende Team (tidligere Bilen og Bussen) tilbyder nu hjemmebehandling af de mest udsatte borgere med alkoholmisbrug og kan udlevere alkoholrelateret medicin i Korsør og Skælskør på aftalte fremmøde steder.

Retligt grundlag

  • Lov om social service § 101
  • BEK nr. 1477 af 17/12/2019 § 3: Kommunalbestyrelsen fastsætter en kvalitetsstandard for kommunens tilbud om social behandling for stofmisbrug efter § 101 i lov om social service 
  • Sundhedslovens § 141

 

Handlemuligheder

Rådet for Socialt Udsatte har følgende handlemuligheder:

  1. at afgive høringssvar

  2. at undlade at afgive høringssvar

 

Vurdering

Ingen bemærkninger.

 

Økonomiske og personalemæssige konsekvenser

Ingen bemærkninger.

 

Tværgående konsekvenser

Ingen bemærkninger.

 

Sagens videre forløb

Ingen bemærkninger.

6. Meddelelser og gensidig orientering(O)

Beslutning

1: Orienteringer fra Rådsmedlemmer

Forslag om temadrøftelse i Rådet for Socialt Udsatte vedr. Projekt flere ind i fællesskaber via lokale partnerskaber.

Anne-Kristina orienterede om, at Slagelse Frivilligcenter er sammen med Hillerød Frivilligcenter udvalgt til at skulle der udvikle nye metoder og indsatser til at understøtte sårbare unges (op til 35 år) veje ind i lokale fællesskaber via lokale partnerskaber. Projektperioden varer de næste fire år. Udover de lokale aktører, som rummer kommunale virksomheder, frivillige foreninger og de unge, er Socialstyrelsen og VIVE ligeledes med omkring metodeudvikling, evaluering og effektmåling.

Anne-Kristina foreslår, Frivillighedscenteret projektmedarbejder inviteres en temadrøftelse med Rådet på et kommende møde. 

 

Orientering fra SAND Nordvestsjælland

Susanne orienterede om, at Susanne og Carsten forsat udgør holdet.

 

2: Orienteringer fra forvaltningen

Opfølgning vedr. sagen om varmestue i Korsør

Sekretariatet orienterede om, at Byrådet den 27. februar har godkendt kravsspecifikationen med følgende den ændring at det af kravsspecifikationen skal det fremgå, at der skal ske en løbende involvering af målgruppen for varmestuen i forhold til at udvikle tilbuddet samt at der til kravspecifikationen vedlægges en brugerundersøgelse som bilag til orientering.

Begge dele er nu været at blive gjort klart og Rådet vil blive orienteret når der annonceres efter ny leverandør på hjemmesiden.

 

3: Orienteringer fra sekretariatet

Invitation til Landspanelmøde for de lokale udsatteråd tirsdag den 23. maj 2023

Rådet har fået rundsendt invitation. Program og tilmelding følger senere.

 

Temamøde vedr. udsatteområdet i socialudvalget

Sekretariatet orienterede om, at socialudvalget den 29. marts har temamøde om udsatteområdet, hvor socialudvalget får besøg af oplægsholdere fra Socialstyrelsen, Hjem-til-alle-Alliancen samt SAND, der skal klæde udvalget på om lovinitiativerne i forhold til en omlægning af hjemløseindsatsen.

 

Orientering fra Bedre Psykiatri omkring udtræden af Rådet for Socialt Udsatte.

Susanne Rasmussen fra Lokalforeningen Bedre Psykiatri Slagelse har 3. februar 2023 meddelt, at hun er nødsaget til at trække sig som repræsentant i Rådet for Socialt Udsatte fra nu af, b.la. for at have tid til at prioritere andre opgaver. 

Sekretariatet sørger for at opdatere hjemmesiden.

 

Tak til Anja

Som orienteret om på sidste møde, så er dette Anjas sidste møde, da hun officielt indtræder i Byrådet den 1. april 2023. Anja har meddelt sit bagland hos boligorganisationerne at der skal udpeges en anden. 

Sekretariatet sørger for at opdatere hjemmesiden.

 

Næste møde og tema

Næste møde er 3. maj 2023 og det blev besluttet at forsøge at få Frivillighedscenteret til at deltage med et temaoplæg om deres projekt.

 

Sagen blev herefter taget til orientering.

Kompetence

Rådet for Socialt Udsatte

 

Beslutningstema

Gensidig orientering mellem rådsmedlemmer, forvaltning og sekretariat.

 

Indstilling

Formanden indstiller,

1. at sagen tages til orientering.

 

Sagens indhold

 

1: Orienteringer fra Rådsmedlemmer

Forslag om temadrøftelse i Rådet for Socialt Udsatte vedr. Projekt flere ind i fællesskaber via lokale partnerskaber.

 

2: Orienteringer fra forvaltningen

Opfølgning vedr. sagen om varmestue i Korsør

 

3: Orienteringer fra sekretariatet

Invitation til Landspanelmøde for de lokale udsatteråd tirsdag den 23. maj 2023

 

Temamøde vedr. udsatteområdet i Socialudvalget

 

Orientering fra Bedre Psykiatri omkring udtræden af Rådet for Socialt Udsatte.

 

Næste møde og tema

Næste møde er 3. maj 2023.

7. Godkendelse af referat (B)

Beslutning

Godkendt

Kompetence

Rådet for Socialt Udsatte

 

Beslutningstema

Rådet skal godkende referatet.

 

Indstilling

Formanden indstiller,

1. at referatet godkendes