Uddannelsesudvalget (2017) – Referat – 2. oktober 2017


1. Godkendelse af dagsorden (B)

1.     Godkendelse af dagsorden (B)

Sagsnr.: 330-2013-113193             Dok.nr.: 330-2017-7840                                              Åbent
Kompetence: Uddannelsesudvalget
Beslutningstema
Godkendelse af dagsorden til Uddannelsesudvalgets møde den 2. oktober 2017.
Indstilling
Centerchef for Børn og Familie og Centerchef for Skole indstiller på forvaltningens vegne,

1.    at Dagsorden til Uddannelsesudvalgets møde den 2. oktober 2017 godkendes.
Beslutning i Uddannelsesudvalget den 2. oktober 2017:
Fraværende:  Johnny Persson (V), Tonny Borgstrøm (Udenfor partierne)
Godkendt.

2. Månedlig rapportering september - Vidtgående specialundervisning og det specialiserede Børne- og Unge område (E)

2.     Månedlig rapportering september - Vidtgående specialundervisning og det specialiserede Børne- og Unge område (E)

Sagsnr.: 330-2017-2559                 Dok.nr.: 330-2017-561136                                          Åbent
Kompetence: Uddannelsesudvalget
Beslutningstema
Baggrund
På grund af stigende økonomiske udfordringer blev der i 2015 udarbejdet perspektivanalyser på de fire områder. Da udfordringerne fortsat er til stede, er der behov for tæt opfølgning både administrativt og politisk.
Fra 2017 fremlægges den månedlige rapportering kun for fagudvalgene.
Handlemuligheder
Rapporteringen er udarbejdet, så den giver et enkelt overblik over udviklingen i udgifter og aktiviteter, ligesom der – hvor det er muligt – er beregnet gennemsnitspriser på anvendte indsatser. Dermed opbygges der viden om den aktuelle udvikling i udgifter og aktiviteter, som kan underbygge beslutninger, der træffes enten i forbindelse med den kvartalsvise budgetopfølgning eller som et led i den løbende administrative og politiske styring af områderne.
På det specialiserede Børne- og Ungeområde blev der ultimo maj konstateret, at der forsat er stigende udgifter på det specialiserede børne- og ungeområde. Derfor blev der foretaget en fornyet vurdering på forventet regnskab for 2017 og på den baggrund igangsat nye handleplansinitiativer.
Der er udarbejdet notat, der beskriver baggrunden for den stigende udgiftsudvikling, herunder kort rids af vurderingerne til udvalget henover 2017. Der er endvidere udarbejdet opfølgende notat, der beskriver de tiltag, som er igangsat for at skabe bedre styringsgrundlag samt de initiativer og analyser, der er igangsat for at arbejde videre med de økonomiske udfordringer på området.
Vurdering
I bilag 1 ses månedlig opfølgning på økonomi og aktiviteter for vidtgående specialundervisning.
I bilag 2 viser aktivitetstal og gennemsnitspriser på det specialiserede børne- og ungeområde.
Vidtgående specialundervisning
Udvikling i forbrug pr. ultimo september:
Det forventede regnskab opgjort pr. september måned er beregnet til 155,6 mio. kr., og budgetafvigelsen udviser derved et merforbrug på 5,1 mio. kr.
Udvikling i aktiviteter:
Den vidtgående specialundervisning er stadig et område præget af udfordringer. Dette skyldes primært den øgede aktivitet på området, hvor de seneste års tendens med et stigende antal visitationer til specialundervisning umiddelbart ser ud til at fortsætte. Dette er særligt gældende for de private dagskoler og Autisme Center Vestsjælland.
Det specialiserede børne- og ungeområde
Baseret på det nuværende forbrugsmønster, kendt aktivitet og prognose for resten af 2017 vurderedes det forventede regnskab i budgetopfølgningen pr. ultimo august fortsat at lande på 228,0 mio. kr. Det samlede merforbrug i 2017 udgør således 25,6 mio. kr., heraf udgør merforbrug overført fra 2016 5.1 mio. kr.
Den månedlige aktivitetsopfølgning på økonomidata pr. ultimo august viser en stigning i det samlede antal af foranstaltninger fra 628 i juli til 645 ultimo august.
 Jf. DUBU data for perioden 1.07.2017 – 30.08.2017 er der en afgang på 149 sager og tilgang på 187 – netto 38 sager, hvoraf der er oprettet indsats i 14 af sagerne. Differencen på 2 skyldes akutanbringelser der ved opgørelsen endnu ikke er registreret i DUBU som indsats.
De væsentligste ændringer i aktivitetsoversigten under de enkelte aktiviteter skyldes effekten af oprydning i konteringer jf. Økonomi og Indenrigsministeriets generelle regler for kontering, samt en større sammenhæng i anvendelsen af servicelovens bestemmelser og kontoplan.
Derudover er der en væsentlig stigning i gennemsnitspriserne på Eget værelse og Døgninstitutioner for børn og unge.
Stigningen i udgifterne til Eget værelse skyldes, at 4 unge er anbragt jf. Servicelovens § 52.3.7 på opholdssted efter § 66 stk. 1.4 – Eget værelse, kollegie eller kollegielignende opholdssteder – på et efter paragraffen godkendt opholdssted med en udgift på gennemsnit 18.700 pr. mdr. Disse udgifter har tidligere været konteret under døgninstitutioner for børn og unge. 
Stigningen i udgifterne til Døgninstitutioner for børn og unge, skyldes en tilgang af akut sager, hvor en anbringelse var nødvendig for at skærme barnet/ den unge fra overgreb i forbindelse med en Børnehussag. Udgiften til et akutdøgn er i gennemsnit 3500 kr. og cirka 1200 kr. dyrere end et almindeligt døgn. 
Konsekvenser for andre udvalg
Ingen bemærkninger.
Indstilling
Centerchef for Børn og Familie og Centerchef for Skole indstiller på forvaltningens vegne,
1.    at Den månedlige rapportering tages til efterretning
Beslutning i Uddannelsesudvalget den 2. oktober 2017:
Fraværende:  Johnny Persson (V), Tonny Borgstrøm (Udenfor partierne)
Til efterretning.

3. Beslutning om ændret krav til driftsgaranti (B)

3.     Beslutning om ændret krav til driftsgaranti (B)

Sagsnr.: 330-2017-66173               Dok.nr.: 330-2017-581701                                          Åbent
Kompetence: Økonomiudvalget
Beslutningstema
Ved ansøgning om oprettelse af private daginstitutioner stilles der i Slagelse Kommune krav om 3 måneders driftsgaranti med henvisning til Slagelse Kommunes forsyningsforpligtelse sammenholdt med den begrænsede kapacitet på dagtilbudsområdet.
Uddannelsesudvalget skal overfor Økonomiudvalget komme med en anbefaling om, hvorvidt kravet om 3 måneders driftsgaranti fremadrettet skal reduceres til et krav om 1 måneds driftsgaranti.
Baggrund
Center for Børn og Familie har modtaget ansøgning fra Vestermose Natur- og Idrætsfriskoles Børnehave, der anmoder om nedsættelse af kravet om driftsgaranti fra 3 til 1 måneder.
Af ansøgningen fremgår blandt andet:
Vestermose Natur- og Idrætsfriskole og børnehave (VNI børnehave) har et stort ønske om at hæve børnetallet fra de nuværende 35 til 42 børn, og i denne forbindelse udvide vores tilbud til at rumme et tilbud til 4 børn under 3 år.
Vi oplever øget søgning til vores børnehavetilbud, både til start nu og fremadrettet. Dette er i stigende grad lokale børn, men ligeledes søskende til elever på skolen.
Udvidelsen af børnetallet er forhåndsgodkendt..., såfremt der stilles en skriftlig tilkendegivelse af ny driftsgaranti, … hvilket for vores vedkomne ikke pt. er økonomisk muligt.
Ved en nedsættelse af driftsgarantien til 1 måned, vil vi imidlertid øjeblikkeligt kunne stille garantien, da denne allerede er deponeret i Danske Bank.
I ansøgningen henviser Vestermose Natur- og Idrætsfriskoles Børnehave til, at der tidligere er givet dispensation til Børnebissen i Bisserup (økonomiudvalget d. 24 oktober 2016:
Vi gør opmærksomt på, at der tidligere er givet nedsættelse af driftsgaranti i Slagelse Kommune. Vi håber meget på Slagelse Kommunes velvilje i denne sag og vi mener at det ligeledes vil gavne lokalområdet omkring børnehaven og skolen.
Gældende godkendelseskriterier for drift af private institutioner:
Børne-, Uddannelses- og Integrationsudvalget godkendte 8. maj 2013 gældende godkendelseskriterier for drift af private daginstitutioner.
Godkendelseskriterierne indeholder bestemmelse om driftsgaranti:
”Slagelse Kommune stiller jf. dagtilbudslovens § 20, stk. 2 krav om en driftsgaranti. Driftsgarantien skal være på anfordringsvilkår. Formålet med driftsgarantien er at sikre, at institutionen kan yde den fornødne forsyningssikkerhed, idet kommunen er forpligtet til at sørge for anden pasningsmulighed til de berørte børn, såfremt institutionen ophører ved konkurs, eller på anden vis lukker, eller ikke kan drives videre. Den private leverandør skal stille driftsgaranti svarende til 3 måneders drift af en gennemsnitlig kommunal institution i Slagelse Kommune af samme størrelse som den private institution. Driftsgarantien kan af Slagelse Kommune kræves reguleret, således at den til enhver tid svarer til minimum 3 måneders drift af en gennemsnitlig kommunal institution af samme størrelse. Beløbet beregnes og fastsættes af Slagelse Kommune. Driftsgarantien skal være Slagelse Kommune i hænde, før der kan meddeles endelig godkendelse”
Retligt grundlag
Dagtilbudslovens paragraf 19, stk. 5 samt Vejledning om dagtilbud m.v. - VEJ nr. 9109 af 27/02/2015, punkt 241.
Handlemuligheder
Uddannelsesudvalget kan overfor Økonomiudvalget anbefale, at godkendelseskriteriernes bestemmelse om driftsgaranti ændres således, at private leverandører fremover skal stille driftsgaranti svarende til 1 måneds drift af en gennemsnitlig kommunal institution i Slagelse Kommune af samme størrelse som den private institution.
Uddannelsesudvalget kan alternativt overfor Økonomiudvalget anbefale, at anmodning om nedsættelse af driftsgaranti afvises med henvisning til Slagelse Kommunes forsyningsforpligtelse og det nuværende pres på kapaciteten 
Vurdering
Det er administrationens vurdering, at ansøgning om dispensation fra kravet om 3 måneders driftsgaranti ikke bør imødekommes.
Kapaciteten i Slagelse Kommune er udfordret på grund af det stigende børnetal. Når en privat institution har indskrevet en børnegruppe fritager det ikke kommunen for forsyningsforpligtelsen – kommunen skal på et givet tidspunkt kunne stille pladser til rådighed, såfremt et privat tilbud ikke kan opretholde driften. Med en driftsgaranti svarende til 3 måneders tilskud – har kommunen et økonomisk råderum, når der skal leves op til kravet om pladsgaranti.
Center for Børn og Familie sagsbehandler i øjeblikket to ansøgninger om godkendelse til privat daginstitution.
Det drejer sig om en selvejende institution, der ønsker godkendelse som privat institution og det drejer sig om en privatskole, der ønsker at oprette et børnehavetilbud. Kravet til begge godkendelser er driftsgaranti på anfordringsvilkår svarende til 3 måneders drift. Krav, der er begrundet i Slagelse Kommunes forsyningsforpligtelse sammenholdt med, at kapaciteten er udfordret.
Baggrunden for, at der i 2016 blev givet dispensation i forbindelse med privatisering af institution i Bisserup, er, at der i lokalområdet omkring Bisserup – i både Rude (Kirkeskoven) og til dels i Skælskør og Dalmose var ledig kapacitet.
Vedrørende Vestermose Natur- og Idrætsfriskole:
Ansøgning om udvidelse af børnegruppe modtaget 8. december 2016. Ansøgningen om at hæve børnetallet fra 35 til 42 børn heraf 5 under 3 år imødekommes under forudsætning af, at der udstedes en ny driftsgaranti på anfordringsvilkår, svarende til udgiften til 3 måneders drift.
Der er skrevet følgende til Vestermose Natur- og Idrætsfriskole:
Der fremgår af jeres ansøgning ingen dato for ønsket om udvidelse af børnetallet. Udvidelsen er godkendt, når vi har modtaget skriftlig tilkendegivelse af ny driftsgaranti.
Aktuel driftsgaranti svarende til udgiften til 3 måneders drift med en børnegruppe på 35 børn er på 491.785 kr. Der er anmodet om en ny driftsgaranti på 638.046 kr. – altså en forhøjelse af den nuværende med 146.261 kr.
Det er centerets vurdering, at den nuværende kapacitetsudfordring tilsiger, at kravet om driftsgaranti svarende til 3 måneder bør opretholdes. Centeret ser ikke, at det er muligt at opretholde kravet om 3 måneders driftsgaranti for andre ansøgere, såfremt der gives dispensation til Vestermose Natur- og Idrætsfriskoles Børnehave.
Økonomiske og personalemæssige konsekvenser
Ingen bemærkninger.
Konsekvenser for andre udvalg
Ingen.
Indstilling
Centerchefen for Børn og Familie indstiller på forvaltningens vegne,
1.    at Uddannelsesudvalget overfor Økonomiudvalget anbefaler ikke at imødekomme ansøgning om dispensation fra kravet om 3 måneders driftsgaranti i forbindelse med udvidelse af børnetallet
Beslutning i Uddannelsesudvalget den 2. oktober 2017:
Fraværende:  Johnny Persson (V), Tonny Borgstrøm (Udenfor partierne)
Venstre kan ikke anbefale indstillingen.
Socialdemokratiet og Enhedslisten anbefaler indstillingen.
Indstillingen blev dermed anbefalet.

4. Flytning af UngSlagelses Heltidsundervisning til Hulby Møllegård, Korsør (B)

4.     Flytning af UngSlagelses Heltidsundervisning til Hulby Møllegård, Korsør (B)

Sagsnr.: 330-2017-68301               Dok.nr.: 330-2017-601197                                          Åbent
Kompetence: Uddannelsesudvalget
Beslutningstema
Udvalget skal beslutte hvorvidt det anbefales at UngSlagelses Heltidsundervisning flyttes til hovedbygningen på Hulby Møllegård.
Baggrund
Ejendommen Hulby Møllegård, Slagelse Landevej 17, Korsør er tømt og overdraget til Kommunale Ejendomme og står nu i tomgangsdrift efter Jobcenterets udflytning i september.
Ejendommen består af et hovedhus på 422 m² samt ladebygning på 1.622 m², indeholdende maskinhal, undervisningslokaler og værksteder. Grunden er på 18,7 ha, hvoraf store dele af bortforpagtet for at minimere vedligehold. Herudover har Korsør Produktionsskole renoveret den gamle mølle på grunden, der nu står som mødefacilitet for Produktionsskolen. På grunden er der desuden en række offentlige stier, et toilet og en shelterplads.
Kommunale Ejendomme og Center for Skole har været i dialog vedrørende en mulig flytning af UngSlagelses Heltidsundervisning, der i dag placeret på Blomstervænget 4 i Dalmose og på det meste af 2. sal på Kulturhuset i Korsør. Desuden har der været overvejelser om ibrugtagning af tidligere Tandklinik på Dalmose Skole.
Tilbuddet savner i dag værkstedsfaciliteter og udearealer til at understøtte praktisk læring i det pædagogiske arbejde. Ligeledes indfrier Hulby Møllegård behovet for bedre busforbindelser og ønsket om at samle aktiviteterne på en matrikel, så der bruges mindre tid på transport af elever og lærere imellem Dalmose og Korsør. De vil primært have behov for hovedhuset og for adgang til værkstederne, mens maskinhallen og undervisningslokalerne i laden også vil kunne anvendes af andre brugere. Se desuden vedlagte notat, der beskriver fordele og ulemper ved en flytning.
En flytning af UngSlagelses Heltidsundervisning til Hulby Møllegård, vil frigøre Blomstervænget 4 og tidl. Tandklinik på Dalmose Skole til frasalg. Ligeledes vil 2. salen på Korsør Kulturhus, blive frigjort til kultur- og fritidsforeninger. UngSlagelses almene holdundervisning vil stadig kunne foregå på Korsør Kulturhus.
Retligt grundlag
Ingen bemærkninger.
Handlemuligheder
Uddannelsesudvalget skal tage stilling til hvorvidt en flytning af UngSlagelses Heltidsundervisning til Hulby Møllegård anbefales til Landdistrikts-, Teknik- og Ejendomsudvalget.
Vurdering
Kommunale Ejendomme og Center for Skole anbefaler, at der arbejdes videre imod en samling af UngSlagelses Heltidsundervisning på Hulby Møllegård. Herved kan der opnås bedre pædagogisk sammenhæng, frasalg af to ejendomme og frigørelse af arealer til foreninger på Korsør Kulturhus.
Økonomiske og personalemæssige konsekvenser
Heltidsundervisningens takster er i dag udregnet ud fra det anvendte areal på Korsør Kulturhus. En flytning til Hulby Møllegård, vil medføre en årlig merudgift til takster på ca. 100.000 kr., mens der vil være en tilsvarende mindreudgift på bygningens driftsbudget. Der foreslås en budgetomplacering til udligning af dette.
Konsekvenser for andre udvalg
Sagen behandles sideløbende på Landdistrikts-, Teknik- og Ejendomsudvalget.
Indstilling
Centerchefen for Kommunale Ejendomme indstiller,
1.    at Uddannelsesudvalget anbefaler en samling af UngSlagelses Heltidsundervisning på Hulby Møllegård, Slagelse Landevej 17, Korsør til Landdistrikts-, Teknik- og Ejendomsudvalgets behandling.
Beslutning i Uddannelsesudvalget den 2. oktober 2017:
Fraværende:  Johnny Persson (V), Tonny Borgstrøm (Udenfor partierne)
Anbefales.

5. Eliteidrætsklasser på Nymarkskolen (O)

5.     Eliteidrætsklasser på Nymarkskolen (O)

Sagsnr.: 330-2014-80089               Dok.nr.: 330-2017-530192                                          Åbent
Kompetence: Uddannelsesudvalget og Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget
Beslutningstema
Uddannelsesudvalget og Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget orienteres om status på eliteidrætsklasserne.
Baggrund
I 2014 besluttede Byrådet at afsætte 1 mio. kr. til talentudvikling i folkeskolen inden for det sportslige, kunstneriske og boglige område. Center for Skole besluttede, at den sportslige indsats skulle ligge på Nymarkskolen, som sideløbende var overgået til at være idrætsskole for alle elever med 5 ugentlige idrætstimer. I august 2015 blev den første klasse for elever med niveau inden for en sport oprettet på Nymarkskolen.
I samarbejde med foreningslivet afholdes der morgentræning 2 gange om ugen som en del af skoledagen. Der er 4 sportsspecifikke linjer og 1 multilinje. I alt 74 elever går i de nu 3 klasser, hvor alle tre årgange er fuldt udrullede i skoleåret 2017-18. Til sommer afslutter den første eliteidrætsklasse 9. klasse.
Eleverne søger optagelse i klassen med en motiveret ansøgning og en udtalelse fra skole og forening. Efter en screening, hvor der blandt andet kigges på fysik, samarbejdsvilje, motorik og koordination, samt en personlig samtale, udvælges de elever, der kan optages. Optagelse sker både på baggrund af et højt sportsligt niveau eller et potentiale til at nå det, men også på baggrund af elevens indstilling til at nå sine mål, skoleparathed, modenhed samt refleksioner over at tage valg for at nå sine mål.
En af udfordringerne har været at klargøre foreningslivet til opgaven. Mange foreninger har ikke målrettet årgangsarbejde, hvorfor der ikke kan sikres et vist antal elever fra hver sport hvert år. Kun fodbold kan levere en stor andel egnede elever hvert år. Her har været igangsat et sideløbende udviklingsforløb.
Multisporet opstod, da der ikke var nok foreninger, som var klar til at løfte opgaven. Elever, der er skadede, deltager desuden på multisporet. Der er evidens for, at den træning, som eleverne modtager på multisporet, gør dem stærke og højner deres fysik.
De 74 elever repræsenterer i alt 15 sportsgrene og 17 idrætsforeninger (15 lokale og 2 udenbys). Klasserne har en sammensætning med omkring 1/3 piger, og fordelingen af elever på de forskellige morgentræningsspor ser således ud:
Fodbold: 37 elever (to ugentlige træninger i fodbold – om vinteren en fysisk træning)
Svømning: 10 elever (to ugentlige træninger i svømning)
Volleyball: 4 elever (en ugentlig sportstræning og en fysisk træning)
Badminton: 2 elever (en ugentlig sportstræning og en fysisk træning)
Multisporet: 14 elever (to ugentlige fysiske træninger)
Håndbold: 7 elever (en ugentlig sportstræning og en fysisk træning)
Da Slagelse Håndboldklub er trådt ud af samarbejdet, udfases ordningen, og eleverne tilbydes fremadrettet multisporet.
Tilbuddet på Nymarkskolen er koordineret, så det hænger sammen med kommunens tilbud til studerende på en ungdomsuddannelse eller videregående uddannelse kaldet Slagelse Talent & Elite. Det gør, at mentalkonceptet, eksperter mv. kan bruges både til eleverne i folkeskole og på ungdomsuddannelse og give dermed merværdi.
Alle koncepter, der igangsættes, har vist en afsmittende effekt på både de andre udøvere i klubberne samt de andre elever på skolen.
Retligt grundlag
Loven om Eliteidræt samt kommunalfuldmagten.
Handlemuligheder
Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget og Uddannelsesudvalget kan
a) Tage orienteringen til efterretning.
Vurdering
De seneste 3 år er konceptet blevet tilpasset til den lokale kontekst i Slagelse Kommune. Med udvidelsen af det samlede tilbud til ungdomsuddannelser, har Slagelse Kommune nu et tilbud for sportsudøvere fra 7. klasse til 3. g og længere for dem, der fortsætter på fx SDU. Indholdet er blevet blåstemplet af Team Danmark som innovativt og tidssvarende. Ofte er Slagelse blevet brugt som godt eksempel overfor andre elitekommuner eller udenlandske gæster.
Eleverne i klasserne trives og får meget ud af det fællesskab, som den specielle klassesammensætning giver. Flere elever udvikler sig hurtigt og klarer sig betydeligt bedre både i skolen og i deres individuelle sportsgren.
Skolelederen på Nymarkskolen fremhæver følgende effekter efter implementeringen af eliteidrætsklasserne:
’Eleverne ”passer godt” ind i skolens læringsmiljø, skolen har igennem en årrække arbejdet aktivt med synlig læring.
Eleverne fra vores eget skoledistrikt er bevidste om at sætte klare og tydelige mål for deres læring. Efter eliteidrætsklasseeleverne er kommet til, kan vi mærke, at vores elever sætter mål i andre sammenhænge end i det faglige arbejde. Hos eliteidrætsklasseeleverne ser vi, at de kan hente deres erfaring fra den sportslige verden over i den faglige. Nu sætter de mål, store som små, såvel sportsligt som fagligt.
Vi oplever, at flere elever end tidligere søger valgfag, hvori bevægelse og idræt indgår. Specielt vores junioridrætslederuddannelse har stor søgning, hvor 40 elever i år har meldt sig.
Vores kantine og området omkring bliver i anvendt mere, da vores eliteidrætsklasseelever benytter det op til flere gange dagligt. Det har haft en effekt på skolens øvrige elever. Vi oplever, at flere elever spiser på skolen og dermed vælger et sundere alternativ.
Det har været afgørende for den hurtige succes, at der har været tilknyttet en konsulent på eliteidrætsklasserne. Kombinationsansættelsen har været afgørende, da det er vigtigt, at konsulenten har et tæt samarbejde med de enkelte foreninger. Det er medvirkende til, at vi kan følge den enkelte elev tæt såvel sportsligt som fagligt.
Frafaldet fra klasserne er naturligt og på linje med det, man ser i andre elitekommuner – børnene stopper med deres sport eller passer ikke ind i det miljø, der er i klassen. Den læring, der har været fra de første screeninger viser, at de unge, der har været tvivl om i optaget, oftest er dem, der stopper i deres sport eller ikke falder helt til. Det vil fremadrettet formentlig betyde en mere homogen screening, også i takt med at flere søger klasserne.
Økonomiske og personalemæssige konsekvenser
Ingen bemærkninger.
Konsekvenser for andre udvalg
Sagen forelægges for både Uddannelsesudvalget samt for Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget.
Indstilling
Centerchefen for Kultur, Fritid og Borgerservice indstiller,
1.    at Udvalgene tager sagen til efterretning.
Beslutning i Uddannelsesudvalget den 2. oktober 2017:
Fraværende:  Johnny Persson (V), Tonny Borgstrøm (Udenfor partierne)
Til efterretning.

6. Orienteringssag til Uddannelsesudvalget (O)

6.     Orienteringssag til Uddannelsesudvalget (O)

Sagsnr.: 330-2013-113206             Dok.nr.: 330-2017-10219                                            Åbent
Kompetence: Uddannelsesudvalget
Beslutningstema
1. Orientering fra direktøren/centercheferne
a) Kommunalt tilbud om vederlagsfri fysioterapi på Storebæltskolen
b) Ny bekendtgørelse af lov om folkeskolen
c) Orientering om ændring af Dagtilbudsloven
d) Orientering om åbning for benyttelse af et begrænset antal gæstepladser i Slagelse by
Indstilling
Centerchef for Børn og Familie og Centerchef for Skole indstiller på forvaltningens vegne,

1.    at Uddannelsesudvalget orienteres.
Beslutning i Uddannelsesudvalget den 2. oktober 2017:
Fraværende:  Johnny Persson (V), Tonny Borgstrøm (Udenfor partierne)
Til orientering.

7. Punkter til kommende møder (B)

7.     Punkter til kommende møder (B)

Sagsnr.: 330-2014-8615                 Dok.nr.: 330-2017-11557                                            Åbent
Kompetence: Uddannelsesudvalget
Beslutningstema
Uddannelsesudvalget godkender sagsoversigten over punkter til udvalgets kommende møder.
Baggrund
Administrationen udarbejder løbende en sagsoversigt over sager til Uddannelsesudvalgets møder.

Sagsoversigten er et overbliks- og planlægningsværktøj. Sagsoversigten er desuden et dynamisk værktøj, hvor sager henover året bliver lagt ind.  Sagsoversigten vil blive fremlagt i revideret form på hvert udvalgsmøde.
Handlemuligheder
Udvalget har følgende handlemuligheder:

a) Udvalget godkender sagsoversigten som den foreligger.
b) Udvalget ændrer i sagsoversigten.

Vurdering
Administrationen vurderer, at sagsoversigten er et vigtigt planlægningsværktøj.
Indstilling
Centerchef for Børn og Familie og Centerchef for Skole indstiller på forvaltningens vegne,

1.    at Uddannelsesudvalget godkender sagsoversigten som grundlag for administrationens planlægning.
Beslutning i Uddannelsesudvalget den 2. oktober 2017:
Fraværende:  Johnny Persson (V), Tonny Borgstrøm (Udenfor partierne)
Godkendt.

8. Pressemeddelelser (B)

8.     Pressemeddelelser (B)

Sagsnr.: 330-2014-43001               Dok.nr.: 330-2017-12263                                            Åbent
Kompetence: Uddannelsesudvalget
Beslutningstema
Uddannelsesudvalget træffer aftale om udsendelse af eventuelle pressemeddelelser og øvrig kommunikation i forlængelse af dagens udvalgsmøde. 
Baggrund
I forbindelse med revidering af Slagelse Kommunes forretningsorden for Uddannelsesudvalget på mødet den 2. juni 2014, er der i forhold til ”pressemeddelelser” enighed om, at forretningsordenens § 8 bliver suppleret med, at der på hver udvalgsdagsorden er en sag om pressemeddelelser.
Retligt grundlag
Slagelse Kommunes forretningsorden for Uddannelsesudvalget, godkendt den 3. februar 2014 og revideret den 2. juni 2014.
Indstilling
Centerchef for Børn og Familie og Centerchef for Skole indstiller på forvaltningens vegne,

1.    at Udvalget beslutter udsendelse af eventuelle pressemeddelelser i forlængelse af dagens møde. 
Beslutning i Uddannelsesudvalget den 2. oktober 2017:
Fraværende:  Johnny Persson (V), Tonny Borgstrøm (Udenfor partierne)
Intet til protokol