Ved det netop overståede Skolevalg for landets ældste skolelever, vandt blå blok i Slagelse Kommune en tilslutning på 58.2%. Især Det Konservative Folkeparti kan være godt tilfredse, da partiet med 26% blev valgets topscorer i Slagelse Kommune. VLAK-regeringen vinder især stor opbakning fra skoleeleverne og kan tilsammen mønstre hele 45,9% af elevernes stemmer.

Begejstringen er da også svær at skjule for den yngste politiker i Slagelse Byråd, Christopher Trung (V), som udtaler:
”Resultatet viser jo tydeligt, at ungdommen stadigvæk er liberal. Det er tredje gang siden 2015 at der afholdes Skolevalg, og hver gang har Det Konservative Folkeparti og blå blok været de største. Det er en soleklar bekræftelse af at det borgeligt-liberale ungdomsoprør ikke er en døgnflue – tværtimod! Ungdommen tror på den personlige frihed og det personlige ansvar. Vi har de gode bud på hvordan vi løser udfordringerne i samfundet – og de løsninger er ungdommen heldigvis enig i.”

Interessen for de ungdomspolitiske foreninger er steget markant under Skolevalget. Flere af byens ungdomspartier, heriblandt Det Konservative Folkepartis Ungdom, kan således melde om nye medlemmer som følge af Skolevalget.

Over 80.000 skoleelever over hele landet over deltog i Skolevalget, hvor der blev afviklet mere end 500 ungdoms-paneldebatter på få dage. Det er skolernes 8-10. klasser, der har arbejdet tre uger med politik, hvilket kulminerede i Skolevalgets tredje uge med ungdomspolitiske debatter på de fleste skoler, hvorefter eleverne har haft valghandling på deres skole.

På landsplan er det blevet til en snæver sejr til blå blok med 51,2% mod rød bloks 48,8% af elevernes stemmer.

Kilde: https://www.skolevalg.dk/valgresultat/
For opfølgende kommentarer er mine kontaktoplysninger som følger:
Mail: trung@slagelse.dk
Telefon: 21 40 80 28