Slagelse Kommune

Hvad er det ”det gode liv” for dig? Er det børnenes opvækst, boligen, fritidsmulighederne, kulturlivet, naturen eller det lokale fællesskab, der har mest at sige? Du finder det hele i vores elskede kommune.

Mit navn er Christopher Trung, og jeg er medlem af Slagelse Byråd. Der er masser af gode grunde til at flytte til Slagelse, som er Vestsjællands største handelsby med aktiviteter og oplevelser for hele familien!

Boliger

Bo dyrt til halv pris

I Slagelse Kommune er kvadratmeterprisen 12.694 kr/m2. Til sammenligning er den 42.853 kr/m2 i København Kommune og 17.058 kr/m2 i Odense Kommune. Kilde: Boliga

Selvbyggergrunde

I Slagelse Kommune er der mange gode grunde til at bygge dit personlige drømmehus. Find din egen grund her.

Boligforeninger

Vores boligforeninger bygger nyt og sætter i stand, så der er gode muligheder for en lækker lejlighed til en fornuftig husleje. Skriv dig på venteliste og se det aktuelle udvalg her. Link til boligforeninger.

Landsbyfællesskaber

Folk på landet triller ikke tommelfingre. De sætter ting i gang, og sætter præg på lokalsamfundet.



Børn og unge

Plads til børnene

Forældre har faktisk frit valg af daginstituiton og skoler i hele kommunen! Pladsgarantien er med til at sikre enhver familie pasning af de mindste fra barnet er 26 uger gammelt.

Børnehaver i bevægelse

11 daginstituioner har opnået et bevægelses-certifikat fra Kulturministeriet som bevis på, at de har særligt fokus på bevægelse og motorik.

Pendler- og døgnbørnehaver

Fire børnehaver har åbent til klokken 18 ugens første fire dage. Og på Børnegården i Slagelse kan børn fra 0-10 år overnatte, når mor og far er på natarbejde.

Uddannelse for alle!

Med hele syv uddannelsesinstitutioner er der muligheder for alle i Slagelse. Slagelse er en studieby med 8000 studerende, hvor der er tæt samarbejde mellem studieretninger, undervisere og det lokale erhvervsliv.

Eliteidrætsklasser

Flere af grundskolerne har udvidede tilbud om idræt, og Slagelse Kommunes Talentstrategi sikrer, at også eliten på ungdomsuddannelserne får inspiration og støtte.



Kultur

Danmarks største kulturnat uden for København

Schweizerpladsen i Slagelse er centrum for en aften, hvor byen summer af liv. Når tørsten og sulten melder sig, er der 87 cafeer og spisesteder at gæste.

Bliv kulturmedskaber

I Slagelse Kommune er der mange stærke fællesskaber, du kan træde ind i. Her kan du udfolde dine interesser og der er rige muligheder for at give et bidrag i vores talrige kulturelle foreninger, fællesskaber m.v. Hvad har du lyst til at lave?

Slagelse Festuge

Hver juni trækker byen i festtøjet og byder på underholdning og musik fra flere scener. Et festligt højdepunkt for områdets mange kulturfællesskaber og -netværk. www.slagelsefestuge.dk

Keramik i verdensklasse

Guldagergård i Skælskør er et internationalt center for keramisk kunst, håndværk og design. Centret er et af otte centre på verdensplan, hvoraf kun ligger to i Europa.

Bredt foreningsliv

Mere end 300 foreninger er klar til at tage i mod nye medlemmer i området. Der er stort set ingen ventelister, men plads til dig som har lyst til at afprøve nye interesser.

Verdens ældste biograf ligger i Korsør

Stumfilm og ugerevy er skiftet ud med digitalt udstyr, og der vises i dag film i HD og 3D. Biografen er optaget i Guinness Rekordbog 2008, på sin 100 års fødselsdag.

Maritime kulturdage i Korsør

Flådestationen holder åbent, dykkere, fiskere og sømænd fortæller og forklarer så enhver bliver klogere. Og du kan altid snuppe en pause i teltet på havnen.



Natur

Otte strande med blåt flag

Børnevenlige strande med roligt vand tæt på byen. Friluftsrådet har givet otte af dem det blå flag, som bevis på rent badevand, livrednings- og førstehjælpsudstyr samt toiletfaciliteter.

Tre skove tæt på byerne Slagelse, Skælskør og Korsør

Et grønt paradis for løbere, mountainbikere og alle jer, der bare vil gå en stille tur og nyde skovens dybe, stille ro.

Vinterbadning - Det kolde gys!

Korsør Vinterbadere holder til ved Quistgårdsvej Strand, hvor der er badebro, toilet og omklædningsrum. Bisserup og Skælskør har også vinterbadeklubber, så det kolde gys kan dyrkes sammen med andre vikinger.

Vandsport over og under vandet

Med 180 kilometers kystlinje er der plads nok til alle der vil i nærkontakt med vand. Kajak- og roklub, sejlads og havjagt – der er masser af muligheder for vandhunde.

Havørne i Bisserup

Når de er kønsmodne, danner de par og yngler i samme territorier hele livet. Forår og efterår er der mange andre fugle på træk, for Bisserup-egnen er et godt sted at holde pause.



Indkøbsmuligheder

Slagelse bymidte

Velkommen til den største shoppingby på Sjællands Vestkyst. Bymidten er både livlig og inspirerende med masser af spændende specialbutikker. Glæd dig til at gå på opdagelse i de små gader og stræder med hyggelige torve og pladser.

Vestsjællandcenteret

Midt i Slagelse, samlet under ét tag, finder du en stor Kvickly, velkendte kædeforretninger, spændende specialbutikker plus cafeer og spisesteder, når det er tid til en pause. Over 900 gratis P-pladser gør det nemt at få dine indkøb med hjem. www.vscs.dk

Bymiljøer

Korsør og Skælskør er to købstæder med stolte handelstraditioner. På den nye Solens Plads i Korsør holdes der jævnligt markedsdage, og Skælskør byder på en hyggelig handelsgade, hvorfra passager fører op til dagligvaretorvet.

Lokale råvarer og producenter

Det bugner af lokalt producerede råvarer lige uden for din dør. I vores kommune findes en lang række dygtige producenter. Hver enkelt vare har sin egen historie, for alt er dyrket og avlet i den vestsjællandske muld. Ofte sælges varerne på markeder i vore tre købstæder, eller direkte fra producenten.

Masser af fisk - gælder også sushi!

Få steder i landet finder du så mange fiskehandlere som omkring Slagelse, Korsør og Skælskør. Udvalget er stort, og dagens tilbud bestemmes af dagens fangst. Østers, hele blæksprutter og hajbøffer langes tit over disken, og i Korsør havn er der røgeri ved husbåden ”Den gyngende fiskebutik”.