Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget – Referat – 2. februar 2023


1. Godkendelse af dagsorden (B)

Beslutning

At 1: Godkendt

Kompetence

Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget

Beslutningstema

Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget skal godkende dagsordenen.

Indstilling

Kultur-, Idræts- og Fritidslederen  indstiller,

  1. at  Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget godkender dagsordenen.

2. Procesplan for analyse af model for selvejende haller (B)

Beslutning

At 1: Godkendt.

At 2: Godkendt.

Kompetence

Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget

Beslutningstema

Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget skal beslutte overordnet proces- og tidsplan for analyse af driftstilskudsmodel for selvejende haller. 

Indstilling

Kultur-, Idræts- og Fritidslederen indstiller,

1. at Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget godkender overordnet proces- og tidsplan for analyse af driftstilskudsmodel for selvejende haller. 

2. at Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget godkender, at der bruges estimeret 155.000 kr. fra Fritids driftsbudget til udarbejdelse af nye bygningsrapporter for hver selvejende hal som led i analysen.  

Sagens indhold

Byrådet vedtog i forbindelse med Budget 2023, at der i budgetperioden skal foretages en undersøgelse af de selvejende haller, der skal afdække og sammenligne de selvejende hallers rammer målt op imod de kommunale hallers rammer, herunder om hallernes kapacitet samlet set udnyttes optimalt.

På mødet i december godkendte udvalget udmøntningen af driftstilskuddet for 2023 samt drifts- og samarbejdsaftalerne for 2023.

På mødet i januar drøftede Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget administrationens forslag til punkter i analysen af driftstilskudsmodellen. Disse forslag var udarbejdet på baggrund af inputs fra hallerne og udvalget samt administrationens egne faglige erfaringer med/vurderinger af modellen. 

Med udgangspunkt i drøftelsen på seneste udvalgsmøde har administrationen udarbejdet et forslag til overordnet proces- og tidsplan for analysen. 

Overordnede faser i proces- og tidsplan:

Forslaget til tids- og procesplan er delt op i 2 overordnede faser. 

Fase 1 rummer de analysepunkter, som kan have særlig relevans for budgetprocessen og dermed den fremtidige ramme til de selvejende haller. 

I denne fase er pt. indlagt analyse af nuværende tilskud til udearealer. Analysen forventes færdig i april/maj. 

Fase 2 rummer de analysepunkter, som primært har betydning for selve udmøntningen/fordelingen af rammen til hallerne samt drifts- og samarbejdsaftalerne med hallerne.

Denne fase forventes færdig i efteråret 2023, således at analyseresultaterne kan danne grundlag for bl.a. de politiske beslutninger vedr. udmøntning af driftstilskud for 2023 og drifts- og samarbejdsaftaler for 2023. 

Hallerne vil løbende blive holdt orienteret om og involveret i analysen. 

Nedenfor uddybes de enkelte analysepunkter kort, herunder hvad der forventes indlagt i dem:

Analyse af tilskud til grønne arealer (fase 1)

  • Baggrund: Det nuværende tilskud til grønne arealer er baseret på et efterhånden gammelt kontroltilbud fra Entreprenørservice, der hvert år er blevet prisfremskrevet. Analysen skal afdække, om der er sket ændringer i prisen på drift/pleje af arealerne, som giver anledning til ændringer i tilskuddet/løsning af opgaven. 
  • Fritid indhenter kontroltilbud fra både Entreprenørservice og en privat virksomhed på driften af grønne arealer i Sørby og Dalmose med udgangspunkt i eksisterende opgaver/plejeniveau.
  • Afdækning af, hvad der er indeholdt i nuværende tilskud til grønne arealer, og om der skal ske ændringer heri. Evt. kortlægning af, hvad der er brugt på fx udskiftning af mål, net mv. på arealerne.
  • Dialog med Sørbyhallen og Dalmose Idræts- og Kulturcenter om opgaven med drift af grønne arealer, herunder hvilken fremtidig løsning hallerne foretrækker. 
  • Forventes klar til april/maj, således at resultaterne kan danne grundlag for en evt. politisk beslutning om ændring i tilskud/leverandør til drift af grønne arealer.

Tilskud til vedligehold (fase 2):

  • Baggrund: At undersøge, om der kan skabes en anden tildeling til vedligehold, der i højere grad sidestiller hallerne, og hvor der sker en forudgående faglig vurdering, prioritering og godkendelse af store vedligeholdelsesprojekter (projekter over et bestemt beløb). 
  • Nyt bygningstilsyn i alle selvejende haller foretaget af eksternt firma for at få indblik i alle hallers stand, levetid på bygningsdele, behov for vedligehold i de kommende år osv.
  • Forventet udgift til udarbejdelse af bygningsrapporter: 155.000 kr. jf. indhentet tilbud.
  • Indhente erfaringstal på vedligehold, tilskud mv. 
  • Evt. indhente erfaringer fra andre kommuner (hvordan giver andre kommuner tilskud til vedligehold)
  • Kigge på indtægtsmuligheder, herunder mulighed for medfinansiering af vedligehold.
  • Kigge på, om der kan skabes en øget tilskyndelse til energioptimering, fx ved at det skal indgå som en form for bærende princip i vurdering/prioritering af vedligeholdelsesprojekter, puljeansøgninger og ansøgninger om nye leasingaftaler. 
  • Dialog med haller om modeller for tildeling til vedligehold. 
  • Forventes klar i efteråret 2023, således at resultaterne kan danne grundlag for evt. beslutning om ændring i tildeling til vedligehold i driftstilskudsmodel/driftsaftaler (fx et loft for, hvad der kan sættes i gang af projekter uden forudgående vurdering/godkendelse). 

Gennemgang af M2 i haller (fase 2):

  • Baggrund: At få lavet en opdateret gennemgang af tilskudsberettigede og ikke-tilskudsberettigede m2 i hallerne, så der fx tages højde for, hvis et lokale i en hal har ændret formål/aktivitet. Derudover kan en ny gennemgang af lokalerne gøre det mere tydeligt for alle, hvilke lokaler som er med i modellen, og hvorfor nogle lokaler ikke kan støttes. 
  • Kommunale Ejendomme udarbejder en opdateret plantegning af hver selvejende hal til brug for gennemgang.
  • Afdækning af konkret aktivitet og udnyttelse af lokaler i haller ved hjælp af data fra Winkas og HallMonitor, regnskabstal og dialog med haller.
  • Relevante personer i administrationen (herunder jurist) besøger alle haller mhp. at se og gennemgå alle lokaler sammen med halinspektør. 
  • Administrationen udarbejder på baggrund af ovennævnte en vurdering af, hvilke m2 i hallerne som der kan/skal ydes tilskud til, herunder om der er lokaler i hallerne, der skal tilføjes/fjernes, fordi de siden den oprindelige gennemgang har skiftet primær aktivitet/formål.
  • Dialog med haller om vurdering, lovgivning mv. 
  • Forventes klar i efteråret 2023, således at den nye gennemgang/vurdering af tilskudsberettigede m2, og evt. ændringer, kan indgå i udmøntningen af driftstilskuddet for 2024 og driftsaftalerne for 2024. 
  • Evt. politisk beslutning om, hvilke lokaler der skal ydes driftstilskud til. 

Personaleudgifter (fase 2)

  • Baggrund: Nogle haller ønsker, at maxbeløbet til personaleudgifter skal hæves, mens andre haller ønsker at maxbeløbet skal forblive på det nuværende niveau. Derudover har der i de senere år været politisk fokus på optimering af personaleressourcer i bl.a. kommunale haller, ligesom flere af de selvejende haller har indført tiltag, der sigter på dette, fx nøglebrikker og deling af personale. 
  • Sammenligne med data i kommunale haller, hvor det er muligt.
  • Beskrive, hvad baggrunden er for det nuværende maxbeløb på 700.000 kr.?
  • Undersøge muligheder for/erfaringer med optimering af personaleressourcer mv. i haller
  • Evt. indhente erfaringer fra andre kommuner (hvad giver andre kommuner til dækning af personaleudgifter).
  • Sammenligne hallernes udgifter til personale, herunder afdække mulige årsager.
  • Afdække konsekvenser ved en evt. forhøjelse eller reduktion af maxbeløb til personaleudgifter.
  • Forventes klar i efteråret 2023, således at resultater (og evt. politisk besluttede ændringer) vil kunne indgå i udmøntning af driftstilskud for 2024.

Udnyttelse af haller (fase 2)

  • Baggrund: Politisk ønske om at få kortlagt aktivitetsniveauet i hallerne, herunder muligheder for at få mere aktivitet end i hallerne. Derudover er kortlægning af konkret aktivitet og aktivitetsniveau relevant i flere af ovenstående analyser, fx gennemgang af m2. 
  • Kortlægning af, hvor meget hallerne hver især bliver brugt, og hvad hallerne bliver brugt til og kan bruges til.
  • Dialog med hallerne om data for udnyttelse og aktivitet?
  • Afdækning af muligheder for at skabe endnu mere aktivitet - hvad kan man gøre? Og hvad har hallerne af idéer?
  • Evt. indhente erfaringer fra andre kommuner (hvad gør andre kommuner for at skabe mere aktivitet i selvejende haller)
  • Forventes klar i efteråret 2023, således at resultater (og evt. politisk besluttede tiltag) kan indgå i fx drifts- og samarbejdsaftalerne for 2024. 

Retligt grundlag

Kommunen kan understøtte foreningsdannelse efter Folkeoplysningsloven samt borgernes aktive fritidsliv efter kommunalfuldmagten.

Handlemuligheder

Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget har følgende handlemuligheder:

  1. Godkende forslag til overordnet proces- og tidsplan for analyse af driftstilskudsmodel for selvejende haller.
  2. Godkende forslag til overordnet proces- og tidsplan for analyse af driftstilskudsmodel for selvejende haller med konkrete ændringer/bemærkninger.
  3. Afvise at godkende forslag til overordnet proces- og tidsplan for analysen.
  4. Godkende, at der bruges estimeret 155.000 kr. fra Fritids driftsbudget til udarbejdelse af nye bygningsrapporter for hver selvejende hal som led i analysen.
  5. Afvise, at der skal bruges penge fra Fritids driftsbudget til udarbejdelse af nye bygningsrapporter. Dermed bliver der ikke udarbejdet nye rapporter som led i analysen.

Vurdering

Administrationen vurderer, at den foreslåede proces- og tidsplan er realistisk rent tidsmæssig, og at de i planen foreslåede analysepunkter er i overensstemmelse med drøftelserne på seneste udvalgsmøde, samt hvad der generelt er kommet ind af inputs fra bl.a. hallerne.

Administrationen vurderer, at der hos langt de fleste af hallerne er tilfredshed med den nuværende driftstilskudsmodel. Derfor er der i analysen ikke lagt op til store ændringer af modellen, men snarere mindre justeringer/optimeringer.

Administrationen vurderer, at de foreslåede nye bygningsrapporter/bygningstilsyn for hver selvejende hal vil give et vigtigt og kvalitetssikret indblik i de 8 hallers stand, levetid på bygningsdele samt forventet behov for vedligehold i de kommende år.

Dette indblik vil både kunne bruges til behandling og prioritering af ønsker/ansøgninger fra hallerne om renoveringer/vedligehold samt give både administrationen og udvalget et overblik over, hvad der kan forventes af store vedligeholdelsesprojekter i de kommende år. 

Administrationen anbefaler derfor, at der bruges penge fra Fritids driftsbudget til at få udarbejdet bygningsrapporter/bygningstilsyn for alle 8 selvejende haller. 

Økonomiske og personalemæssige konsekvenser

Der vil være udgifter forbundet med analysen. Disse udgifter vil skulle finansieres inden for udvalgets budgetramme.

Udarbejdelse af nye bygningsrapporter for de 8 selvejende haller forventes på baggrund af indhentet tilbud at ville koste ca. 155.000 kr.

Tværgående konsekvenser

Ingen bemærkninger. 

Sagens videre forløb

Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget vil løbende blive holdt orienteret om analysen i punktet "Gensidig orientering. Udvalget vil forventeligt på mødet i maj få resultaterne af Fase 1 i analysen. 

3. Retningslinjer for ny pulje vedr. partnerskaber - Flere skal med (B)

Beslutning

At 1: Godkendt.

At 2: Godkendt.

Emnet genoptages med præcisering af, hvilke interne og eksterne aktører som kan involveres omkring puljen.

Kompetence

Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget

Beslutningstema

Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget skal godkende retningslinjer og ansøgningsproces for ny partnerskabspulje.

Indstilling

Kultur-, Idræts- og Fritidslederen indstiller,

1. at Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget godkender retningslinjerne for ny partnerskabspulje

2. at Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget godkender ansøgningsproces for ny partnerskabspulje

Sagens indhold

Udvalget besluttede på udvalgsmødet d. 1. december 2022 at oprette en ny partnerskabspulje, som har til hensigt at understøtte partnerskaber, samarbejde og indsatser målrettet sundhed, forebyggelse og fællesskaber i Slagelse Kommune. Disse partnerskaber kan indgås med alle fritids- og idrætsaktører med forankring i Slagelse Kommune. Puljen er af administrationen navngivet: "Flere skal med puljen". Bl.a. ud fra et hensyn om at adskille tydeligt mellem denne og eksisterende partnerskabspuljer i skole og dagtilbud.

Flere skal med puljen, adskiller sig fra Fritids andre puljer ved at være målrettet prioriterede målgrupper og have sigte mod gensidigt forpligtende og nytænkende indsatser.

Med Flere skal med puljen ønskes det, for størstedelen af puljen, at skabe én samlet ansøgningsproces for at sikre forskellige partnerskabers fokusområder samt sammenhæng mellem partnerskaber og øvrige indsatser.

På baggrund af et politisk ønske foreslås det, at Flere skal med puljen målrettes følgende indsatser (jf. bilag 1):

  • Længerevarende partnerskaber omkring indsatser inden for de prioriterede målgrupper
  • Korterevarende indsatser og pilotprojekter inden for de prioriterede målgrupper.
  • Arrangementer, hvis de bliver afholdt i kobling med andre indsatser inden for de prioriterede målgrupper, således at der sikres forankring.
  • Afledt behov for udstyr mv. til gennemførsel af indsatser og arrangementer.

For alle længerevarende indsatser vil det gælde, at de følger sportsåret, dvs. fra august til juli.

De længerevarende partnerskaber vil i første omgang strække sig fra august 2023 til og med juli 2024. I en løbende evaluering af indgåede partnerskaber vil det blive vurderet, om det på sigt kan være værdifuldt at indgå partnerskaber med varighed længere end 1 år.

Målgrupper

Med afsæt i kommunens sundhedsprofil, Idrættens Analyseinstituts undersøgelse af Danskernes Motions- og Sportsvaner fra 2020, Syddansk Universitets kommunerapport Slagelse Kommune i Bevægelse fra 2021 samt aktørers interesser og muligheder har puljen i perioden 2023-2024 fokus på følgende målgrupper:

  • Børnefamilier med børn under 6 år,
    fordi voksne med små børn under 3 år er mindre aktive end voksne med ældre børn eller ingen børn. Derudover fordi en femtedel af kommunens børn har motoriske udfordringer, når de starter i skole.
  • Ældre borgere +65 år,
    fordi andelen af ældre borgere er stigende, og flere ældre borgere end regionsgennemsnittet har multisygdom og er overvægtige.
  • Unge 13-25 år,
    fordi mange unge falder fra foreningsfællesskaberne og dyrker idræt og motion selvorganiseret og i privat regi. Derudover fordi et stigende antal unge har lav mental sundhed og et højt niveau af stress.

I foråret 2024 beslutter Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget prioriterede målgrupper for den efterfølgende periode. 

Ansøgningsproces

Ansøgningsprocessen vil jf. bilag 2 (grafisk fremstilling) være som følger:

  1. Indsendelse af ansøgning via Slagelse.dk senest d. 1. april 2023
  2. Et tværfagligt sammensat panel foretager en screening af ansøgningerne på baggrund af kriterierne i retningslinjerne.
  3. Ansøgerne pitcher deres idé/ansøgning for Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget.
  4. Administrationen udarbejder forslag til fordeling af puljen, og Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget beslutter den endelige fordeling.
  5. Indgåelse af partnerskab med idræts- eller fritidsaktør

Partnerskabspuljen bliver mulig at ansøge for alle idræts- og fritidsaktører med forankring i Slagelse Kommune med en interesse i og ambition om at skabe indsatser og fællesskaber målrettet puljens formål. Det vil være muligt for kommercielle aktører/virksomheder at afgive tilbud til puljen. Der kan dog kun indgås aftaler på markedsvilkår med kommercielle aktører/virksomheder om køb af aktiviteter/ydelser målrettet puljens formål.

Der vil være to muligheder for at ansøge puljen:

1. Ansøgningsfrist d. 1/4 for længerevarende partnerskaber samt øvrige forslag til korterevarende partnerskaber eller events. Til denne frist udmøntes 80% af puljen. Ansøgninger behandles i den skitserede ansøgningsproces.

2. Løbende frist målrettet nye, korterevarende partnerskaber eller events. Til dette reserveres 20% af puljen, og ansøgninger behandles løbende af administrationen.

Retligt grundlag

Kommunalfuldmagten beskriver, at kommunen kan understøtte og fremme borgernes fritidsliv.

Handlemuligheder

Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget har følgende handlemuligheder:

  1. Godkende retningslinjer for ny partnerskabspulje.
  2. Godkende retningslinjer for ny partnerskabspulje med konkrete bemærkninger/ændringer. 
  3. Afvise at godkende de nye retningslinjer for ny partnerskabspulje. 
  4. Godkende ansøgningsprocessen for ny partnerskabspulje
  5. Godkende ansøgningsprocessen for ny partnerskabspulje med konkrete bemærkninger/ændringer. 
  6. Afvise at godkende ansøgningsprocessen for ny partnerskabspulje. 

Vurdering

Administrationen vurderer, at Flere skal med puljen kan skabe nye muligheder og udvikling af nuværende indsatser. Det er administrationens vurdering, at puljens fokus på 1-årige aftaler ved første ansøgningsfrist, og evt. fremtidige 2-årige aftaler, vil skabe bedre grobund for forankring i Slagelse Kommune og skabe bedre arbejdsbetingelser for både ansøgere og administrationen. Det er ligeledes administrationens vurdering, at aftaleperioden bør følge sæsonåret af hensyn til eks. foreningernes planlægning, administration mv.

Det er administrationens vurdering, at en 80-20-fordeling af midler vil sikre prioritering af de længerevarende partnerskaber og samtidig efterlade plads til nye henvendelser, idéer mv. i mindre skala

Det er administrationens vurdering, at de foreslåede frister og ansøgningsproces imødekommer de nødvendige krav for at kunne foretage den faglige og politiske vurdering samt prioritering. Ydermere giver processen plads til andre typer af input i ansøgningen end skriftlige, og dette vil give aktører med andre præferencer en bedre mulighed for at byde ind.

Administrationen sammensætter et tværfagligt panel til screening og vurdering af ansøgninger. Dette panel og sammensætningen af det vil i høj grad være afhængig af typen af partnerskaber, der ansøges til, og hvilke fagområder disse berører.

Økonomiske og personalemæssige konsekvenser

Ingen bemærkninger.

Tværgående konsekvenser

Ingen bemærkninger.

Sagens videre forløb

Ingen bemærkninger.

4. Reviderede retningslinjer for Markedsføringspuljen (B)

Beslutning

At 1: Godkendt med bemærkninger jf. handlemulighed B samt C.

Det tilføjes, at der skal være tilknytning til lokal klub eller forening, medmindre at den konkrete idræt ikke kan dyrkes indenfor faciliteter til rådighed eller på forventet niveau i Slagelse Kommune.

Det tilføjes, at hvis man som klub/forening eller atlet indgår aftale om køb af markedsføring med Slagelse Kommune, kan der ikke indgås markedsføringsaftaler med andre kommuner.

At 2: Det besluttes at overføre 300.000 kr. til Flere-skal-med-puljen jf. handlemulighed E.

Evt. overførsel af yderligere afventer ansøgningsproces på Markedsføringspuljen.

Kompetence

Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget

Beslutningstema

Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget skal beslutte nye retningslinjer for Markedsføringspuljen samt evt. omfordeling af midler til den nyoprettede "Flere skal med-pulje". 

Indstilling

Kultur-, Idræts- og Fritidslederen indstiller,

1. at Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget beslutter nye retningslinjer for Markedsføringspuljen.

2. at Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget beslutter evt. omfordeling af midler til Flere skal med-puljen

Sagens indhold

Udvalget blev på udvalgsmødet d. 1 november orienteret om nuværende retningslinjer for Markedsføringspuljen (baggrund, formål og forslag til justering). Udvalget besluttede, at dette skulle uddybes på et temamøde d. 22. november, hvor nye og mere objektive kriterier for Markedsføringspuljen blev fremlagt.
Administrationen har på denne baggrund udarbejdet følgende forslag til objektive kriterier og ændrede retningslinjer for Markedsføringspuljen. Ændringerne har blandt andet til formål at
 sikre et mere lokalt fokus i markedsføringen. 

Objektive kriterier

Administrationens forslag til objektive kriterier er fastsat ud fra inspiration fra andre kommuner, lokal kontekst og puljens formål.

Markedsføringspuljen bør bygge på nedenstående objektive kriterier, der er fastsat ud fra den lokale kontekst i Slagelse Kommune. De objektive kriterier vil give en større gennemsigtighed i kommunens køb af markedsføring samt sikre et mere lokalt fokus for puljen.

Holdidrætter og foreninger

For holdidrætter og foreninger vil der være følgende krav til niveau og placering i de nationale rækker. Der er lavet forskel på, hvilke rækker der gælder for hvilke sportsgrene ud fra en sportslig betragtning, erfaring fra andre kommuner og en vurdering af det generelle markedsføringsmæssige niveau i de gældende rækker. 

Fodbold - min. 3. division

Håndbold - min. 1. division

Andre holdidrætter - landets bedste række

Alle tilbudsgivere skal være med i specialforbundets arbejde, enten ved at deltage i seniorholdturnering under specialforbundet, eller at deltagerne er involveret i specialforbundets eliteaktiviteter.

Idrætter, der ikke falder indenfor ovenstående kategorier, vil blive vurderet selvstændigt i forhold til den enkelte idræt.

Hvis der i Slagelse Kommune ikke er en klub/forening, som kan opfylde ovenstående kriterier, kan der i retningslinjerne tilføjes en mulighed for, at den højst rangerede klub indenfor den specifikke idræt kan fremsende et tilbud om markedsføring.

Individuelle udøvere

For individuelle udøvere vil følgende krav være gældende for udøvernes niveau - min. EM-, VM- eller OL-niveau.
Der vil være forskel på idrætsgrene og udøvere, da der indenfor nogle sportsgrene ikke i samme stil afholdes EM, VM eller OL (eksempelvis noget motorsport). I alle tilfælde skal udøveren befinde sig indenfor den nationale elite i den specifikke sportsgren.

Events

Events skal afholdes i Slagelse Kommune og skal som min. være på DM-niveau, både junior og senior.

Fordelingsnøgle

Markedsføringspuljen bliver tildelt ud fra nedenstående fastsatte fordelingsnøgle. Dette gøres for at sikre et mere lokalt fokus og større opbakning til events. 

75 % til holdidrætter/foreninger

15 % til individuelle atleter

10% til events

Ved en indførsel af fordelingsnøglen vil det også være sandsynligt, at dette vil påvirke den samlede prioritering af midler til tilbudsgiverne.

Indførslen af objektive kriterier samt den fortsatte eksterne vurdering af den markedsføringsmæssige værdi vil estimeret bevirke et reduceret felt af tilbudsgivere, hvilket kan medvirke en reduktion i den samlede sum, som tilbudsgiverne har indsendt tilbud på. Denne reduktion kan prioriteres til Flere skal med-puljen.

Ansøgningsproces

Den nuværende ansøgningsproces, hvor der ved ansøgning indhentes en ekstern vurdering af en aftales markedsføringsmæssige værdi, vil blive fastholdt, da dette sikrer, at vi som kommune fortsat køber markedsføring på markedsvilkår. Administrationen vil ligeledes undersøge, om der findes lignende aftaler i andre kommuner, og hvad værdien er fastsat til i disse aftaler, for at sikre en korrekt værdisætning af markedsføringen.

De reviderede retningslinjer kan ses i bilag 1.

Økonomi

Markedsføringspuljens budget er for 2023 på 1.130.946 kr.

Retligt grundlag

Loven om eliteidræt gør det muligt for kommuner at støtte eliteidræt, så længe der ikke er tale om erhvervsvirksomhed/professionelle klubber. 

Kommunen kan jf. kommunalfuldmagten støtte idræt, men må ikke yde støtte til erhvervsvirksomhed, professionelle klubber og kommercielle aktører. Kommunen må godt jf. kommunalfuldmagten købe ydelser (fx markedsføring/branding), så længe det sker til markedspris.

Handlemuligheder

Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget har følgende handlemuligheder:

A. Godkende de nye retningslinjer for Markedsføringspuljen.

B. Godkende de nye retningslinjer for Markedsføringspuljen med konkrete bemærkninger/ændringer.

C. Godkende de nye retningslinjer for Markedsføringspuljen med konkret bemærkning om at indsætte passus i retningslinjerne ang. ophævelse af objektive kriterier, hvis ingen lokale klubber/atleter opfylder kravene i den pågældende sportsgren.

D. Afvise at godkende de nye retningslinjer for Markedsføringspuljen.

E. Beslutte at overføre en del af Markedsføringspuljens midler til Flere skal med-puljen.

F. Beslutte at afvente Markedsføringspuljens proces og derefter overføre evt. ikke brugte midler til Flere skal med-puljen.

G. Beslutte ikke at overføre midler til Flere skal med-puljen.

Vurdering

Administrationen vurderer, at de objektive kriterier, i tilføjelse til den nuværende fremgangsmåde med ekstern rådgiver til at vurdere værdien af tilbuddene, vil gøre puljens kriterier mere gennemsigtige og objektive. Derudover vil de nye retningslinjer være med til at sikre en fortsat bred markedsføring af Slagelse Kommune samt sikre, at Slagelse Kommune fortsat indgår aftaler på markedsvilkår.

Administrationen vurderer, at de objektive kriterier vil gøre indgåelsen af markedsføringsaftaler mere transparent end tidligere samt sikre, at den markedsføring, som Slagelse Kommune køber, har det rette sigte.
Disse kriterier vil bidrage til en mere gennemsigtig proces for alle tilbudsgivere samt give et klart overblik over, hvem der kan forvente støtte. Derudover vil de objektive krav gøre sagsbehandlingen kortere og dermed mere smidig for tilbudsgiverne samt for udvalget.

Administrationen vurderer, at indførslen af en fordelingsnøgle blandt de tre kategorier; holdidrætter, individuelle idrætter og events vil sikre en mere ligelig fordeling af puljens midler blandt tilbudsgivere. Dette loft anser administrationen ligeledes som værende væsentligt i at opfylde puljens formål om at sikre en bred markedsføring af Slagelse Kommune samt generel imagepleje af Slagelse Kommune som værende attraktiv for både indbyggere og tilflyttere.  

Administrationen bemærker, at indførsel af passus ang. afvigelse fra de objektive kriterier i tilfælde, hvor ingen lokal klub kan opfylde disse, kan gøre den tiltænkte værdi af de objektive kriterier mindre relevant.  

Administrationen vurderer, at der kan være en god markedsføringsmæssig værdi af eliteatleter, som er tidligere slagelseanere, men som ikke længere har bopæl eller tilhørsforhold til Slagelse Kommune. Der er således ikke lagt op til, at de nye retningslinjer skal indeholde krav om bopæl i Slagelse Kommune eller tilknytning til lokal klub.

Administrationen vurderer, at en overførsel af midler fra Markedsføringspuljen til en ny partnerskabspulje vil give mening i samspil med indførslen af de objektive kriterier. Administrationen anser det som sandsynligt, at der vil ske en reduktion i nuværende tilbudsgiveres aftaler på baggrund af puljens opdaterede retningslinjer.

Det er administrationens vurdering, at det vil være muligt at behandle ansøgninger til Markedsføringspuljen samt få vurderet og indgået nye markedsføringsaftaler inden d. 1/4, hvilket vil gøre det muligt at have et overblik over evt. ubrugte midler i puljen, inden der tildeles midler fra den nye Flere skal med-pulje. 

Økonomiske og personalemæssige konsekvenser

Ingen bemærkninger.

Tværgående konsekvenser

Ingen bemærkninger.

Sagens videre forløb

Ingen bemærkninger.

5. Slagelse Talent & Elite puljen - Fordeling af midler til prioriterede idrætter 2023 (B)

Beslutning

At 1: Godkendt.

Kompetence

Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget

Beslutningstema

Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget skal på baggrund af forslag fra Eliteboardet træffe beslutning om fordeling af midler til prioriterede talentudviklingsmiljøer under Team Danmark-aftalen for 2023.

Indstilling

Konstitueret chef for Kultur, Fritid og Borgerservice indstiller

  1. at Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget beslutter Eliteboardets forslag til fordeling af STE-puljen 2023 til de prioriterede talentudviklingsmiljøer.

Sagens indhold

På udvalgsmødet den 8. september 2022 godkendte Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget nye retningslinjer for uddeling af STE-puljen på de 250.000 kr. til prioriterede talentudviklingsmiljøer, som er en del af Team Danmark-aftalen. Beløbet er en del af det samlede budget til Slagelse Talent & Elite. Retningslinjerne er vedlagt som bilag til sagen.

Retningslinjerne giver Eliteboardet mandat til at behandle og anbefale en fordeling af midlerne på baggrund af ansøgninger fra samarbejdsklubberne. Eliteboardets forslag til fordeling sendes efterfølgende til beslutning i Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget.

Det er, jf. retningslinjerne for puljen, de 6 prioriterede talentudviklingsmiljøer i Slagelse Kommunes Team Danmark Elitekommunesamarbejde, som kan søge puljen. Puljen er tiltænkt indsatser og projekter, som har fokus på kontinuerligt at øge kvaliteten af talentudviklingen hos de prioriterede talentudviklingsmiljøer.

På et møde den 11. januar 2023 har Eliteboardet indstillet følgende fordeling af midlerne:

ForeningIndsatsAnsøgtTildeltKommentar
Slagelse Talent & EliteImplementering af talentudvikling i de prioriterede talentudviklingsmiljøer55.52055.520Midlerne giver mulighed for fælles indsatser på tværs af idrætter og individuel kompetenceforløb inden for talentudvikling og sportspsykologi.
Slagelse Cykle RingTræningslejr20.00012.000Træningslejr for alle klubbens ryttere og trænere for at skabe sociale rammer og fælles træning. Tilskuddet skal gå til trænere på træningslejren, heraf justeret tildeling.
Volleyklubben VestsjællandMentaltræning til klubbens spillere på herresiden59.22859.228Implementering af sportspsykologi i praksis.
Korsør GolfklubForedragsholder og træningslektioner15.00015.000Foredrag for klubbens juniorspillere og træningslektioner for samme målgruppe.
Svøm Slagelse Korsør

Indkøb af trænings- og konkurrenceudstyr samt træneruddannelse

61.87061.870Fokus på forbedring af dry land træning og uddannelse af trænerteam. * ansøgningen har forkert beløb - er tilrettet i skemaet.
I alt211.618204.618

 

Der er enighed i Eliteboardet om, at alle tilskud er rammetilskud, hvor en efterfølgende afrapportering og indberetning af konkret økonomi kan resultere i refusion af ubrugte midler.

Evt. restmidler vil stå til brug for pludseligt opståede muligheder for samarbejdsklubberne.

Alle ansøgninger er vedlagt som bilag til sagen.

Retligt grundlag

Slagelse Talent & Elite er Slagelse Kommunes støtteordning til talentfulde udøvere og eliteatleter. Støtteordningen blev oprettet i 2016 efter Loven om eliteidræt, der giver mulighed for, at kommunerne kan iværksætte tiltag for atleter på særligt højt niveau.

Handlemuligheder

Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget kan:

A. Beslutte Eliteboardets forslag til fordeling af STE-puljen til de prioriterede talentudviklingsmiljøer.

B. Beslutte en anden fordeling af STE-puljen.

Vurdering

Administrationen finder, at Eliteboardet har vurderet alle ansøgninger ud fra de vedtagne kriterier samt reflekteret over foreningernes udviklingsplaner, indhold og budget. Da ansøgerforeningerne alle indgår i et tæt samarbejde omkring Team Danmark, og dermed har pålagt sig selv forøgede udgifter som følge af den forøgede indsats, er foreningernes niveau og seriøsitet omkring talentarbejdet indledningsvist afklaret.

Økonomiske og personalemæssige konsekvenser

Ingen bemærkninger.

Tværgående konsekvenser

Ingen bemærkninger.

Sagens videre forløb

Ingen bemærkninger.

6. Samarbejdsaftale med Slagelse Idræts Råd (SIR) - 2023-2024 (B)

Beslutning

At 1: Godkendt.

Kompetence

Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget

Beslutningstema

Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget skal tage beslutning om ny samarbejdsaftale med Slagelse Idræts Råd (SIR).

Kultur-, Idræts- og Fritidslederen indstiller,

1.     at  Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget godkender ny samarbejdsaftale med Slagelse Idræts Råd.

Sagens indhold

Samarbejdsaftalen med Slagelse Idræts Råd (SIR) er senest revideret på Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 8. juni 2021.

Slagelse Kommune anerkender Slagelse Idræts Råd, benævnt SIR, hvor SIR, under hensyntagen til Folkeoplysningsloven, er høringspart om og har ret til at komme med forslag til kommunens politik på området.

Det fremgår af aftalen, at SIR kan inddrages i relevante arbejds- og følgegrupper, hvad angår specifikke indsatser på fritids- og idrætsområdet. 

SIR har i de tidligere aftaleperioder ansøgt om driftstilskud og modtaget et årligt driftstilskud på 25.000 kr. som afsat i budgettet.

Administrationen har bedt SIR om at fremsende eventuelle ønsker om ændringer til den hidtidige samarbejdsaftale.

SIR bemærker, at de accepterer indholdet i den eksisterende aftale, men bemærker dog, at særligt omkring idrætspolitikken ser de gerne, at SIR kommer tættere ind i selve "maskinrummet", og her tænkes der også på den løbende opfølgning. Generelt er det deres holdning, at det er vigtigere, at samarbejdet fungerer end ordene i aftalen. Igennem 2022 noterer de sig, at samarbejdet er forstærket, og at de håber, at dette både fortsætter og styrkes yderligere.

Retligt grundlag

Ingen bemærkninger.

Handlemuligheder

Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget kan:

  1. Godkende ny aftale med Slagelse Idræts Råd

  2. Godkende ny aftale med Slagelse Idræts Råd med ændringer

  3. Undlade at godkende ny aftale

Vurdering

Administrationen vurderer, at det er en aftale, hvor SIR har en stor grad af mulighed for indflydelse på det folkeoplysende område. 

Der er i den nye aftale indskrevet mulighed for opsigelse af aftalen med 6 måneders varsel til den 1. i en måned.

Økonomiske og personalemæssige konsekvenser

Ingen bemærkninger.

Tværgående konsekvenser

Ingen bemærkninger.

Sagens videre forløb

Samarbejdsaftalen vil blive fremlagt til fornyet beslutning inden udgangen af 2024.

7. Forskønnelse af tunnel under Slagelse Station (B)

Beslutning

At 1: Indstilles til Byrådets godkendelse

At 2: Det indstilles til Byrådet at lade Troels Brandt (B) udpege som politisk repræsentant til styregruppen. 

Kompetence

Byrådet

Beslutningstema

Byrådet skal godkende udgifts- og indtægtsbevilling til forskønnelse af tunnel under Slagelse Station. Byrådet skal på baggrund af indstilling fra Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget udpege en politisk repræsentant til styregruppen for projektet.

Indstilling

Miljø-, Plan- og Teknikchefen indstiller,

1. at Byrådet godkender en udgifts- og indtægtsbevilling på 900.000 kr. til forskønnelse af tunnel under Slagelse Station samt omplacering af allerede afsatte midler. 

2. at Byrådet på baggrund af indstilling fra Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget udpeger en politisk repræsentant til styregruppen for projektet.

Sagens indhold

Budget og ejerskab

I punkt 13 i budgetaftalen 2019-2022 fremgår følgende:

13. Parterne ønsker øget fokus på forskønnelse af vores byer og landsbyer. Forvaltningen skal derfor igangsætte en proces, hvor der sammen med borgerne udarbejdes forslag til yderligere tiltag til forskønnelse i hele kommunen, herunder en tiltrængt forskønnelse af tunnelen under banelegemet på Slagelse Station i samarbejde med DSB/Banedanmark evt. ved at inddrage lokale kunstnere eller andre lokale kræfter, der kan sætte lokalt præg på og forskønne tunnelen. Samlet afsættes der i hvert budgetår yderligere 0,5 mio. kr. i 2020 stigende til 1,0 mio. kr. i 2021 og 2022 til generel fokus på forskønnelse.

På denne baggrund har administrationen i samarbejde med Slagelse Forskønnelsesselskab søgt og fået 850.000 kr. fra Statens Kunstfond til forskønnelse af tunnelen gennem et samarbejdsprojekt omkring kunst i det offentlige rum. Projektet finansieres med 150.000 kr. fra pulje til Forskønnelse af byer og landsbyer jf. punkt 13 i budgetaftalen 2019-2022. Forskønnelsesselskabet har givet tilsagn om yderligere 50.000 kr. til projektet. Ansøgningen kan læses i Bilag 1.

Derudover er der sendt en ansøgning til Trelleborgfonden om yderligere 100.000 kr., som der kan forventes svar på i begyndelsen af april. Projektet kan realiseres med de midler, der nu er afsat, men det undersøges, om der er muligheder for yderligere finansiering gennem lokale samarbejdspartnere og andre fonde.

Slagelse Kommune er ejer at tunnelen. Banedanmark er samarbejdspartner og har givet accept af muligheden for kunstnerisk forskønnelse med nogle få praktiske forbehold. Slagelse Kommune har ansvar for vedligeholdelse og eventuel drift af et kommende kunstværk.

Organisering og styregruppe

Projektejer er Slagelse Kommune. Projektet er forankret i Studieby Slagelse, fordi tunnelen er den primære adgang til det nye campusområde sammen med den nye stationstrappe. Projektledelsen ligger hos kommunens studiebykonsulent. Tilskudsbrev og Statens Kunstfonds vejledning til samarbejdsprojektet er beskrevet i Bilag 2. Statens Kunstfond anbefaler, at der vælges en politisk repræsentant til styregruppen. Administrationen foreslår, at Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget anbefaler en politisk repræsentant fra udvalget til Byrådets udpegning. Visualisering af forslag til organisering og estimeret tidsplan baseret på Statens Kunstfonds vejledning fremgår i Bilag 3.

Ansøgningen er blevet til på baggrund af input fra en arbejdsgruppe bestående af repræsentanter fra de videregående uddannelsesinstitutioner, studerende, Business Slagelse, Slagelse Forskønnelsesselskab og relevante samarbejdspartnere internt i kommunen. Denne gruppe har udarbejdet følgende kerneværdier i forbindelse med forskønnelse af tunnelen:

  • Et blivende værk.
  • Tryghed (fx lys og overvågning).
  • Byens velkomst og afsked (æstetik og kobling til campus, bymidte og uddannelsesfirkanten – evt. kernefortælling / branding).
  • Kvalitet: Professionelt, højt ambitionsniveau - eksperimentere med nutidens udtryksformer (lys i Kolding, materialer for at vise mangfoldighed eller lyd).
  • Hærværks-sikkert (tag politiet til råds ift. det, overvågning).

Alle relevante samarbejdspartnere vil naturligvis så vidt muligt blive inddraget i den videre proces og i kunstprojektet.

Retligt grundlag

Indtægts- og udgiftsbevillinger skal godkendes politisk i henhold til kommunens kasse- og regnskabsregulativ.

Kommunalfuldmagtsreglerne er en samlet betegnelse for de uskrevne regler (grundsætninger) om kommunernes ulovbestemte opgaver. Kommunen kan lovligt efter kommunalfuldmagten varetage opgaver, der har til formål generelt at forskønne kommunen samt fremme bosætning, uddannelse og erhverv.

Handlemuligheder

A. For at projektet kan igangsættes, kan Byrådet godkende en udgifts- og indtægtsbevilling til projektet ”Forskønnelse af tunnel under Slagelse Station”.

B. Byrådet kan desuden vælge at udpege en politisk repræsentant til styregruppen.

Vurdering

Administrationen anbefaler, at Byrådet godkender en udgifts- og indtægtsbevilling, og at der udpeges en politisk repræsentant til styregruppen for samarbejdsprojektet med Statens Kunstfond og foreslår, at det evt. bliver en repræsentant fra Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget for at sikre sammenhæng med kommunens øvrige kulturindsatser.

Økonomiske og personalemæssige konsekvenser

Der er ingen økonomiske eller personalemæssige konsekvenser, da økonomien kommer fra en eksisterende pulje afsat til formålet samt ekstern finansiering. Projektet er forankret under Økonomiudvalget, og der søges derfor omplaceret 150.000 kr. fra pulje til forskønnelse under Drift og Teknik (TPL). Derudover søges en udgifts- og indtægtsbevilling på 900.000 kr. til midler fra Statens Kunstfond og Forskønnelsesselskabet.

I hele 1.000 kr.

Politikområde

2023

2024

2025

2026

Bevillingsønske

 

 

Drift - udgiftsbevilling

1.2 Adm.

1.050

 

Drift - indtægtsbevilling

1.2. Adm.

-900

 

 

Pulje til forskønnelse

6.2 Drift og Teknik

-150

 

 

Finansiering

 

 

 

 

Tværgående konsekvenser

Projektet er et tværgående samarbejde. 

Sagens videre forløb

Såfremt indtægts- og udgiftsbevillingen godkendes, vil Byrådet, når kunstneren er udvalgt og har afleveret skitse og budget, modtage en sag om godkendelse af kunstprojektet. Forventeligt vinter 2023/2024.

8. Gensidig orientering (O)

Beslutning

At 1: Udvalget orienterede.

Der blev orienteret om:

- Møde med Sørby esport

- Inspiration fra Svendborg om 6 timers idræt i skolen.

- Musikskolen

- Kommende konferencer

- Søgning af eksterne puljer, herunder en opmærksomhed på ”Kunst på banen”.

- Overblik over puljen til kulturelle formål. Bilag med oversigt over bevilgede tilskud tilføjes mødereferatet.

Punkt til næste møde omkring konferencer inkl. budget og rammer.

Kompetence

Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget

Beslutningstema

Kultur-, Fritids- og Turismeudvalgets medlemmer og administrationen orienterer om aktuelle henvendelser, tiltag, projekter m.m.

Indstilling

Kultur-, Idræts- og Fritidslederen indstiller,

1.     at  Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget orienteres.

Sagens indhold

1. Orientering fra udvalgsformanden

2. Orientering fra udvalgsmedlemmer

3. Orientering fra administrationen

Puljer på kultur- og fritidsområdet

Udvalget informeres hermed om alle puljer på kultur- og fritidsområdet. Bilagene over forbrug på de konkrete puljer er ajourført op til deadline for udsendelse af dagsorden.

PuljeForbrugRestbudget
KULTUR:
Puljen til kulturelle formål1.967.5471.679.550287.997
Puljen til børn og unges møde med kunsten100.00097.0003.000
FRITID:
Idræts- og Fritidspuljen612.6780612.678
Markedsføringspuljen1.130.94601.130.946

Kulturområdet:

Musicalforeningen Storebælt nedlægges

Musicalforeningen Storebælt har skrevet en mail til Kulturafdelingen den 17. januar 2023, at foreningen nedlægges. De takker for Kultur-, Fritids- og Turismeudvalgets opbakning via aktivitetstilskuddet til Hairspray i 2023 og for udvalgets opbakning gennem de seneste 5 år. Desværre bliver musicalen Hairspray ikke gennemført, og derfor returneres aktivitetstilskuddet til Slagelse Kommune.

Slagelse Biblioteker og Borgerservice

Slagelse Biblioteker og Borgerservice har påbegyndt afklaringen af den fremadrettede model for Korsør Kulturhus og af konkrete scenarier for placering af Korsør Bibliotek og Borgerservice nærmere handelsmiljøet, jf. budgetaftalen. Sagerne vil blive forelagt til politisk drøftelse, når der er skabt et grundlag for dette.

Fritidsområdet:

Innovationscampen Bright over Night 2022 på Slagelse Gymnasium

D. 8. og 9. december 2022 fandt Bright over Night sted på Slagelse Gymnasium. Tre 3.g idrætsklasser arbejdede over de to dage med at udvikle bevægelsesaktiviteter for hhv. børnehavebørn, udskolingselever (på 8. klassetrin) og for seniorer tilknyttet aktivitetscentre. Sidste dag afprøvede gymnasieeleverne deres bevægelsesaktiviteter med de tre målgrupper ude i børnehaver, på Nymarkskolen og aktivitetscenter Midgård. Senere på dagen præsenterede gymnasieeleverne deres bevægelsesaktiviteter og erfaringer fra afprøvningen for forskellige eksperter (kommunale fagpersoner, konsulenter og Byrådsmedlemmer). De lokale aktører (børnehaver, skole og aktivitetscenter) var begejstrede for gymnasieelevernes aktiviteter. 

Bright over Night er et samarbejde mellem Slagelse Gymnasium, Syddansk Universitet og Fritidsafdelingen. Administrationen bidrager med cases og teori (relevante politikker, undersøgelser, strategier, faglige mål, metoder m.v.) til innovationscampen. Idrætsstuderende fra Syddansk Universitet står for facilitering af gymnasieelevernes design- og udviklingsproces over de to dage. Casene tog udgangspunkt i nogle af kommunens velfærdsudfordringer; et stigende antal ældre, faldende idrætsdeltagelse blandt unge samt udfordringer med børns motoriske udvikling, fysiske og mentale sundhed samt trivsel.

Åben Skole Idrætspartnerskaber med AK Atlas og Slagelse Basketball Klub

Fritidsafdelingen har indgået nye partnerskabsaftaler med Slagelse Basketballklub og AK Atlas, som frem til og med henholdsvis juni 2023 og december 2023 vil bidrage med undervisningsforløb i idrætsundervisningen med fokus på basketball, styrketræning og vægtløftning.

Moving Youth nytårsevent den 30. december 2022

Som en del af projekt Moving Youth afholdte SVØM Slagelse Korsør og Gerlev – Center for leg og bevægelse en nytårsevent, hvor 87 børn og unge fra hele kommunen deltog. Der var aktivitet i vandet med havfruehaler, legoklodser og paddleboards samt fællesspisning. Gennem arrangementet blev de deltagende børn og unge også informeret om SVØM Slagelse Korsørs kommende ’Splash – Move Lab’ hold, som starter op i Korsør og Slagelse i løbet af 2023.

Notat om Team Danmark-samarbejdet og talentklasserne

I vedhæftede notat om Team Danmark-samarbejdet og talentklasserne opdateres Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget på Team Danmark-aftalens historik, økonomi, og hvad den dækker over, samt hvad det betyder for kommunen, Nymarkskolen, foreningslivet og elever i talentklasserne på Nymarkskolen. Notatet er også på i Gensidig orientering hos Børne- og Ungeudvalget.

Proces om nye prioriterede talentudviklingsmiljøer i Slagelse Talent & Elite

Der er udarbejdet er proces for optag af nye prioriterede talentudviklingsmiljøer i samarbejde med Slagelse Idræts Råd. Efter afholdelse af et informationsmøde omkring processen er der dialog med 4 miljøer. Dette drejer sig om vægtløftning i AK Atlas, vandpolo i SSK, håndbold i Slagelse Håndboldklub og Team Gym i Slagelse GF. Dialogen består i, at foreningerne udvikler sig og efterlever forudsætningerne for at blive optaget som prioriteret talentudviklingsmiljø i Slagelse Talent & Elite. Slagelse Talent & Elite og Slagelse Idræts Råd understøtter denne udvikling hos idrætterne i samarbejde med de relevante forbund.

Slagelse Idræts Råd - Driftstilskud 2023

Fritidsafdelingen har modtaget ansøgning fra Slagelse Idræts Råd om driftstilskud for 2023. Idrætsrådet har søgt om 50.000 kr. til konferencer, interne møder, omkostninger til telefon, kontorhold, website, dialog- og netværksmøder, transportudgifter, foredrag m.v. Regnskabet for 2021 viser et overskud på 523 kr. og en likviditet på 17.927 kr. Idrætsrådet har de seneste år ansøgt om driftstilskud på 50.000 kr. og modtaget 25.000 kr. som afsat i budgettet. Administrationen har behandlet ansøgningen og imødekommet denne med 25.000 kr.

9. Input til kommende møder (B)

Beslutning

At 1: Ingen bemærkninger.

Kompetence

Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget

Beslutningstema

Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget kan beslutte eventuelle input til emner eller dagsordenspunkter, som ønskes behandlet på kommende møder.

Indstilling

Kultur-, Idræts- og Fritidslederen  indstiller,

  1. at  Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget beslutter eventuelle input til emner eller dagsordenspunkter, som ønskes behandlet på kommende møder.

10. Presse (B)

Beslutning

At 1: Ingen bemærkninger.

Kompetence

Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget

Beslutningstema

Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget skal beslutte udsendelse af eventuelle pressemeddelelser og øvrig kommunikation i forlængelse af udvalgsmødet.

Indstilling

Kultur-, Idræts- og Fritidslederen  indstiller,

  1. at  Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget beslutter udsendelse af eventuelle pressemeddelelser og øvrig kommunikation i forlængelse af udvalgsmødet.

 

 

11. Godkendelse af referat (B)

Beslutning

At 1: Godkendt

Kompetence

Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget

Beslutningstema

Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget skal godkende referatet.

Indstilling

Kultur-, Idræts- og Fritidslederen  indstiller,

  1. at  Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget godkender referatet.