Uddannelsesudvalget (2017) – Referat – 5. december 2016


1. Godkendelse af dagsorden (B)

1.     Godkendelse af dagsorden (B)

Sagsnr.: 330-2013-113193             Dok.nr.: 330-2015-670658                                          Åbent
Kompetence: Uddannelsesudvalget
Beslutningstema
Godkendelse af dagsorden for Uddannelsesudvalgets møde den 5. december 2016.
Indstilling
Centercheferne, Center for Skole og Center for Børn og Familie indstiller,
1.    at Dagsorden godkendes.
Beslutning i Uddannelsesudvalget den 5. december 2016:
Fraværende: 
Godkendt.

2. Månedlig rapportering november - Vidtgående specialundervisning og det specialiserede børne- og unge område (E)

2.     Månedlig rapportering november - Vidtgående specialundervisning og det specialiserede børne- og unge område (E)

Sagsnr.: 330-2016-10280               Dok.nr.: 330-2016-655854                                          Åbent
Kompetence: Økonomiudvalget
Beslutningstema
Den månedlige rapportering fremlægges for fagudvalget til efterretning, og videresendes til Økonomiudvalget i en samlet sag for de fire fagområder.
Baggrund
På grund af stigende økonomiske udfordringer, blev der i 2015 udarbejdet perspektivanalyser på de fire områder. Da udfordringerne endnu ikke er løst, er der behov for tæt opfølgning både administrativt og politisk.
Retligt grundlag
Handlemuligheder
Rapporteringen er udarbejdet så den giver et enkelt overblik over udviklingen i udgifter og aktiviteter, ligesom der hvor det er muligt er beregnet gennemsnitspriser på anvendte indsatser. Dermed opbygges der viden om den aktuelle udvikling i udgifter og aktiviteter, som kan underbygge beslutninger, der træffes enten i forbindelse med den kvartalsvise budgetopfølgning eller som et led i den løbende administrative og politiske styring af områderne.
Vurdering
I bilag 1 og 2 ses månedlig opfølgning på økonomi og aktiviteter for hhv. vidtgående specialundervisning og det specialiserede børne- og ungeområde.
Vidtgående specialundervisning
Der forventes pr. ultimo oktober et merforbrug i 2016 på 3,6 mio. kr. mod seneste budgetopfølgning, hvor forventningen var et merforbrug på 5,1 mio. kr. Det samlede merforbrug kan opdeles på følgende måde:
· Overført merforbrug fra 2015 – 4,6 mio. kr.
· Mindre forbrug vedrørende aktiviteterne i 2016 – 1 mio. kr.
I forhold til sidste måneds rapportering er det forventede regnskab nedjusteret med 1,5 mio. kr. som kan forklares på følgende måde:
· Indtægter for 9,9 mio. kr. mod forventede 9,1 mio. kr. for mellemkommunale elever
· Momsreduktion på 5 % på private tilbud på 0,5 mio. kr.
· Afsatte midler nedjusteret for resten af 2016
Det specialiserede børne- og ungeområde
Der forventes pr. ultimo oktober et merforbrug på ca. 2,2 mio. kr. i lighed med seneste budgetopfølgning pr. ult. september 2016. Merforbruget fordeler sig på overførselsudgifterne og Slagelse Familie Center.
Området er dog fortsat under pres, og det vurderes i lighed med den seneste budgetopfølgning, at der er en risiko for et merforbrug på 1-2 mio. kr.
Aktivitetsrapporten for november måned viser en markant stigning på Plejefamilier og aflastningsordninger.
På Plejefamilieområdet er der 3 akutanbringelser. Her skal det afklares nærmere, hvorvidt der bliver tale om permanente anbringelser. Der er yderligere 2 anbringelser som er iværksat efter påbud fra Ankestyrelsen. Der er en mellemkommunal sag som er blevet forlænget og én regulær anbringelse.
Stigningen på Aflastningsordninger skyldes dels nye aflastningssager, og dels sager som er blevet forlænget.
Samlet set viser aktivitetsrapporten fortsat, at der er en højere aktivitet end oprindeligt budgetteret.
Handleplansinitiativerne, i form af en styrket revisitation og nedsættelse af visitationsudvalg på det forebyggende område, er lagt ind i denne rapportering med et selvstændigt bilag. Bilaget er bygget op omkring aktivitetsrapporten, og den vil for resten af 2016 være en del af den månedlige rapportering.
Bilaget er bygget op på følgende måde:
· Der er taget udgangspunkt i juni måneds aktiviteter på udvalgte områder med aktivitet, gennemsnitspris (månedsvis) og den samlede månedlige udgift.
· Så er der opsat en kolonne med målsætning. Her er handleplansinitiativerne omsat til konkrete mål - det kan være på aktiviteten eller prisen.
· Forskellen mellem juni måned og målsætningen med handleplanen viser den ønskede månedlige effekt.
· Målsætningen viser en ønsket effekt på ca. 1 mio. kr. pr. måned
Afrapporteringen på handleplansinitiativerne viser en positiv effekt på 0,2 mio. kr. af de igangsatte initiativer. Det er dog en tilbagegang i effekten på ca. 0,6 mio. kr. i forhold til den seneste måned, hvilket hænger sammen med denne måneds aktivitetsstigninger på især plejefamilier og aflastningsordninger. Til trods for aktivitetsstigningerne og tilbagegangen af effekten i handleplansinitiativerne, så vurderes det, at risikoen for et merforbrug fortsat udgør 1-2 mio. kr. 
Økonomiske og personalemæssige konsekvenser
Udvikling i aktivitet og økonomi er kommenteret efter behov i bilagene.
Konsekvenser for andre udvalg
Ingen bemærkninger.
Indstilling
Centercheferne, Center for Skole og Center for Børn og Familie indstiller,
1.    at den månedlige rapportering tages til efterretning.
Beslutning i Uddannelsesudvalget den 5. december 2016:
Fraværende: 
Til efterretning.

3. 360 graders analyse skoleområdet - oplæg til valg af temaer (B)

3.     360 graders analyse skoleområdet - oplæg til valg af temaer (B)

Sagsnr.: 330-2016-81144               Dok.nr.: 330-2016-686085                                          Åbent
Kompetence: Økonomiudvalget
Beslutningstema
Baggrund
I budgetaftalen til budget 2015-18 er det aftalt, at der skal være fokus på at drive kommunen stadigt mere effektivt. Som følge deraf skal der i de kommende år gennemføres såkaldte 360o-analyser af de store velfærdsområder. Økonomiudvalget besluttede på sit møde den 21. november 2016 at igangsætte en analyse af skoleområdet. Som tidligere skal fagudvalget inddrages inden endelig beslutning om valg af temaer for analysen. Denne involvering sker hermed. Økonomiudvalget opfordrer desuden Fagudvalget til at inddrage hele Byrådet i processen.
Styregruppen består af Børn- og Ungedirektør Vini Lindhardt, Centerchef for Center for Skole Per Kensø og Økonomi- og Teknikdirektør Ole Kristensen.
Styregruppen har drøftet temaer, ligesom projektledelsen har gennemgået Fagudvalgets referater for at se, om der er temaer, som på tidligere møder er henvist til at indgå i analysen. Styregruppen indstiller på den baggrund følgende temaer til analyse i foråret 2017, således at de kan indgå til budget 2018:
· Tildelingsmodeller, almenskoler, SFO, X-Class, specialskoler og klubber
· Kvalitetsrapport – koncept og mulighed for metodeudvikling
· Inklusion og brobygning til dagtilbud og ungdomsuddannelser
· Specialpædagogiske tilbud – tilbudsvifte og visitationsmodel
Tidsplan for analyserne er, at de skal udarbejdes i januar – april, og at afrapportering til Fagudvalg og Økonomiudvalg er i maj – juni. Såfremt der bliver indstillet yderligere temaer fra Uddannelsesudvalget kan tidsplanen evt. blive udfordret alt afhængig af omfanget.
Retligt grundlag
Ingen bemærkninger
Handlemuligheder
Uddannelsesudvalget kan drøfte de enkelte temaer med henblik på at komme med kommentarer og tilføjelser hertil. Udvalget har derudover mulighed for at indstille yderligere temaer til 360 graders analysen på skoleområdet.
Uddannelsesudvalget får forelagt forslag til temaer for 360 graders analysen på møde den 9. januar 2017 med henblik på indstilling til Økonomiudvalget.
Økonomiudvalget træffer endelig beslutning om temaer for 360 graders analysen på Skoleområdet på sit møde den 23. januar 2017.
Vurdering
Administrationen anbefaler, at udvalget drøfter temaerne og sender sagen med deres bemærkninger herunder eventuelt yderligere temaer videre til Økonomiudvalget.
Økonomiske og personalemæssige konsekvenser
Analysen bliver gennemført med interne ressourcer. Evt. økonomiske effekter af implementering af forslag i forlængelse af analysen vil blive beskrevet som en del af afrapporteringen.
Konsekvenser for andre udvalg
Ingen bemærkninger.
Indstilling
Børn- og Ungedirektøren indstiller,
1.    at Uddannelsesudvalget drøfter temaer for 360 graders analysen på skoleområdet.
2.    at Uddannelsesudvalget på møde den 9. januar 2017 får forelagt forslag til temaer til indstilling til Økonomiudvalget.
Beslutning i Uddannelsesudvalget den 5. december 2016:
Fraværende: 
Drøftet med bemærkning om, at UngSlagelse og SSP indgår i analysen.
Supplerende temaer fra udvalgets medlemmer kan fremsendes til Center for Skole senest den 11. december 2016.
Udvalget ser fornyet oplæg på mødet den 9. januar 2017.

4. Visitationsregler for elever i 4. klasse i de kommunale fritids- og juniorklubber(B)

4.     Visitationsregler for elever i 4. klasse i de kommunale fritids- og juniorklubber(B)

Sagsnr.: 330-2016-64662               Dok.nr.: 330-2016-656279                                          Åbent
Kompetence: Uddannelsesudvalget
Beslutningstema
Baggrund
På mødet i oktober drøftede Uddannelsesudvalget muligheden for, at elever i 4. klasse på private skoler skal have tilbud om plads i de kommunale fritids- og juniorklubber.
Baggrunden er, at Center for Skole har modtaget en henvendelse fra skolelederen på Helms Skole i Korsør, fordi forældre på skolen ønsker, at elever i 4. klasse kan tilbydes plads i Korsør Juniorklub (KUK).
I Slagelse Kommune er det besluttet, at der er pasningsgaranti for folkeskolens elever til og med 4. klasse. Af de gældende visitationsregler fremgår det, at elever kun har mulighed for en plads i den SFO, hvor de går i skole eller på nærliggende fritidshjem. På flere folkeskoler tilbydes kun SFO til og med 3. klasse, og her bliver børnene i 4. klasse ’passet’ i den nærliggende fritids- eller juniorklub.
Det fremgår desuden, at børn fra private skoler ikke kan tilbydes plads i de kommunale SFO’er eller fritidstilbud på SFO-lignende vilkår, så de private skoler skal selv tilbyde pasning til egne elever. Fra 5. klasse kan alle børn blive indmeldt i en hvilken som helst kommunal fritids- og juniorklub i kommunen til en væsentlig lavere takst end børn i 4. klasse.
Det bør bemærkes, at staten kun giver tilskud til SFO til og med 3. klasse til de private skoler, jf. bekendtgørelse om friskoler og private grundskoler § 15. Hvis de private skoler tilbyder et fritidstilbud fra 4. klasse og opefter, må det ikke medføre ekstraomkostninger for skolen, og det skal derfor være fuldt forældrefinansieret.
For den videre behandling af sagen ønskede Uddannelsesudvalget:
· En høring blandt de kommunale fritids- og juniorklubber.
· En undersøgelse af, hvorvidt der er kapacitet på de enkelte fritids- og juniorklubber.
· En oversigt over de forskellige driftsformer, der er på fritids- og juniorklub området.
· At få belyst muligheden for en samarbejdsaftale mellem en privat skole og et kommunalt fritids- og juniorklubtilbud.
Høring
Sagen har været i høring, og Center for Skole har modtaget svar fra fem fritids- og juniorklubber. Af svarene fremgår det, at klubberne gerne ser, at elever i 4. klasse fra private skoler kan få plads i de kommunale fritidstilbud. Argumenterne kan sammenfattes til, at det vil give bedre mulighed for, at børn mødes på tværs af sociale, økonomiske og etniske baggrunde, hvilket er en vigtig forudsætning for arbejdet med de forpligtende fællesskaber. Samtidig er en tidlig tilknytning til klubberne vigtig i forhold til det relationelle og forebyggende arbejde med de unge op igennem deres teenageår.
I et af svarene fremgår det, at det er under forudsætning af, at den nuværende ressourcetildeling for 4. klasser også vil gælde for 4. klasser fra private skoler. I et andet svar er der et forslag om, at elever i 4. klasse kan få et klubtilbud på lige fod med elever fra 5. klasse og opefter, så der ikke er forskel på taksterne. Det forudsætter dog en ændret ressourcetildelingsmodel til klubberne generelt (Det vil også forudsætte en ændret og mere ensartet struktur af hele fritidstilbudsområdet i kommunen - administrationens bemærkning).
Høringssvarene er vedlagt som bilag til sagen.
Fysisk kapacitet
Som en del af høringen er fritids- og juniorklubberne blevet bedt om at vurdere, hvorvidt der er fysisk kapacitet til ekstra børn. De fire klubber har vurderet, at de har fysisk kapacitet til at modtage det potentielle antal børn i 4. klasse fra de nærliggende private skoler. Ungdomsskolens klub på Byskovvej har ikke plads til flere børn.
Oversigt over driftsformer på de enkelte fritids- og juniorklubber
Som bilag til sagen er vedlagt en oversigt over driftsformer for alle kommunens fritidstilbud, herunder SFO’er, fritidshjem, fritidsklubber og juniorklubber.
Mulighed for en samarbejdsaftale/driftsaftale
Undervisningsministeriet har oplyst, at der ikke er mulighed for at indgå en driftsaftale mellem en kommune og en privat skole, hvori der indgår betaling fra den private skole, så elever i 4. klasse kan benytte de kommunale fritidstilbud. Det skyldes, at de private skoler ikke må have ekstraomkostninger i forbindelse med fritidstilbud for elever i 4. klasse og opefter.
Retligt grundlag
Det fremgår af dagtilbudslovens § 4, at kommunalbestyrelsens forpligtelse til at sørge for det nødvendige antal pladser i fritids- og klubtilbud m.v. anses for opfyldt, når pladserne stilles til rådighed i det tidsrum, hvor kommunens elever i folkeskolen har behov herfor.
Det fremgår af dagtilbudslovens § 57, stk. 2, at kommunens tilskud til fritidsklubber skal udgøre mindst 70 pct. og forældrenes egenbetaling højst 30 pct. af de budgetterede bruttodriftsudgifter bortset fra ejendomsudgifter, herunder husleje og vedligeholdelse.
Handlemuligheder
Uddannelsesudvalget kan beslutte:
· At bevare nuværende visitationsregler, hvor privatskolerne selv må tilbyde deres elever et forældrefinansieret fritidstilbud fra 4. klasse, indtil de kan blive indmeldt i en kommunal fritids- eller juniorklub fra 5. klasse.
· At nuværende visitationsregler ændres, så alle elever fra 4. klasse på private skoler kan blive indmeldt på SFO-lignende vilkår i den nærliggende fritids- eller juniorklub. Det vil betyde en merudgift for Slagelse Kommune (se under ’Økonomiske konsekvenser’).
Center for Skole har p.t. ingen frie midler, der kan anvendes til dette formål. Sagen kan evt. tages med som ønske ved næste budgetforhandling.
Vurdering
Selv om svarene fra de kommunale fritids- og juniorklubber indeholder gode pædagogiske argumenter for at åbne op for, at elever i 4. klasse fra private skoler kan få plads i de kommunale fritids- og juniorklubber, vurderer administrationen, at der ikke er mulighed for at finansiere forslaget inden for det nuværende budget. Forslaget kan evt. indgå i næste års budgetforhandlinger.
Forældrene på Helms Skole mener ikke, at kommunens børn er ligestillet, som det er nu. Administrationen vurderer, at henvendelsen udspringer af, at Slagelse Kommune giver pasningsgaranti (kontrolleret pasning) til og med 4. klasse, altså en bedre service, end Staten giver privatskolerne mulighed for. F.eks. i Odense Kommune gives kun pasningsgaranti til og med 3. klasse, og fra 4. klasse tilbydes alle børn et klubtilbud, således at børnene er mere ligestillet.
Økonomiske og personalemæssige konsekvenser
Det potentielle antal elever i 4. klasse på alle private skoler i Slagelse er ca. 180.
Da det ikke er sandsynligt, at alle vil vælge en kommunal fritids- eller juniorklub, estimerer Center for Skole, at det vil dreje sig om 100 elever.
Vurderet merudgift 100 x 15.252 = kr. 1.525.200 årligt.
Hertil kan der være børn, der har krav på friplads eller søskenderabat, hvilket vil betyde en yderligere udgift.
Konsekvenser for andre udvalg
Ingen bemærkninger.
Indstilling
Centerchefen, Center for Skole indstiller,
1.    at Uddannelsesudvalget beslutter at bevare nuværende visitationsregler indtil videre, hvor private skoler selv tilbyder deres elever et forældrefinansieret fritidstilbud fra 4. klasse, til de kan blive indmeldt i en kommunal fritids- eller juniorklub fra 5. klasse.
2.    at sagen tages med som ønske ved næste budgetforhandling, da der p.t. ikke er frie midler, der kan anvendes til dette formål.
Beslutning i Uddannelsesudvalget den 5. december 2016:
Fraværende: 
Godkendt.

5. Anlægsregnskab over 2 mio. kr. - Energirenovering i forbindelse med AT-påbud Baggesenskolen (B)

5.     Anlægsregnskab over 2 mio. kr. - Energirenovering i forbindelse med AT-påbud Baggesenskolen (B)

Sagsnr.: 330-2015-74564               Dok.nr.: 330-2016-659316                                          Åbent
Kompetence: Byrådet
Beslutningstema
Det udarbejdede anlægsregnskab for energirenovering i forbindelse med påbud fra Arbejdstilsynet til Baggesenskolen, stednr. 301800 søges godkendt. Regnskabet indgår herefter i en samlet anlægsoversigt over afsluttede anlægsregnskaber til Økonomiudvalg og Byråd.
Baggrund
Renovering af Baggesenskolen blev igangsat af 2 AT-påbud ang. dårlig akustik og ventilation med varmeproblemer i klasseværelserne.
Varmeproblemerne blev bl.a. løst som et REEEZ-projekt og dermed et energioptimeringsprojekt, hvor der blev etableret nyt ventilationsanlæg. Herudover blev facader renoveret med isolering og ny facadebeklædning, vinduer og solafskærmning.
(1.000 kr.)
Bevilling                           16.500 kr.
Afholdt udgift                   16.328 kr.
Afvigelse (mindreforbrug)     172 kr.
En specifikation på forbruget på anlægget er vedlagt sagen i bilag.
Retligt grundlag
Handlemuligheder
Ingen bemærkninger.
Vurdering
Det anbefales, at anlægsregnskabet godkendes og sendes videre til godkendelse i Økonomiudvalget og Byrådet. Mindreforbruget tilføres kassebeholdningen.
Økonomiske og personalemæssige konsekvenser
I hele 1.000 kr.
Politikområde
2016
2017
2018
2019
Bevillingsønske
 
 
 
 
 
Drift
 
 
 
 
 
Anlæg, 301800
8.1
- 172
 
 
 
Afledt drift
 
 
 
 
 
Finansiering
 
 
 
 
 
Afsat rådighedsbeløb
 
 
 
 
 
Kassen
 
 172
 
 
 
Konsekvenser for andre udvalg
Ingen bemærkninger
Indstilling
Centerchefen, Center for Skole indstiller,
1.    at Anlægsregnskabet for energirenovering i forbindelse med AT-påbud Baggesenskolen, stednr. 301800 godkendes,
2.    at Mindreforbruget tilføres kassen
3.    at Sagen sendes videre til behandling i Økonomiudvalg og Byråd.
Beslutning i Uddannelsesudvalget den 5. december 2016:
Fraværende: 
Anbefales.

6. Ændringsforslag omkostningsbaseret takst budget 2017 (B)

6.     Ændringsforslag omkostningsbaseret takst budget 2017 (B)

Sagsnr.: 330-2016-15984               Dok.nr.: 330-2016-668998                                          Åbent
Kompetence: Byrådet
Beslutningstema
Uddannelsesudvalget fremsender indstilling til Økonomiudvalget og Byrådet om godkendelse af takstændring for Storebæltsskolens Tilbud A (elever i tale-sprogvanskeligheder).
Baggrund
Ved 2. behandlingen af Budget 2017 – 2020 den 10. oktober 2016 godkendte Byrådet de omkostningsbaserede takster for specialskolerne. Imidlertid var taksten for Storebæltsskolens Tilbud A vedr. afskrivninger og forrentning beregnet på et forkert grundlag til 951 kr.
I beregningen var medregnet et højere beløb til afskrivninger og forrentning af bygninger end det faktiske, hvilket betyder en takstreduktion på 46 kr.
Taksten skal derfor ændres til 905 kr.
Takstændringen får ingen betydning for Storebæltsskolens driftsbudget.
Retligt grundlag
Takster beregnes på baggrund af Folkeskoleloven vedr. specialundervisning og specialpædagogisk bistand m.v.
Handlemuligheder
Ingen bemærkninger
Vurdering
Administrationen anbefaler, at takstændringen videresendes til godkendelse i Økonomiudvalget og Byrådet.
Økonomiske og personalemæssige konsekvenser
Takstændringen får ingen betydning for Storebæltsskolens driftsbudget.
Posteringer af administrative overhead sker mellem Center for Skole og Center for Økonomi.
Konsekvenser for andre udvalg
Ingen bemærkninger
Indstilling
Centerchefen, Center for Skole indstiller,
1.    at Takst i 2017 for Storebæltsskolen Tilbud A fastsættes til 905 kr. pr. dag
Beslutning i Uddannelsesudvalget den 5. december 2016:
Fraværende: 
Anbefales.

7. Lempelse af krav til modtageklasser (B)

7.     Lempelse af krav til modtageklasser (B)

Sagsnr.: 330-2016-46003               Dok.nr.: 330-2016-682446                                          Åbent
Kompetence: Uddannelsesudvalget
Beslutningstema
Uddannelsesudvalget skal tage stilling til, om tidligere sag vedr. lempelse af krav til modtageklasser skal tages op igen.
Baggrund
Den 28. august besluttede Byrådet at sende sag om lempelse af krav til modtageklasser tilbage til fornyet behandling i Uddannelsesudvalget.
Med ændringer i Bekendtgørelse om folkeskolens undervisning i dansk som andetsprog har Byrådet mulighed for at beslutte at lempe kravene til modtageklasser.
Det betyder, at klasseloftet for modtageklasser kan hæves fra 12 til 15, hvis det vurderes at være pædagogisk forsvarligt (og op til 18, hvis eleverne har overvejende samme sproglige baggrund).
Desuden kan klassespændet hæves fra tre klassetrin til højest fem, hvis eleverne overvejende har samme sproglige- og læringsmæssige baggrunde.
Det vil være muligt at beslutte kun at hæve klassespændet uden at hæve klasseloftet eller omvendt.
Retligt grundlag
Bekendtgørelse om folkeskolens undervisning i dansk som andetsprog (BEK nr. 1053 af 19/06/2016).
Handlemuligheder
Uddannelsesudvalget kan beslutte:
· At sagen ikke tages op igen på nuværende tidspunkt, men kan tages op igen, hvis situationen omkring nytilkomne børn til modtageklasser ændrer sig væsentligt.
· At sagen tages op igen på et af de kommende udvalgsmøder.
Vurdering
På baggrund af seneste estimat omkring modtagelse af flygtninge/immigranter og familiesammenføringer har Center for Skole vurderet, at nytilkomne skolebørn til modtageklasser enten vil kunne rummes i de nuværende modtageklasser, eller at der kun bliver behov for at oprette én ekstra modtageklasse i 2017.
Primo november var 122 elever fordelt på 14 modtageklasser (en ekstra modtageklasse blev oprettet pr. 1. august). Det er gennemsnitligt 8,7 elever pr. modtageklasse. Der er 46 ledige pladser.
Der forventes mellem 63-80 skolebørn fra flygtningekvoten i 2017. Det vil betyde ekstra 17-34 pladser, men det forventes også, at et endnu ukendt antal børn kan udsluses til almenklasserne i løbet af 2017.
Økonomiske og personalemæssige konsekvenser
Hver modtageklasse koster kr. 591.162 pr. år.
Konsekvenser for andre udvalg
Ingen bemærkninger.
Indstilling
Skolechefen indstiller,
1.    at sagen ikke tages op igen på nuværende tidspunkt, men kan tages op senere, hvis det viser sig, at situationen ændrer sig væsentligt.
Beslutning i Uddannelsesudvalget den 5. december 2016:
Fraværende: 
Godkendt.

8. Orienteringssag til Uddannelsesudvalget (O)

8.     Orienteringssag til Uddannelsesudvalget (O)

Sagsnr.: 330-2013-113206             Dok.nr.: 330-2015-670839                                          Åbent
Kompetence: Uddannelsesudvalget
Beslutningstema
1. Orientering fra direktøren/centercheferne
a) Status på anvendelse af § 16b i folkeskoleloven – konvertering af understøttende undervisning til to voksne i fagundervisningen.
b) Etablering af kombineret 10. klasse – 20/20-model
c) Orientering om fravalg af frokostordning i daginstitutioner
d) Orientering om idrætsindsatser på skoleområdet
e) Orientering om nyt rammeforsøg med fælles ledelse for dagtilbud og skoler med over 300 elever
f) På baggrund af henvendelse fra Tonny Borgstrøm gives hermed følgende orientering: Orientering om ansøgning om midlertidig byggetilladelse til Skovvej 99 i Korsør – det tidligere gæstehus
Indstilling
Børn og Ungedirektøren og Centercheferne, Center for Skole og Center for Børn og Familie indstiller,
1.    at Uddannelsesudvalget orienteres.
Beslutning i Uddannelsesudvalget den 5. december 2016:
Fraværende: 
Orienteringen taget til orientering.
Bodil Knudsen (A) præciserede, at socialdemokratiet ligeledes ønsker muligheder for at udvikle egne tilbud, som protokolleret under Uddannelsesudvalgets møde den 7. november 2016, sag nr. 4.
Udvalget ønsker, at administrationen undersøger om der er interesserede skoler med over 300 elever og dagtilbud, der ønsker at indgå ordninger om fælles ledelse. I givet fald ønsker udvalget, at der bliver ansøgt om dispensation fra lovgivningen.
For skoler med under 300 elever er der allerede lovhjemmel til fælles ledelse med dagtilbud.

9. Punkter til kommende møder (B)

9.     Punkter til kommende møder (B)

Sagsnr.: 330-2014-8615                 Dok.nr.: 330-2015-676738                                          Åbent
Kompetence: Uddannelsesudvalget
Beslutningstema
Uddannelsesudvalget godkender sagsoversigten over punkter til udvalgets kommende møder.
Baggrund
Administrationen udarbejder løbende en sagsoversigt over sager til Uddannelsesudvalgets møder.
Sagsoversigten er et overbliks- og planlægningsværktøj. Sagsoversigten er desuden et dynamisk værktøj, hvor sager henover året bliver lagt ind.
Sagsoversigten vil blive fremlagt i revideret form på hvert udvalgsmøde.
Retligt grundlag
Ingen bemærkninger.
Handlemuligheder
Udvalget har følgende handlemuligheder:
a. Udvalget godkender sagsoversigten som den foreligger.
b. Udvalget ændrer i sagsoversigten.
Vurdering
Administrationen vurderer, at sagsoversigten er et vigtigt planlægningsredskab.
Økonomiske og personalemæssige konsekvenser
Ingen bemærkninger.
Konsekvenser for andre udvalg
Ingen bemærkninger.
Indstilling
Centercheferne, Center for Skole og Center for Børn og Familie indstiller,
1.    at Uddannelsesudvalget godkender sagsoversigten som grundlag for administrationens planlægning.
Beslutning i Uddannelsesudvalget den 5. december 2016:
Fraværende: 
Godkendt.

10. Pressemeddelelser (B)

10.   Pressemeddelelser (B)

Sagsnr.: 330-2014-43001               Dok.nr.: 330-2015-677193                                          Åbent
Kompetence: Uddannelsesudvalget
Beslutningstema
Udvalget træffer aftale om udsendelse af eventuelle pressemeddelelser og øvrig kommunikation i forlængelse af dagens udvalgsmøde.
Baggrund
I forbindelse med revidering af Slagelse Kommunes forretningsorden for Uddannelsesudvalget på mødet den 2. juni 2014, er der i forhold til ”pressemeddelelser” enighed om, at forretningsordenens §8 bliver suppleret med, at der på hver udvalgsdagsorden er en sag om pressemeddelelser.
Retligt grundlag
Slagelse Kommunes forretningsorden for Uddannelsesudvalget, godkendt den 3. februar 2014 og revideret den 2. juni 2014.
Indstilling
Børn og Ungedirektøren indstiller,
1.    at Udvalget beslutter udsendelse af eventuelle pressemeddelelser i forlængelse af dagens møde.
Beslutning i Uddannelsesudvalget den 5. december 2016:
Fraværende: 
Intet til protokol.