Kultur- og Fritidsudvalget (2018-2021) – Referat – 2. februar 2021



1. Godkendelse af dagsorden (B)

1.     Godkendelse af dagsorden (B)

Sagsnr.: 330-2017-89787                 Dok.nr.: 330-2020-422257          Åbent
Kompetence: Kultur- og Fritidsudvalget
Beslutningstema
Godkendelse af dagsorden.
Indstilling
Kultur og Fritid indstiller,
1.    at  Dagsordenen godkendes
Beslutning i Kultur- og Fritidsudvalget den 2. februar 2021:
Fraværende: 
Godkendt.

2. Budgetopfølgning 1 for 2021 - Kultur- og Fritidsudvalget (B)

2.     Budgetopfølgning 1 for 2021 - Kultur- og Fritidsudvalget (B)

Sagsnr.: 330-2021-4546                   Dok.nr.: 330-2021-20669            Åbent
Kompetence: Kultur- og Fritidsudvalget
Beslutningstema
Alle fagudvalg gennemfører budgetopfølgning 1 for 2021 med rapportering og godkendelse af den økonomiske status på udvalgets område.
Kultur- og Fritidsudvalget godkender budgetopfølgningen, som indgår i samlet opfølgning til Økonomiudvalg og Byråd.
Baggrund
Budgetopfølgningerne udarbejdes i almindelighed på baggrund af aktuelle forbrugs- og aktivitetsdata samt forventninger til forbrugsudviklingen i resten af året.
Budgetopfølgning 1 gennemføres dog så tidligt på året, at de aktuelle forbrugs- og aktivitetsdata er begrænsede. Derfor er udgangspunktet for budgetopfølgning 1, at budgettet overholdes på alle områder, medmindre der er konkret viden om andet. Budgetopfølgningen udarbejdes derfor med fokus på:
      Væsentlige ændringer siden budgetvedtagelsen - særligt for områder, der er aktivitetsstyrede, eller tillægsbevillinger givet i 2020, som også har effekt i 2021
      Forventet realisering af anlægsbudget
Der sættes således primært fokus på de områder, hvor der forventes væsentlige budgetafvigelser, som kræver særlig handling. Handleplaner fra tidligere år, der fordrer indsats i 2021, forelægges ligeledes.
Kultur- og Fritidsudvalget forventes i 2021 at have budget i balance for driftsudgifter såvel som anlægsudgifter.
Flytning af anlæg nr. 236, Handicapbadebro – Kongsmark
Kommunale Ejendomme og Fritidsområdet er efter dialog blevet enige om, at Kommunale Ejendomme skal varetage anlægget for Handicapbadebro ved Kongsmark. Budgettet udgør 0,475 mio. kr. i 2021.
Indtægt på Ny Trelleborg
Der er modtaget 2 mio. kr. fra Knud Højgaards Fond til anlægsprojektet Ny Trelleborg.
Sommeraktiviteter
Kultur og Fritid modtog i sommeren 2020 ca. 2.6 mio. kr. fra Børne- og Undervisningsministeriet til sommeraktiviteter for børn og unge i skolernes sommerferie efter et forår præget af Corona-restriktioner. Kultur og Fritid modtog 92 ansøgninger til diverse spændende initiativer. På baggrund af de meget positive erfaringer fra sommeren 2021 arbejder Kultur og Fritid for nuværende på, om der i 2021 kan etableres en lignende pulje lokalt, dog med et mindre beløb. Midler til dette vil i givet fald komme fra både kultur- og fritidsområdet, og en sag vil blive fremlagt for udvalget i løbet af foråret.
Svømmehallerne
Svømmehallerne i Slagelse Kommune er fortsat lukkede grundet Covid19-restriktioner. Dette betyder, at året påbegyndes med manglende indtægt direkte relateret til disse restriktioner. Svømmehallen i Slagelse var som planlagt klar til genåbning efter 1. fase af byggeriet den 4. januar 2021.
Retligt grundlag
Kommunalbestyrelsen skal jf. Styrelseslovens § 42 stk. 7 fastsætte og beskrive regler for, hvordan kommunens kasse- og regnskabsvæsen skal indrettes.
I Regler for Økonomistyring og Ledelsestilsyn for Slagelse Kommune har Byrådet fastsat regler om, at der gennemføres 4 årlige budgetopfølgninger: Primo året samt pr. ult. marts, juni, og september. Budgetopfølgningerne forelægges fagudvalg og efterfølgende samlet til Økonomiudvalget og Byrådet.
Handlemuligheder
Kultur- og Fritidsudvalget kan godkende Budgetopfølgning 1, alternativt vælge ikke at godkende Budgetopfølgning 1.
Vurdering
Ingen bemærkninger.
Økonomiske og personalemæssige konsekvenser
I hele 1.000 kr.
Politikområde
2020
2021
2022
2023
Bevillingsønske
 
 
 
 
 
Anlæg 236 - Fritid
5.1
 
-457
 
 
Anlæg 236 – KE
6.1
 
457
 
 
Anlæg 118 - KFU
5.1
 
-2.000
 
 
Anlæg 118 - KFU
5.1
 
2.000
 
 
Konsekvenser for andre udvalg
Ingen bemærkninger.
Indstilling
Kultur og Fritid indstiller,
1.   at  Budgetopfølgning 1 for 2021 samt handleplaner godkendes og videresendes til orientering for Økonomiudvalget og Byrådet.
2.   at  Kultur- og Fritidsudvalget anbefaler over for Økonomiudvalget og Byrådet, at der gives indtægtsbevilling og udgiftsbevilling på 2 mio. kr. vedr. anlægget Ny Trelleborg.  
Beslutning i Kultur- og Fritidsudvalget den 2. februar 2021:
Fraværende: 
At 1: Godkendt og videresendes til Økonomiudvalgets og Byrådets orientering.
(V) og (B) tog orienteringen til orientering, med henvisning til at de ikke var en del af Budgetaftale 2021.
At 2: Anbefales til Økonomiudvalgets og Byrådets godkendelse.

3. Budget 2021 - Kultur- og Fritidsudvalgets budget 2021 (B)

3.     Budget 2021 - Kultur- og Fritidsudvalgets budget 2021 (B)

Sagsnr.: 330-2020-114854               Dok.nr.: 330-2021-33300            Åbent
Kompetence: Kultur- og Fritidsudvalget
Beslutningstema
Udvalget skal drøfte udvalgets budget for 2021, herunder konkrete tiltag fra budgetaftalen, samt fastsætte fokusmål for arbejdet i 2021.
Baggrund
Byrådet vedtog budget 2021 med tilhørende budgetaftale den 5. oktober 2020. Budgetaftalen er vedlagt som bilag Budgetaftale 2021-2024.
Budgettet er udmøntet på udvalgets område og de relevante elementer i budgetaftalen skal ligeledes udmøntes i konkrete projekter og handlinger.
Til budget 2021 skal fagudvalgene relatere sig til de fire tværgående indsatser og give input til, hvordan fagudvalgets områder kan bidrage til den positive udvikling af disse:
·       Sundhedsområdet
·       Uddannelsesområdet
·       Mestring af eget liv
·       Beskæftigelsesområdet
Udmøntningen af udvalgets budget følger de fordelingsprincipper, der har været beskrevet i budgetgrundlaget, og har fulgt udviklingen i budgetrammen i løbet af processen for vedtagelsen af budget 2021-2024. Budgetgrundlaget for KFU er vedlagt som bilag Budgetbemærkninger KFU til trykt budget.
Fra budgetaftalen er følgende temaer og projekter de mest centrale for Kultur- og Fritidsudvalget:
Projekter og opgaver forankret i Kultur- og Fritidsudvalgets budget 2021
·       Anlæg: 
o    Pkt. 14. Nyt gulv i Vesthallen
o    Pkt. 14. Spejdercenter KFUM i Vemmelev
o    Pkt. 14. Handicapbro i Kongsmark
o    Pkt. 16. Opgradering af klubfaciliteter til B73
o    Lysanlæg ved kunstgræsbaner ved Slagelse Stadion
·       Indsatser:
o    Pkt. 26. Intensivering af samarbejdet med Team Danmark, herunder yderligere fokus på de prioriterede idrætter og det lokale arbejde med unge sportsudøvere.
o    Pkt. 35. Nye former for finansiering af idrætsfaciliteter
o    Pkt. XXV Særlig aftale med VKV, TSS og SBI
Projekter og opgaver forankret andetsteds, men med tydelig indflydelse på og delejerskab i Kultur- og Fritidsudvalget:
·       Pkt. 7. Bevægelse i Dagtilbud og Skole. Opgaven er forankret i Børne- og Ungeudvalget, faciliteret af Fritidsafdelingen.
·       Pkt. 7. En samlet ungeenhed, der sikrer en strategisk, sammenhængende og koordineret indsats fra 7. klasse til 30 år – relevante foreninger skal sikres nødvendigt incitament for at deltage heri. Opgaven er forankret i Børne- og Ungeudvalget.
·       Pkt. 14. M/F Broen – aktører i området, herunder kultur- og fritidsaktører, søges inddraget i istandsættelsen og brugen af færgen. Opgaven er forankret i Kommunale Ejendomme.
·       Pkt. 25. Tiltrække events og større begivenheder til Slagelse Kommune som en del af en bosætningsstrategi. Forankres hos kommunaldirektøren.
·       Pkt. 27. Opgradering af kommunens stier, herunder evt. aktivitetsstier, informations- og opholdsmuligheder. Opgaven er forankret i MPL-udvalget, men brugere er bl.a. foreningslivet.
Der skal for alle fagudvalg defineres 5-7 fokusmål for udvalgets budget, og det skal aftales, hvordan der følges op på målene. Ved at fastlægge mål for 2021 for udvalgets område får udvalget mulighed for at drøfte og fastlægge, hvilke temaer og indikatorer der skal fokus på i budgetåret. Målopfyldelse skal ske inden for udvalgets ramme. Opfølgning på målene indarbejdes i budgetopfølgningen, og der gives løbende status på udviklingen til fagudvalget.
Retligt grundlag
Styrelseslovens § 36-42 omkring kommuners økonomiforvaltning samt budgetaftale for 2021-2024.  
Handlemuligheder
Kultur- og Fritidsudvalget kan drøfte udvalgets budget 2021, gennemgå temaer og projekter fra budgetaftalen og fastsætte fokusmål, der er med til at understøtte fremdriften i arbejdet med særlige temaer og indsatser i budget 2021.
Vurdering
Kultur og Fritid vurderer, at kultur- og fritidsområdet er yderst relevant i forhold til alle fire tværgående indsatsområder, hvor både det frivilligt drevet foreningsliv og professionelle aktører har en rolle at spille i forhold til at skabe inkluderende fællesskaber, hvor alle, der ønsker at deltage og bidrage, er en aktiv ressource og opbygger kompetencer og selvtillid.
Kultur- og Fritidsudvalget har de seneste 10 år taget politiske beslutninger om indsatser, som i dag kan blive et gennemgående redskab til i bred forstand at løse kommunens udfordringer. Dette er der mange eksempler på i både foreningsliv og andre samarbejdspartnere i området, og det er klar til at blive implementeret i bredere skala – særligt på sundheds- og uddannelsesområdet, hvor kultur- og fritidsområdet kan være med til at styrke en kultur for gode vaner for deltagelse i fællesskaber fra starten af livet.
Økonomiske og personalemæssige konsekvenser
Ingen bemærkninger.
Konsekvenser for andre udvalg
Ingen bemærkninger.
Indstilling
Kultur og Fritid indstiller,
1.   at  Kultur- og Fritidsudvalget drøfter budget 2021 og relevante punkter fra budgetaftalen for budget 2021.
2.   at  Kultur- og Fritidsudvalget drøfter og fastlægger 5-7 fokusmål for udvalgets område for budgetåret 2021.
Beslutning i Kultur- og Fritidsudvalget den 12. januar 2021:
Fraværende: 
Udvalget ønskede oversigter over igangværende projekter og potentielle projekter/større opgaver, særlige driftsudfordringer og andet, hvor udvalget kunne ønske at gøre en indsats.
Herefter kan der tages stilling til fokusområder.
Genoptagelse
Skema med overblik over anlæg og indsatser på Kultur- og Fritidsområdets budget 2021 er vedlagt som bilag.
Indstilling
Kultur og Fritid indstiller,
3.   at  Kultur- og Fritidsudvalget drøfter budget 2021 og relevante punkter fra budgetaftalen for budget 2021.
4.   at  Kultur- og Fritidsudvalget drøfter og fastlægger 5-7 fokusmål for udvalgets område for budgetåret 2021.
Beslutning i Kultur- og Fritidsudvalget den 2. februar 2021:
Fraværende: 
At 3: Drøftet.
At 4: Udvalget kan tilslutte sig de projekter og opgaver, der er i gang.
Udvalget kan tillige tilslutte sig, at partnerskabsaftaler med skoler og dagtilbud fortsætter. Bl.a. fordi de understøtter sundhedsindsatsen.
Udvalget kan generelt bakke op om partnerskabs- og samarbejdsprojekter der understøtter indsatserne på KF-området, og hvor KF kan understøtte Byrådets andre tværgående indsatsområder.
Udvalget orienteres på næste møde om de indgåede partnerskaber, der involverer Kultur- og Fritidsområdet.

4. Kultur- og Fritidsudvalgets drøftelse af Økonomiudvalgets beslutning omkring lokal hjælpepakke i forbindelse med Covid19 (D)

4.     Kultur- og Fritidsudvalgets drøftelse af Økonomiudvalgets beslutning omkring lokal hjælpepakke i forbindelse med Covid19 (D)

Sagsnr.: 330-2020-28610                 Dok.nr.: 330-2021-33280            Åbent
Kompetence: Kultur- og Fritidsudvalget
Beslutningstema
Kultur- og Fritidsudvalget skal drøfte eventuelle anbefalinger til Økonomiudvalgets beslutning omkring ny Corona-hjælpepakke med fokus på kultur-, fritids- og idrætsområdet.
Baggrund
Økonomiudvalget har på udvalgsmødet d 18. januar 2021 besluttet at anbefale en hjælpepakke med fokus på kultur-, fritids- og idrætsområdet samt turisme svarende til den tidligere ordning, der dækkede perioden 1. marts til 31. august 2020. Økonomiudvalget skal på næste møde d. 22. februar tage endelig stilling til forlængelse og budgetramme for hjælpepakken.
Medlem af Kultur- og Fritidsudvalget for Radikale Venstre, Troels Brandt, har ønsket en drøftelse i Kultur- og Fritidsudvalget af, hvilket greb der kan anbefales til Økonomiudvalget. Mail fra Troels Brandt er vedlagt denne sag som bilag.
Forvaltningen har modtaget en række ansøgninger og uformelle henvendelser fra aktører på kultur- og fritidsområdet omkring tilskud fra hjælpepakken udover den oprindelige dækningsperiode, da nationale restriktioner løbende er genindført.
Derfor er forslaget til hjælpepakke følgende:
-          Perioden for en forlængelse af den lokale hjælpepakke er foreslået til at være perioden 1. september 2020 – 31. marts 2021 – med mulighed for forlængelse frem til 1. juli 2021, såfremt de vidtgående nationale restriktioner er gældende i denne periode.
-          Hjælpepakken administreres efter de samme kriterier, som var gældende for hjælpepakken i foråret 2020. Dvs. at alle foreninger under Folkeoplysningsloven, kulturinstitutioner, uddannelsesinstitutioner, klubber, events og lignende kan søge om hjælp til dækning af dokumenteret nettotab som følge af krisen.
-          Ansøgningerne skal være kortfattede og behandles enkeltvis af forvaltningen efter ens retningslinjer.
-          Der gennemføres ingen kontrol ved udbetaling, men der afgives tro-og-love-erklæringer, og der udføres stikprøvekontroller, og udbetalingerne indgår i den lovmæssige og generelle kontrol, herunder den skærpede lovgivning i forbindelse med Corona-krisen.
-          Ansøgere er forpligtet til at søge eventuelle nationale hjælpepakker, før der ansøges om støtte fra kommunen. Hvis der åbnes en relevant national pulje, efter der er modtaget tilskud fra den kommunale hjælpepakke, skal den nationale pulje også søges, og det kommunale (overskydende) tilskud tilbagebetales hvis der opnås tilskud.
-          Derudover skal en evt. difference tilbagebetales, såfremt det ved regnskabsårets afslutning konstateres, at den udbetalte støtte overstiger det endelige nettotab, som har berettiget ansøger til tilskud efter hjælpepakken.
Retligt grundlag
Kommunalfuldmagtens regler om initiativer med almennyttig interesse for kommunens borgere.
Handlemuligheder
Kultur- og Fritidsudvalget kan drøfte mulige anbefalinger til Økonomiudvalget ift. en Corona-hjælpepakke med fokus på kultur-, fritids- og idrætsområdet.
Vurdering
Kultur og Fritid vurderer, at mange lokale aktører inden for kultur-, fritids- og idrætsområdet har været ramt af restriktioner udover den oprindelige afgrænsede dækningsperiode fra 1. marts til 31. august 2020. Nogle aktører vil have stort behov for et tilskud fra en hjælpepakke for at kunne overleve, mens andre måske har en opsparing, som det er muligt at benytte i denne situation. Samtidig har nogle aktører haft mulighed for at gentænke aktiviteter og arrangementer og gennemføre disse på trods af restriktionerne.
Det er administrationens vurdering, at ansøgerne fra første runde var meget reelle i deres ansøgninger, og i overvejende grad kun ansøgte de nødvendigste midler.
Økonomiske og personalemæssige konsekvenser
Økonomiudvalget skal på deres næstkommende møde beslutte budgetramme for hjælpepakken, hvis det besluttes at etablere en hjælpepakke.
Konsekvenser for andre udvalg
Kultur- og Fritidsudvalgets anbefalinger skal ses som input til Økonomiudvalgets behandling af sag om hjælpepakke på udvalgsmødet d. 22. februar 2021.
Indstilling
Kultur og Fritid indstiller,
1.    at Kultur- og Fritidsudvalget drøfter mulige anbefalinger til Økonomiudvalget ift. en Corona-hjælpepakke med fokus på kultur-, fritids- og idrætsområdet.
Beslutning i Kultur- og Fritidsudvalget den 2. februar 2021:
Fraværende: 
Udvalget anbefaler, at der etableres to hjælpepuljer/støttemidler til kultur- og fritidsområdet.
En hvor der kan søges støtte til dækning af faste udgifter i forbindelse med foreninger og kulturinstitutioners basisdrift, og en hvor de samme kan søge aktivitetsmidler, der kan anvendes til alternative aktiviteter under Corona og genstart efter Corona, herunder opstart af nye aktiviteter der er afledt af læringen under Corona.

5. STE-puljen - Fordeling af midler til prioriterede idrætter 2021 (B)

5.     STE-puljen - Fordeling af midler til prioriterede idrætter 2021 (B)

Sagsnr.: 330-2020-143742               Dok.nr.: 330-2020-478595          Åbent
Kompetence: Kultur- og Fritidsudvalget
Beslutningstema
Udvalget skal træffe beslutning om Eliteboardets forslag til fordeling af midler til prioriterede idrætter under Team Danmark-aftalen for 2021. Udvalget skal desuden beslutte, om ansøgningsfristen til STE-puljen skal ændres.
Baggrund
På udvalgsmødet den 3. oktober 2016 fastsatte Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget en række retningslinjer for uddeling af de 250.000 kr. til prioriterede idrætter som en del af Team Danmark-aftalen. Beløbet er en del af det samlede budget til Slagelse Talent & Elite.
Kultur- og Fritidsudvalget godkendte en opdatering af retningslinjerne på mødet den 7. maj 2019. Byrådet godkendte den 23. november 2020 en ny Team Danmark-aftale for 2021 – 2024.
Retningslinjerne giver Eliteboardet mandat til at behandle og anbefale en fordeling af midlerne på baggrund af ansøgninger fra samarbejdsklubberne. Eliteboardets forslag til fordeling sendes efterfølgende til godkendelse i Kultur- og Fritidsudvalget.
På et møde den 13. januar 2021 har Eliteboardet indstillet følgende fordeling af midlerne:
STE PULJEN 2021 - behandlet i eliteboardet 13. januar 2021
Forening
Indsats
Ansøgt
Tildelt
Kommentar
Slagelse Cykel Ring
Indkøb af racercykler
30.000 kr.
30.000 kr.
Oplever en stigende tilgang af medlemmer og har brug for lånecykler, så potentielle nye medlemmer har let adgang til sporten.
Slagelse B&I
Udvidet talentpakke
55.000 kr.
55.000 kr.
Opgradering af træningsudstyr for at styrke individuel udvikling og mulighed for optimering af trænerresurser.
Slagelse Badminton Klub
Køb af bolde
56.250 kr.
51.718 kr.
Fjerbolde er en stigende udgift. Klubben har et stærkt system for både fysisk og mental træning. Er blevet tildelt færre midler, grundet at der er søgt om driftsmidler
Volleyklubben Vestsjælland
Opgradering af Beachvolley-faciliteter
74.282 kr.
74.282 kr.
Beachvolley forlænger sæsonen og skaber god diversitet i træningen over sommeren. Indsatsen fanger også en anden medlemsmålgruppe.
Korsør Golfklub
Træningslejr for junior- og elitespillere
20.000 kr.
20.000 kr.
Fortsættelse af indsatsen junior møder eliten.
Swim Slagelse Korsør
Dryland-udstyr
24.000 kr.
19.000 kr.
Indsats hænger sammen med kommunens samarbejdsaftale med Dansk Svømmeunion. Beløb er mindre end ansøgt, da der var ansøgt til tungere vægte end anbefalet.
 
 
 
 
259.532 kr.
250.000 kr.
 
 
 
 
 
 
Der er enighed i Eliteboardet om, at alle tilskud er rammetilskud, hvor en efterfølgende afrapportering og indberetning af konkret økonomi kan resultere i refusion af ubrugte midler.
Evt. resterende midler vil stå til brug for pludseligt opståede muligheder for samarbejdsklubberne.
Alle ansøgninger er vedhæftet som bilag til sagen.
Ansøgningsfrist til STE-puljen - ændring fra 1. dec. til 15. dec.
I det opdaterede Eliteboard-kommissorium fra 2019 er det fastsat, at ansøgningsfristen til STE-puljen er den 1. december hvert år. På mødet den 13. januar 2021 blev der fremsat et forslag fra Eliteboardet om at ændre denne ansøgningsfrist til den 15. december, da denne dato ligger tættere på puljefordelingsmødets fastlagte dato i primo/medio januar. 
Retligt grundlag
Loven om eliteidræt, Folkeoplysningsloven samt kommunalfuldmagten.
Handlemuligheder
Kultur- og Fritidsudvalget kan:
a)    Godkende Eliteboardets forslag til fordeling af STE-puljen til de prioriterede idrætter.
b)   Godkende ændringen af ansøgningsfristen til STE-puljen.
c)    Beslutte en anden fordeling af STE-puljen
d)   Afvise ændringen af ansøgningsfristen til STE-puljen.
Vurdering
Administrationen finder, at Eliteboardet har vurderet alle ansøgninger ud fra de vedtagne kriterier samt reflekteret over foreningernes udviklingsplaner, indhold og budget. Da ansøgerforeningerne alle indgår i et tæt samarbejde omkring Team Danmark, og dermed har pålagt sig selv forøgede udgifter som følge af den forøgede indsats, er foreningernes niveau og seriøsitet omkring talentarbejdet indledningsvist afklaret.
Det er desuden tydeligt, at indsatserne, som STE-puljen har bidraget til de seneste år, har haft stor betydning for idrætterne. Her har alle foreningerne oplevet en sportslig og medlemsmæssig fremgang.
Da Eliteboardet mødes tre gange årligt, vurderes det, at ansøgningsfristen bør ligge tættere på puljefordelingsmødet, således at ansøgningerne kan være så opdaterede og relevante som muligt.
Økonomiske og personalemæssige konsekvenser
Ingen bemærkninger.
Konsekvenser for andre udvalg
Ingen bemærkninger.
Indstilling
Kultur og Fritid indstiller,
1.    at Udvalget godkender Eliteboardets forslag til fordeling af STE-puljen 2021 til de prioriterede idrætter.
2.    at Udvalget godkender ny ansøgningsfrist til STE-puljen.
Beslutning i Kultur- og Fritidsudvalget den 2. februar 2021:
Fraværende: 
At 1: Godkendt.
At 2: Godkendt.

6. Nye idrætter i talentklasserne i Slagelse Talent & Elite (B)

6.     Nye idrætter i talentklasserne i Slagelse Talent & Elite (B)

Sagsnr.: 330-2020-164881               Dok.nr.: 330-2020-495140          Åbent
Kompetence: Kultur- og Fritidsudvalget
Beslutningstema
Kultur- og Fritidsudvalget skal træffe beslutning om, hvorvidt Slagelse Talent & Elite og Idrætstalentklasserne på Nymarkskolen kan optage atleter fra ikke DIF-godkendte idrætter.
Baggrund
Slagelse Kommune er i perioden 2016-2024 Elitekommune. Slagelse Kommune har et formaliseret samarbejde med Team Danmark, der i november 2020 blev godkendt af Byrådet til at fortsætte i perioden 2021 - 2024. Indsatsen er på baggrund af et konkret indsatsområde i idrætspolitikken – kapitel 2.
Slagelse Kommunes tilbud til atleter i Slagelse Talent & Elite er etableret med reference til Danmarks Idrætsforbund (DIF) og samarbejder primært med specialforbund under DIF, som deraf naturligt har aftaler med Team Danmark. Dette for at sikre de bedst mulige rammer omkring talentudvikling, værdier, mesterskabsstruktur mv.
Eliteboardet har beskrevet i et notat (bilag 1) nogle krav, som Eliteboardet anbefaler over for udvalget, til brug for optag af atleter fra ikke DIF-godkendte idrætter. Notatet og kravene har til hensigt at sikre, at Slagelse Talent & Elite har forudsætningen for at skabe det rette tilbud for den enkelte atlet.
Retligt grundlag
Kommunalfuldmagten, kommunens idrætspolitik og Loven om eliteidræt.
Handlemuligheder
Kultur- og Fritidsudvalget kan:
a)      Godkende optag af atleter fra ikke DIF-godkendte idrætter med de beskrevne krav
b)      Godkende optag af atleter fra ikke DIF-godkendte idrætter med andre eller ingen krav
c)      Afvise optag af atleter fra ikke DIF-godkendte idrætter
Vurdering
Administrationen vurderer, at Eliteboardet har udarbejdet de konkrete anbefalinger til krav for ikke DIF-godkendte idrætter på baggrund af et ønske om at gøre tilbuddene tilgængelige for passionerede unge i Slagelse Kommune. Og dermed også for dem, som dyrker en anden sportslig interesse end ikke DIF-godkendte idrætter.
Slagelse Kommunes talent & elitestrategi tager udgangspunkt i udøveren, og det bakker denne mulighed op om.
Anbefalingerne er lavet af Eliteboardet på tværs af idrætter, uddannelser og interesser og ud fra et ønske om at være med til at udvikle de ikke DIF-godkendte idrætter, sikre en stærk kultur samt sikre et fortsat højt sportsligt niveau hos ansøgerne til Idrætstalentklasserne.
Økonomiske og personalemæssige konsekvenser
Ingen bemærkninger.
Konsekvenser for andre udvalg
Ingen bemærkninger.
Indstilling
Kultur og Fritid indstiller,
1.    at Udvalget godkender optag af atleter fra ikke DIF-godkendte idrætter med de beskrevne krav.
Beslutning i Kultur- og Fritidsudvalget den 2. februar 2021:
Fraværende: 
Godkendt.
Udvalget orienteres efter kommende optagelsesprocedure om den faktiske optagelse til skoleåret 2021/22.

7. Korsør Amatør Bokseklub - Nye vinduer i klubbens lokaler (B)

7.     Korsør Amatør Bokseklub - Nye vinduer i klubbens lokaler (B)

Sagsnr.: 330-2021-2099                   Dok.nr.: 330-2021-12770            Åbent
Kompetence: Kultur- og Fritidsudvalget
Beslutningstema
Kultur- og Fritidsudvalget skal beslutte, om der skal ydes tilskud på 71.250 kr. fra Idræts- og Fritidspuljen til Korsør Amatør Bokseklub til udskiftning af vinduer i klubbens lokaler.
Baggrund
Korsør Amatør Bokseklub ønsker at udskifte de gamle utætte og rådne vinduer i klubbens lokaler. Klubben ejer selv bygningen, som er en ombygget staldbygning.
Foreningen anfører i deres ansøgning, at de med udskiftningen ønsker at spare på energien, både af hensyn til klubbens økonomi, men også af miljøhensyn.
Normalt vil vedligeholdelse af vinduer kunne medtages i ansøgningen om tilskud til lokaler, men da der er tale om udskiftning af vinduer, og dermed en renovering, kan dette ikke søges via lokaletilskudskontoen. Dette skal søges fra Idræts- og Fritidspuljen.
Foreningen har indhentet et tilbud fra en lokal håndværker, som lyder på 71.250 kr. incl. moms for nedtagning og montering af 18 vinduer. Foreningen anfører i deres ansøgning, at de kun selv har minimalt at bidrage med økonomisk.
Korsør Amatør Bokseklub modtog tilbage i 2018 et tilskud på i alt 26.000 kr. fra Idræts- og Fritidspuljen til afholdelse af SM i boksning i 2018 og 2019 (13.000 kr. pr. arrangement).
Foreningens regnskab for 2019 viser et overskud på 19.674 kr. Foreningen havde pr. 31.12.2019 en likvid beholdning på i alt 60.298 kr.
Retligt grundlag
Retningslinjerne for Idræts- og Fritidspuljen.
Handlemuligheder
Kultur- og Fritidsudvalget kan
a)    Bevilge de ansøgte 71.250 kr. i tilskud fra Idræts- og Fritidspuljen.
b)   Bevilge et andet beløb i tilskud, f.eks. 50.000 kr., fra Idræts- og Fritidspuljen under forudsætning af, at Korsør Amatør Bokseklub selv finansierer restbeløbet ved egenfinansiering, sponsorater og/eller fonde.
c)    Give afslag på ansøgningen.
Vurdering
Fritidsafdelingen vurderer, at ansøgningen fra Korsør Amatør Bokseklub lever op til betingelserne i retningslinjerne for Idræts- og Fritidspuljen, da puljen bl.a. støtter etablering af nye faciliteter og renovering af eksisterende faciliteter.
Bærende principper
Det er Fritidsafdelingens vurdering, at foreningen kan modtage tilskud fra Idræts- og Fritidspuljen, idet udskiftningen af vinduer er i overensstemmelse med følgende bærende principper for ansøgninger til puljen:
-      Børn og unge: Medlemmerne er primært unge.
-      Omfang: Bedre indeklima og en besparelse i lokaleomkostningerne.
-      Idrætspolitik: Fokus på optimering af faciliteterne til gavn for medlemmerne i klubben.
Tilskuddet bør ydes under forudsætning af, at Korsør Amatør Bokseklub selv finder restbeløbet gennem egenfinansiering, sponsorater og/eller fonde. Det vurderes, at udskiftningen af vinduer vil medføre et lavere energiforbrug og dermed på lang sigt et lavere lokaletilskud.
Økonomiske og personalemæssige konsekvenser
Der er på dette udvalgsmøde en enkelt ansøgning til Idræts- og Fritidspuljen. Denne ansøgning har en samlet værdi på i alt 71.250 kr. Administrationen har indstillet tilskud for i alt 50.000 kr. i denne sag.
Konsekvenser for andre udvalg
Ingen bemærkninger.
Indstilling
Kultur og Fritid indstiller,
1.    at  Kultur- og Fritidsudvalget bevilger et tilskud på 50.000 kr. fra Idræts- og Fritidspuljen under forudsætning af, at Korsør Amatør Bokseklub selv finansierer restbeløbet ved egenfinansiering, sponsorater og/eller fonde.
Beslutning i Kultur- og Fritidsudvalget den 2. februar 2021:
Fraværende: 
At 1: Imødekommet med et tilskud på 71.250 kr.

8. Anvendelse af hjemmel til udbetaling af tilskud i 2021 (B)

8.     Anvendelse af hjemmel til udbetaling af tilskud i 2021 (B)

Sagsnr.: 330-2021-5677                   Dok.nr.: 330-2021-20727            Åbent
Kompetence: Kultur- og Fritidsudvalget
Beslutningstema
Kultur- og Fritidsudvalget skal beslutte, om den modtagne bekendtgørelse fra Kulturministeriet vedr. det folkeoplysende område skal imødekommes.
Baggrund
Borgmestre og udvalgsformænd for kultur- og fritidsudvalg m.v. i landets kommuner har modtaget en skrivelse fra kulturministeren omkring de fortsatte restriktioner, der gælder for det folkeoplysende område på grund af Covid19.
Kulturministeren opfordrer til, at borgmestre og udvalgsformænd benytter de to bekendtgørelsers muligheder for at fravige alle fastsatte regler om tilskudsforudsætninger, minimumsgrænser og lign. for foreninger, der har folkeoplysende voksenundervisning eller er frivillige folkeoplysende foreninger. De to bekendtgørelser giver kommunerne klar hjemmel til at fortsætte de kommunale tilskud til aktiviteter, lokaler m.v.
I 2020 har de hidtidige retningslinjer for de to hovedområder været gældende på lige fod med de tidligere år. Tilskuddene har været beregnet og udbetalt som hidtil, og der er ikke sket reduktion i tilskuddet, hvis der har været perioder, hvor der ikke har været aktiviteter eller gennemførsel af kurser.
Fritidsafdelingen har også som tidligere foretaget acontoudbetalinger af de forventede tilskud, hvis foreningen har haft ønske om det.
På udvalgets møde den 12. januar 2021 besluttede udvalget at fastholde de tidligere budgetter og tilskudsprocenter/-satser for området og dermed en videreførelse af tidligere års niveau og rammer.
Bekendtgørelserne lægger endvidere op til, at der ikke skal ske reduktion eller tilbagebetaling af de kommende udbetalinger af tilskud i 2021, men at disse forbliver i foreningerne og aftenskolerne til hjælp for deres fortsatte eksistens.
Retligt grundlag
Bekendtgørelse nr. 320 og 2172 af 2020.
Handlemuligheder
Kultur- og Fritidsudvalget kan:
a)    Beslutte, at foreninger og aftenskoler skal tilbagebetale tilskud for de måneder/kurser/aktiviteter, der ikke gennemføres.
b)   Beslutte, at de af kulturministeren fremsatte henstillinger på området omkring udbetaling af tilskud for januar og februar 2021 skal følges.
c)    Beslutte, at de af kulturministeren fremsatte henstillinger på området omkring udbetaling af tilskud m.v. skal være gældende i hele 2021.
Vurdering
Administrationen vurderer, at udbetaling af tilskud m.v. vil være udgiftsneutral for udvalget, da der ikke skal findes yderligere finansiering, men blot er tale om, at foreningerne fortsat kan modtage tilskud som sædvanligt jfr. lovgivning, retningslinjer, bekendtgørelse og sædvanlig procedure, uagtet hvad Folkeoplysningsloven ellers angiver af muligheder for tilbagebetaling på områderne.
Økonomiske og personalemæssige konsekvenser
Midlerne, der anvendes til tilskud til det folkeoplysende område, er budgetteret for 2021, og det vil derfor ikke kræve en ekstra finansiering eller omprioritering af midlerne på kultur- og fritidsområdet for at imødekomme anmodningen fra kulturministeren.
Konsekvenser for andre udvalg
Ingen bemærkninger.
Indstilling
Kultur og Fritid indstiller,
1.    at  Kultur- og Fritidsudvalget beslutter, at de af kulturministeren fremsatte henstillinger på området omkring udbetaling af tilskud m.v. er gældende i hele 2021.
Beslutning i Kultur- og Fritidsudvalget den 2. februar 2021:
Fraværende: 
At 1: Godkendt.

9. Markedsføringspuljen Fritid 2021-2022 (B)

9.     Markedsføringspuljen Fritid 2021-2022 (B)

Sagsnr.: 330-2020-146913               Dok.nr.: 330-2021-23698            Åbent
Kompetence: Kultur- og Fritidsudvalget
Beslutningstema
Kultur- og Fritidsudvalget skal beslutte, hvilke markedsføringsaftaler Slagelse Kommune skal indgå på baggrund af de tilbud, som Center for Kultur, Fritid og Borgerservice har modtaget.
Baggrund
Markedsføringspuljen har til formål at markedsføre og synliggøre Slagelse Kommune som en attraktiv kommune med særligt fokus på eliteidræt. Markedsføringspuljen skal være med til at styrke den positive omtale af Slagelse Kommune og fremme brandingen og profileringen af kommunen. Ligeledes skal puljen styrke business to business samt Slagelse Kommunes generelle imagepleje og kommunens bosætningsstrategi.
Retningslinjerne for Markedsføringspuljen er vedlagt som bilag.
Rammen for Markedsføringspuljen er i 2021/2022 på 1.071.378 kr. Der er indkommet tilbud på i alt ca. 2,7 mio. kr.
Der er yderligere tilført puljen 325.000 kr., som er øremærket VK Vestsjælland, Team Skælskør Slagelse Kommune og Slagelse B&I’s markedsføringsaftaler. Dette er besluttet på Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 1. december 2020 vedr. udmøntning af punkt 36 fra budget 2019. Dette understøtter budget 2021, punkt XXV i ændringsforslaget, som beskriver øget samarbejde med disse tre foreninger.
Slagelse Kommune har de seneste 8 år benyttet en ekstern partner til at vurdere de indkomne tilbud ud fra deres reelle markedsføringsværdi. Dette giver en objektiv vurdering, der er legitimeringsgrundlag for, at vi som offentlig myndighed kan anvende midlerne på baggrund af markedsføringsværdien. I dialogen vurderes det også, om et tilbud ligger inden for retningslinjerne for puljen, eksempelvis niveauet af elitesport i tilbuddet. Når midlerne er fordelt, indgås der efterfølgende kontrakter med hver tilbudsgiver med et konkret indhold, som svarer til det beløb, der købes markedsføring for.
Der er stillet en ramme på samlet 1.325.000 kr. til rådighed for fordelingen.
Retligt grundlag
Loven om eliteidræt lovliggør, at kommuner kan indgå aftale om markedsføring med foreninger, som i modydelse brander kommunen.
Handlemuligheder
Kultur- og Fritidsudvalget kan
a)    Følge Fladberg Consults vurdering
b)   Vælge en anden ramme for at indgå markedsføringsaftaler
c)    Indgå aftalerne med Volleyklubben Vestsjælland, Team Skælskør Slagelse Kommune & Slagelse Boldklub & Idrætsforening for en 2-årig periode.
Vurdering
Markedsføringsmidlerne bør gå til de indsatser med sportsligt præg, som bedst brander kommunen ud over kommunegrænsen. Der bør skelnes mellem rigtig gode indsatser og indsatser, som i den grad brander kommunen i national og international sammenhæng efter formålet.
I det forgangne år har der været gjort stor brug af de individuelle atleter som ambassadører for Slagelse Talent & Elite og dermed Slagelse Kommune. Der har været satset korrekt ved at købe markedsføring af OL-atleterne, da det har givet national og international TV-eksponering.
Administrationen vurderer, at der er givet en vurdering på baggrund af den konkrete markedsføringsværdi, som atleten, eventen eller foreningen kan give Slagelse Kommune. Fladberg Consults vurdering fremgår af bilag 2: Markedsføringspulje 21/22 - indstilling fra Fladberg Consult pr. december 2020.
Fladberg Consult har afgivet en anbefaling til, hvordan Slagelse Kommune bedst fordeler det afsatte beløb, så kommunen får bedst og mest mulig markedsføring for midlerne.
Fladberg Consult sammenligner konkret med markedsgrundlaget for sporten, dens niveau og potentiale samt undersøger den reelle effekt af seneste års markedsføring ved brug af eksempelvis Infomedia som udgangspunkt for anbefalingen.
De vurderede midler til Slagelse Garden vil efter aftale med Kulturafdelingen blive en del af Markedsføringspuljen for kulturelle events og vil derfor ikke blive taget i betragtning til Fritids Markedsføringspulje.
Økonomiske og personalemæssige konsekvenser
Ingen bemærkninger.
Konsekvenser for andre udvalg
Ingen bemærkninger.
Indstilling
Kultur og Fritid indstiller,
1.    at Udvalget vælger handlemulighed a og dermed godkender Fladberg Consults vurdering.
2.    at Udvalget vælger handlemulighed c og dermed godkender aftalerne med VKV, TSS og SBI for en 2-årig periode.
Beslutning i Kultur- og Fritidsudvalget den 12. januar 2021:
Fraværende: 
Sagen udsat med henblik på, at udvalget på næste møde får forelagt alt indkommet tilbudsmateriale.
Genoptagelse
Administrationen har vedhæftet alle modtagne tilbud.
Indstilling
Kultur og Fritid indstiller,
3.    at Udvalget vælger handlemulighed a og dermed godkender Fladberg Consults vurdering.
4.    at Udvalget vælger handlemulighed c og dermed godkender aftalerne med VKV, TSS og SBI for en 2-årig periode.
Beslutning i Kultur- og Fritidsudvalget den 2. februar 2021:
Fraværende: 
At 3 til 4: Godkendt.
(A) bakker op om de nuværende retningslinjer og forvaltningens arbejde sammen med en professionel samarbejdspartner omkring vurderingen.
(B) og (V) ønsker, at der fremadrettet i højere grad er en lokal kobling, der giver en mere nuanceret vurdering af foreningernes værdiskabelse, gerne i form af yderligere inddragelse af Eliteboardet. Synergien mellem elite- og breddearbejdet på ungdomssiden ønskes tillige inddraget i vurderingsgrundlaget.

10. Aktivitetstilskud 2021: Maritim Kulturuge (B)

10.   Aktivitetstilskud 2021: Maritim Kulturuge (B)

Sagsnr.: 330-2020-149272               Dok.nr.: 330-2021-21617            Åbent
Kompetence: Kultur- og Fritidsudvalget
Beslutningstema
Maritim Kulturuge i Korsør søger om 125.000 kr. i aktivitetstilskud i 2021.
Baggrund
Maritim Kulturuge har siden 2013 været afholdt i Korsør under navnet Maritime Kulturdage.
Formålet med kulturugen er at skabe fokus på det maritime miljø i Korsør og dermed også på Slagelse Kommune som en maritim kommune med både en spændende overfartshistorie og mange havne. Med særligt afsæt i det maritime skabes aktiviteter, samvær og oplevelser for hele Vestsjælland, der henvender sig til både børn og voksne.
Maritim Kulturuge drives af frivillige. Derudover deltager bl.a. erhvervslivet i byen, Korsør Havn, Flådestationen, Korsør Produktionsskole, Fiskerihavnen, Korsør Cityforening, Korsør Bykontor, Lystbådehavnen og sejlklubben samt foreninger og institutioner på Korsør Fæstning i kulturugen.
Maritim Kulturuge deltager derudover i arbejdsgruppen bag Det Maritime Folkemøde.
De seneste par år har kulturugen søgt at styrke det maritime islæt og den fysiske sammenhæng mellem de enkelte lokationer, der indgår i kulturugen. Det har bl.a. betydet en øget sejlads rundt i havnen og et større maritimt fokus fra de deltagende foreninger og institutioner. I 2021 ønsker foreningen at udvide kulturugen med flere aktiviteter, herunder oprettelse af en maritim folkemusikfestival.
Maritim Kulturuge fik i 2020 et tilskud på 230.000 kr. Kulturuge blev aflyst, og der har ikke været nogle udgifter i 2020. Maritim Kulturuge ønsker at benytte tilskuddet fra 2020 til kulturugen i 2021.  For at udvide omfanget af kulturugen i 2021 ansøger foreningen derudover om yderligere 125.000 kr. i tilskud til 2021.
I 2020 blev Maritim Kulturuge opfordret til at øge egenfinansiering.
Maritim Kulturuges budget for 2021 er vedlagt som bilag. Budgettet balancerer med det ansøgte aktivitetstilskud fra Puljen til kulturelle formål.
Maritim Kulturuges regnskab for 2019 viser et overskud på 37.130 kr.
Maritim Kulturuge havde ved regnskabets afslutning i 2019 en egenkapital på 37.131 kr.
Retligt grundlag
Retningslinjerne for Puljen til kulturelle formål 2021, der bygger på kommunalfuldmagtens principper for støtte til kulturelle aktiviteter.
Handlemuligheder
Kultur- og Fritidsudvalget kan
a)    bevilge de ansøgte 125.000 kr. i aktivitetstilskud for 2021.
b)   bevilge et andet beløb i aktivitetstilskud for 2021.
c)    give afslag på ansøgningen.
Vurdering
Kulturafdelingen vurderer, at Maritim Kulturuge understøtter følgende fokusområder i retningslinjerne for Puljen til kulturelle formål: Kultur i det offentlige rum, Børn og Unge, Arrangementer med lokalt særpræg og aktiviteter, hvor frivillige og professionelle mødes.
Maritim Kulturuges store fokus på Korsørs maritime historie, og formidlingen af denne, understøtter fokusområdet Arrangementer med lokalt særprægs målsætning om at styrke arrangementer med indhold, der er autentisk og særligt unikt for kommunen. I dette tilfælde Korsørs maritime historie.
Maritim Kulturuges engagement i Det Maritime Folkemøde er yderligere medvirkende til at styrke denne fortælling.
Herudover lever Maritim Kulturuge op til kommunens vision om øget bosætning og vækst ved at skabe alsidige, attraktive oplevelser for borgerne.
Maritim Kulturuge understøtter derudover Slagelse Kommunes ambition om at trække turister til området.
Det ansøgte beløb på 125.000 kr. er til en udvidelse af omfanget af aktiviteter ved Maritim Kulturuge.
Maritim Kulturuge blev sidste år opfordret til at øge egenfinansiering. Da midler fra 2020 overføres til aktiviteten i 2021 og der derudover ansøges om yderligere 125.000 kr. er der ikke tale om øget egenfinansiering, men øget kommunalt tilskud for at udvide omfanget af aktiviteter. Kulturafdelingen indstiller derfor til, at der ikke ydes yderligere tilskud til Maritim Kulturuge i 2021 udover de overførte midler fra 2020.
Økonomiske og personalemæssige konsekvenser
Konsekvenser for andre udvalg
Ingen bemærkninger.
Indstilling
Kultur og Fritid indstiller,
1.  Kultur- og Fritidsudvalget giver afslag på ansøgningen om støtte til Maritim Kulturuge i Korsør i 2021 fra Puljen til kulturelle formål.
Beslutning i Kultur- og Fritidsudvalget den 12. januar 2021:
Fraværende: 
Sagen udsat og suppleres med yderligere baggrundsoplysninger for projektet.
Genoptagelse
Kultur- og Fritidsudvalget ønsker sagen genoptaget, da der efter publicering af dagsorden kom henvendelse fra formanden for Maritim Kulturuge om, at de 125.000 kr., der søges i aktivitetstilskud fra Puljen til kulturelle formål i 2021, alene er et tilskud til Maritim Folkemusik Festival. Maritim Folkemusik Festival afholdes over 2 dage i forbindelse med Maritim Kulturuge. Maritim Folkemusik Festival afholdes selvstændigt og er et underudvalg af Maritim Kulturuges styregruppe. Særskilt budget og beskrivelse af Maritim Folkemusik Festival er vedhæftet som bilag.
Handlemuligheder
Kultur- og Fritidsudvalget kan
a)    bevilge de ansøgte 125.000 kr. i aktivitetstilskud for 2021.
b)   bevilge et andet beløb i aktivitetstilskud for 2021.
c)    give afslag på ansøgningen.
Indstilling
Kultur og Fritid indstiller,
2.  at Kultur- og Fritidsudvalget beslutter, om der skal ydes tilskud til Maritim Kulturuge i Korsør i 2021 fra Puljen til kulturelle formål.
Beslutning i Kultur- og Fritidsudvalget den 2. februar 2021:
Fraværende: 
At 2: Godkendt.
Udvalget vil gerne opfordre til, at foreninger m.fl. udnytter vores havne til at fremme udelivet og turismen henover sommeren, f.eks. et par timers |Musik på kajen|, - naturligvis koordineret over sommeren med havnene, så arrangementerne |spiller| sammen.

11. Pulje til vedligehold af forsamlingshuse 2021-2023 (B)

11.   Pulje til vedligehold af forsamlingshuse 2021-2023 (B)

Sagsnr.: 330-2021-4633                   Dok.nr.: 330-2021-17581            Åbent
Kompetence: Kultur- og Fritidsudvalget
Beslutningstema
Kultur- og Fritidsudvalget skal tage stilling til, om der skal afsættes midler til Puljen til vedligehold af forsamlingshuse i årene 2021, 2022 og 2023, og tage stilling til retningslinjerne for Puljen til vedligehold af forsamlingshuse (bilag) gældende for 2021, 2022 og 2023.
Baggrund
Udvalget har tidligere bevilget midler til Puljen til vedligehold af forsamlingshuse. Puljen har været udmøntet over en 3-årig periode (2018, 2019 og 2020). I 2018, 2019 og 2020 var der afsat 460.000 kr. hvert år, hvor alle midlerne blev udmøntet i 2018. Kulturafdelingen anbefaler, at puljen fremover udmøntes hvert år, da Kulturafdelingen vurderer, at det kan være svært for et forsamlingshus at forudse, hvad man ønsker at søge midler til 3 år ude i fremtiden.
Kommunen har som hovedregel kun mulighed for at finansiere en del af udgiften til vedligehold af forsamlingshuset, da forsamlingshusene i høj grad udlejes som selskabslokaler, og denne del af driften skal foregå på en måde, der ikke indebærer kommunal støtte. Forsamlingshusene skal derfor oplyse deres samlede planer for vedligehold og kan søge støtte til en del af disse.
På nuværende tidspunkt er der ingen retningslinjer for udmøntningen af puljen. I samarbejde med Kontaktudvalget har Kulturafdelingen lavet retningslinjer for Puljen til vedligehold af forsamlingshuse. Ligeledes er der til sagen vedhæftet et dokument, hvori det fremgår, hvilke oplysninger ansøgningen til Puljen til vedligehold af forsamlingshuse skal indeholde.
Retligt grundlag
Der er i Byfornyelseslovens § 38 a mulighed for at søge kommunalbestyrelsens støtte til udgifter til istandsættelse af forsamlingshuse og bygninger med lignende anvendelse beliggende i landsbyer og landdistrikter.
Handlemuligheder
Kultur- og Fritidsudvalget kan:
a.    Godkende forslaget til retningslinjerne for udmøntning af Puljen til vedligehold af forsamlingshuse.
b.    Beslutte, at forslaget til retningslinjerne for udmøntning af Puljen til vedligehold af forsamlingshuse skal justeres.
c.    Beslutte et årligt tilskudsbeløb for puljen for 2021, 2022 og 2023.
Vurdering
Kulturafdelingen vurderer, at der er behov for retningslinjer for udmøntning af Puljen til vedligehold af forsamlingshuse af hensyn til såvel forsamlingshusenes udarbejdelse af ansøgninger samt den efterfølgende sagsbehandling.
Retningslinjerne er godkendt af Kontaktudvalget for forsamlingshuse i Slagelse Kommune. Administrationen anbefaler, at udvalget godkender det fremlagte forslag.
Kulturafdelingen anbefaler ligeledes, at udvalget træffer beslutning om at afsætte midler til puljen for de kommende 3 år (2021, 2022 og 2023), og at puljen udmøntes årligt.
Økonomiske og personalemæssige konsekvenser
Ingen bemærkninger.
Konsekvenser for andre udvalg
Ingen bemærkninger.
Indstilling
Kultur og Fritid indstiller,
1.    at Udvalget godkender retningslinjerne for Puljen til vedligehold af forsamlingshuse.
2.    at Udvalget træffer beslutning om budget for puljen for årene 2021, 2022 og 2023.
Beslutning i Kultur- og Fritidsudvalget den 2. februar 2021:
Fraværende: 
At 1 til 2: Godkendt, idet udvalget godkender en årlig tilskudsramme på 460.000 kr.
Det tilføjes i retningslinjerne for ansøgninger, at det skal oplyses, om der er søgt puljer andre steder, samt om forsamlingshuset har fået andre kommunale midler inden for de seneste tre år.

12. Orientering fra udvalget samt inspirationsopsamling fra konferencer mv. (O)

12.   Orientering fra udvalget samt inspirationsopsamling fra konferencer mv. (O)

Sagsnr.: 330-2017-89794                 Dok.nr.: 330-2020-422269          Åbent
Kompetence: Kultur- og Fritidsudvalget
Beslutningstema
Orientering fra formanden og udvalgets øvrige medlemmer samt inspirationsopsamling fra deltagelse i konferencer mv.
Indstilling
Kultur og Fritid indstiller,
1.    at  Orienteringen tages til efterretning
Beslutning i Kultur- og Fritidsudvalget den 2. februar 2021:
Fraværende: 
Britta Huntley (A) orienterede om forestående møde mellem formandskabet og Vestsjællands Teaterkreds og Egnsteater Sjælland.
Britta Huntley (A) opfordrede til, at udvalget snarest drøfter anvendelse af den kunst, som kommunen ejer.
Ebbe Ahlgren (V) opfordrede til, at udvalget, når det er muligt, genoptager besøgsrunde til idræts- og kulturinstitutioner.
Anne Bjergvang (A) opfordrede til, at foreninger anmodes om at indhente to tilbud, når der søges om midler til anlæg.
Udvalget ønsker at blive en del af følgegruppen for |Broen|.

13. Centerets orientering til Udvalget (O)

13.   Centerets orientering til Udvalget (O)

Sagsnr.: 330-2017-89818                 Dok.nr.: 330-2020-422280          Åbent
Kompetence: Kultur- og Fritidsudvalget
Udvalget informeres hermed om alle puljer på kultur- og fritidsområdet. Bilagene over forbrug på de konkrete puljer er ajourført op til deadline for udsendelse af dagsorden.
KULTUR:
Pulje
Forbrug
Restbudget
Puljen til kulturelle formål
2.374.5000
2.048.600
325.900
FRITID:
 
 
 
Idræts- og Fritidspuljen
710.647
217.500
493.147
Markedsføringspuljen
1.071.378
22.000
1.049.378
Puljen til selvorganiseret idræt og bevægelse
239.311
0
239.311 
Udviklingspuljen (FOU)
157.362
0
157.362
Fritidsområdet:
Tilskud til leder- og instruktøruddannelse 2020
Fritidsafdelingen har behandlet ansøgninger for 2. halvår 2020. I 2020 var der afsat 700.000 kr. til området. Der er i alt forbrugt 408.710 kr. Det vil sige, at der er uforbrugte midler på 291.290 kr.
Covid19-testcenter og vaccinationscenter i idrætshaller
Falck-testcenteret i Søndermarkshallen lukker og slukker den 1/2 2021.
Nyt vaccinationscenter i Slagelsehallen er på tegnebrættet og forventes at åbne medio februar og frem til sommerferien. Al aktivitet i hallen flyttes eller aflyses i hele perioden. Fritid tager dialogen med brugerne og sikrer muligheder i andre faciliteter afhængigt af behov. SIR er involveret.
Korsør Skatepark forventes færdig medio maj 2021
Slagelse Kommune har i samarbejde med de frivillige fra Foreningen Korsør Skatepark medio januar 2021 indgået kontrakt med den lokale totalentreprenør KW Beton. For at sikre skatefagligheden har KW Beton indgået et samarbejde med de erfarne skateparkbyggere Concretehead. Derudover har foreningen også været tæt involveret i udbudsprocessen og i dialogen med entreprenørerne med henblik på at repræsentere brugernes ønsker til den nye skatepark. Byggeprocessen påbegyndes snarest muligt, og skateparken forventes færdig medio maj 2021. Foreningen Korsør Skatepark planlægger at arrangere en indvielsesevent, når skateparken er færdig (arrangementet er naturligvis afhængigt af Corona-situationen).
B73 - ny kunstgræsbane
Kontrakter er indgået, og anlægsarbejderne er påbegyndt den 18. januar 2021.
Anlægsentreprisen skal aflevere færdig grusplanum til kunstgræsentreprenør den 23. april 2021, og hele anlægget skal stå færdigt den 14. maj 2021.
Der er etableret et godt samarbejde med Entreprenørservice.
Slagelse Svømmehal – udskiftning af klimaskærm: Ny tag og facade
Bygningen er nu taget i brug.
Entreprenøren monterer de sidste facadeplader.
Udearealerne færdigstilles til foråret.
Nyt 50-meters bassin i Slagelse Svømmehal
Udbudsmateriale vedr. rådgiverydelser er færdigt og udsendes medio januar.
Kultur og Fritid online
I løbet af januar igangsættes en række online-begivenheder med to formål: Det ene er at dele aktivitetsopslag fra bl.a. foreningslivet lokalt for at skabe bevægelse for hjemsendte børn og unge. Det andet formål er at møde foreningslivet på tværs af området online omkring forskellige temaer via fyraftensmøder. Af temaer kan nævnes: Puljer og tilskud, WinKAS – nyt bookingsystem og SOME (sociale medier). Der sendes via Facebook-siden ”Hvad sker der i Slagelse”
Kulturområdet:
Slagelse Arkiverne i 2020
Slagelse Arkiverne har udarbejdet en kortfattet orientering/beretning om aktiviteterne i 2020. Den er vedlagt som bilag til udvalgets og offentlighedens orientering.
Status på nedlukning af bibliotekerne
Slagelse Biblioteker og Borgerservice har siden nedlukningen i december arbejdet med akutbetjening (kun efter forudgående aftale) en dag ugentligt i hhv. Korsør, Skælskør og Slagelse.
Dette niveau har vist sig at matche behovet ganske godt.
På biblioteksområdet er der godt gang i de digitale tilbud, og der har fra starten været et særligt tilbud målrettet skoleelever og studerende, ligeledes i alle tre byer.
Fra uge 3 (18. januar) har biblioteket desuden givet alle brugere mulighed for at bestille bøger via slagelsebib.dk til afhentning på et aftalt tidspunkt og under betryggende forhold. Denne ordning er blevet rigtig godt modtaget af brugerne.
Fra uge 4 (25. januar) har biblioteket desuden øget fokus på dagtilbuddene, der får tilbud om bogkasser.
Endelig arbejder biblioteket i Slagelse under nedlukningen med den omindretning, der går forud for den forestående udvidelse af åbningstiden.
I det digitale felt giver nedlukningen anledning til at afprøve nye formater. Dette gælder både for bibliotek og kulturhus. For sidstnævnte arbejdes der bl.a. med at formidle virtuelle borger- og debatmøder i samarbejde med bl.a. lokalrådene i Korsør. Derudover arbejder Kulturhuset i samarbejde med lokale interessenter på en virtuel formidling af f.eks. Korsørs musikalske dna gennem tiden. Dette sker via dialog med tidligere musikere samt Korsør Lokalarkiv.
Så snart Kulturhuset må åbne op, inviteres repræsentanter fra foreningerne til livestreamings-interviews for at fortælle om deres aktiviteter, og hvad der planlægges fremover.
Kulturhuset glæder sig til fortsat at sætte det nye udstyr i spil.
Indstilling
Kultur og Fritid indstiller,
1.    at  Orienteringen tages til efterretning.
Beslutning i Kultur- og Fritidsudvalget den 2. februar 2021:
Fraværende: 
Det årlige møde mellem de kulturinstitutioner, der modtager over 500.000 kr. i kommunalt tilskud, og Kultur- og Fritidsudvalget udsættes fra 10. februar til senere, når kulturinstitutionerne har større klarhed over sæsonen 2021 på baggrund af Corona-restriktionerne.
Processen om forpagtningsaftalen vedrørende Slagelse Teater rykkes pga. Corona-restriktionerne, så igangsætningen bliver i marts måned.
Ikke-anvendte midler til leder- og instruktøruddannelsen bliver en del af overførselssagen i foråret.

14. Emner til pressen (B)

14.   Emner til pressen (B)

Sagsnr.: 330-2017-89840                 Dok.nr.: 330-2020-422291          Åbent
Kompetence: Kultur- og Fritidsudvalget
Beslutningstema
Kultur- og Fritidsudvalget skal beslutte hvilket/hvilke af mødets punkter, der skal laves presseomtale på.
Beslutning i Kultur- og Fritidsudvalget den 2. februar 2021:
Fraværende: 
Drøftet.

15. Godkendelse af referat (B)

15.   Godkendelse af referat (B)

Sagsnr.: 330-2021-2990                   Dok.nr.: 330-2021-10121            Åbent
Kompetence: Kultur- og Fritidsudvalget
Beslutningstema
Kultur- og Fritidsudvalget skal godkende referatet af mødet.
Indstilling
Kultur og Fritid indstiller,
1.    at Kultur- og Fritidsudvalget godkender referatet af mødet.
Beslutning i Kultur- og Fritidsudvalget den 2. februar 2021:
Fraværende: 
Godkendt.