Uddannelsesudvalget (2017) – Referat – 8. august 2016


1. Godkendelse af dagsorden (B)

1.     Godkendelse af dagsorden (B)

Sagsnr.: 330-2013-113193             Dok.nr.: 330-2015-670626                                          Åbent
Kompetence: Uddannelsesudvalget
Beslutningstema
Godkendelse af dagsorden for Uddannelsesudvalgets møde den 8. august 2016.
Indstilling
Centercheferne indstiller,
1.    at Dagsorden godkendes.
Beslutning i Uddannelsesudvalget den 8. august 2016:
Fraværende:  Pernille Ivalo Frandsen (V)
Godkendt.

2. Budgetopfølgning ultimo juni 2016 - Uddannelsesudvalget (B)

2.     Budgetopfølgning ultimo juni 2016 - Uddannelsesudvalget (B)

Sagsnr.: 330-2016-37999               Dok.nr.: 330-2016-298999                                          Åbent
Kompetence: Uddannelsesudvalget
Beslutningstema
Uddannelsesudvalget godkender budgetopfølgning med bevillingsansøgninger som angivet. Budgetopfølgningen indgår i samlet opfølgning for alle udvalg til Økonomiudvalg og Byråd.
Baggrund
I henhold til budgetopfølgningen forventes udvalget i 2016 at have et merforbrug for driftsudgifter på 2,4 mio. kr. og et mindreforbrug for anlægsudgifterne på 4,4 mio. kr.
Bilag 1.a og 1.b angiver nærmere specifikation af forbruget.
Det bemærkes, at overførsel af mer-/mindreforbrug fra 2015 til 2016, som blev godkendt af Byrådet den 29. marts 2016, er indeholdt i det korrigerede budget.
Handleplaner
Der foreligger i bilag 3 handleplaner for merforbrug på følgende enheder:
· Myndighed – Vidtgående specialundervisning
· Hashøjskolen
· Skælskør skole
· Søndermarksskolen
· UU Vestsjælland
· Børnehaven Byskovgård
· Børnehuset Møllebakken
· Sygehusets daginstitution
· Myndighed - Afdeling for Børn og Unge
8.1 Uddannelse
Redegørelse fra centerchef for Uddannelse
Drift
Center for Uddannelse forventer ved denne budgetopfølgning et samlet mindreforbrug på 1,1 mio. kr.
Det forventede mindreforbrug fordeler sig således:
Almenområdet, myndighed
Der forventes et samlet mindreforbrug på 7 mio. kr., blandt andet som følge af ikke udmøntede midler på centerchefens fællesområde til implementering af skolereform og til udvikling.
Der ligger en plan for anvendelse af midler til kompetenceudvikling over en 4-årig periode.
Vidtgående specialundervisning, myndighed
Der forventes ultimo juni et merforbrug på 5,6 mio. kr., heraf vedrører de 4,6 mio. kr. overført merforbrug fra 2015.
Området oplever stigende visitationer fra Børnepsykologisk Klinik i Holbæk, hvilket udfordrer området. Udviklingen i aktiviteter viser en tendens med stigende antal elever fordelt på dagskoler og autismecenter. 
Herudover viser tilflyttere med børn, der er udredt med diagnose stor interesse for kommunens tilbud.
Der er en risiko for stigende udgifter, hvis den nuværende tendens fortsætter.
Virksomhederne
Der forventes et samlet merforbrug på virksomhederne på 0,3 mio. kr.
Fordeler sig således:
· Almenskoler merforbrug 0,8 mio. kr.
· Specialskoler mindreforbrug 0,8 mio. kr.
· Øvrige virksomheder merforbrug 0,3 mio. kr.
Handleplaner
Vidtgående specialundervisning
Handleplanen for 2017 er revideret, som følge af, at den foreslåede overførsel fra myndighedens almenområde på 1,5 mio. kr. ikke blev godkendt politisk.
Der er derfor tillagt 0,6 mio. kr. vedrørende tiltaget ”ændret visitationspraksis” i 2017. Det forventede underskud fra 2016 anslås herefter hentet ved udgangen af 2017.
Almen skoler
· Hashøjskolen
I handleplan for 2017 forventes hentet 0,2 mio. kr. af underskud i 2016.
· Skælskør skole
I handleplan for 2017 forventes hentet 0,9 mio. kr. af underskud i 2016.
· Søndermarksskolen
I handleplan for 2016 forventes underskud fra 2015 på 2,3 mio. kr. hentet
Virksomheder, øvrige
UU Vestsjælland
I handleplan for 2017 forventes hentet 0,3 mio. kr. af underskud i 2016.
Budgetomplaceringer
Omplacering af budget fra myndighedens almenområde/konto 3 til administrationens konto 6
Center for Uddannelse har i dag et lønbudget på 0,5 mio. kr. under Uddannelsesudvalget, som i praksis anvendes på løn til administrative projektopgaver. Center for økonomi vurderer, at udgifterne i h.t. de autoriserede konteringsregler hører til administrationens konto 6. Omplaceringen til konto 6 er således at forstå som en teknisk ændring, som ikke har nogen betydning for prioriteringen af opgavevaretagelsen i øvrigt.
Anlæg
Der forventes et mindreforbrug på området på 1,1 mio. kr. og vedrører primært uforbrugte anlægsmidler på området til skoleudbygning.
8.2 Dagtilbud
Redegørelse fra centerchef for Børn og Familie
På dagtilbudsområdet forventer Center for Børn og Familie ved denne budgetopfølgning et samlet mindreforbrug på serviceudgifterne (ekskl. vippen og PA-elever) på 3,6 mio. kr.
Drift
Dagtilbud – de centrale poster:
På de centrale konti er der ved budgetopfølgning et mindreforbrug på 0,17 mio. kr. på forældreindtægter. Ved seneste budgetopfølgning var der et merforbrug på 0,6 mio. kr. Forskellen kan forklares ved en stigning i indtægten for forældrebetaling, som følge af en øget indskrivning – særligt i nyetablerede vuggestuepladser. Samtidig er der et lille fald i den forventede udgift til økonomisk fripladser.
Den 1. januar 2016 trådte ny lovgivning om regulering af økonomisk friplads i kraft. Tilskud til økonomisk friplads reguleres hver måned i på baggrund af den indkomst, som forældre har haft i den pågældende måned. Den løbende regulering betyder, at den forventede udgift til økonomisk friplads vil variere fra måned til måned afhængigt af udsving i forældrenes månedlige indtægt.
Fra 2015 er overført et mindreforbrug på 1.8 mio. kr. En stor del vil blive brugt til understøttelse af virksomhederne herunder etablering af vuggestuer jævnfør Uddannelses udvalgets beslutning den 7. marts 2016 om at ændre børnehaver til aldersintegrerede institutioner.
”Vippen”
Det er forventningen, at der på ”vippen” ved årets udgang er et merforbrug på 5,8 mio. kr.. Dette skyldes primært en væsentlig større tilgang af børn end prognosen indikerede ved budgetlægningen. ”Vippen” er i konstant bevægelse da den ligeledes bliver påvirket af til/fraflytning, til/afgang af børn i private institutioner, stemning blandt forældre i forhold til tidspunkt for opstart i dagtilbud m.m.
Ifølge beslutning i Økonomiudvalget pkt. 8 d. 22. april 2013 bliver merforbruget udlignet fra kassen ved endeligt regnskabsafslutning for 2016.
Virksomhedsområdet
Virksomheder (børnehaver og aldersintegrerede institutioner samt dagplejen): Mindreforbrug på 3,4 mio. kr.
Der er samlet et forventet mindreforbrug på virksomhedsområdet på 3,4 mio. kr.
Virksomhederne har et stærkt fokus på styringen af økonomien. Størstedelen af virksomhederne forventer et acceptabelt mer-/mindreforbrug, der efter centrets vurdering ligger indenfor rammerne for god økonomistyring.
Handleplaner
Der er i relation til dagtilbudsområdet 3 virksomheder, der har iværksat handleplan i forhold til at opnå balance mellem budget og regnskab. Handleplanerne er relateret til 2016 og 2017. Effekten af de iværksatte tiltag bliver fulgt tæt af virksomhedsleder og administrationen.
Børnehaven Byskovgård
I handleplan for 2017 forventes hentet underskud på 0,2 mio. kr. i 2016
Børnehuset Møllebakken
I handleplan for 2017 forventes hentet underskud på 0,4 mio. kr. i 2016
Sygehusets daginstitution
I handleplan for 2016 forventes 0,2 mio. ud af underskuddet på 0,5 at kunne hentes i 2016.
Budgetomplaceringer
Der er indgået aftale mellem Afdeling for Dagtilbud og Pædagogisk Udvikling og Inklusion (PUI), at Afdeling for dagtilbud dækker PUI’s merforbrug på 0,4 mio. kr. i 2015. Baggrunden for aftalen er, at to af de understøttende enheder, der i dag udgør PUI, frem til 1. august 2015 organisatorisk var en del af Center for Dagtilbud. En del af merforbruget, der skyldes stigende udgifter til borgerrettet kørsel, er derfor genereret forud for etableringen af PUI.
Da der i dag er tale om en omplacering mellem to politikområder på samme udvalg, skal fagudvalget godkende omplaceringen. 
Anlæg
I henhold til budgetopfølgningen forventer dagtilbudsområdet et mindreforbrug for anlægsudgifterne på 3,2 mio. kr. Mindreforbruget er relateret til, at etablering af ny institution i Slotsbjergby ikke er igangsat.
Anlægsbevilling kr. 400.000 er afsat til konvertering af børnehavepladser til vuggestuepladser i 2016. Projekter er igangsat og forventes afsluttet i 2016.
8.3 Produktionsskoler
Redegørelse fra centerchef for Arbejdsmarked og Integration
Drift
Der forventes et merforbrug på 1,3 mio. kr., heraf vedrører 0,9 mio. kr. overførsel af merforbrug i 2015.
Der er sket en stigning i antallet af produktionsskoleelever over 18 år fra 2013 og frem. I forbindelse med EUD reformens ikrafttrædelse pr. 1.8.2015 forventes behovet for produktionsskolepladser at stige yderligere.
Handleplaner
Det ses ikke muligt at udarbejde en objektiv handleplan, der imødekommer de udfordringer, der beskrives ovenfor.
8.4 Børn og Unge
Redegørelse fra centerchef for Børn og Familie
Drift
I henhold til Budgetopfølgningen pr. ultimo juni 2016 forventer afdelingen for Børn og Unge et fortsat stort pres i forhold til at skabe et budget og forventet regnskab i balance.
På byrådsmødet d. 27.6.2016 godkendte Byrådet at området for Børn og Unge tilføres en tillægsbevilling på 29,1 mio. kr. til at imødegå merforbruget fra 2015 og det forventede merforbrug i 2016.
Afdelingen for Børn og Unge kan konstatere, at området fortsat er under stort pres. Såfremt nuværende aktivitetsniveau fortsætter året ud, forventes der et yderligere merforbrug på 5-7 mio. kr. Der er vedhæftet handleplan med initiativer til imødegåelse af denne udfordring.
Der ses et fortsat stigende behov for foranstaltninger målrettet sårbare gravide kvinder og familier med nyfødte børn. I nogle tilfælde bliver behovet vurderet så alvorligt, at Myndighedsområdet træffer afgørelse om akut at fjerne barnet fra familien. Der ses ligeledes en stigning af visiterede børn til et dagbehandlingstilbud (i relation til en specialskole) for skoleåret 2016-17. Hertil kommer, at der er to eksisterende anbringelsessager, hvor der forventes en markant udgiftsstigning.
For at imødekomme ovenstående pres har Afdelingen for Børn og Unge truffet beslutning om tiltag, der her og nu forventes at have positiv virkning på den forventede budgetbalance.
Tiltagene relaterer sig blandt andet til en tættere opfølgning på iværksatte indsatser og til etablering af et visitationsudvalg, der behandler de mest udgiftstunge sager på det forebyggende område. Der er tale om et supplerende udvalg, til det der allerede er i forhold til anbringelsessager.
Det er forventningen, at tiltagene både vil understøtte en økonomisk balance og medvirke til en positiv faglig udvikling.
Området under Afdelingen for Børn og Unge har en række politisk godkendte serviceniveauer, som er vejledende i forhold til de foranstaltninger, der ydes til de udsatte børn og Unge. Der er mulighed for at reducere disse serviceniveauer endnu engang. Administrationen har tidligere peget på en nedsættelse af serviceniveauet for aflastning til handicappede børn og unge. Uddannelsesudvalget ønskede ikke den mulighed, hvorfor administrationen ikke arbejder videre af den vej.
Politikområdets økonomiske perspektiv er en integreret del af udviklingsarbejdet på det specialiserede børne- og ungeområde. Det betyder, at den økonomiske udvikling indgår i den løbende statusbeskrivelse til Uddannelsesudvalget og Økonomiudvalget.
Retligt grundlag
I kommunens regelsæt for Økonomistyring og ledelsestilsyn afsnit 1.2., er der fastsat regler om, at der gennemføres 4 årlige budgetopfølgninger primo budgetåret, ultimo marts, ultimo juni, og ultimo september. Budgetopfølgningerne forelægges fagudvalg, og efterfølgende samlet til Økonomiudvalget og Byrådet.
Handlemuligheder
Der henvises til udarbejdede handleplaner i bilag.
Økonomiske og personalemæssige konsekvenser
Bevillinger behandles af fagudvalg:
I hele 1.000 kr.
Politikområde
2016
2017
2018
2019
Bevillingsønske
 
 
 
 
 
Drift
8.1 (44101)
0,4
 
 
 
Drift
8.2 (43100)
-0,4
 
 
 
Anlæg
 
 
 
 
 
Finansiering
 
 
 
 
 
Afsat rådighedsbeløb
 
 
 
 
 
Kassen
 
 
 
 
 
Bevillinger behandles af Økonomiudvalg/Byråd:
I hele 1.000 kr.
Politikområde
2016
2017
2018
2019
Bevillingsønske
 
 
 
 
 
Drift
1.2 (44000)
 0,5
 0,5
 0,5
 0,5
Drift
8.1 (44001)
-0,5
-0,5
-0,5
-0,5
Drift
 
 
 
 
 
Finansiering
 
 
 
 
 
Afsat rådighedsbeløb
 
 
 
 
 
Kassen
 
 
 
 
 
Konsekvenser for andre udvalg
Budgetopfølgningen vil indgå i det Halvårsregnskab for 2016, som skal godkendes i Økonomiudvalg og Byråd.
Indstilling
Uddannelsesdirektøren samt Centercheferne for Uddannelse og Børn og Familie indstiller,
1.    at budgetopfølgningen ultimo juni 2016 godkendes og videresendes til Økonomiudvalget
2.    at handleplaner godkendes
3.    at lønbudget i alt 0,5 mio. kr. på politikområdet Uddannelse (44001) omplaceres til det administrative område (44000). Godkendes og videresendes til Økonomiudvalg og Byråd
4.    at budget på 0,4 mio. kr. omplaceres fra Center for Børn og Familie, Afdelingen for Dagtilbud til Pædagogisk Udvikling & Inklusion (PUI) under Center for Uddannelse
Beslutning i Uddannelsesudvalget den 8. august 2016:
Fraværende:  Pernille Ivalo Frandsen (V)
Tonny Borgstrøm (udenfor partier) kan ikke godkende indstillingerne, da der ikke foreligger regnskaber.
Socialistisk Folkeparti og Socialdemokratiet godkender indstillingerne.
Venstre (V) godkender første, tredje og fjerde "at". "V" ønsker til næste møde en angivelse af det nærmere resultat af handleplanen på Børn og Ungeområdet.

3. Navneændring af Havrebjerg Heldagsskole (B)

3.     Navneændring af Havrebjerg Heldagsskole (B)

Sagsnr.: 330-2016-39299               Dok.nr.: 330-2016-307150                                          Åbent
Kompetence: Byrådet
Beslutningstema
Baggrund
Skolelederen på Havrebjerg Heldagsskole har ansøgt om, på vegne af skolebestyrelsen, at skolen skifter navn til Slagelse Heldagsskole.
Da Attekærgård Heldagsskole og Havrebjerg Heldagsskole blev sammenlagt 1. januar 2014, drøftede skolebestyrelsen et navneskift, men har afventet i forhold til endelig afklaring og tidspunkt for skolens udflytning til den tidligere Nørrevangsskole. Heldagsskolens flytning er nu en realitet pr. 1. august 2016.
Hvis ansøgningen godkendes, kan et navneskift ske pr. 1. september 2016.
Retligt grundlag
Handlemuligheder
Center for Uddannelse ser, at Byrådet har følgende handlemuligheder:
1. at godkende skolebestyrelsens ansøgning om at ændre navnet på Havrebjerg Heldagsskole til Slagelse Heldagsskole
2. at beslutte et andet navn til Havrebjerg Heldagsskole
3. at give afslag på ansøgning om navneændring, så skolen fortsat hedder Havrebjerg Heldagsskole
Vurdering
Center for Uddannelse vurderer, at et navneskift er en logisk konsekvens af, at Havrebjerg Heldagsskole ikke længere vil være fysisk placeret i Havrebjerg.
Heldagsskolen har været den eneste selvstændige heldagsskole i kommunen siden 2014, hvilket navnet Slagelse Heldagsskole vil indikere.
Økonomiske og personalemæssige konsekvenser
Konsekvenser for andre udvalg
Ingen bemærkninger.
Indstilling
Uddannelseschefen indstiller,
1.    at Havrebjerg Heldagsskole skifter navn til Slagelse Heldagsskole pr. 1. september 2016.
Beslutning i Uddannelsesudvalget den 8. august 2016:
Fraværende:  Pernille Ivalo Frandsen (V)
Godkendt.

4. Lempelse af krav til modtageklasser og etablering af særlige undervisningstilbud til visse udenlandske børn og unge (B)

4.     Lempelse af krav til modtageklasser og etablering af særlige undervisningstilbud til visse udenlandske børn og unge (B)

Sagsnr.: 330-2016-46003               Dok.nr.: 330-2016-359240                                          Åbent
Kompetence: Byrådet
Beslutningstema
Baggrund
Det øgede antal flygtninge har sat kommunernes integrationsindsats under pres. Derfor har regeringen og KL indgået en topartsaftale om rammerne for kommunernes arbejde med integration af flygtninge. Aftalen omfatter hele integrationsindsatsen fra daginstitution og skole til bolig og job.
På skoleområdet kan Byrådet nu beslutte, at lempe kravene til modtageklasser pr. 1. august 2016.
Det betyder, at klasseloftet for modtagelsesklasser kan hæves fra 12 til 15, hvis det vurderes at være pædagogisk forsvarligt (og op til 18, hvis eleverne har overvejende samme sproglige baggrund). Desuden kan klassespændet hæves fra tre klassetrin til højest fem, hvis eleverne overvejende har samme sproglige- og læringsmæssige baggrunde.
Herudover kan Byrådet beslutte, at etablere et særligt tilbud til visse udenlandske børn og unge, som alternativ eller supplement til modtageklasser. Det særlige tilbud vil skulle oprettes som et fritstående tilbud uden for rammerne af folkeskoleloven. Loven om særlige tilbud ophæves automatisk den 31. juli 2021.
Den ændrede lovgivning understøtter ikke umiddelbart et videre arbejde med direkte udslusning af flygtninge i almenklasserne. Center for Uddannelse har vurderet, at der med udgangspunkt i Slagelse Kommunes model for modtageklasser, ikke er hverken pædagogisk faglige eller økonomiske incitamenter for at arbejde videre med denne model.
Retligt grundlag
Lov om kommunale særlige tilbud om grundskoleundervisning til visse udenlandske børn og unge (Lov nr. 614 af 08/06/2016).
Handlemuligheder
Byrådet har følgende handlemuligheder:
1. Beslutte, at Slagelse Kommune kan anvende muligheden for at lempe kravene til modtageklasserne.
2. Beslutte, at Slagelse Kommune ikke kan anvende muligheden for at lempe kravene til modtageklasserne.
a. Beslutte, at Slagelse Kommune skal arbejde på at etablere et særligt undervisningstilbud til visse udenlandske børn og unge
b. Beslutte, at Slagelse kommune ikke skal arbejde på at etablere et særligt undervisningstilbud til visse udenlandske børn og unge.
Vurdering
Center for Uddannelse vurderer, at Slagelse Kommune bør anvende muligheden for at lempe kravene til modtageklasser for tosprogede elever. Det vil betyde, at der skal oprettes færre modtageklasser, og dermed vil der være færre udgifter på området.
Center for Uddannelse vurderer, at Slagelse Kommune ikke bør anvende muligheden for at etablere et særligt tilbud til visse udenlandske børn og unge. Det særlige tilbud vil være et segregeret tilbud uden for folkeskolelovens rammer og kan betyde, at forudsætningerne for at inkludere eleverne bliver forringet. Der er bedre forudsætninger for at inkludere eleverne i modtageklasserne, da undervisningen foregår inden for rammerne af folkeskoleloven, og dele af undervisningen kan foregå i folkeskolens almenklasser.
Desuden vurderer Center for Uddannelse, at etablering af et sådant tilbudt kan blive dyrere at drive, end de eksisterende modtageklasser.
Økonomiske og personalemæssige konsekvenser
Det koster kr. 591.162 pr. år for hver oprettet modtageklasse.
En økonomisk beregning ved etablering af et særligt tilbud til visse udenlandske børn og unge vil kræve en nærmere analyse. I så fald ville Byrådet skulle fastlægge mål og rammer for det særlige tilbud, herunder bevillinger og økonomiske rammer, tilbuddets omfang med hensyn til klassetrin, elevtal, specialundervisning og anden specialpædagogisk bistand, undervisning i fritiden, antal skoledage og rammer for klassedannelsen, elevernes undervisningstimetal og skoledagens længde.
Konsekvenser for andre udvalg
Ingen bemærkninger.
Indstilling
Uddannelseschefen indstiller,
1.    at Slagelse Kommune anvender muligheden for at lempe kravene til modtageklasserne.
2.    at Slagelse Kommune ikke anvender muligheden for at etablere et særligt tilbud om grundskoleundervisning uden for folkeskoleloven til visse udenlandske børn.
Beslutning i Uddannelsesudvalget den 8. august 2016:
Fraværende:  Pernille Ivalo Frandsen (V)
Venstre anbefaler første "at".
Tonny Borgstrøm (udenfor partier) anbefaler første "at".
Socialistisk Folkeparti (F) kan ikke anbefale første "at", idet (F) er imod at lempe på kravene for modtageklasser, da det på længere sigt er en dårlig investering og kan medføre ringe integration.
Socialdemokratiet kan ikke anbefale første "at".
Første "at" kan således ikke anbefales overfor Byrådet.
Tonny Borgstrøm (udenfor partier) begærer herefter sagen i Byrådet.
Uddannelsesudvalget anbefaler samlet andet "at".

5. Godkendelse af Rammeaftalen 2017 (B)

5.     Godkendelse af Rammeaftalen 2017 (B)

Sagsnr.: 330-2016-25109               Dok.nr.: 330-2016-363709                                          Åbent
Kompetence: Byrådet
Beslutningstema
Byrådet skal træffe beslutning om godkendelse af Rammeaftalen for 2017.
Baggrund
De 17 kommunalbestyrelser i Region Sjælland og Regionsrådet skal årligt senest den 15. oktober 2016 indgå en rammeaftale på det specialiserede social- og undervisningsområde.
Rammeaftalen består af to dele – en udviklingsstrategi (kapacitetsbehov, faglig udvikling og fokusområder) og en styringsaftale (kapacitets- og økonomistyringsdel). Rammeaftalen og et resumé er vedlagt som bilag.
Udviklingsstrategien
Udviklingsstrategien skal have fokus på den faglige udvikling i de omfattede tilbud samt behov for oprettelse af nye pladser og tilbud samt fokusområder.
Der skal indgå et samlet skøn for behov for regulering i antallet af tilbud samt områder, der skal arbejdes med i det pågældende år.
Kapacitetsbehov
Det generelle billede i forhold til kommunernes tilbagemeldinger er, at der på kapacitetssiden overordnet opleves balance mellem udbud og efterspørgsel, og kommunerne oplever sammenhæng mellem behov og udbudte tilbud, men at der er områder og målgrupper, som man bør være opmærksom på.
I forhold til kommunernes forventninger til ændringer i efterspørgsel og udbud er billedet, at der inden for børne- og ungeområdet efterspørges flere plejefamilier, inden for voksenhandicapområdet forventes flere senhjerne-skadede borgere og et ønske om flere § 107 tilbud, mens der på herberg/forsorgshjemsområdet forventes mangel på pladser.
Følgende initiativer er igangsat:
Socialtilsynet er inviteret til samarbejde om rekruttering af plejefamilier
Der gennemføres en spørgeskemaundersøgelse om behovet for pladser på hjerneskadeområdet i 2016
Hjemløshed/socialt udsatte er fokusområde i 2017, men forventes pga. tilbagemeldingerne startet i 2016.
Spørgsmålet om kapacitet, efterspørgsel og udviklingstendenser på de lands- og landsdelsdækkende tilbud og sikrede afdelinger koordineres på tværs af de fem rammeaftaler og indgår med en fælles tekst i de fem udviklingsstrategier.
Fokusområder
Med udviklingsstrategien aftales fokusområder, som kommunerne arbejder med i det pågældende år. Udvalgsmedlemmer og direktører fra de 17 kommuner og Region Sjælland var i april 2016 samlet til et temamøde, hvor fokusområder 2017 blev drøftet. Brugerrepræsentanterne fra det regionale dialogforum var ligeledes repræsenteret.
Udover en evt. central udmelding fra Socialstyrelsen den 1/11-2016, som man ville skulle arbejde med i 2017, drøftede man andre mulige fokusområder. Der var opbakning til, at følgende er fokusområder i 2017:
1) Evt. central udmelding fra Socialstyrelsen 1/11-2016
2) Kommunikationsområdet – fortsat fra 2016
3) Økonomi – fortsat fra 2016
4) Hjemløshed/socialt udsatte - ny
5) Psykiatriområdet - Bedre kvalitet i støtten til borgere i grænseområdet mellem psykiatri-, socialpsykiatrisk- og misbrugsområdet og som har voldelig risikoadfærd - ny
6) Proces for fornyet politisk grundlag for rammeaftale 2018 - ny
Styringsaftalen
Styringsaftalen lægger rammerne for kapacitets- og prisudviklingen samt takster og principper for omkostningsberegning og betalingsmodeller. Som udgangspunkt er tilbud inden for de relevante lovparagraffer, der anvendes af flere kommuner omfattet af styringsaftalen. Det samme gælder regionale tilbud.
Alle takster for institutioner omfattet af styringsaftalen beregnes efter samme principper. Principperne er: Mindst mulig administration, færrest mulige takster, færrest mulige tillægsydelser.
Jf. rammeaftalebekendtgørelsen skal kommuner og region i forbindelse med udviklingsstrategien og styringsaftalen drøfte socialtilsyn og børnehus. I rammeaftalen indgår således en kort status for begge.
Socialstyrelsen har pr. 1/11-2015 udsendt en central udmelding om borgere med svære spiseforstyrrelser som afrapporteres og behandles som en del af rammeaftale 2017. Afrapporteringen indgår i rammeaftale 2017 som bilag.
Afsnittet om Grønland og Færøerne er revideret, så det opdateret beskriver de forpligtigelser, Region Sjælland har i den gældende bekendtgørelse. Der er rettet henvendelse til Social- og Indenrigsministeriet med henstilling om, at give mulighed for at opfylde forsyningsforpligtigelsen med botilbud efter § 107 i serviceloven og boliger efter almenboligloven med hjælp og støtte efter §§ 83 og 85 og ikke kun med § 108 tilbud som nævnt i bekendtgørelsen.
I styringsaftalen indgår efter forslag fra Slagelse Kommune, at tællemetoden for aflastningsdøgn ved ophold på aflastningstilbud ændres til ”hoteldøgn” dvs. fra kl. 12:00 til 12:00 næste dag. Formålet med ændringen er, at dette vil skabe mere gennemsigtighed for borgeren. Ændringen gælder fra 1/1 2017.
I lighed med styringsaftale 2016 indgår en taskforceprocedure for lukningstruede tilbud - dvs. en procedure for, hvordan man samler op, hvis der opstår problemer i forhold til specialiserede tilbud som er bevaringsværdige.
I lighed med styringsaftale 2014, 2015 og 2016 indgår standardkontrakter for børneområdet og for voksenområdet som bilag til styringsaftalen for 2017.
K17 har drøftet sagen på møde ultimo maj 2016 og anbefaler indstillingen til KKR Sjælland.
Dialogforum med deltagelse af repræsentanter fra DH har ligeledes drøftet udkast til rammeaftale. Brugerrepræsentanterne pegede i den forbindelse på, at det særligt i forhold til tilbud på kommunikationsområdet er vigtigt at have fokus på, at de nødvendige specialiserede kompetencer/tilbud er til stede.
KKR Sjælland har behandlet rammeaftalen på sit møde den 13. juni 2016 og anbefaler rammeaftalen til tiltrædelse i kommunalbestyrelserne og regionsrådet.
Retligt grundlag
Bekendtgørelse om rammeaftaler m.v. på det sociale område og på det almene ældreboligområde.
Handlemuligheder
Byrådet kan vælge ikke at godkende Rammeaftalen 2017.
Vurdering
Administrationen anbefaler, at Byrådet godkender Rammeaftalen 2017. Rammeaftalen 2017 anbefales godkendt af KKR og indeholder bl.a. et forslag fra Slagelse Kommune om, at ændre tællemetoden for aflastningsdøgn ved ophold på aflastningstilbud til ”hoteldøgn”.
Økonomiske og personalemæssige konsekvenser
Ingen bemærkninger.
Konsekvenser for andre udvalg
Center for Børn og Familie.

Indstilling
Handicapchefen indstiller,
1.    at Byrådet godkender Rammeaftalen 2017. 
Beslutning i Uddannelsesudvalget den 8. august 2016:
Fraværende:  Pernille Ivalo Frandsen (V)
Anbefalet.
Uddannelsesudvalget anbefaler, at Borgmestrene i de 17 kommuner, får "Rammeaftalen" suppleret med aftaler omkring "social eksport".

6. Skolernes samarbejde med virksomheder (D)

6.     Skolernes samarbejde med virksomheder (D)

Sagsnr.: 330-2016-32571               Dok.nr.: 330-2016-255873                                          Åbent
Kompetence: Uddannelsesudvalget
Beslutningstema
Uddannelsesudvalget drøfter skolernes samarbejde med virksomheder – private såvel som offentlige.
Baggrund
Med baggrund i Folkeskolereformen og Skolepolitik i Slagelse Kommune, særligt i forbindelse temaet ”den åbne skole”, er der et ønske om at få et overblik over skolernes samarbejde med virksomheder, både offentlige og private.
Til oversigten er der indhentet oplysninger fra de enkelte skoler jf. bilag 1. Det fremgår, at der på skolerne er et bredt og varieret samarbejde, som spænder fra et par timers besøg på en virksomhed/institution til formaliseret samarbejder og projekter, der strækker sig over længere perioder. Skolernes samarbejde er for hovedparten lokalt forankret i virksomheder og offentlige institutioner.
Et godt eksempel på et privat samarbejde er Finansrådets ”Pengeuge” jf. bilag 2, hvor en del skoler i kommunen deltager. Det er en undervisningskampagne, som har til formål, at gøre unge bedre til at håndtere deres privatøkonomi. Det sker gennem undervisning af 13-16 årige elever i folkeskolens ældste klasser, og der er bl.a. mulighed for besøg i et pengeinstitut og mulighed for gæsteundervisning.
I skolepolitikken er der beskrevet et tema om ”Den åbne skole” og et tema om ”Globalt udsyn, innovation og entreprenørskab”. Begge temaer har fokus på samarbejde med virksomheder, som en forudsætning for, at kunne lykkedes med de opsatte resultatmål i skolepolitikken.
Som det fremgår af bilag 1, foregår samarbejdet ikke via en central koordinering, fx i form af centralt forankrede partnerskabsaftaler, én central indgang osv. Det sker pt. igennem lokalt forankrede aftaler mellem den enkelte skole og lokale virksomhed.
I nogle kommuner har man valgt, at skolernes samarbejde med virksomheder understøttes af en central koordinator. Der er nogle åbenlyse fordele som eksempelvis, at der er én indgang for både virksomheder og samarbejdspartnere. Derudover er det lettere at:
· Etablere og vedligeholde samarbejdsrelationer med virksomheder
· Følge op på aftaler
· Styre økonomien, hvis der er afsat midler til finansiering af virksomhedssamarbejdet
· Yde vejledning om gode samarbejder
· Sprede viden og erfaringer
En drøftelse af, om det vil forøge effekten og værdien af skolernes samarbejde med virksomhederne i forhold til at nå skolepolitikkens resultatmål, kan drøftes i forhold til de 2 modeller:
1. Det, som skolerne selv kan håndtere i kraft af deres lokalmiljø (skolerne er spredt over et meget stort geografisk område, og mulighederne er dermed meget forskellige). Det kræver ikke yderligere ressourcer. Sådan foregår det i vid udstrækning p.t.
2. Det lidt større perspektiv – som er et mere formaliseret samarbejde med eksempelvis større virksomheder, erhvervscenter og mellem skolerne – en ide kan være udvikling af undervisningspakker – til gavn for alle skoler(elever), og som rækker ud over de lokale samarbejder. Det arbejde vil i givet fald kræve en form for central understøttet koordinering, som beskrevet ovenfor.
Opmærksomhedspunkter til model 2:
· Det vil kræve ressourcer til en koordinator.
· Det skal overvejes, hvilke resultater kommunen vil opnå yderligere med skole-virksomhedssamarbejdet, end som det er i dag.
· Er der særlige lokale udfordringer, der skal tages højde for?
· Hvordan stemmer mål for samarbejder med virksomhederne overens med kommunens aktuelle skolepolitiske mål – skal de afstemmes, justeres eller fornys?
Retligt grundlag
Ingen bemærkninger.
Handlemuligheder
At Uddannelsesudvalget drøfter skolernes samarbejde med virksomheder med udgangspunkt i understøttelse af skolepolitikkens temaer, herunder opfyldelse af resultatmål, samt de 2 modeller i skolernes samarbejde med virksomhederne.
Vurdering
Det er administrationens vurdering, at det vil være værdifuldt, at få flere aspekter med ind i skolernes samarbejde med virksomhederne, for at nå resultatmålene i skolepolitikken, herunder både det lokalt forankrede virksomhedssamarbejde og en eventuel centralt understøttede koordinering. Det skal indgå i drøftelsen, at det i givet fald har ressourcemæssige omkostninger.
Økonomiske og personalemæssige konsekvenser
Eventuelt ressourcer til en koordinator og virksomhedssamarbejde.
Konsekvenser for andre udvalg
Ingen bemærkninger.
Indstilling
Uddannelseschefen indstiller,
1.    at Uddannelsesudvalget drøfter skolernes samarbejde med virksomhederne.
Beslutning i Uddannelsesudvalget den 8. august 2016:
Fraværende:  Pernille Ivalo Frandsen (V)
Drøftet.

7. Kapacitet på dagtilbudsområdet juli 2016 (E)

7.     Kapacitet på dagtilbudsområdet juli 2016 (E)

Sagsnr.: 330-2016-54683               Dok.nr.: 330-2016-437527                                          Åbent
Kompetence: Uddannelsesudvalget
Beslutningstema
Baggrund
Antallet af børn i alderen 0-3 år i Slagelse Kommune er markant højere end forventet.
Når de faktiske tal fra Danmarks Statistik 2016 for antallet af 0-1-årige sammenlignes med Slagelse Kommunes prognose fra 2015 er der således 122 flere 0-1 årige end forventet.
Faktuelt er der 132 flere 0-1 årige i 2016, end der var i 2015. Det medfører en øget efterspørgsel efter vuggestue- og dagplejepladser.
På den baggrund besluttede uddannelsesudvalget den 7. marts 2016 at tilpasse antallet af pladser ved at ændre børnehaver til aldersintegrerede institutioner i det omfang, det var muligt inden for den nuværende ramme.
Siden 7. marts 2016 er der oprettet vuggestuepladser i 8 børnehaver. Derudover er der ansat 3 dagplejere i Slagelse og 1 dagplejer i Korsør for at imødekomme behovet for pladser til de yngste. Samtidigt har øvrige aldersintegrerede institutioner med tilbud til 0-6 årige i flere tilfælde øget antallet af pladser til de 0-3 årige.
Foruden daginstitutioner (kommunale, selvejende og private) og dagplejere kan forældre vælge, at deres barn skal have plads hos en privat børnepasser. Hos både private dagtilbud og private passere sker indmelding hos den private udbyder. Slagelse Kommune skal som myndighed godkende og føre tilsyn med de private udbydere, men kan ikke fastsætte eller påvirke antallet af pladser.
Den øgede efterspørgsel betyder, at forældre ikke altid kan tilbydes en plads i eget distrikt, ligesom det ikke altid er muligt at tilgodese forældrenes konkrete ønsker. Presset er størst i Slagelse by, hvor der både opleves en øget tilflytning og en stigning i antallet af de 0-1 årige.
Ifølge Dagtilbudsloven § 4 skal kommunen sørge for det nødvendige antal pladser i dag-, fritids- og klubtilbud. Såfremt kommunen ikke overholder pladsgarantien medfører det, at kommunen pålægges en økonomisk sanktion. (forældrebetalingsandelen reduceres for samtlige af kommunens pladser fra 25 til 22 %)
Handlemuligheder
Center for Børn og Familie er i løbende dialog med Center for Kommunale Ejendomme om udvidelse af antallet af kvadratmetre, der kan anvendes til daginstitution.
I forhold til prognoserne for 2017- 2020 vurderes der at være et yderligere behov for pladser i Slagelse by. Der er tidligere reserveret en grund til bygning af ny daginstitution i Jonsgården i Slagelse, ligesom et areal beliggende ved daginstitutionen Østervang/Jordbærvej i Slagelse er reserveret til evt. udvidelser i forhold til daginstitutionen.
Et yderligere antal pladser vil øge fleksibiliteten og i højere grad gøre det muligt at imødekomme forældres ønsker.
Det er også muligt at erhverve bygningen, hvor Klostermarkens Skole tidligere havde til huse. Bygningen vil i givet fald skulle ombygges til daginstitution.
Sideløbende med de nævnte handlemuligheder bliver der afsøgt mulighed for at ansætte dagplejere i de områder, hvor der er højere efterspørgsel, end der er udbud af pladser.
Til alle former for udvidelse af daginstitutionspladser er der knyttet en økonomisk driftsudgift, der ikke kan rummes inden for dagtilbudsområdets økonomiske ramme, og vil derfor forudsætte en anlægs- og driftsbevilling.
Retligt grundlag
Ifølge Dagtilbudsloven § 4 skal kommunen sørge for det nødvendige antal pladser i dag-, fritids- og klubtilbud.
Vurdering
Det er administrationens vurdering, at Slagelse Kommune fortsat kan opfylde pladsgarantien.
Det er dog ikke altid muligt at tilbyde forældre pladser inden for eget geografiske område. Her og nu er der ledige pladser/kapacitet i yderområder – og det kan blive nødvendigt at tilbyde forældre fra Slagelse by plads i Vemmelev, Stillinge, Sørby, Skælskør, Boeslunde eller Rude for at overholde pladsgarantien.
Dagplejen har rekrutteret dagplejere i Slagelse by i løbet af foråret – og endnu en rekrutteringsproces kan igangsættes i efteråret 2016. Det er afgørende for effekten, at nye dagplejere kan rekrutteres i de områder, hvor der er øget efterspørgsel.
Endeligt kan det blive nødvendigt, at inddrage gæstehuset i Slagelse til vuggestue afdeling. Det skal i så fald være som en del af en af de eksisterende daginstitutioner i Slagelse. . Denne mulighed vil blive medtænkt i kommende sag vedrørende status på udnyttelse af Gæstehuset i Slagelse.
Lidt længere sigte (2017-2018):
Udbygninger og tilbygninger.
1) Umiddelbart er det vurderingen fra Center for Kommunale Ejendomme, at 2 kommunale institutioner i Slagelse by kan udvides – eller der kan laves tilbygning.
Og frem mod 2026.
2) Såfremt børnetallet fortsat stiger som forudsagt i den seneste befolkningsprognose og som observeret i løbet af 2015, er det nødvendigt at igangsætte byggeri af 3-4 nye daginstitutioner i Slagelse by.
Børnetalsprognoserne er fortsat positive, hvorfor de skitserede behov fortsat er aktuelle.
Det er administrationens vurdering, at der er et behov for yderligere pladser i Slagelse by. Der bliver på den baggrund løbende arbejdet på at udvide kapaciteten indenfor de administrative muligheder.
Det stigende børnetal er en positiv udvikling og det er administrationens vurdering, at en udvidelse af antallet af pladser i Slagelse – så det matcher den stigende efterspørgsel, vil bidrage til, at den positive udvikling og befolkningstilvækst kan fortsætte.
Økonomiske og personalemæssige konsekvenser
Ingen bemærkninger i forhold til nærværende efterretning.
Konsekvenser for andre udvalg
Landdistrikts-, Teknik- og Ejendomsudvalget behandler i henhold til gældende kompetence politiske spørgsmål relateret til udvidelse, udbygning eller nybygning.
Indstilling
Centerchefen for Børn og Familie indstiller,
1.    at Uddannelsesudvalget tager orienteringen til efterretning og der forelægges beslutningsoplæg på næste møde.
Beslutning i Uddannelsesudvalget den 8. august 2016:
Fraværende:  Pernille Ivalo Frandsen (V)
Til efterretning.
Uddannelsesudvalget ønsker at få tilsendt et overblik over balance mellem prognose og kapacitet.
Uddannelsesudvalget ønsker, at kapacitetsspørgsmålet bliver taget op i forbindelse med budgetforhandlingerne.

8. Indsatser på integrationsområdet afledt af 2-partsaftalen 2016 (O)

8.     Indsatser på integrationsområdet afledt af 2-partsaftalen 2016 (O)

Sagsnr.: 330-2016-44803               Dok.nr.: 330-2016-353646                                          Åbent
Kompetence: Uddannelsesudvalget
Beslutningstema
Udvalget orienteres om rækken af indsatser på integrationsområdet afledt af forårets 2-partsaftale samt status for disses anvendelse/implementering i Slagelse Kommune hvor det er relevant.
Baggrund
Regeringen og KL indgik i marts 2016 en aftale om bedre rammer for at modtage og integrere flygtninge. Aftalepunkterne forbedrer vilkår på en række områder, herunder på modtagelse, tidlig indsats, boligplacering, integration på arbejdsmarkedet mm. En del af ændringerne vil skulle implementeres af Slagelse Kommune mens de resterende er ændringer der vedrører et centralt initiativ eller forhold i regi af modtagelsen af asylansøgere.
Med baggrund i 2-partsaftalen vedtog Folketinget den 3. juni 2016 forslaget til ”Lov om ændring af integrationsloven og forskellige andre love” med henblik på at opnå bedre rammer for at modtage og integrere flygtninge og styrket virksomhedsrettet integrationsprogram m.v. Størstedelen af ændringerne træder i kraft den 1. juli 2016, mens en mindre andel træder i kraft henholdsvis den 1. oktober 2016, den 1. januar 2017 samt den 1. juli 2018.
De nødvendige vejledninger, der gør det muligt at udrede hvilke økonomiske og administrative konsekvenser de vedtagne ændringer vil få, er ikke på nuværende tidspunkt tilgået Slagelse Kommune. Nærværende orientering formidler derfor alene overblik over den samlede ændring på området samt oplysninger om, hvad der fra administrationen er foretaget/vurderes ifht. til den specifikke lovændring (vedhæftet som bilag 1). De økonomiske konsekvenser vil blive formidlet i forbindelse med 2. budgetopfølgning.
Retligt grundlag
Ingen bemærkninger.
Handlemuligheder
Ingen bemærkninger.
Vurdering
Ingen bemærkninger.
Økonomiske og personalemæssige konsekvenser
Ingen bemærkninger.
Konsekvenser for andre udvalg
2-partsaftalens indsatser rammer på tværs af en række fagområder, hvorfor samme orientering også gives til Beskæftigelses- og Integrationsudvalget.
Indstilling
Uddannelsesdirektøren indstiller,
1.    at Udvalget tager orienteringen til efterretning.
Beslutning i Uddannelsesudvalget den 8. august 2016:
Fraværende:  Pernille Ivalo Frandsen (V)
Til orientering.

9. Status for EUD10 2015/2016 (O)

9.     Status for EUD10 2015/2016 (O)

Sagsnr.: 330-2014-75307               Dok.nr.: 330-2016-285603                                          Åbent
Kompetence: Uddannelsesudvalget
Beslutningstema
Uddannelsesudvalget orienteres om status for det 1. år af EUD10-samarbejdet mellem SOSU Sjælland, Selandia og Xclass.
Baggrund
Uddannelsesudvalget godkendte på udvalgsmøde den 2. februar 2015 forslag til samarbejdsaftale (jf.bilag 1) med Selandia, SOSU Sjælland og Xclass om EUD10 for skoleåret 2015-2016.
Af samarbejdsaftalen, som løber over ét år - for skoleåret 2015 – 2016, fremgår det, at aftalen kan opsiges eller genforhandles. Ligeledes skal samarbejdet evalueres inden udgangen af 1. år ud fra henholdsvis samarbejdsmæssige, organisatoriske og økonomiske parametre, samt på målopfyldelsen i samarbejdsaftalen.
Der afrapporteres en status for samarbejdet til Uddannelsesudvalget.
Afrapportering
Målsætningerne i samarbejdsaftalen:
Jf. bilag 1, oversigt over, ”hvor eleverne går hen” efter EUD10, fremgår det, at ud af 36 elever er 32 gået videre i uddannelsessystemet, 2 er flyttet til andre kommuner, 1 er gået i arbejde.
Oversigt ”Hvor går eleverne hen”. jf. bilag 1.
Uddannelse.
Antal
Er startet
STX
1
0
EUX
2
0
EUD
19
0
Mesterlære/EUD
2
0
Anden uddannelse
5
3
Arbejde
1
1
Skiftet til anden linje
3
3
Flyttet til anden kom.
2
2
Andet
1
1
26 elever er blevet spurgt, hvad de har fået ud af at gå på EUD10 (jf. bilag 2). Blandt udsagnene er, at der er skabt en bevidsthed omkring valg af ungdomsuddannelse, samt at de har opnået en modenhed og fået mod på tilværelsen.
Struktur:
Samarbejdet med erhvervsuddannelserne har fungeret godt. Der har naturligvis været brug for at justere undervejs. Det har f.eks. drejet sig om at lave om fra praktisk til teoretisk undervisning på Selandia. Der har også i perioder været brug for at bytte om på undervisningsstederne, så det har været undervisning på Xclass i stedet for Selandia og omvendt, men dette er sket til alles tilfredshed.
Finansiering:
Der var fra skoleårets start tilmeldt 29 elever. For nærværende er der tilmeldt 26 elever til det kommende skoleårs EUD10-klasse.
Der er blevet udarbejdet en finansieringsmodel gældende for elever fra Sorø Kommune. Det er ønskeligt, at der laves en tilsvarende aftale for elever fra Kalundborg Kommune gældende for skoleåret 2016/17. Der har i dette skoleår været indmeldt 6-8 elever fra Kalundborg Kommune på EUD10-klassen.
Afregningen til Selandia har fulgt det aftalte parterne imellem.
Retligt grundlag
Erhvervsskolereform og lov om folkeskolen.
Handlemuligheder
At Uddannelsesudvalget tager orienteringen til efterretning.
Vurdering
Det er administrationerne vurdering, at der er udviklet et godt samarbejde med SOSU Sjælland, Selandia og Xclass omkring EUD10. Parterne har revideret samarbejdsaftalen på nogle få områder, hvor det har været mere hensigtsmæssigt at indrette undervisningen på en anden måde end den først foreslået. Som det fremgår af evalueringen, er målopfyldelsen tilfredsstillende.
Det er administrationens vurdering, at samarbejdsaftalen bør genforhandles med udgangspunkt i den 1. aftale.
Økonomiske og personalemæssige konsekvenser
Ingen bemærkninger.
Konsekvenser for andre udvalg
Ingen bemærkninger.
Indstilling
Uddannelseschefen indstiller,
1.    at Orientering om status for EUD10 2015/2016 tages til efterretning.
Beslutning i Uddannelsesudvalget den 8. august 2016:
Fraværende:  Pernille Ivalo Frandsen (V)
Til orientering.

10. Orienteringssag til Uddannelsesudvalget (O)

10.   Orienteringssag til Uddannelsesudvalget (O)

Sagsnr.: 330-2013-113206             Dok.nr.: 330-2015-670794                                          Åbent
Kompetence: Uddannelsesudvalget
Beslutningstema
1. Orientering fra direktøren/centercheferne
a) Adoption uden samtykke
b) Orientering om udkast til program for 2. samling med skolebestyrelser den 24. august
c) Orientering om status for arbejdsgruppe vedr. uddannelsesparathed
d) Samarbejde med Røde Kors om asylbørn i dagtilbud i Korsør
Indstilling
Centercheferne indstiller,
1.    at Uddannelsesudvalget orienteres.
Beslutning i Uddannelsesudvalget den 8. august 2016:
Fraværende:  Pernille Ivalo Frandsen (V)
Til orientering.

11. Punkter til kommende møder (B)

11.   Punkter til kommende møder (B)

Sagsnr.: 330-2014-8615                 Dok.nr.: 330-2015-675866                                          Åbent
Kompetence: Uddannelsesudvalget
Beslutningstema
Uddannelsesudvalget godkender sagsoversigten over punkter til udvalgets kommende møder.
Baggrund
Administrationen udarbejder løbende en sagsoversigt over sager til Uddannelsesudvalgets møder.
Sagsoversigten er et overbliks- og planlægningsværktøj. Sagsoversigten er desuden et dynamisk værktøj, hvor sager henover året bliver lagt ind.
Sagsoversigten vil blive fremlagt i revideret form på hvert udvalgsmøde.
Retligt grundlag
Ingen bemærkninger.
Handlemuligheder
Udvalget har følgende handlemuligheder:
a. Udvalget godkender sagsoversigten som den foreligger
b. Udvalget ændrer i sagsoversigten
Vurdering
Administrationen vurderer, at sagsoversigten er et vigtigt planlægningsredskab.
Økonomiske og personalemæssige konsekvenser
Ingen bemærkninger.
Konsekvenser for andre udvalg
Ingen bemærkninger.
Indstilling
Centercheferne indstiller,
1.    at Uddannelsesudvalget godkender sagsoversigten som grundlag for administrationens planlægning.
Beslutning i Uddannelsesudvalget den 8. august 2016:
Fraværende:  Pernille Ivalo Frandsen (V)
Godkendt.

12. Pressemeddelelser (B)

12.   Pressemeddelelser (B)

Sagsnr.: 330-2014-43001               Dok.nr.: 330-2015-677158                                          Åbent
Kompetence: Uddannelsesudvalget
Beslutningstema
Udvalget træffer aftale om udsendelse af eventuelle pressemeddelelser og øvrig kommunikation i forlængelse af dagens udvalgsmøde.
Baggrund
I forbindelse med revidering af Slagelse Kommunes forretningsorden for Uddannelsesudvalget på mødet den 2. juni 2014, er der i forhold til ”pressemeddelelser” enighed om, at forretningsordenens §8 bliver suppleret med, at der på hver udvalgsdagsorden er en sag om pressemeddelelser.
Retligt grundlag
Slagelse Kommunes forretningsorden for Uddannelsesudvalget, godkendt den 3. februar 2014 og revideret den 2. juni 2014.
Indstilling
Uddannelsesdirektøren indstiller,
1.    at Udvalget beslutter udsendelse af eventuelle pressemeddelelser i forlængelse af dagens møde.
Beslutning i Uddannelsesudvalget den 8. august 2016:
Fraværende:  Pernille Ivalo Frandsen (V)
Udvalget traf ikke beslutning omkring pressemeddelelser.