Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget – Referat – 1. juni 2023


1. Godkendelse af dagsorden (B)

Beslutning

At 1: Godkendt.

Der var afbud fra Anders Nielsen (V).

Kompetence

Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget

 

Beslutningstema

Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget skal godkende dagsordenen.

 

Indstilling

Direktøren for Børn, Unge og Kultur  indstiller,

  1. at  Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget godkender dagsordenen.

2. Genoptaget - Forslag til ny proces til behandling af ansøgninger til Puljen til kulturelle formål og Puljen til børn og unges møde med kunsten (B)

Beslutning

At 1-2: Ikke godkendt.

Udvalget præsenteres på mødet i september for et oplæg til ny behandlingsproces samt reviderede retningslinjer, der efterfølgende kan sendes i høring i Slagelse Kulturråd.

I det reviderede udkast skal behandlingsprocessen for de to puljer ændres, så der fremover er to årlige ansøgningsfrister. Der præsenteres forskellige modeller for niveauet for udvalgets involvering i behandling af ansøgninger.

Udvalget får på mødet i oktober fremlagt forslag til sammenlægning af Puljen til kulturelle formål - aktivitetstilskud og driftstilskud samt Puljen børn og unges møde med kunsten.

 

At 3: Godkendt.

 


Kompetence

Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget

 

Beslutningstema

Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget kan drøfte og beslutte ny behandlingsproces for indkomne ansøgninger til Puljen til kulturelle formål og til Puljen børn og unges møde med kunsten. 


Indstilling

Direktør for Børn, Unge, Kultur indstiller,

1. at Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget beslutter ny behandlingsproces af ansøgninger til puljerne: Puljen til kulturelle formål til både aktivitets- og driftstilskud og Puljen børn og unges møde med kunsten.

2. at Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget godkender en justering af retningslinjerne for Puljen til kulturelle formål - aktivitetstilskud og driftstilskud, retningslinjerne for Puljen børn og unges møde med kunsten og godkender en efterfølgende høring hos Slagelse Kulturråd. 

3. at Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget, uanset beslutningen omkring ny behandlingsproces, godkender ændringer af behandlingsfrister i retningslinjerne for Puljen til kulturelle formål (aktivitets- og driftstilskud) og Puljen børn og unges møde med kunsten i forhold til nye flow og frister for dagsordensproduktion. 

 

Sagens indhold

Puljen til kulturelle formål yder tilskud til drift og aktiviteter. Normalt er der én årlig frist på ansøgninger om driftstilskud til det kommende år 1. oktober året forinden.
Aktivitetstilskud har løbende frist. Puljen til børn og unges møde med kunsten har tilsvarende løbende frist. Se bilag 1, 2 og 3 med de nuværende retningslinjer. 

Ansøgninger på 50.000 kr. og derunder behandles administrativt. Ansøgninger over 50.000 kr. behandles af det politiske udvalg.
Ofte har ansøgninger til driftstilskud (Puljen til kulturelle formål) over 50.000 kr. været behandlet politisk i december måned, for at ansøgerne har kunnet være bekendt med et eventuelt tilskud og størrelsen herpå til årets start. Det betyder, at der er en lang række ansøgninger til driftstilskud, som skal behandles sidst på året. Både politisk og administrativt.

Løbende frister - aktivitetstilskud og Puljen til børn og unges møde med kunsten
I forhold til aktivitetstilskuddene (Puljen til kulturelle formål) og Puljen børn og unges møde med kunsten, som begge har løbende frist, er der stærk tendens til ”først-til-mølle”-princippet i forhold til ansøgninger. Historikken gør, at gengangere blandt ansøgerne ved, at der er flest penge i puljen i januar og derfor søger til årets første udvalgsmøde.
Sammenlagt med behandlingen af driftstilskud i december-måned, betyder de mange ansøgninger i januar, at der kun er et mindre restbeløb i puljen tilbage til aktiviteter og projekter, som kommer i løbet af året.

I og med det kun er ansøgninger på over 50.000 kr., som det politiske udvalg behandler, betyder det, at (også store) projekter, som ansøger under dette beløb, ikke ses i fuldt omfang af udvalget. Altså kan der være nye aktiviteter, som klarer sig for et mindre (administrativt bevilget) tilskud fra kommunen, men med større ekstern finansiering, som fx præsenterer nye tendenser eller ideer, som udvalget ikke behandler, og hvor udvalget dermed ikke får indblik i projektbeskrivelse, budget og regnskab.

Derfor foreslår administrationen, at der laves en ny proces for behandling af ansøgninger til Puljen til kulturelle formål og Puljen børn og unges møde med kunsten.

1. Der kan indføres to årlige ansøgningsfrister for Puljen til kulturelle formål - aktivitetstilskud og Puljen børn og unges møde med kunsten: November året forinden (forår/sommer-ansøgninger) og april samme år (efterår/vinter-ansøgninger). Den årlige ansøgningsfrist til driftstilskud fastholdes 1. oktober. 

2. Alle indkomne ansøgninger til aktivitetstilskud og Puljen børn og unges møde med kunsten både over og under 50.000 kr. behandles af Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget på et ordinært eller ekstraordinært udvalgsmøde i januar og juni . Tilsvarende skal ansøgninger om driftstilskud både over og under 50.000 kr. behandles af udvalget på et ordinært eller ekstraordinært møde i december.

Kvalitetssikring hos ansøgere
Alle ansøgninger, inklusiv alle bilag, samles og sendes til udvalget, uden at administrationen behandler dem. Administrationen laver en samlet sag for ansøgningerne. Behandlingen af ansøgningerne kvalificeres i dialog mellem udvalg og administration under det ordinære eller ekstraordinære udvalgsmøde. Eventuelle kommentarer, som kan tages med i bevillingsbreve, noteres af administrationen efter aftale med udvalget. 

I og med administrationen ikke behandler ansøgninger forinden, skal det tydeliggøres, at ansøgning, budget og regnskab skal være korrekt, og at ansøger står for endelig kvalitetssikring. Tilsvarende skal det understreges, at man kan tage kontakt til administrationen på forhånd for råd og vejledning, så eventuelle spørgsmål kan afklares inden ansøgningen afsendes. 

Alternativ til ordinært eller ekstraordinært udvalgsmøde
Alternativt til et ordinært eller ekstraordinært udvalgsmøde kan der laves en indstillingsgruppe fra Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget, bestående af fx 3 medlemmer, som står for behandlingen af ansøgningerne. Det betyder, at Slagelse Kommunes kompetenceplan skal ændres, hvilket kræver en større indsamling af ændringer, og ville fx være muligt sidst på året. Dette betyder, at ændringen først kan udmøntes i 2025, da ansøgninger om aktivitetstilskud og driftstilskud indkommer efteråret forinden året, hvor aktiviteterne afvikles.  

Justering af retningslinjerne for puljerne

Hvis Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget beslutter en ny proces, skal denne fremgå af retningslinjerne til Puljen til kulturelle formål og retningslinjerne for Puljen børn og unges møde med kunsten, hvor de to årlige ansøgningsfrister puljerne skal tilføjes.


Slagelse Kulturråd

Justering af retningslinjerne for puljerne skal sendes i høring hos Kulturrådet. Justering af retningslinjerne foretages efter udvalgets beslutning i foreliggende sag.   

I et tidligere høringssvar fra Slagelse Kulturråd vedrørende retningslinjer for Puljen til kulturelle formål, svarer Slagelse Kulturråd, at selvom det ser positivt på løbende ansøgningsfrist, så overvejer kulturrådet stadig om det er realistisk i og med, at puljen stort set er opbrugt i starten af året og at det så er efter først-til-mølle princippet, som bør fremgå af retningslinjerne.

Dette imødegås ved at indføre de årlige ansøgningsfrister. 

Restbeløb
Administrationen foreslår ikke faste beløb, der skal øremærkes af puljen til hhv. driftstilskud, aktivitetstilskud i januar og aktivitetstilskud i juni, men henviser til, at udvalget skal være opmærksomme på restbeløbene. Eftersom tilskuddet skal bruges i det år, det er givet, så betyder det, at den største del af puljen kan bruges først på året, hvor det øvrige restbeløb kan bruges til juni-uddelingen. 

Nye dagsordensfrister
Uanset beslutningen omkring ny behandlingsproces, kan Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget godkende ændringer af behandlingsfrister i retningslinjerne for Puljen til kulturelle formål (aktivitets- og driftstilskud) og Puljen børn og unges møde med kunsten i forhold til nye flow og frister for dagsordensproduktion. Hvis ikke processen ændres, skal tidsfristen for administrativ behandling af ansøgninger fortsat være fire uger, men den politiske behandling udvides fra 5 til minimum 7 uger før behandling på det førstkommende møde.

 

Retligt grundlag

Retningslinjerne for Puljen til kulturelle formål og Puljen børn og unges møde med kunsten tager udgangspunkt i Kommunalfuldmagtens principper, der giver mulighed for støtte til kulturelle aktiviteter. 

 

Handlemuligheder

Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget har følgende handlemuligheder:

  1. at beslutte ny behandlingsproces af ansøgninger til Puljen til kulturelle formål og Puljen børn og unges møde med kunsten, hvor alle ansøgninger behandles af udvalget til et ordinært eller ekstraordinært udvalgsmøde i dialog med administrationen. Det betyder, at de nuværende retningslinjer for puljerne skal justeres og sendes i høring hos Slagelse Kulturråd inden de vedtages. 

  2. at beslutte ny behandlingsproces af ansøgninger Puljen til kulturelle formål og Puljen børn og unges møde med kunsten, hvor alle ansøgninger behandles af en indstillingsgruppe fra Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget i dialog med administrationen. Det betyder, at de nuværende retningslinjer for puljerne skal justeres. Denne justering skal i høring hos Slagelse Kulturråd inden de vedtages. Ændring af kompetence fra udvalg til indstillingsgruppe, betyder at Slagelse Kommunes kompetenceplan skal ændres, og at ændringen først kan udmøntes i 2025 pga. ansøgninger om aktivitetstilskud og driftstilskud indkommer efteråret forinden året, hvor de afvikles.  

  3. at behandlingen af ansøgninger ikke ændres, dog med justering af retningslinjerne, så tidsfristerne for administrativ og politisk behandling ændres, så de er i overensstemmelse med de nye flow og frister i dagsordensproduktionen. 

 

Vurdering

Administrationen anbefaler, at der laves en ny proces for behandling af ansøgninger til Puljen til kulturelle formål. En fælles behandling af de indkomne ansøgninger vil give større gennemsigtighed omkring de forskellige ansøgere og vil vise nye initiativer og traditioner tydeligere. To årlige ansøgningsfrister vil skabe en anden struktur, som søger at gøre lidt op med omkring et først-til-mølle princip, som har været tendensen indtil nu. 

Ulempen ved to ansøgningsfrister for puljerne er, at der ikke er mulighed for at imødekomme den gode idé, når den opstår. Det er i særdeleshed i forhold til de administrativt behandlede ansøgninger, da behandlingstiden op til den politiske behandling nu bliver endnu længere og dermed ikke giver samme hurtige handling. 

Hvis udvalget ønsker at behandle alle ansøgninger, men ikke ændre processen, betyder det et meget stort merarbejde for administrationen omkring sagsfremstillinger på samtlige ansøgninger. Administrationen anbefaler, at ansøgere opfordres til at kvalitetssikre ansøgningerne inden afsendelse og søge råd og vejledning hos administrationen forinden. En fælles sag vil give et stort overblik over ansøgere og projekter fordelt på hele kommunen.   

Timingen af nærværende sag er af hensyn til høringsperiode hos Kulturrådet og eventuelt godkendelse af justerede retningslinjer. Da ansøgningerne til driftstilskud i Puljen til kulturelle formål har frist omkring 1. oktober, skal der være god tid til at orientere ansøgere om de justerede retningslinjer og procedurer. Derudover er det presserende med en justering af retningslinjerne for politisk behandling, da det med de nye dagsordensfrister er behov for, at have ansøgningerne minimum 7 uger inden udvalgsmødet. 

 

Økonomiske og personalemæssige konsekvenser

Ingen bemærkninger.

 

Tværgående konsekvenser

Ingen bemærkninger. 

 

Sagens videre forløb

Hvis Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget træffer beslutning om ny ansøgningsprocedure, skal justeringerne af retningslinjerne sendes i høring hos Slagelse Kulturråd. Sammen med høringssvar kan der besluttes nye retningslinjer for Puljen til kulturelle formål. 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Administrativ bemærkning pr. 3. maj 2023

Forslag til ny proces til behandling af ansøgninger til Puljen til kulturelle formål og Puljen til børn og unges møde med kunsten handler om:

1. To årlige ansøgningsfrister for ansøgninger til aktivitetstilskud og Puljen til børn og unges møde med kunsten. Ansøgningsfrist til driftstilskud fastholdes.  

2. Forslag om fælles administrativ og politisk vurdering af samtlige, indkomne ansøgninger til diverse tilskudspuljer uden forudgående behandling. 

3. Hvis forslaget vedtages, skal retningslinjerne for puljerne justeres og sendes i høring hos Slagelse Kulturråd. 

4. Forslagene kan besluttes og effektueres i efteråret 2023 for puljerne i 2024. 

Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget besluttede sagen udsat på mødet 30.3. 2023. Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget ønskede oplyst, hvor mange penge, der årligt er i Puljen til kulturelle formål (aktivitets- og driftstilskud). I 2023 var budgettet på 1.967.547 kr. Restbeløbet på nuværende tidspunkt er 117.497 kr. som er udspecificeret i overblik vedlagt punktet "Gensidig orientering", som er et fast bilag, så længe, der er penge i puljerne. I 2024 og overslagsårerne er der afsat 1.967.025 kr. til Puljen til kulturelle formål. 

I Puljen til børn og unges møde med kunsten er der afsat 100.000 kr. i 2023 og frem. Restbeløbet er på nuværende tidspunkt 3.000 kr. 

Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget ønsker også en redegørelse for, om Puljen til børn og unges møde med kunsten kan sammenlægges med Puljen til kulturelle formål.

Administrationen foreslog i forbindelse med budgetproces 2023 Puljen til børn og unges møde med kunsten bortreduceret og formålet lagt under Puljen til kulturelle formål. Det er stadig administrationens vurdering, at Puljen til børn og unges møde med kunstens formål kan inkluderes i Puljen til Kulturelle formål, som har fokusområderne "Børnekultur" og "Ungekultur". Dette forslag blev ikke vedtaget i forbindelse med budgetproces 2023, men skal indgå i budgetprocessen for 2024. Derfor afventes resultatet af budgetproces 2024 ift. at arbejde mod at lægge de to puljer sammen med eller uden reduktion af budget. 

Hvis ikke forslaget om ny proces til behandling af ansøgninger bliver vedtaget, så er det vigtigt, at Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget beslutter at udvide fristen for ansøgninger, der skal behandles af det politiske udvalg inden for de nye rammer for dagsordensproduktion og kvalitetssikring.

 

Sagens forløb

30-03-2023 Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget

Sagen udsættes og genoptages på juni-mødet.


3. Samarbejdsaftale Skælskør Historisk Forening: Middelalderdage og marked i Skælskør 3-årig aftale 2023-2025 (B)

Beslutning

At 1: Udvalget besluttede, at der ikke indgås en 3-årig samarbejdsaftale. Dette med henvisning til at udvalget på september-mødet præsenteres for forslag til nye retningslinjer for Puljen for kulturelle formål.

Her får udvalget desuden fremlagt en sag med fokus på modeller for nedtrapning af tilskud og øget egenfinansiering, hvad angår Puljen til kulturelle formål. 



Kompetence

Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget

Beslutningstema

Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget kan beslutte, hvorvidt Slagelse kommune skal indgå en 3-årig samarbejdsaftale bevilliget fra Puljen til kulturelle formål mellem Slagelse Kommune og Skælskør Historiske Forening til afholdelse af Middelalderdage & marked i Skælskør i 2023, 2024 og 2025.

Indstilling

Konst. Chef for Kultur, Fritid og Borgerservice indstiller,

1. at Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget beslutter, hvorvidt Slagelse kommune skal indgå en 3-årig samarbejdsaftale mellem Slagelse Kommune og Skælskør Historisk Forening  

Sagens indhold

Skælskør Historisk Forening har henvendt sig til administrationen med et ønske om en 3-årig samarbejdsaftale til afholdelse af Middelalderdage & marked i Skælskør fra 2023.

Administrationen har på den baggrund holdt møde med Skælskør Historisk Forening (arrangør af Middelalderdage & marked i Skælskør). På mødet lagde Skælskør Historisk Forening vægt på, at der søges om lønmidler til projektleder af Middelalderdage & marked i Skælskør.

I den vedhæftet ansøgning/projektbeskrivelse søges der om tilskud med virkning fra 2024, men da Skælskør Historisk Forening ikke har modtaget de forventede fondsmidler i 2023 til afholdelse af Middelalderdage & marked i Skælskør 2023 ønsker Skælskør Historisk Forening, at aftalen træder i kraft i 2023.

Skælskør Historisk Forening vurderer, at med en samarbejdsaftale med Slagelse Kommune vil det skabe bedre muligheder for at arbejde målrettet på fondansøgninger året rundt og på den måde skabe en mere stabil og kontinuerlig fremdrift for historiske events i Skælskør.

Projektbeskrivelse er vedhæftet - bilag 1. 

Skælskør Historisk Forening søger om 50.000 kr. hvert år i 3 år til aflønning af projektleder. Estimeret budget er vedhæftet - Bilag 2

Middelalderdage & marked afholdes over to dage i skolernes sommerferie. I 2023 afholdes de den 14.-15. juli.

Skælskør Historisk Forening har i 2023 modtaget 20.000 kr. (ansøgte om 32.000 kr.) fra Puljen til kulturelle formål til afholdelse af Middelalderdage & marked i Skælskør.

Middelalderdage & marked blev afviklet første gang i 2022. Der var 1.400 besøgende over to dage.

I 2022 modtog Skælskør Historisk Forening 50.000 kr. til afholdelse af Middelalderdage & marked fra Puljen til kulturelle formål. Aktiviteten gav et overskud på 8.000 kr. som foreningen har tilbagebetalt jr. retningslinjerne for puljen.

Retligt grundlag

Kommunalfuldmagtens principper giver mulighed for at yde tilskud til kulturelle aktiviteter til gavn for borgerne og med henblik på at fremme den lokale turistudvikling.

Handlemuligheder

Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget har følgende handlemuligheder vedrørende en 3-årig samarbejdsaftale bevilliget fra Puljen til kulturelle formål mellem Slagelse Kommune og Skælskør Historiske Forening til afholdelse af Middelalderdage & marked i Skælskør i 2023, 2024 og 2025.

  1. Bevillige de ansøgte 50.000 kr. årligt i 2023, 2024 og 2025 fra Puljen til kulturelle formål.
  2. Bevillige et andet beløb årligt og/eller i andre år fra Puljen til kulturelle formål.
  3. Give afslag på ansøgningen.

Vurdering

Ansøgningen er om en 3-årig samarbejdsaftale. Det er ikke en ansøgning til Puljen til kulturelle formål. Dog anbefaler administrationen at behandle den som en ansøgning til Puljen til kulturelle formål med opmærksomhed på behov for honorar til projektledelse. 

Puljen til kulturelle formål har i 2023 et budget på 1.967.547 kr. Restbeløb: 117.497 kr.

Administrationen har undersøgt muligheden for medfinansiering fra andre afdelinger internt i kommunen. Det har ikke været muligt at finde andre puljer, der yder tilskud til denne aktivitet, hvor der kunne laves en evt. fælles finansiering. 

Puljen til kulturelle formål yder jf. retningslinjerne ikke tilskud til løn med mindre, at det er væsentligt for afholdelse af aktiviteten. Citat fra retningslinjerne fra Puljen til kulturelle formål: "Vi giver som udgangspunkt ikke støtte til honorar medmindre, at vi vurderer, at honoraret er en væsentlig forudsætning for, at aktiviteten kan gennemføres".

Administrationen anbefaler Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget at træffe beslutning om, honoraret i denne sammenhæng er en væsentlig forudsætning for afholdelse af aktiviteten og dermed kan rummes indenfor retningslinjerne. 

Administrationen har som opfølgning på det fysiske møde haft telefonisk møde med projektleder for Middelalderdage & marked i Skælskør, der bekræfter, at det er væsentligt og en forudsætning med en lønnet projektleder, hvis Middelalderdage & marked i Skælskør skal afvikles og bestå.

Projektlederen har ansvaret for at alle formaliteter og deadlines overholdes, så event kan afholdes så gnidningsfrit som muligt. Derudover sørger projektlederen for koordinering af aktørdeltagelse og kontrakter, pressedeltagelse og PR, søger fondsmidler, udvikler nye tiltag samt udarbejder beredskabsplan.

Timeløn for projektledelseshonorar er jf. projektlederen sat ud fra den lave ende af skalaen jf. Ledernes.

I 2022 blev der brugt 216 timer på projektledelse i forbindelse med afholdelse af Middelalderdage & marked i Skælskør heraf var 150 timer uden aflønning. Derudover arbejdede frivillige mere end 500 timer i forbindelse med afholdelse af Middelalderdage & marked i Skælskør i 2022. Middelalderdage & marked i Skælskør søger om tilskud til 140 timer projektledelse årligt.

Foreningen har på nuværende tidspunkt 22 medlemmer og flere kommer til.

Økonomiske og personalemæssige konsekvenser

Ingen bemærkninger

Tværgående konsekvenser

 Ingen bemærkninger

 

Sagens videre forløb

Ingen bemærkninger

 

4. Sørbyhallen - ansøgning om tilskud til udskiftning af lysanlæg (B)

Beslutning

At 1-2: Godkendt.

Kompetence

Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget

Beslutningstema

Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget skal tage stilling til en ansøgning fra Sørbyhallen om et tilskud på 158.937,50 kr. fra Idræts- og Fritidspuljen til udskiftning af lysanlæg i hallen til LED.

Indstilling

Konstitueret chef for Kultur, Fritid og Borgerservice indstiller,

1. at Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget bevilger 75.000 kr. fra Idræts- og Fritidspuljen til Sørbyhallen til udskiftning af lysanlæg i hallen til LED.

2. at Tilskuddet ydes under forudsætning af, at Sørbyhallen selv skaffer det resterende beløb gennem egenfinansiering og/eller ekstern finansiering. 

Sagens indhold

Fritidsafdelingen har modtaget en henvendelse fra Sørbyhallen, der ønsker at skifte hallens nuværende lysanlæg ud med et nyt og energibesparende LED-lysanlæg. Der er tale om belysningen i selve hallen (over halgulvet).

Hallens nuværende lysanlæg er et long life-anlæg (ikke halogen). Med long life menes, at det er almindelige lysstofrør, som dog er lidt tyndere end de rigtigt gamle lysstofrør, hvilket giver lidt flere brændetimer. Der er dog ikke tale om spare-lysstofrør.  

Sørbyhallen har indhentet flere tilbud på udskiftning af lysanlæg til LED. 

Ifølge de indhentede tilbud vil hallen med et nyt LED-lysanlæg kunne opnå en energibesparelse på 80 %, og investeringen vil være tjent ind på lidt over 2 år. 

Tilbuddet, som Sørbyhallen ønsker at takke ja til, lyder på 127.150 kr. eksklusiv moms (158.937,50 kr. inklusiv moms), og er det billigste af de indhentede tilbud.

Da Sørbyhallen vil skulle betale moms, er det beløbet inklusiv moms, der bruges i nærværende sag. 

Tilbuddet indeholder:

  • Rullestillads eller lift til udførsel af opgaven
  • Demontering og bortskaffelse af de 42 stk. eksisterende belysninger
  • Levering af 42 stk. LIMA Tri-Proof-armatur 100W 4000K 15000LM med Casambi-modul
  • Levering og installering af 1 stk. Casambi-lysstyring for belysningen
  • Programmering af ovennævnte lysstyring
  • Test og aflevering af anlægget

Sørbyhallen søger Idræts- og Fritidspuljen om det fulde beløb til udskiftningen.

Sørbyhallen er ikke kommet med andre årsager til ønsket om nyt lysanlæg end at spare på energien/forbruget. Der er dermed ikke noget galt med hallens nuværende lysanlæg. 

Sørbyhallens økonomi

Sørbyhallen kom ud af 2022 med et overskud på 15.192 kr. Året før var overskuddet 123.758 kr. 

Hallen havde pr. 31/12 2022 omsætningsaktiver for 406.455 kr. Heraf udgør de likvide beholdninger 215.604 kr. 

Sørbyhallens driftstilskud

Sørbyhallen modtager hvert år et driftstilskud fra kommunen. I 2023 modtager Sørbyhallen et driftstilskud på 1.537.799 kr. samt et tilskud på 504.805 kr. til grønne arealer

Udgifter til vedligehold er et af de kriterier, som driftstilskuddet til hallerne beregnes på baggrund af (sker tildeling ud fra et gennemsnit de seneste 3 år).

Et evt. tilskud fra Idræts- og Fritidspuljen til udskiftning af lysanlægget vil derfor blive holdt ude af fremtidige beregninger af hallens driftstilskud for at undgå, at hallen modtager tilskud til det samme projekt både via puljen og via driftstilskuddet.

På samme måde vil en evt. pålagt medfinansiering af projektet blive holdt ude af beregningen af driftstilskuddet for at sikre, at det kommunale tilskud ikke bliver højere, end hvad der er politisk besluttet.

Dette sikrer, at hallen ikke blot "lægger ud for beløbet" og efterfølgende får medfinansieringen dækket via driftstilskuddet.

En opnået energibesparelse som følge af et evt. nyt lysanlæg medfører ikke, at den samlede ramme til de selvejende haller bliver reduceret. Den opnåede gevinst ved energibesparelsen vil blive fordelt ud til hallerne igen via restrammen til m2. På denne måde bliver hallerne ikke "straffet" for at lave energibesparende tiltag. 

Tidligere modtaget tilskud fra Idræts- og Fritidspuljen:

Sørbyhallen har flere gange inden for de seneste år modtaget tilskud fra Idræts- og Fritidspuljen:

  • 2021: 20.000 kr. til indkøb af spillerbokse
  • 2020: 75.000 kr. til udskiftning af tag
  • 2019: 75.000 kr. til udskiftning af tag
  • 2018: 100.000 kr. til udskiftning af tag

Retligt grundlag

Kommunen kan understøtte borgernes aktive fritidsliv, jf. kommunalfuldmagten.

Retningslinjerne for Idræts- og Fritidspuljen.

Handlemuligheder

Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget har følgende handlemuligheder:

  1. Bevilge de ansøgte 158.937,50 kr. fra Idræts- og Fritidspuljen til udskiftning af lysanlæg.
  2. Bevilge et andet beløb fra Idræts- og Fritidspuljen til udskiftning af lysanlæg, fx 75.000 kr.
  3. Beslutte at meddele afslag på ansøgningen

Vurdering

Administrationen vurderer, at Idræts- og Fritidspuljen kan støtte projektet, idet denne pulje bl.a. giver tilskud til renovering af eksisterende faciliteter. Puljen har ved flere lejligheder støttet netop renovering/udskiftning af lys i idrætshaller. 

De selvejende haller har jf. retningslinjerne for Idræts- og Fritidspuljen og de indgåede drifts- og samarbejdsaftaler mulighed for at søge puljen.

Derudover vurderer administrationen, at ansøgningen lever op til følgende bærende principper for ansøgninger til puljen:

  • Omfang + Børn og Unge (både skolebørn og hallens fritidsbrugere vil få glæde af det nye lys)
  • Idrætspolitik (optimering af faciliteter)

Endelig vil udskiftning til LED-lys give en stor besparelse på hallens forbrug og dermed både være miljøvenlig og bidrage til den grønne omstilling. 

Administrationen vurderer dog, at der i tråd med de politisk vedtagne bærende principper for ansøgninger bør indlægges en væsentlig medfinansiering af projektet. 

Dette skal også ses i sammenhæng med, at Sørbyhallen i de senere år har fået kommunalt tilskud til andre, større vedligeholdelsesprojekter i hallen, ligesom hallen også modtager et årligt driftstilskud fra kommunen.

Endvidere er det ikke kun skoleidræt og de folkeoplysende foreningsaktiviteter, der får glæde af det nye lysanlæg, da der også finder kommercielle og andre indtægtsgivende arrangementer sted i hallen. 

Derudover vurderer administrationen, at der ikke er et akut behov for udskiftning af lysanlæg, idet hallens nuværende lysanlæg stadig virker efter hensigten. Den ønskede udskiftning er således alene af energibesparende karakter. 

Administrationen anbefaler derfor, at der maksimalt ydes et tilskud på 75.000 kr. fra Idræts- og Fritidspuljen til projektet. 

Økonomiske og personalemæssige konsekvenser

Der er pt. 421.259 kr. tilbage i årets Idræts- og Fritidspulje.  

Tværgående konsekvenser

Ingen bemærkninger.

Sagens videre forløb

Ingen bemærkninger. 

5. Etablering af padeltennisanlæg i Sørbymagle (B)

Beslutning

At 1: Udvalget godkendte handlemulighed B. 

Kompetence

Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget

Beslutningstema

Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget skal beslutte, om der kan etableres et foreningsdrevet padeltennisanlæg i Sørbymagle ved siden af Sørbyhallen.

Indstilling

Konstitueret chef for Kultur, Fritid og Borgerservice indstiller

1. at Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget beslutter, om ansøger kan gå videre i processen med etablering af et padeltennisanlæg i Sørbymagle, samt betingelserne herfor.

Sagens indhold

Sørbymagle Idrætsforening, herefter betegnet ansøger, ønsker at anvende et areal ved Sørbyhallen (bilag 1) til opførelse af et anlæg til padeltennis på et areal som hører under Fritidsafdelingen.

Ansøgers forslag til placering

Arealet har på nuværende tidspunkt ikke anden anvendelse end at være et grønt areal beliggende ved Sørbyhallen. Ansøger ønsker at etablere et padeltennisanlæg bestående af 5 baner, hvoraf den ene skal være overdækket.

Arealet, der ønskes anvendt til padeltennis, er på 25x40 meter eller nærmere betegnet 1000 kvadratmeter (bilag 1). 

Det må forventes, at der skal være et frit areal om banerne til rådighed. Ansøger oplyser, at parkering vil foregå via de parkeringspladser, der allerede er etableret ved Sørbyhallen. Det vurderes at der kan fremkomme udfordringer med parkering i perioder med spidsbelastning hvor der er stor aktivitet i hallen, arrangementer osv. dog vil der i det daglige ikke være udfordringer med parkering

Ansøgers ønske om anvendelse af anlægget

Ansøger ønsker primært at anvende anlægget i foreningsøjemed, hvor medlemmer af foreningen kan få adgang til padeltennisanlægget mod betaling af et ekstra medlemsgebyr. Sekundært ønsker foreningen at anvende padeltennisanlægget til "pay and play" hvor personer, der ikke er tilknyttet foreningen, kan anvende anlægget mod betaling (bilag 2).

Høring af interessenter

Der er i forbindelse med den indledende behandling udsendt en høring til nærliggende interessenter, omkring en eventuel etablering af et padeltennisanlæg ved Sørbyhallen. Administrationen har i den forbindelse modtaget én tilbagemelding fra Sørbyhallens bestyrelse (bilag 3).

Høringen fandt sted i perioden 31. marts til og med 17. april 2023.

Følgende er blevet hørt i interessenthøringen:

Sørbyhallen
FS Hashøj
Slagelse Handicap Idrætsforening
Sørby Fodbold
Daginstitutionen Skovbrynet

Naboer til anlægget vil blive hørt i forbindelse med behandlingen af en byggetilladelse.

 

Leje/lån af arealet

Grundet, at der i kommunen allerede findes kommercielle padeltennisanlæg, og at der fra ansøgers side ønskes at etablere "pay and play", er ansøger blevet informeret om, at arealet vil skulle lejes på markedsvilkår, for at padeltennisanlægget ikke skal være konkurrenceforvridende. 

Der er i den forbindelse blevet lavet en vurdering fra en ejendomsmægler på det gældende areal. Mægler har vurderet, at en årlig markedsleje vil være på 6.000 kr.

Under forudsætning af politisk godkendelse, samt at der kan opnås byggetilladelse, sørger Kommunale Ejendomme for at udarbejde en lejekontrakt på markedsvilkår og nærmere fastsatte vilkår. Lejeindtægterne går til Kultur- og Fritidsafdelingen.

Den forventede lejeperiode kan være op til 15 år med mulighed for, at både ejer (Slagelse Kommune) og Lejer (Sørbymagle Idrætsforening) kan opsige aftalen med op til et års varsel. Endelig fastsættelse af lejeperiode og opsigelse, vil fastsat, gennem dialog med lejer, i  forbindelse med, at en eventuel lejekontrakt udarbejdes. Lejekontrakten vil kunne genforhandles ved dennes udløb og reguleres såfremt der skulle være forhold der kræver dette.

Byggetilladelse

Ansøger er gjort opmærksom på, at en evt. tilladelse er under forudsætning af, at der kan opnås byggetilladelse, og at ansøger selv skal søge om byggetilladelse til projektet, samt sørge for sikring og andre lovpligtige forhold omkring etablering og drift af anlægget.

Ansøger er gjort opmærksom på, at der først kan søges byggetilladelse, når der har været politisk behandling af sagen.

Drift af anlæg og areal

Ansøger finansiere selv etableringen af anlægget og vil herefter selv stå for driften af anlæg og det lejede areal. Arealerne, der ikke lejes af ansøger, driftes af Sørbyhallen

Adgangsforhold og Vejadgang

Vejadgang til anlægget vil foregå via Kirkerupvej. Der kan i perioder med høj aktivitet i hallen være udfordringer omkring parkering, hvilket der også gøres opmærksom på i høringssvaret fra Sørbyhallen. Her er der ytret ønske om, at der etableres en grusvej til de bagvedliggende arealer, så disse kan anvendes til alternativ parkering (bilag 3). Administrationen vurdere at en eventuel grusvej skal etableres af Sørbyhallen selv eller af ansøger.

Retligt grundlag

Der er hverken i Folkeoplysningsloven eller Kommunalfuldmagten noget til hinder for, at arealet udlejes til padeltennis, så længe det sker til markedspris/markedsleje. Der kan dog være konkurrencemæssige forhold som beskrevet i vurderingen nedenfor.

I forhold til kommunalfuldmagten kræves det, at kommercielle aktiviteter på padeltennisanlægget økonomisk adskilles i regnskabet. Dette begrundes i, at kommunen ikke lovligt kan støtte kommercielle aktiviteter.

Handlemuligheder

Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget har følgende handlemuligheder:

A. Beslutte, at ansøger kan gå videre i processen etablere et padeltennisanlæg mod betaling af markedsleje.

B. Beslutte, at ansøger kan gå videre i processen med at etablere et padeltennisanlæg mod betaling af markedsleje, og at ansøger skal etablere en grusvej som beskrevet i høringssvar.

C. Beslutte, at ansøger ikke kan gå videre i processen med at etablere padeltennisanlægget.

Vurdering

Det er administrationens vurdering, at projektet støtter fint op om idrætspolitikken og facilitetsplanen og vil være med til at styrke intentionerne heri. Her vil nedslagspunkterne være at anlægget er med til at skabe en større diversitet af idrætstilbuddene i kommunens landområder samt anlægget er et resultat af en forening der udvikler sig og spreder sig over flere målgrupper.  

Det er desuden administrationens vurdering, at anlægget kan etableres på den ønskede placering, under forudsætning af at der betales markedsleje for arealet. Dette begrundes i, at der i projektet arbejdes med et ikke uvæsentligt overskud i den efterfølgende brug og finansiering af anlægget. Yderligere begrundes kravet om markedsleje i at der i forvejen er kommercielle anlæg i henholdsvis Skælskør og Slagelse.

Kommunen må ikke godkende foreningsaktiviteter, der er konkurrerende i forhold til en geografisk nærliggende eksisterende kommerciel udbyder. Her kan f.eks. nævnes fitness og dans, som der af og til stilles spørgsmålstegn ved. Her vil nærhedsprincippet spille ind. Administrationens vurdering er at såfremt der betales markedsleje vil ansøgerens padelanlæg være ligestillet med de kommercielle anlæg hvorfor Slagelse Kommune ikke har ageret konkurrenceforvridende.

Økonomiske og personalemæssige konsekvenser

Ingen bemærkninger.

Tværgående konsekvenser

Ingen bemærkninger.

 

Sagens videre forløb

Ingen bemærkninger.

6. Flere skal med puljen (B)

Beslutning

 

At 1: Udvalget besluttede at imødekomme følgende ansøgninger:

  • Slagelse Festuge: 35.000 kr.
  • SBI: 85.000 kr.
  • Næsby Strand Vinterbadeforening: 54.150 kr. til strandfestival
  • LOF Slagelse-Korsør-Skælskør: 280.600 kr.
  • Eggeslevmagle Landsbyråd: 5.000 kr. til ungefællesskaber 
  • Sørbymagle IF: 85.000 kr.

Ansøgning fra Næsby Strand Vinterbadeforening vedrørende pilotprojekt blev ikke imødekommet.

Ansøgning fra B73 blev ikke imødekommet, med henvisning til at den behandler under Idræts- og Fritidspuljen, da denne pulje blandt andet tildeler midler til faciliteter.

Udvalget får på december-mødet fremlagt status på projekterne, eventuelt via videohilsener. 

Kompetence

 

Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget

 

Beslutningstema

 

Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget skal beslutte hvilke ansøgere, der skal indgås aftaler med.

Indstilling

 

Direktøren for Børn, Unge og Kultur indstiller,

1. at Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget beslutter hvilke ansøgere, der skal indgås aftaler med.

 

Sagens indhold

'Flere skal med'-puljen er oprettet på baggrund af et politisk ønske om at invitere bredere ind til samarbejde omkring sundheds- og fællesskabsfremmende partnerskaber. Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget besluttede på udvalgsmødet d. 2. februar at omprioritere midler indenfor udvalgets ramme fra markedsføringspuljen, således at 'Flere skal med'-puljen i 2023 udgør 640.000 kr. til partnerskaber.  

Udvalget besluttede på udvalgsmødet ligeledes at godkende retningslinjerne og processen for puljen (Bilag 1 & 2). Disse partnerskaber kan indgås med alle fritids- og idrætsaktører med forankring i Slagelse Kommune.

'Flere skal med'-puljen adskiller sig fra Fritidsafdelingens andre puljer ved at være målrettet følgende tre målgrupper: Unge mellem 13-25 år, børnefamilier med børn under 6 år og seniorer i aldersgruppen +65. Puljen har ligeledes sigte mod gensidigt forpligtende og nytænkende indsatser. Indenfor puljen kan der indgås tre typer af aftaler 1) Længerevarende partnerskaber, 2) korterevarende partnerskaber og pilotprojekter og 3) arrangementer og events.

Flere skal med puljen er opdelt efter et 80/20 princip. Hvilket betyder at 80% af puljen udmøntes hvert år efter en fastsat ansøgningsfrist. Dette er tiltænkt til længevarende partnerskaber samt øvrige forslag til korterevarende partnerskaber eller events.
Derudover er der løbende frist til 20% af puljen, som er målrettet nye, korterevarende partnerskaber eller events.

På baggrund af det ekstra ordinære møde d. 9/5-23, hvor hver ansøger fremlagde deres projekt for udvalget er nedenstående overblik blevet opdateret med de af ansøgerne fremførte tal.

Ansøger

Vedrørende

Målgruppe

Ansøgt beløb

Slagelse Festuge

Bevægelsesevents under Slagelse Festuge

Børnefamilie + unge mellem 13-25 år.

35.000 kr.

SBI

Fodbold fitness for 16-25 årige.

Unge mellem 13-25 år 

85.000 kr.

Næsby Strand Vinterbadeforening

Afholdelse af Næsby Strandfestival

Alle tre målgrupper

54.150 kr.

Næsby Strand Vinterbadeforening  pilotprojekt ang. sauna og vinterbadning. Alle tre målgrupper69.850 kr

LOF Slagelse-Korsør-Skælskør

Modningsprojekt af større indsats for udsatte unge indenfor STU og CSU.

Unge mellem 13-25 år.

280.600 kr.

Eggeslevmagle landsbyråd

Fællesskaber og samvær på tværs af generationer

Alle tre målgrupper

20.000 kr.

 B73Petanque baner+65kr. 119.000

Sørbymagle IF

Lykkeliga Sørby IF for målgruppen 13-25 år

unge mellem 13-25 år

85.000 kr.

Total

629.600 kr.

Alle ansøgninger fremgår som bilag 3-9.

Ud af de ovenstående ansøgninger, er ansøgningen fra B73 ikke indenfor puljens retningslinjer, da der her søges til en facilitet, hvilket ikke er omfattet indenfor de vedtagne retningslinjer.
På baggrund af ovenstående vil b73's ansøgning om en petanque facilitet blive flyttet til Idræts- og Fritidspuljen, da denne pulje blandt andet tildeler midler til faciliteter.
Administrationen kan stå til rådighed for dialog med ansøgerne om, hvordan tankerne omkring indsatser og udvikling af faciliteten kan indgå under puljens formål med henblik på en fornyet ansøgning, hvor der findes alternativ finansiering til faciliteten.

Ansøgningen fra Næsby Strand Vinterbadeforening er 2-delt i henholdsvis Næsby Strandfestival og et pilotprojekt ang. effekten af sauna og vinterbadning. Projektet omkring Strandfestivallen kan godt stå alene, hvor i mod at pilotprojektet ang. sauna og vinterbadning ikke kan udføres uden Næsby Strandfestival.
Ansøger har tilkendegivet, at pilotprojektet anses som værende en undersøgelse af de helbredsmæssige fordele ved vinterbadning i kombination med sauna. Dette er dog undersøgt i flere finske studier. Derfor bør pilotprojektet anses som værende et rekrutteringsmiddel fremfor en vigtig fysiologisk undersøgelse og dette anses ikke som værende indenfor puljens formål.

 

 

Retligt grundlag

 

Kommunalfuldmagten beskriver, at kommunen kan understøtte og fremme borgernes fritidsliv.

 

 

Handlemuligheder

 

Kultur-, Fritid- og Turismeudvalget har følgende handlemuligheder:

Kultur-, Fritid- og Turismeudvalget kan beslutte hvilke ansøgninger til Flere skal med puljen der imødekommes. Enten ved at prioritere blandt ansøgningerne eller ved at reducere de tildelte midler til en eller flere af ansøgerne. 

Kultur-, Fritid- og Turismeudvalget kan desuden beslutte, at fravige 80/20 fordelingen for at udmønte puljens fulde beløb til øjeblikkelig fordeling. Dette med henblik på at skabe brugbare erfaringer for puljen

 

Vurdering

Administrationen vurderer, at de indkomne ansøgninger og de mundtlige perspektiver fra ansøgerne giver udvalget et solidt grundlag for en beslutning.

Det er administrationens vurdering at ansøgningen fra B73 ikke lever op til kriterierne til puljen, da der alene søges til en facilitet.

Administrationen vurderer, at pilotprojektet fra Næsby Strand Vinterbadeforening ikke tilfører ny viden til området omkring effekten af vinterbadning og sauna i kombination. Der er udført adskillelige studier på området, især i Finland, hvorfor pilotprojektet, af administrationen, ikke vurderes til at bidrage med et nyt perspektiv. 

Det vurderes at en ophævelse af 80/20 fordeling af midlerne i puljen vil gøre det muligt skabe et solidt grundlag for evaluering af puljens indgåede partnerskaber. Dette indebærer dog opmærksomheden på at evt. nye ideer og tiltag vil skulle afvente en ny ansøgningsrunde i foråret 2024.

Administrationen vurderer, at de erfaringer der gøres i år, er vigtige for den fremadrettede proces for puljen. Denne proces indebærer en evaluering af puljen i slut 2023/ start 2024.

Økonomiske og personalemæssige konsekvenser

 

Ingen bemærkninger

 

Tværgående konsekvenser

 

Ingen bemærkninger

 

 

Sagens videre forløb

 

Ingen bemærkninger

7. Genoptaget - Markedsføringspuljen 2023/2024 (B)

Beslutning

At 1: Udvalget besluttede at indgå markedsføringsaftaler i henhold til vurderingerne med 15% reduktion.

Udvalget er opmærksomme på, at det er vigtigt for foreningerne at få afklaring på aftalerne så tidligt på året som muligt, og tilstræber dette i 2024. 

Kompetence

Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget

Beslutningstema

Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget skal beslutte, hvilke markedsføringsaftaler Slagelse Kommune skal indgå på baggrund af de indkomne tilbud.

Indstilling

Direktøren for Børn, Unge og Kultur indstiller,

1. at Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget beslutter hvilke markedsføringsaftaler Slagelse Kommune skal indgå.

Sagens indhold

Markedsføringspuljen har til formål at markedsføre og synliggøre Slagelse Kommune som en attraktiv kommune med særligt fokus på eliteidræt. Markedsføringspuljen skal være med til at styrke den positive omtale af Slagelse Kommune både internt og eksternt. Puljen har til formål at fremme branding og profileringen af kommunen. Ligeledes skal puljen styrke Slagelse Kommunes generelle imagepleje og kommunens bosætningsstrategi.
Der gøres opmærksom på at Markedsføringspuljen adskiller sig fra andre tilskudspuljer ved, at puljen er målrettet køb af en ydelse (markedsføring) til vurderet markedsværdi.
 
Overordnet kan der indgås tre typer af aftaler:

  • Aftaler med foreninger og klubber vurderet ud fra deres sportslige præstationsniveau og relaterede markedsføringsværdi
  • Aftaler med personlige rollemodeller vurderet ud fra deres PR-værdi/markedsføringsværdi.
  • Aftale om enkeltstående arrangementer vurderet ud fra deres PR-værdi/markedsføringsværdi for Slagelse Kommune.

Alle ovenstående aftaler bliver ligeledes vurderet ud fra aftalernes fokus på styrkelse af kommunens generelle imagepleje i forhold til at tiltrække nye borgere samt pleje af allerede herboende borgere.
De enkelte tilbudsgivere vurderes ligeledes ud fra nogle objektive krav til tilbudsgivernes sportslige niveau. Disse krav er oplistet i bilag 1. 

De nuværende retningslinjer er udarbejdet af administrationen med baggrund i gældende lovgivning, erfaringer med Markedsføringspuljen i Slagelse Kommune samt den politisk proces i efterår/vinter 2022-23. På udvalgsmødet d. 2 februar, 2023 blev det besluttet at skærpe retningslinjerne for Markedsføringspuljen. Der blev vedtaget nogle objektive kriterier for tilbudsgivernes sportslige niveau samt et kriterie for lokal tilknytning. De objektive kriterier blev dog tilføjet, at den højest rangerede, lokale forening indenfor hver sportsgren har mulighed for at indsende et tilbud på trods af de ikke opfylder de objektive kriterier. En mere detaljeret uddybning af retningslinjerne findes i bilag 1.
I retningslinjerne er det desuden besluttet at Markedsføringspuljen skal fordeles som følger:
holdidrætter 75 %, individuelle atleter 15% og events 10%.

Tildelingen af midlerne fra Markedsføringspuljen sker på baggrund af et indsendt tilbud fra en given klub/atlet på køb af markedsføring. Disse tilbud er et udtryk for tilbudsgiverens egen vurdering af deres kommercielle værdi for Slagelse Kommune.

Hvert indkomne tilbud bliver vurderet af eksterne rådgivere. Tilbuddene bliver udelukkende vurderet på deres reelle værdi og der skelnes derfor ikke til hverken puljens størrelse eller tidligere tildelinger. Det er de eksterne konsulenters vurdering, der bliver fremlagt for udvalget, og det er på på den baggrund, at tidligere politiske udvalg har fordelt midlerne.

Med henvisning til de politiske drøftelser, de reviderede retningslinjer og det ønskede fokus på den lokale branding har dette også været en faktor for den eksterne vurdering.

Der er en samlet ramme for uddelingen på i alt 790.946 kr.

I den nuværende model er den eksterne vurdering den helt store styrke og en sikring af, at puljen fordeles efter en reel vurdering af markedsværdi og potentiale for markedsføring af kommunen gennem den enkelte tilbudsgiver. Det er også denne vurdering, der sikrer, at der ikke købes markedsføring, som ligger væsentligt udover markedsværdien for ydelsen.  

 

Tilbudsgiver

Vedrørende

Periode

Tilbud

Vurdering

Holdindsatser

Team Skælskør/Slagelse

Ligahold

23/24

kr. 820.000

kr. 250.000

Slagelse B&I

Danmarksserie hold

23/24

kr. 317.500

kr. 100.000

Golfteam Korsør

1. division

23/24

kr. 150.000

kr. 40.000

VK Vestsjælland

Herre Ligahold

23/24

kr. 230.000

kr. 175.000

Slagelse Håndboldklub

3. division

23/24

kr. 100.000

kr. 40.000

Sørbymagle IF

Sørby Esport

23/24

kr. 280.000

kr. 150.000

Slagelse Cykle Ring

U19 DCU Team

23/24

kr. 100.000

kr. 25.000

Individuelle

Viktor Hald Thorup

Speedskater

23/24

kr. 80.000

kr. 50.000

Mikkel C. Johansen

Racerkører

23/24

kr. 125.000

kr. 80.000

Niklas Larsen

Cykelrytter

23/24

kr. 35.000

kr. 25.000

Events

Slagelse Cykle Ring

DEMIN, Uno-X og Ladies Cup

2023

kr. 50.000

kr. 25.000

Ansøgninger i alt

kr. 2.287.500

kr. 960.000

Fladberg/Buch Consult

Honorar for vurdering

Kr. 22.000

kr. 22.000

 

I alt

kr. 982.000

Ovenstående ansøgninger giver en fordeling af midler i Markedsføringspuljen på 81 % til holdidrætter, 16 % til individuelle idrætter og 4% til events. Alle ansøgninger fremgår af bilag 2.

Ud af de ovenstående tilbud, lever tilbuddene fra Slagelse Cykle Ring ikke op til kravene for puljen. Slagelse Cykle Rings U19 Team, dette hold er et samarbejde mellem Næstved Cykle Ring, Køge Cykle Ring og Slagelse Cykle Ring. Holdet kører på Næstveds licens og er forankret i Næstved med Slagelse og Køge som samarbejdsforeninger. Aftalen med U19 teamet overholder ligeledes ikke retningslinjernes krav om eksklusivitet i forhold til eksponering, da teamet ligeledes har Køge Kommune og Mærk Næstved som sponsorer.
Administrationen vurderer ligeledes at Slagelse Cykle Rings afholdelse af Denim og Uno-X cup ikke lever op til kriterierne omkring events som værende på min. DM, EM eller VM-niveau.

Retligt grundlag

Loven om eliteidræt gør det muligt for kommuner at støtte eliteidræt, så længe der ikke er tale om erhvervsvirksomhed/professionelle klubber. 

Kommunen kan jf. kommunalfuldmagten støtte idræt, men må ikke yde støtte til erhvervsvirksomhed, professionelle klubber og kommercielle aktører. Kommunen må godt jf. kommunalfuldmagten købe ydelser (fx markedsføring/branding), så længe det sker til markedspris. 

Handlemuligheder

Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget har følgende handlemuligheder:

  1. Politisk prioritere hvilke aftaler der skal indgås for at udmønte det beløb som er til rådighed for puljen.
  2. Udmønte det fulde beløb på aftaler, som lever op til kravene, ved at reducere "flere skal med" puljen med tilsvarende beløb (141.054 kr.)
  3. Udmønte det fulde beløb på, som lever op til kravene, ved at finansiere restbeløbet (141.054 kr.) med midler overført fra 2022 til 2023

Vurdering

Administrationen vurderer at den eksterne vurdering fremstår saglig, velovervejet og i overensstemmelse med tidligere vurderinger.

Administrationen vurderer, at de to ansøgninger fra Slagelse Cykle Ring bør afvises med henvisning til retningslinjerne og de tidligere nævnte faktorer. Dette ville give en reduktion på samlet set på 50.000 kr. hvilket vil bringe det samlede beløb for tilbud ned på: 932.000 kr., som giver et beløb på 141.054 kr. over det som er til rådighed i puljen.

Økonomiske og personalemæssige konsekvenser

Ingen bemærkninger

Tværgående konsekvenser

Ingen bemærkninger

Sagens videre forløb

Ingen bemærkninger

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Administrativ bemærkning pr. 16 maj 2023

 

Tilbudsgiverne til Markedsføringspuljen har haft mulighed for at indsende et revideret tilbud ang. markedsføring ud fra udvalgets beslutning om at reducere alle beløb med 15%. Flere af tilbudsgiverne har fastholdt deres oprindelige tilbud med en 15% reduktion af det tilbudte beløb, herunder; Slagelse B & I, Golfteam Korsør, VK Vestsjælland, Slagelse håndboldklub, Viktor Hald Torup. Følgende tilbudsgivere har indsendt et revideret tilbud Mikkel C. Johansen, Sørby Esport, Niklas Larsen, Team Skælskør Slagelse og Sørbymagle IF (Sørby Esport) (alle revidere tilbud fremgår af bilag 3-6).

De reviderede tilbud er blevet gennemgået og vurderet af samme konsulenter som vurderede alle tilbud i første omgang. Deres vurdering af de reviderede tilbud fremgår af bilag 7.

Tilbuddet fra Team Skælskør Slagelse er blevet vurderet af 2 omgange, da den første vurdering fandt en højere reduktion end hvad der var efterspurgt, derfor revurderede Team Skælskør Slagelse deres tilbud, så det matchede den efterspurgte reduktion på 15%. De eksterne konsulenter har vurderet begge tilbud bilag 7 & 8.  

Tilbudsgiver

Vedrørende

Periode

Tilbud

Vurdering

15 % reduktionEkstern vurdering af revideret tilbud 

Holdindsatser

 

Team Skælskør Slagelse

Ligahold

23/24

kr. 820.000

kr. 250.000

kr. 212.500

kr. 212.500

Slagelse B&I

Danmarksserie hold

23/24

kr. 317.500

kr. 100.000

kr. 85.000 

Golfteam Korsør

1. division

23/24

kr. 150.000

kr. 40.000

kr. 34.000 

VK Vestsjælland

Herre Ligahold

23/24

kr. 230.000

kr. 175.000

kr. 148.750 

Slagelse Håndboldklub

3. division

23/24

kr. 100.000

kr. 40.000

kr. 34.000 

Sørbymagle IF

Sørby Esport

23/24

kr. 280.000

kr. 150.000

kr. 127.500kr. 127.500 
       

Individuelle

 

Viktor Hald Thorup

Speedskater

23/24

kr. 80.000

kr. 50.000

kr. 42.500 

Mikkel C. Johansen

Racerkører

23/24

kr. 125.000

kr. 80.000

kr. 68.000 kr. 68.000

Niklas Larsen

Cykelrytter

23/24

kr. 35.000

kr. 25.000

kr. 21.250 kr. 21.250
       

Ansøgninger i alt

kr. 2.287.500

kr. 960.000

kr. 773.500 
 

Fladberg/Buch Consult

Honorar for vurdering

Kr. 22.000

kr. 22.000

kr. 22.000 

 

 

I alt

kr. 982.000

kr. 795.500kr. 795.500

Beløb til køb af markedsføring under Markedsføringspuljen udgør 790.946 kr. 

 

Handlemuligheder

Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget har følgende handlemuligheder:

  1. Beslutte hvilke aftaler, der skal indgås om køb af markedsføring.

 

Sagens forløb

04-05-2023 Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget
At 1: Udvalget besluttede at fravælge de to ansøgninger fra Slagelse Cyklering med henvisning til, at de ikke lever op til retningslinjerne for puljen.

Beslutning om de resterende ansøgninger udsættes til udvalgets juni-møde. Administrationen indhenter yderligere oplysninger inden da. 

8. Input til kommende sundhedspolitik (D)

Beslutning

At 1: Drøftet.

Kompetence

Børne- og Ungeudvalget, Erhvervs-, Beskæftigelses- og Uddannelsesudvalget, Klima- og Miljøudvalget, Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget, Seniorudvalget, Socialudvalget, Sundhedsudvalget og Teknik-, Plan- og Landdistriktsudvalget.

Beslutningstema

Børne- og Ungeudvalget, Erhvervs-, Beskæftigelses- og Uddannelsesudvalget, Klima- og Miljøudvalget, Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget, Seniorudvalget, Socialudvalget, Sundhedsudvalget og Teknik-, Plan- og Landdistriktsudvalget skal drøfte input til den kommende sundhedspolitik med udgangspunkt i deres respektive fagområder.

Indstilling

Konstitueret sundheds- og ældrechef indstiller,

1. at Børne- og Ungeudvalget, Erhvervs-, Beskæftigelses- og Uddannelsesudvalget, Klima- og Miljøudvalget, Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget, Seniorudvalget, Socialudvalget, Sundhedsudvalget og Teknik-, Plan- og Landdistriktsudvalget drøfter input til den kommende sundhedspolitik med udgangspunkt i deres respektive fagområder.

Sagens indhold

Efter indstilling fra Sundhedsudvalget, besluttede Byrådet i september 2022 at igangsætte en proces for udarbejdelse af en ny sundhedspolitik. Byrådet besluttede, at processen skulle tage afsæt i en arbejdsgruppe på tværs af fagområder med bred involvering af medarbejdere fra relevante fagcentre, udvalg, råd og interesseorganisationer.

Den nedsatte arbejdsgruppe har på nuværende tidspunkt givet input til den nye sundhedspolitik på to arbejdsgruppemøder, som blev afholdt i april og maj måned jævnfør den godkendte tids- og procesplan (vedlagt i bilag 1). Det sidste arbejdsgruppemøde afholdes d. 1. juni 2023.

I følge tids- og procesplanen skal alle fagudvalg drøfte input til den kommende sundhedspolitik med udgangspunkt i deres respektive fagområde i maj og juni 2023. 

Sundhed på tværs af fagområder

De rammer og betingelser, der er med til at skabe sundhed, fordeler sig på forskellige kommunale forvaltningsområder. Sundhedspolitikken skal sætte en overordnet ramme for, hvordan man arbejder med sundhed indenfor alle fagområder. De seneste data på borgernes sundhedstilstand fra sundhedsprofilen 2021 kan ses i bilag 2. 

At integrere sundhed og sundhedsfremme på de forskellige forvaltningsområder er ikke nødvendigvis et spørgsmål om, at der iværksættes nye og omfattende indsatser, men at de enkelte områder forholder sig aktivt til, hvordan de kan indarbejde sundhed i den indsats, de allerede laver. Sundhed skabes i et tæt samarbejde mellem mange aktører, herunder kommunens forskellige fagområder.

Sundhedsfremmende aktiviteter kan være et mål i sig selv, men det kan også være et middel, der kan bidrage til at opnå mål for fagområdernes kerneopgave.

Det kan fx være at opnå bedre indlæringsevne og trivsel i dagtilbud og folkeskole gennem bevægelsesindsatser og/eller etablering af morgenmad og frokostordning. Med disse tiltag, der både inkluderer bevægelse og sund kost samt trivsel, øges koncentrationen og derved læringsparatheden hos børnene.

I foreningslivet kan der arbejdes med særlige tilbud til fx udsatte børn og unge, og hold til borgere med kronisk sygdom eller psykiatriske lidelser. I disse tilbud kan den mentale sundhed og trivsel understøttes ved at fokusere på inkluderende fællesskaber og den gode velkomst.   

Der kan arbejdes på at etablere oplevelses- og sundhedstier med overnatningssteder, legepladser og aktivitetsområder for hele familien. Det kan også være at omdanne grønne arealer så biodiversiteten fremmes og muligheden for trivsel og bevægelse øges. Samtidig kan der sikres let tilgængelighed til og sammenhæng mellem grønne rekreative områder samt integreres grønne kiler i byerne. På denne måde kan borgerne bevæge sig rundt i byen via grønne udendørsarealer. 

På beskæftigelsesområdet kan man fx højne arbejdsmarkedsparatheden for ledige ved at tilbyde dem relevante sundheds- og forebyggelsestilbud fx et livsstilsforløb eller et kursus i håndtering af langvarig stressbelastning, angst og depression. Sådanne indsatser kan bl.a. bidrage til at afkorte sygedagpengeperioden samt give mulighed for at fastholde positive livsstilsændringer hos borgerne.

På socialområdet kan man arbejde med at styrke den sociale trivsel for udsatte borgere ved at brobygge til og integrere dem i frivillige fællesskaber.

På ældreområdet kan man arbejde med tidlig opsporing og henvisning til sundhedsfremmende indsatser fx bolignær motion, man kan arbejde med rehabilitering i eksisterende ydelser eller for eksempel tænke demensvenlig motion ind i aflastningstilbud.

Sundhedsvinklen bidrager i ovenstående tilfælde til at styrke opgavevaretagelsen inden for de forskellige fagområder, også selvom kerneopgaven er en anden.  

Drøftelse af input til den kommende sundhedspolitik

Som inspiration kan den politiske drøftelse i fagudvalgene om den kommende sundhedspolitik tage afsæt i følgende tre spørgsmål:

  • Hvilke sundhedsperspektiver skal prioriteres indenfor fagudvalgenes politikområde?
  • Hvordan kan fagudvalgene sikre integration af den nye sundhedspolitik i fagudvalgenes nuværende og fremtidige prioriteringer på politikområdet?
  • Hvordan sikrer fagudvalgene, at der arbejdes med sundhed på tværs af de politiske fagudvalg?

Retligt grundlag

Sundhedsloven § 119 stk. 1, som beskriver, at Kommunalbestyrelsen har ansvaret for, ved varetagelsen af kommunens opgaver i forhold til borgerne, at skabe rammer for sund levevis og stk. 2, som beskriver, at kommunen skal etablere forebyggende og sundhedsfremmende tilbud til borgerne. 

Handlemuligheder

Ingen bemærkninger.

Vurdering

Det er administrationens vurdering, at drøftelser i fagudvalgene kan bidrage med vigtige input og prioriteringer i den kommende sundhedspolitik.

Økonomiske og personalemæssige konsekvenser

Ingen bemærkninger.

Tværgående konsekvenser

Sundhedspolitikken skal fungere som løftestang til at arbejde med sundhed på tværs af hele kommunen.

Sagens videre forløb

Sundhedsudvalget vil på deres møde i oktober 2023 1. behandle den nye sundhedspolitik, hvorefter politikken sendes i høring.

Sagens forløb

30-05-2023 Seniorudvalget

At 1: Drøftet.

 

 

 


30-05-2023 Børne- og Ungeudvalget
At 1: Drøftet.
31-05-2023 Klima- og Miljøudvalget
Beslutning ikke frigivet
31-05-2023 Socialudvalget
At 1: Drøftet. 

9. Handlinger i relation til svømmehallernes økonomi (B)

Beslutning

At 1: Udvalget godkendte de fremlagte forslag til handlinger målrettet øgede indtægter og følger udviklingen tæt i de næste 6 måneder inden eventuel beslutning om handlinger målrettet reducering af udgifter.

Udvalget anbefaler en billetpris på 49 kr.

Kompetence

Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget

Beslutningstema

Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget kan beslutte konkrete handlinger med henblik på bedring af Slagelse Svømmehallernes økonomi.

Indstilling

Konst. chef for Kultur, Fritid og Borgerservice indstiller,

1. at Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget beslutter konkrete handlinger, der skal igangsættes med henblik på at bedre Slagelse Svømmehallernes økonomi.

Sagens indhold

I forbindelse med en samlet sag vedr. budgetopfølgning 1 på Kultur-, Fritids- og Turismeudvalgets møde d. 4/5 fremlagde administrationen forslag til konkrete handlinger vedr. Slagelse Svømmehallernes økonomi.

I forlængelse af drøftelsen fremlægges forslagene her til endelig beslutning med henblik på igangsættelse af de besluttede forslag. 

Forslagene fordeler sig under forslag målrettet hhv. øgede indtægter samt reducerede udgifter.

Øgede indtægter

  1. Sundhedsfremmende aktiviteter, events, arrangementer og holdtiltag
    Der arbejdes målrettet på oprettelse og gennemførsel af flere hold, events og arrangementer. Eks. hold målrettet overvægtige.
  2. Øget salg i café i Korsør. Udbud og konceptet omkring caféen i Korsør videreudvikles og målrettes flere målgrupper og indtægtsmuligheder eks. klubretter og pensionistfrokost.
  3. Opstart af café i Slagelse med afsæt i erfaringer og konceptet fra Korsør. Indledningsvist udvalgte dage.
  4. Stigning i billetpris for offentlig svømning på 4 kr. samt estimeret fremskrivning til en ny pris på 46 kr. pr. billet. Dette forslag vil skulle indgå i en kommende takstsag til Byrådet.
  5. Øgning af offentlig åbningstid med 8 timer - 3 timer i Korsør og 5 timer i Slagelse.
  6. Fuld genåbning af saunaer pr. 1/8 2023 på normale vilkår og under forudsætning af, at energipriser forbliver på forventet normalniveau. 

For nærmere beskrivelse af ovenstående forslag henvises til bilag 1.

Reducerede udgifter

  1. Tilpasning af serviceniveau

For nærmere beskrivelse af ovenstående forslag henvises til bilag 2.

Retligt grundlag

Det fremgår af Kasse- og Regnskabsregulativet, at der som udgangspunkt ikke gives tillægsbevillinger, der er kassefinansierede. Ved forventede budgetoverskridelser skal fagudvalgene finde kompenserende besparelser inden for egen budgetramme.

Styrelseslovens § 40 omhandler, at der ikke kan iværksættes foranstaltninger, som ikke er en del af det vedtagne budget, og som medfører indtægter eller udgifter uden kommunalbestyrelsens bevilling. 

Kommunalbestyrelsen skal jf. Styrelseslovens § 42 stk. 7 fastsætte og beskrive regler for, hvordan kommunens kasse- og regnskabsvæsen skal indrettes.

I Kasse- og regnskabsregulativet for Slagelse Kommune har Byrådet fastsat regler om, at der gennemføres fire årlige budgetopfølgninger: Primo året samt pr. ultimo marts, juni, og september. Budgetopfølgningerne forelægges fagudvalg og efterfølgende samlet til Økonomiudvalget og Byrådet.

Bilag i sagen er lukket, da de omhandler forslag til reducering af udgifter, som kan have en væsentlig betydning for svømmehallernes serviceniveau.

Handlemuligheder

Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget har følgende handlemuligheder:

  1. Beslutte de af administrationen foreslåede handlinger

  2. Beslutte udvalgte af de af administrationen foreslåede handlinger

  3. Komme med supplerende forslag til handlinger til nærmere afklaring

Vurdering

Det er administrationens vurdering, at de konkrete handlinger og tiltag kan bidrage til bedring af økonomien omkring Slagelse Svømmehallerne.

Det er ligeledes administrationens vurdering, at handlinger og tiltag søges gennemført og implementeret med begrænset påvirkning af serviceniveau samt brugeroplevelse. Dog vil handlinger og tiltag på forskellig vis få betydning for brugerne. Dette håndteres i den løbende tilpasning og dialog med brugerne. 

Økonomiske og personalemæssige konsekvenser

Konsekvenser for personale og serviceniveau fremgår af administrationens oplæg.
Besluttede handlinger forventes at påvirke svømmehallernes økonomi i positiv retning.

Tværgående konsekvenser

Ingen bemærkninger.

Sagens videre forløb

Ingen bemærkninger.

10. Planlægning af mødeaktivitet 2024 (D)

Beslutning

At 1: Drøftet.

Kompetence

Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget

Beslutningstema

Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget skal drøfte planlægning af Kultur-, Fritids- og Turismeudvalgets mødeaktiviteter (dialogmøder, temamøder, konferencer, studieture) for 2024.

Indstilling

Den konstituerede chef for Kultur, Fritid og Borgerservice indstiller, 

1. at Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget drøfter og prioriterer udvalgets mødeaktivitet for 2024 med hensyntagen til udvalgets afsatte midler til mødeaktivitet generelt.

Sagens indhold

Som forberedelse til det politiske arbejde i 2024 skal alle fagudvalg drøfte udvalgets mødeaktivitet ud over de ordinære udvalgsmøder, deltagelse i konferencer og planlægning af eventuel studietur.

Politisk mødekalender for 2024 bliver politisk behandlet efter sommerferien, men som udgangspunkt for planlægningen af øvrige mødeaktiviteter, forventes mødestrukturen med fagudvalgsmøder i første uge, økonomiudvalgsmøde i tredje uge og byrådsmøde i fjerde uge at videreføres i 2024.

Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget skal drøfte følgende:

  • Ønsker til dialogmøder med hvilke interessenter, hvor ofte, med hvilket indhold
  • Ønsker til temamøder
  • Ønsker til deltagelse på konferencer (Bilag 1: oversigt over KL-konferencer)
  • Ønsker til studietur

I forlængelse af denne drøftelse skal Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget drøfte prioriteringen af de midler, der er afsat til Kultur-, Fritids- og Turismeudvalgets deltagelse i konferencer, studieture, generel mødeforplejning og lignende.

Den økonomiske ramme for Kultur-, Fritids- og Turismeudvalgets mødeaktivitet er beskrevet herunder. Rammen dækker al mødeaktivitet i udvalget dog ikke kørselsgodtgørelse i forbindelse med udvalgsmøder, temamøder og dialogmøder.

Kultur-, Fritids- og Turismeudvalgets egen pulje:

Budget 2023

Overført fra 2022

Korrigeret budget 2023

Budget 2024

123.720

65.123

188.843

123.720

Udgifter til Kultur-, Fritids- og Turismeudvalgets drift er forplejning til udvalgsmøder, dialogmøder og temamøder.

  • Gennemsnitligt er der i 2022 brugt ca. 1.100 kr. til forplejning pr. møde inkl. dialogmøder og temamøder.
  • Deltagelse i KL-konference med 2 overnatninger forventes at koste ca. 10.000 kr. pr deltager (deltagergebyr, 2 middage, transport). 
  • Deltagelse i KL konference af 1 dags varighed forventes at koste ca. 2.500 kr. pr. deltager. 

Retligt grundlag

Den kommunale styrelseslov.

Handlemuligheder

Ingen bemærkninger.

Vurdering

Ingen bemærkninger.

Økonomiske og personalemæssige konsekvenser

Ingen bemærkninger.

Tværgående konsekvenser

Ingen bemærkninger.

Sagens videre forløb

På baggrund af Kultur-, Fritids- og Turismeudvalgets drøftelser fremlægges en sag på mødet i september med henblik på konkret beslutning om aktiviteter.

 

11. Slagelse Guld 2022 - evaluering af arrangementet (D)

Beslutning


Sagen udsat. Genoptages på mødet i august.

Kompetence

Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget

Beslutningstema

Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget skal på baggrund af resultaterne af den spørgeskemaundersøgelse, der blev udsendt til deltagerne efter Slagelse Guld, samt udvalgets egen deltagelse i arrangementet, evaluere årets Slagelse Guld-arrangement, herunder komme med inputs til næste års arrangement.

Indstilling

Konstitueret chef for Kultur, Fritid og Borgerservice indstiller,

1. at  Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget evaluerer årets Slagelse Guld-arrangement, herunder kommer med inputs til næste års arrangement.

Sagens indhold

Det store Slagelse Guld-show blev i år afholdt fredag den 31. marts i Spar Nord Arena Slagelse og bød bl.a. på fejring af guld- og prisvindere, uddeling af Sports Team Slagelses støttemidler, underholdning ved lokale talenter inden for musik og idræt, 5 idrætsaktiviteter og 4 konkurrencer i B-hallen, mad og drikke, selfiebox og hyggeligt socialt samvær.

Ca. 380 personer deltog i årets arrangement, heraf 90 billetkøbere.

Fritidsafdelingen har efter showet udsendt en spørgeskemaundersøgelse til
deltagerne i årets show, herunder foreninger, samarbejdspartnere, Byrådsmedlemmer,
billetkøbere mv.

I alt 69 personer har deltaget i undersøgelsen, hvoraf 62 har svaret på alle spørgsmål. 

Hvad viser resultaterne?

Undersøgelsen viser, at der er stor tilfredshed med arrangementet hos deltagerne.

Således har 58 % af respondenterne svaret, at arrangementet var meget godt, og 38 % har svaret, at arrangementet var godt. Deltagertilfredsheden ligger med andre ord på 96 %. Det er 7 procentpoint højere end i 2022.

Kun 1 ud af de 69 respondenter har svaret, at arrangementet var dårligt. 

Der er også stor tilfredshed hos deltagerne med de forskellige delelementer/indslag:

  • Faciliteten (67 % har svaret meget godt, 29 % har svaret godt. Ingen har svaret dårligt/meget dårligt)
  • Tidspunktet for arrangementets afholdelse (96 % har svaret, at sidste fredag i marts er et passende tidspunkt)
  • Programmet, herunder balancen mellem de forskellige indslag/programpunkter (43 % har svaret meget godt, 39 % har svaret godt. Kun 4 % har svaret dårligt)
  • De underholdende indslag (32 % har svaret meget godt, 58 % har svaret godt). Ingen har svaret, at indslagene var dårlige/meget dårlige. 
  • Antallet af underholdende indslag (84 % mener, at antallet var passende, 13 % har svaret, at der var for få underholdende indslag)
  • Maden (45 % har svaret meget godt, 46 % har svaret godt. Ingen har svaret, at maden var dårlig/meget dårlig)
  • Konferencier (49 % har svaret meget godt, 39 % har svaret godt. Kun 6 % har svaret dårlig/meget dårlig)
  • Antallet af idrætspriser (80 % mener, at antallet var passende)
  • Idrætsaktiviteterne i B-hallen (49 ud af de 50 respondenter, som via deres svar har angivet, at de har prøvet idrætsaktiviteterne, synes, at aktiviteterne enten var meget gode eller gode)
  • Det nye indslag med konkurrencer i B-hallen (44 ud af de 48 respondenter, der via deres svar har angivet, at de har deltaget i konkurrencerne, synes, at konkurrencerne enten var meget gode eller gode. Kun 2 synes, at konkurrencerne var dårlige/meget dårlige.
  • Måden, hvorpå foreningen blev honoreret (42 ud af de 47 respondenter, der via deres svar har angivet, at deres forening blev honoreret til Slagelse Guld, er enten meget tilfredse eller tilfredse med, hvordan foreningen blev honoreret. De sidste 5 har svaret hverken eller.
  • Gaver (25 ud af de 31 respondenter, som har angivet, at de modtog en gave til Slagelse Guld, er enten meget tilfredse eller tilfredse med gaven. Kun en respondent er ikke tilfreds med den modtagne gave). 

Undersøgelsen viser også stor opbakning fra deltagerne til:

  • Slagelse Guld kører med "free seating" og uden bordplan (65 % bakker op om det)
  • At Sports Team Slagelses uddeling af støttemidler og prisen Årets Talent sker til Slagelse Guld (45 % har svaret meget godt, 35 % har svaret godt)
  • Billettyper til salg (kun 19 % savnede andre billettyper til arrangementet)
  • At drikkevarer skal hentes i baren (70 % har svaret meget godt, 26 % har svaret godt, ingen har svaret dårligt/meget dårligt.
  • Rammer, oppyntning, stemning, sceneshow og variation i program (bliver hyppigt fremhævet i kommentarfelterne)

Hvordan er resultaterne sammenlignet med sidste år:

På langt de fleste punkter er deltagertilfredsheden højere i år end i 2022. Det er bemærkelsesværdigt, da deltagertilfredsheden også var høj i 2022. 

Det er kun ved punkterne vedr. Sted for afholdelse, STE-uddeling, Free Seating og Afhentning af drikkevarer i baren, at der ses et lille fald i tilfredshed/opbakning sammenlignet med 2022 (1-5 procentpoints nedgang).  

Opmærksomhedspunkter

  • Selv om 71% af respondenterne mener, at arrangementet har en tilpas længde, så er der 20 %, der mener, at arrangementet er lidt for langt, mens 3 % synes, at det er alt for langt. Dog er deltagertilfredsheden med længden af arrangementet større i år end i 2022 (stigning på 7 procentpoint).
  • Selv om der er stor tilfredshed med maden hos deltagerne (91 %), så kan der på baggrund af kommentarerne med fordel kigges på, om der fx kan være flere buffetborde eller mere personale ved buffetbordene, så madkøen/ventetiden bliver kortere. 
  • Det er især de voksne deltagere, som har svaret på spørgeskemaet. Der kan derfor være behov for at tænke i andre metoder for også at få de yngste deltageres syn på arrangementet.
  • Respondenterne er også kommet med forslag til sideevents, gaver, underholdningsindslag osv., som vil blive taget med i det videre arbejde. 

En rapport med de udtrukne resultater (minus kommentarer) er vedlagt som bilag.

Udvalgets evaluering af arrangementet

Udvalget kan i nærværende sag komme med deres inputs til både dette års Slagelse Guld og
næste års arrangement.

Det står udvalget frit for, om udvalget vil gøre brug af spørgsmålene/temaerne i den
udsendte spørgeskemaundersøgelse, eller om udvalget vil gribe evalueringen an på anden
vis.

Retligt grundlag

Retningslinjer og rammer for Slagelse Guld

Handlemuligheder

Ingen bemærkninger. 

Vurdering

Administrationen vurderer på baggrund af resultaterne af undersøgelsen, at der er stor tilfredshed
hos deltagerne med årets Slagelse Guld - både med arrangementet som helhed og de enkelte delelementer/indslag.

Administrationen vil tage alle resultater, inputs og forslag fra både spørgeskemaundersøgelsen og udvalgets evaluering med videre i planlægningen af næste års arrangement.

Såfremt der evt. skal tænkes i en forkortelse af arrangementet, vil dette kræve en politisk beslutning, da de fleste af programpunkterne er bundet op på politiske beslutninger. Det gælder fx, hvem der er berettiget til at modtage honorering, antal idrætspriser til showet, samt at Sports Team Slagelses uddeling af støttemidler + idrætspris sker til Slagelse Guld.

Økonomiske og personalemæssige konsekvenser

Ingen bemærkninger.

Tværgående konsekvenser

Ingen bemærkninger. 

 

Sagens videre forløb

Ingen bemærkninger. 

12. Etablering af et §17,4 Integrationsudvalg (D)

Beslutning

At 1: Drøftet.

Kompetence

Erhvervs-, Beskæftigelse - og Uddannelsesudvalget og Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget

 

Beslutningstema

Erhvervs-, Beskæftigelse - og Uddannelsesudvalget og Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget kan drøfte nedsættelse af et §17 stk.4 integrationsudvalg.

 

Indstilling

Arbejdsmarkedschefen indstiller,

  1. at Erhvervs-, Beskæftigelse - og Uddannelsesudvalget og Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget drøfter nedsættelse af et §17 stk.4, integrationsudvalg.

 

Sagens indhold

Der er fra politisk side udtrykt ønske om etableringen af et integrationsudvalg. Slagelse Kommune har i valgperioderne 2005-2009, 2009-2013, og igen i 2014-2017 tidligere haft et integrationsudvalg efter styrelseslovens § 17, stk. 4-bestemmelser.

Udkast til kommissorium til et integrationsudvalg fremgår af bilag 1.

Et §17,4-udvalg kan bidrage til at udføre forbedrende eller rådgivende funktioner for Byrådet, Økonomiudvalget eller de stående udvalg. Formålet kan være at udvide dialogen med borgerne, styrke mangfoldigheden, pulje kræfter fra flere områder med inddragelse af kultur- og netværksorganisationer, og bidrage med faglig viden og indsigt til at kvalificere politiske beslutningsprocesser. Udvalget kan ligeledes særligt få til opgave at understøtte implementeringen af kommunens tværgående integrationspolitik, og bidrage til at skabe sammenhæng mellem integrationspolitikken, forvaltningen, politikerne, civilsamfundet og samarbejdspartnere.

Byrådet har beslutningskompetencen til at nedsætte et integrationsudvalg. Der er ikke nogen lovbestemmelser for udvalgssammensætning og regler for udvalgets virksomhed, så det er op til Slagelse Kommune selv at definere det. Medlemssammensætningen kan derfor bestå af politikere, forvaltningsmedlemmer fra for eksempel arbejdsmarked og integrationsområdet, og kultur- og fritidsområdet, samt repræsentanter fra civilsamfundet. Sidstnævnte vil i så fald skulle rekrutteres gennem annonceringer og/eller direkte henvendelser.

Forankringen kan placeres hos Økonomiudvalget med sekretariatsbetjening af byrådssekretariatet. Forankringen kan også placeres i Erhvervs-, Beskæftigelses- og Uddannelsesudvalget (EBU) med sekretariatsbetjening i Arbejdsmarked, Rådgivning og Integration, - eller i Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget (KFT) med sekretariatsbetjening af Kultur, Fritid og Borgerservice.

For at kvalificere en eventuel indstillingssag til Økonomiudvalget om etablering af et § 17, stk. 4 udvalg, bedes Erhvervs, - Beskæftigelse, - og Uddannelsesudvalget og Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget drøfte

  • nedsættelse, formål og opgave for et §17,4-integrationsudvalg
  • politisk forankring af integrationsudvalget
  • medlemssammensætning
  • finansiering af et integrationsudvalg

 

Retligt grundlag

Et integrationsudvalg kan nedsættes efter Lov om kommunernes styrelse §17, stk. 4. Udvalget vil være et midlertidigt udvalg, og rummer en vis handlefrihed for kommunen til at definere yderligere formål, sammensætning, og opgavebeskrivelse, i forhold til det, som bedst understøtter Slagelse Kommunes politiske kompetencefordeling på integrationsområdet jf. Styrelsesvedtægt 2022.

§ 17.

Stk. 4. I øvrigt kan kommunalbestyrelsen nedsætte særlige udvalg til varetagelse af bestemte hverv eller til udførelse af forberedende eller rådgivende funktioner for kommunalbestyrelsen, økonomiudvalget eller de stående udvalg. Kommunalbestyrelsen bestemmer de særlige udvalgs sammensætning og fastsætter regler for deres virksomhed.

 

Handlemuligheder

Ingen bemærkninger.

 

Vurdering

Såfremt der ønskes, at der nedsættes et særligt udvalg til at arbejde med integrationsområdet på tværs af kommune og civilsamfund, anbefaler administrationen, at det bliver et §17 stk. 4-udvalg efter styrelseslovens bestemmelser. I modsætning til et integrationsråd (som er omfattet af en række formelle krav til bl.a. medlemsophav, fastsat forretningsorden, inddragelse af Udlændinge- og integrationsministeriet, og tæt tilknytning til myndighedsopgaven efter integrationsloven), så er et særligt udvalg efter styrelseslovens § 17, stk. 4. ikke underlagt samme regelsæt. Et §17, stk. 4 udvalg er midlertidigt, har større handlefrihed, kan målrettes de specifikke og tværgående politiske ambitioner og har til formål at udføre forbedrende eller rådgivende funktioner for Byrådet, Økonomiudvalget eller de stående udvalg.

Administrationen anbefaler at udvalget forankres i Økonomiudvalget, med fokus på at integration foregår i alle aspekter af borgerens liv og arbejdes med på tværs af forvaltningsområder i Slagelse Kommune.

Administrationen anbefaler en medlemssammensætning på 7 medlemmer, hvor 2 medlemmer er politikere, 1 medlem fra Arbejdsmarked, Rådgivning og Integration, 1 medlem Kultur, Fritid og Borgerservice, og 3 medlemmer fra civilsamfundet.

Administrationen anbefaler, at der afsættes midler til etableringen af integrationsudvalget fra 1. januar 2024.

 

Økonomiske og personalemæssige konsekvenser

Finansieringen af integrationsudvalget kan være som en bevillingssag, eller som del af budgetforhandlingerne for 2024. Med afsæt i de tidligere erfaringer med betjening af de forrige integrationsudvalg anslås det, at udgifter til et kommende integrationsudvalg beløber sig til 275.000 kr. årligt.

 

 

Estimerede udgifter

I alt

275.000 kr.

Integrationsudvalgets mødevirksomhed (studieture, oplæg og borgerettede aktiviteter)

100.000 kr.

Sekretariatsbetjening af udvalget

175.000 kr.

 

Tværgående konsekvenser

Ingen bemærkninger

 

Sagens videre forløb

På baggrund af drøftelser i Erhvervs, - Beskæftigelse, - og Uddannelsesudvalget og Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget, vil der skulle indstilles en godkendelsessag hos Byrådet i august 2023, som har beslutningskompetencen til at nedsætte et §17,4, integrationsudvalg.

Byrådet kan med indstillingssagen godkende, at der nedsættes et udvalg, opgave, medlemssammensætning, og finansiering. Administrationen vil derefter igangsætte en rekruttering af medlemmer fra civilsamfundet, hvor Byrådet endeligt skal godkende kandidaterne. Integrationsudvalget skal herefter konstitueret sig, og selv udarbejde en forretningsorden, som skal godkendes af Byrådet.

Det forventes, at integrationsudvalget kan afholde deres første møde i 2024.

13. Korsør Svømmehal - Statusorientering (O)

Beslutning

At 1: Taget til orientering.

Kompetence

 

Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget

 

Beslutningstema

 

Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget orienteres om status på arbejdet med renovering af Korsør
Svømmehal.

 

Indstilling

Konstitueret Chef for Kultur, Fritid og Borgerservice indstiller,

1. at Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget tager sagen til orientering.

 

Sagens indhold

 

Som en del af grundlaget for Byrådets beslutning om kommunens svømmehaller var der udarbejdet
tilstandsvurderinger af de eksisterende svømmehaller.

Projektet bad i 2022 rådgiver om at genbesøge de vigtigste dele af tilstandsrapporten for Korsør Svømmehal. Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget blev på mødet 5. maj 2022 orienteret om indholdet i rapporten, og tog orienteringen til efterretning.

Rapportens anbefaling var, at bygningen efterses årligt.

Rådgiver har besigtiget bygningen på ny og opdateret tilstandsrapporten.

Konklusionen i den nye tilstandsrapport for Korsør Svømmehal er, at der er sket en mindre, men ikke  markant forværring af tilstanden på bygningen, og at der ikke er risiko for kollaps af konstruktioner.
Bygningen tilses løbende, og særlig i tilknytning til stærk vind, og årligt bør konstruktionen
gennemgås for at registrere eventuel forværring af tilstand.


Det er rådgivers vurdering, at det ikke er forbundet med risiko at benytte bygningen.

 

Retligt grundlag

Slagelse Kommune kan efter kommunalfuldmagten understøtte og fremme borgernes fritids- og friluftsaktiviteter samt fremme borgernes sundhedsvaner. 

 

Handlemuligheder

 

Ingen bemærkninger.

 

Vurdering

 

Det er administrationens vurdering på baggrund af rapporten, renovering af Korsør Svømmehal
bør gennemføres i 2024, som oprindelig planlagt.

Bygningens tilstand er problematisk, og renovering bør igangsættes snarligt.

Hvis der ikke snarlig igangsættes renovering af svømmehallen, er der overvejende sandsynlighed for, at bygningen indenfor en overskuelig tid vil overgå fra problematisk til kritisk tilstand og må lukke.

 

Økonomiske og personalemæssige konsekvenser

 

Ingen bemærkninger.

 

Tværgående konsekvenser

 

Ingen bemærkninger.

 

Sagens videre forløb

 

Udvalget vil få en ny orientering om et år med baggrund i en ny besigtigelse og opdatering af tilstandsrapporten

14. Orientering om status på bevægelsesindsatser på dagtilbuds- og skoleområdet 2023 (O)

Beslutning

At 1: Taget til orientering.

Kompetence

Børne- og Ungeudvalget, Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget samt Sundhedsudvalget.

Beslutningstema

Børne- og Ungeudvalget, Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget samt Sundhedsudvalget orienteres om status på igangsatte bevægelsesindsatser under 'BiDS - Bevægelse i Dagtilbud og Skoler'.

Indstilling

Direktøren for Børn, Unge og Kultur indstiller,

1. at Børne- og Ungeudvalget, Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget samt Sundhedsudvalget tager sagen til orientering.

Sagens indhold

’BiDS – Bevægelse i Dagtilbud og Skoler’ har siden 2020 været en strategisk og politisk prioriteret indsats med fokus på at understøtte Dagtilbuds- og Folkeskoleloven samt på at udmønte Børne- og Ungepolitikken, Sundhedspolitikken og Idrætspolitikken.

Det overordnede formål med indsatsen er at forbedre børn og unges sundhed, trivsel og læring ved at sikre implementering af bevægelse i dagtilbud og skoler, og herunder understøtte ledelse og medarbejdere i arbejdet med motorik, leg og bevægelse.

På baggrund af en bred involvering af aktører fra dagtilbuds- og skoleområdet og midlerne fra pkt. 7 i budgetaftalen for 2021-2024 besluttede Børne- og Ungeudvalget i september 2021 at igangsætte en række bevægelsesindsatser (sag 596, den 20. september 2021).

I nærværende sag og tabellen nedenfor gives en status på bevægelsesindsatserne.

Bevægelsesindsats

Status på aktiviteter

Strategiforløb med Dansk Skoleidræt

 

Formålet med strategiforløbet er at skabe en kommunal strategi og retning for arbejdet med bevægelse i dagtilbud og skoler.

 

 

  • Udarbejdelse og afvikling af spørgeskemaundersøgelse med 277 respondenter, som førte til rapporter med viden om bevægelse på dagtilbuds- og skoleområdet i Slagelse Kommune
  • Planlægning og afvikling af tre seminardage med 70-110 deltagere fra dagtilbuds- og skoleområdet
  • Udvikling og udarbejdelse af strategisk Bevægelsesramme for dagtilbuds- og skoleområdet.

Tidlig forebyggende indsats på almenområdet med fokus på leg, bevægelse og motorik

 

Formålet er at styrke den tidlige indsats med fokus på motorik, leg og bevægelse gennem kompetenceudvikling, oplysnings- og vejledningsmateriale samt styrket samarbejde.

 

 

  • Etablering af netværk på tværs af Dagtilbud, Sundhedstjenesten, PUI, Folkesundhed, Kultur og Fritid
  • Udvikling og produktion af motorikvideoer til brug ved bl.a. sundhedsplejerskernes hjemmebesøg er igangsat
  • Udvikling og udarbejdelse af motorikguide målrettet sundhedsplejersker er igangsat
  • Planlægning og løbende afvikling af motorikcaféer for spædbørn og forældre (27 caféer afviklet fra 2022-d.d., og yderligere 6 er planlagt frem til juni 2023)
  • Kursus i motorik til Sundhedstjenesten er undervejs
  • Udvikling og løbende afvikling af 10 ugers kompetencegivende SOL-strejf forløb i vuggestuerne med motorikkonsulenter (indtil videre er SOL-strejf afviklet og planlagt i 27 ud af 44 daginstitutioner)
  • 'Nip napper' og vendespil med fokus på bevægelse er udviklet.

Kompetenceudvikling på dagtilbudsområdet

 

Formålet er at udvikle og styrke dagtilbudsområdets kompetencer i at integrere bevægelse som en naturlig og meningsfuld del af hverdagen.

 

 

  • Bevægelsesnetværk med fokus på inspiration, sparring og videndeling er etableret (6 netværksmøder afholdt fra 2021-d.d.)
  • Diverse sparringsgrupper er oprettet på Aula
  • Idrætscertificering af Børnehuset ved Storebæltsvej, Børnehaven Mariehønen, Firkløveren og Slots Bjergby Daginstitution gennem VIA, DIF og Team Danmark er igangsat og yderligere institutioner er interesseret
  • Kursus i cykelleg er afviklet
  • Udvikling af øvrige kompetenceudviklings-aktiviteter tilpasset ønsker og behov er undervejs.

Kompetenceudvikling på skoleområdet

 

Formålet er at udvikle og styrke skoleområdets kompetencer i at integrere bevægelse som en naturlig og meningsfuld del af hverdagen.

  • Bevægelsesnetværk med fokus på inspiration, sparring og videndeling er etableret (6 netværksmøder afholdt fra 2021-d.d.)
  • Diverse sparringsgrupper er oprettet på Aula
  • Kursus i yoga i indskolingen er afviklet
  • Uddannelse af 10 lærere/pædagoger fra Marievangsskolen, Stillinge Skole, Nymarkskolen, Vemmelev Skole, Skælskør Skole, Søndermarksskolen og Rosenkilde Skole i bevægelsesvejledermodulet ‘Bevægelse og læring’ ved Absalon
  • Mulighed for frikøb af lærere/pædagoger til bevægelsesambassadør- og vejlederopgaver tilbudt
  • Udvikling af øvrige kompetenceudviklings-aktiviteter tilpasset ønsker og behov er undervejs.

Bevægelsesindsats i udskolingen

 

Formålet er at understøtte arbejdet med bevægelse i udskolingen gennem involvering af eleverne.

  • Dialogmøder med Slagelse Kommunale Elevråd er afholdt
  • Udvikling af konkret udskolingsindsats på tværs af skoler og årgange er igangsat
  • Planlægning og afvikling af idrætsfestival for 8. klasserne på Nymarkskolen i samarbejde med idræts- og fritidslivet i maj 2023.

Bevægelsesindsats på klubområdet

 

Formålet er at fremme og styrke samarbejdet om bevægelse mellem klubområdet, idræts- og fritidslivet.

  • Etablering af netværk på tværs af klubber
  • Idéudvikling med netværket
  • Udvikling og afvikling af konkrete indsatser – idrætspartnerskaber for klubber med fokus på bl.a. Padel, yoga og dans.

Pulje til krop, sanser og bevægelse på dagtilbudsområdet

 

Formålet er at give dagtilbuddene mulighed for at tage ejerskab og igangsætte lokale, matrikelnære og meningsfulde bevægelsesinitiativer.

  • I 2021 blev der uddelt 93.111 kr. og igangsat fire initiativer; udvikling af cykellegeplads i Birkelunden, kursus i sanseintegration i Rosenkilde Børnehave, udrulning af Hoppeline materialet i Nordbycenteret og sansemiljø i legestuen i Dagplejen Distrikt Syd
  • I 2022 blev ingen puljer udbudt grundet kommunens økonomiske situation
  • I 2023 er der deadline for at ansøge puljen ultimo maj 2023.

Pulje til bevægelse på skoleområdet

Formålet er at give skolerne mulighed for at tage ejerskab og igangsætte lokale, matrikelnære og meningsfulde bevægelsesinitiativer.

  • I 2021 blev der uddelt 114.719 kr. og igangsat tre initiativer; Evotag (gaming og bevægelse i kombination) til udskolingen på Stillinge Skole, Leg på streg på Baggesenskolen og motorik- og bevægelsesmiljø på Skælskør Skole
  • I 2022 blev ingen puljer udbudt grundet kommunens økonomiske situation
  • I 2023 er der deadline for at ansøge puljen ultimo maj 2023.

Pulje til fremme af bevægelse og fællesskab på tværs af dagtilbuds-, skole-, idræts- og fritidsområdet

 

Formålet er at understøtte dagtilbud, skoler og idræts- og fritidslivet i at samarbejde om at fremme bevægelse og fællesskab.

  • I 2021 blev der uddelt 22.500 kr. og igangsat to initiativer; sjov og bevægelse i svømmehallen for fritidsklubber og Slagelse Ungdomsskole samt hockeyaktiviteter på tværs af daginstitution, fritidsklub og forening i Sørbymagle
  • I 2022 blev ingen puljer udbudt grundet kommunens økonomiske situation
  • I 2023 er der deadline for at ansøge puljen ultimo maj 2023.

Kommunikation, markedsføring og kampagnemateriale

 

Formålet er at skabe og understøtte et kontinuerligt fokus på arbejdet med bevægelse på dagtilbuds- og skoleområdet.

  • Udvikling og udarbejdelse af designguide
  • Udarbejdelse af kommunikationsplan
  • Etablering af Facebooksiden ‘Slagelse Kommune – Bevægelse i Dagtilbud og Skoler’
  • BiDS-hjemmeside på Slagelse.dk er under udarbejdelse
  • Fokus på BiDS-indsatser gennem lokale og nationale medier
  • Video om 'BiDS - Bevægelse i Dagtilbud og Skoler' er produceret. 

Opsummerende bidrager bevægelsesindsatserne på forskellig vis til at understøtte dagtilbuds- og skoleområdet i at integrere bevægelse som en naturlig og meningsfuld del af hverdagen.

Eksempelvis mindsker bevægelsesnetværket på dagtilbuds- og skoleområdet barrieren for at implementere bevægelse i hverdagen, idet netværket tilbyder mulighed for inspiration, videndeling og "afprøvning på egen krop", inden medarbejderne står i implementeringen.

Idrætscertificeringen af de fire daginstitutioner bidrager til at igangsætte og understøtte en kulturudvikling, hvor bevægelse bliver en fast integreret del af dagligdagens pædagogiske aktiviteter.

Uddannelsen af bevægelsesambassadører og -vejledere på de syv skoler bidrager til at strukturere og organisere arbejdet med bevægelse på skolerne samt til at sprede viden i personalegrupperne.

I alle bevægelsesindsatserne har der gennemgående været fokus på løbende at tilpasse indsatserne, så de giver mening for aktørerne på dagtilbuds- og skoleområdet. Derudover har det været centralt at koble indsatserne til strukturer og tiltag i dagtilbuds og skolers hverdag med henblik på at styrke forudsætningerne for forankring.

Retligt grundlag

Ifølge Dagtilbudslovens §8, stk. 3 og 4 skal dagtilbuddene arbejde med den styrkede pædagogiske læreplan. Her skal det fremgå, hvordan det pædagogiske læringsmiljø understøtter børns brede læring, herunder nysgerrighed, gåpåmod, selvværd og bevægelse.

Ifølge Folkeskolelovens §40, stk. 2, pkt. 1 fastlægger kommunalbestyrelsen mål og rammer for skolernes virksomhed. Ifølge §15 skal undervisningstiden tilrettelægges, så eleverne får motion og bevægelse i gennemsnitligt 45 minutter om dagen.

Ifølge Sundhedslovens §119, stk. 1 og 2 har kommunalbestyrelsen ansvaret for at skabe rammer for sund levevis og for at etablere forebyggende og sundhedsfremmende tilbud til borgerne.

Handlemuligheder

Ingen bemærkninger.

Vurdering

Administrationen vurderer, at en fremadrettet, prioriteret, struktureret og helhedsorienteret bevægelsesindsats fortsat er afgørende for at øge bevægelse, sundhed og trivsel blandt børn og unge. I den sammenhæng skal den politisk besluttede Bevægelsesramme bidrage til at sikre fokus og skabe retning for arbejdet med bevægelse på dagtilbuds- og skoleområdet.

Administrationen anbefaler, at udvalgene tager sagen til orientering.

Økonomiske og personalemæssige konsekvenser

I forbindelse med genåbningen af budget 2022 blev midlerne til 'BiDS - Bevægelse i Dagtilbud og Skoler' reduceret fra 5 mio. kr. til 4 mio. kr.. Administrationen prioriterede og justerede indsatserne ind herefter. I budgetskemaet nedenfor ses en oversigt over den afsatte økonomi, forbrug d.d. og resterende økonomi planlagt til forbrug. 

Bevægelsesindsats

Økonomi i alt

Forbrug d.d.

Resterende økonomi planlagt til forbrug

Pulje til dagtilbudsområdet

            343.111

             93.111

                 250.000

Pulje til skoleområdet

            364.719

           114.719

                 250.000

Pulje til idræts- og fritidsområdet

            102.500

             22.500

                   80.000

Kompetenceudvikling (dagtilbud)

            909.076

            427.197

                 481.870

Kompetenceudvikling (skole)

            959.466

            398.103

                 561.363

Bevægelsesindsats i udskolingen

              50.000

                      0

                   50.000

Bevægelse på klubområdet

              62.226

             11.126

                   51.100

Tidlig forebyggende indsats 

            998.903

            925.903

                   73.000

Strategiforløb

            100.000

            100.000

                           0

Kommunikation, markedsføring mv.

            110.000

                      0

                 110.000

I alt

         4.000.000

         2.092.659

              1.907.333

Tværgående konsekvenser

Arbejdet med 'BiDS - Bevægelse i Dagtilbud og Skoler' kobler sig til kommunens Børne- og Ungepolitiks fokus på motiverende læringsmiljøer, Sundhedspolitikkens fokus på bevægelse i hverdagen og Idrætspolitikkens fokus på idræt og bevægelse for alle aldre og niveauer. 

Dagtilbuds- og skoleområdet er eneste arena, hvor alle børn og unge kan rammes, hvorfor der er en tværgående opmærksomhed på koordinering af den strategiske bevægelsesindsats og andre indsatser som fx arbejdet med udvikling af ny sundhedspolitik.

Økonomien til 'BiDS - Bevægelse i Dagtilbud og Skoler' ophører med udgangen af 2023. Udvalgene skal derfor træffe beslutning om, hvorvidt og hvordan der herefter skal arbejdes med bevægelse ud fra den besluttede Bevægelsesramme for dagtilbuds- og skoleområdet.

Sagens videre forløb

Ultimo 2023/Primo 2024 vil udvalgene skulle træffe beslutning om fremadrettet prioritering af den strategiske og tværgående bevægelsesindsats.

Sagens forløb

30-05-2023 Børne- og Ungeudvalget

At 1: Taget til orientering.


15. Status på turismeområdet (O)

Beslutning

At 1: Taget til orientering.

Kompetence

Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget

 

Beslutningstema

Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget orienteres om status på turismeområdet i Slagelse Kommune.

 

Indstilling

Direktøren for Børn, Unge og Kultur indstiller,

1. at Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget tager sagen til orientering.

 

Sagens indhold

Turismeområdet i Slagelse Kommune favner både tilskud til turistforeningernes aktiviteter og en række særskilte strategiske aktiviteter og tiltag på kommunalt og regionalt niveau. Med denne sag gives en status for både disse aktiviteter samt de nuværende økonomiske, politiske og administrative rammer for arbejdet på området. 

 

Turismeområdets aktører og økonomi

Slagelse Kommune har sammen med Sorø, Holbæk og Kalundborg kommuner dannet Destination Sjælland A/S med ønsket om at skabe en effektiv, robust og kompetent organisation, der på den ene side aktivt skal understøtte udviklingen af turismeerhvervene i ejerkommunerne og på den anden side være rådgivende og vejledende i forbindelse med udvikling af ejerkommunernes politikker og aktiviteter med relation til turisterhvervene. Ejeraftale for Destination Sjælland A/S er vedlagt som bilag 1. 

I regi af Kommunekontaktrådet (KKR) er der udarbejdet en fælles udviklingsplan for en ambitiøs og langsigtet udvikling af turismeerhvervet på Sjælland og øerne. Planen søger at forløse et uindfriet potentiale til gavn for både borgere og besøgende og øge turismeomsætningen i regionen til samlet set 15 mia. kr. i 2025. Visionen er, at turismen i endnu højere grad bliver en løftestang for byudvikling med fokus på den naturvenlige turisme, højere kvalitet og øget omsætning. Udviklingsplanen er vedlagt som bilag 2. 

I forbindelse med arbejdet med Kommuneplan 2021 udarbejdede kommunens planafdeling et samlet overblik over de turistpolitiske overvejelser, der er karakteristiske for Slagelse Kommune. Overblikket er vedlagt som bilag 3.

I Slagelse Kommune har turismeområdet et driftsbudget på samlet set 3,9 mio. kr. i 2023 inklusiv besluttede besparelser. Det fordeler sig med 3,7 mio. kr. i driftstilskud til Destination Sjælland og turistforeningerne i Slagelse, Korsør og Skælskør. Derudover er der afsat 0,2 mio. kr. til øvrige puljer og projekter. 

Ejerkommunerne besluttede i april 2023 at reducere driftstilskuddet til Destination Sjælland med 2 % i 2024, hvilket svarer til en overførsel til kassen på 75.000 kr. i 2024. 

I forbindelse med overførselssagen 2022 til 2023 var der et mindreforbrug på drift på turismeområdet på 0,9 mio. kr., der blev overført til kassen.

 

Tilskud til turistforeningerne

I praksis foregår uddeling af turistforeningens midler på den måde, at turistforeningerne melder ind til administrationen løbende på baggrund af ansøgningsskema, hvilke aktiviteter der bevilges tilskud til. Administrationen udbetaler herefter tilskud direkte til den enkelte aktivitet. Der er ikke tradition for politisk behandling af tildelingen - kun afrapportering for anvendelse af rammen. Det er forskelligt for de forskellige foreninger, hvordan processen omkring prioritering af aktiviteter fungerer.

Som følge af en tidligere beslutning i Erhvervs- og Teknikudvalget den 1. februar 2021 var der i 2022 desuden afsat en pulje på 100.000 kr. til fællesaktiviteter de tre turistforeninger imellem. Der var tale om en prioritering af turismemidlerne for 2021-2022, og puljen findes således ikke længere.

Med afsæt i genåbningen af Budget 2022 besluttede Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget den 3. marts 2022 at tilbageholde 25 % af tilskudsbeløbene i 2022, men i 2023 har turistforeningerne igen fået de fulde beløb stillet til rådighed.

 

Anvendelse af tilbageholdte midler fra 2022 til etablering af tværgående turismeråd

Kultur-, Fritids- og Turismeudvalgets beslutning om at tilbageholde 25 % af det samlede tilskudsbeløb i 2022 medførte en restramme på 91.000 kr. Den 2. juni 2022 traf udvalget beslutning om nedsættelse af et tværgående turismeråd med repræsentation fra turistforeningerne, Destination Sjælland, bykontorer, erhvervsforeninger, Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget samt forvaltningen. Intentionen er, at det tværgående turismeråd kan indstille den konkrete udmøntning af restrammen på 91.000 kr. til beslutning i Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget. Dette enten som en åben pulje eller til konkrete allerede kendte aktiviteter/indsatser, som kan understøttes yderligere i turismeøjemed. 

Nedsættelse af det tværgående turismeråd blev ikke effektueret grundet kommunens aktivitetsstop i august 2022, hvor alle unødige aktiviteter og udgifter blev opbremset, samt manglende ressourcer i forvaltningen. I forbindelse med overførselssagen blev de resterende midler overført til kassen, hvorfor der ikke længere er et økonomisk grundlag for at nedsætte turistrådet. 

 

Udstillingscenter Storebælt

Slagelse Kommune modtog i 2011 4 mio. kr. fra Fonden Storebælts Udstillingscenter og forpligtede sig i den forbindelse til at anvende midlerne til opførelse, etablering og drift af en udstilling om Storebæltsbroens opførelse, anvendelse og betydning set i historisk og aktuelt samfundsmæssigt perspektiv. Fonden er efterfølgende trådt i likvidation og opløst. I 2019 blev Kultur- og Fritidsudvalget første gang orienteret om udkast til udstillingskoncept med fokus på overfartshistorien og renovering af Isbådsmuseets udstilling. Siden da har der været fremlagt forskellige modeller til udstilling og formidling, uden at der dog er truffet endelig beslutning. Ved anskaffelsen af MF Broen finansierede fondsbevillingen 2 mio. kr. af købet, idet det blev forudsat, at færgen kunne være rammen for formidlingen af Storebæltsforbindelsen m.v. 

Kultur- og Fritidsudvalget samt Erhvervs- og Teknikudvalget drøftede den 2. november 2021 pkt. 4 – Projekt Broen. En af de muligheder, der blev bragt på bane, var, at det fondsfinansierede projekt om formidling af Storebæltsforbindelsen og overfartshistorien kunne indgå i det samlede projekt Broen. Kultur- og Fritidsudvalget bevilgede ved sagens behandling 450.000 kr. fra udvalgets udviklingspulje til projektassistance fordelt i 2021 og 2022. I en sag om videreudvikling af Halskov Færgehavn besluttede Økonomiudvalget den 19. april 2022 ikke at prioritere projektet vedrørende formidling/udstilling om Storebæltsforbindelsen, men bemærkede at dette på sigt skal udvikles og prioriteres.

I forlængelse af Økonomiudvalgets beslutning besluttede Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget på deres møde den 5. maj 2022 at fortsætte videreudviklingen af Udstillingscenter Storebælt inden for den bevilgede ramme i en revideret udgave men henblik på en afslutning hurtigst muligt inden udgangen af 3. kvartal 2022.

Grundet administrativ nedprioritering af medarbejderressourcen til fortsættelsen af projektet, er beslutningen ikke effektueret, og den bevilgede rammer er således endnu ikke benyttet.

Der resterer 1.608.032 kr. af fondsbevillingen, og administrationen ser to scenarier for udmøntningen: Enten benyttes midlerne i tråd med Budget 2023 som medfinansiering i den videre afklaringsfase vedrørende udnyttelsen af M/F Broen, hvilket omfatter analyse, dialog med foreninger og andre  interessenter i lokalområdet. Alternativt kan det politisk besluttes, at midlerne skal disponeres på fagudvalgsniveau med henblik på at arbejde frem mod en kobling til eksisterende tiltag eller konkrete samarbejder.

 

Administrativ organisering af arbejdet

I forvaltningen var der frem til medio 2020 afsat 1½ dedikeret ressource til turismeområdet samt ½ årsværk til erhverv. På baggrund af en administrativ prioritering bortfaldt disse dedikerede ressourcer. På nuværende tidspunkt ligger den administrative opgavevaretagelse i forhold til kontakt til turistforeningerne og udbetaling af tilskud mv. i afdelingen Tværgående Udvikling under Teknik, Plan og Erhverv. Udviklingen af Udstillingscenter Storebælt ligger forankret hos direktøren for børn, unge og kultur. 

 

Fremadrettede perspektiver på området

I tråd med tidligere beslutning i Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget kan arbejdet med at etablere et tværgående turismeråd revitaliseres inden for de nuværende administrative rammer. Der vil skulle foretages en politisk prioritering for at sikre et særskilt budget, der står til rådets disposition. Såfremt der er ønske om nedsættelsen, kan Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget på mødet i september måned præsenteres for udkast til et kommissorie for et tværgående turismeråd. 

I forhold til Udstillingscenter Storebælt er der behov for en politisk retning for udmøntningen af de resterende midler fra fondsbevillingen; enten ved fortsat at arbejde hen mod en kobling til udnyttelsen af M/F Broen eller ved i stedet at afsøge muligheder, hvor udstillingscentret tænkes helt særskilt fra M/F Broen. Som et led i sidstnævnte kan det politisk besluttes, at midlerne skal disponeres på fagudvalgsniveau med henblik på at arbejde frem mod en kobling til eksisterende tiltag eller konkrete samarbejder.

Den videre administrative/organisatoriske forankring af den samlede opgavevaretagelse i forhold til turismeområdet bredt set kan med fordel samles administrativt med hensyntagen til oplagte synergier med øvrige områder i kommunen. Der arbejdes derfor frem mod en organisering, hvor opgaverne varetages i regi af Kultur, Fritid og Borgerservice. For at styrke varetagelsen af de eksisterende opgaver og udviklingen af strategiske indsatsområder er det dog administrationens vurdering, at der er behov for enten en opprioritering af disse opgaver på bekostning af andre opgaver, eller en reel tilførsel af nye ressourcer med henblik på at løfte opgavevaretagelsen inden for turismeområdet. 

 

Retligt grundlag

Initiativer, der har til formål at fremme den lokale turistudvikling, ligger generelt set inden for kommunalfuldmagtsreglerne.

 

Handlemuligheder

Ingen bemærkninger.

 

Vurdering

Ingen bemærkninger.

 

Økonomiske og personalemæssige konsekvenser

Ingen bemærkninger.

 

Tværgående konsekvenser

Ingen bemærkninger.

 

Sagens videre forløb

Hvis Kultur-, Fritids- og Turismeområdet udtrykker ønske om det, kan udkast til et kommissorie for et tværgående turismeråd fremlægges på september-mødet. 

16. Lukket: Slagelse svømmehal nyt 50-meters bassin - Rådgiversamarbejde (B)
Denne sag er desværre lukket for offentligheden.

17. Ændring af forpagtningsproces, Slagelse Teater 2024 (B)

Beslutning

At 1: Godkendt.

Kompetence

Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget

 

Beslutningstema

Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget kan beslutte at indstille den igangsatte proces for forpagtning af Slagelse Teater med henblik på justeret fokus for fremadrettet varetagelse omkring Slagelse Teater. 

 

Indstilling

Direktøren for Børn, Unge og Kultur indstiller, 

1. at Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget beslutter, at den igangsatte forpagtningsproces indstilles.

 

Sagens indhold

På Kultur-, Fritids- og Turismeudvalgets møde den 30. marts 2023 pkt. 4 traf Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget beslutning om at sætte forpagtningen af Slagelse Teater i udbud. Forpagtningsaftalen skulle have gyldighed fra 1. januar 2024 til og med 31. december 2026 med mulighed for to års forlængelse. Udvalget besluttede endvidere, at aftalen ændres, så tilskud til administration blev nedjusteret til 50.000 kr. pr. år og 50.000 kr. til vedligehold af mindre inventar.

På baggrund af dialogproces med Vestsjællands Teaterkreds og Sjællands Teater er der opstået  opmærksomhed på andre perspektiver på den videre proces. Derfor foreslår administrationen Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget at indstille beslutningen af den 30. marts vedrørende udbud af forpagtningen. Beslutningen vedrørende nedjusteringen af tilskud og vedligeholdelse af inventar fastholdes.

På denne baggrund foreslår administrationen, at der opstartes dialog med den nuværende forpagter af Slagelse Teater om forlængelse af forpagtningsaftalen med 1 år.

Retligt grundlag

Principperne i Kommunalfuldmagten, der giver kommunen mulighed for at iværksætte initiativer og projekter på kulturområdet til gavn for borgere og turister.


Handlemuligheder

Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget har følgende handlemuligheder:

  1. Beslutte, at den igangsatte forpagtningsproces vedr. Slagelse Teater fra 30.3.2023 indstilles og dialog med nuværende forpagter af Slagelse Teater opstartes omkring forlængelse af forpagtningsaftalen med 1 år inkl. tidligere besluttede reduktion i tilskud. 

  2. Ikke at indstille den igangsatte forpagtningsproces, som efter planen sættes i udbud i løbet af juni 2023. 

 

Vurdering

Administrationen vurderer, at de nye oplysninger og perspektiver tilsiger, at en forlængelse af den nuværende forpagtningsaftale med 1 år giver den nødvendige tid til at afklare og forberede perspektiver på den fremadrettede varetagelse af Slagelse Teater på et yderligere oplyst grundlag. Derfor bør en dialog opstartes med nuværende forpagter af Slagelse Teater omkring en 1-årig forlængelse af nuværende aftale. 
En evt. forlængelse af nuværende forpagtningsaftale skal forelægges Økonomiudvalget og Byrådet.

Økonomiske og personalemæssige konsekvenser

En forlænget, justeret forpagtningsaftale med nuværende forpagter, inkluderer at administrationstilskud nedskaleres fra 100.000 kr. fra nuværende aftale til 50.000 kr. Tilsvarende gøres med tilskud til vedligehold af mindre inventar, som nedjusteres fra 100.000 kr. til 50.000 kr.  

Tværgående konsekvenser

Ingen bemærkninger.

Sagens videre forløb

Ingen bemærkninger. 

18. Gensidig orientering (O)

Beslutning

At 1: Taget til orientering.

Der blev på mødet desuden orienteret om følgende:

  • Henvendelse vedrørende tag på en selvejende hal
  • Udpegning af repræsentant til Slagelse Kulturråd
  • Stillingsopslag til chef for Kultur, Fritid og Borgerservice

Kompetence

Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget

 

Beslutningstema

Kultur-, Fritids- og Turismeudvalgets medlemmer og administrationen orienterer om aktuelle henvendelser, tiltag, projekter m.m.

 

Indstilling

Direktøren for Børn, Unge og Kultur indstiller,

1.     at  Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget orienteres.

 

Sagens indhold

1. Orientering fra udvalgsformanden

2. Orientering fra udvalgsmedlemmer

3. Orientering fra administrationen

 

Puljer på kultur- og fritidsområdet

Udvalget informeres hermed om alle puljer på kultur- og fritidsområdet. Bilagene over forbrug på de konkrete puljer er ajourført op til deadline for udsendelse af dagsorden.

PuljeForbrugRestbudget
KULTUR:
Puljen til kulturelle formål1.967.5471.662.550117.497
Børn og unges møde med kunsten100.00097.0003.000
FRITID:
Idræts- og Fritidspuljen612.678191.419421.259
Markedsføringspuljen830.94639.000791.946
Flere skal med-puljen640.000 0640.000

 

Fritidsområdet:

Åben Skole Partnerskabspuljen støtter Vemmelev Håndboldklub

Fritidsafdelingen har modtaget en ansøgning til Åben Skole Partnerskabspuljen fra Vemmelev Håndboldklub, som søger støtte til samarbejde med DGI omkring håndboldforløbet ’Hænderne op med Diggi’. Samarbejdet indbefatter et forløb for 2. og 3. årgang på Vemmelev Skole, som går på tværs af dansk, matematik og idræt. Forløbet afvikles i september 2023 og afsluttes med en fælles ’Store bolddag’ i klubben. Formålet er at introducere og rekruttere flere børn til håndboldsporten. Efter administrativ vurdering støttes initiativet med 15.150 kr.

Nyt Åben Dagtilbud og Åben Skole Idrætspartnerskab med Sørby Fodbold

Fritidsafdelingen har indgået Åben Skole samarbejde med Sørby Fodbold, som frem til efteråret 2023 afvikler tre partnerskabsforløb bestående af hver to undervisningsgange på Hvilebjergskolen. Derudover er der indgået et Åben Dagtilbud samarbejde, som indbefatter, at foreningen i samme periode afvikler 3 enkelte aktivitetsgange for forskellige børnegrupper for daginstitutionen Skovbrynet i Sørbymagle.

Nyt Åben Skole Idrætspartnerskab med Slagelse Atletik DELTA

Slagelse Atletik DELTA afholdte i foråret 2023 et Skole OL for kommunens 5. og 6. klasser. Her deltog omkring 500 elever, og med stor succes fik Slagelse Atletik DELTA afviklet et flot Skole OL i atletik. På den baggrund har Fritidsafdelingen indgået en ny partnerskabsaftale med Slagelse Atletik DELTA, som frem til efteråret 2023 vil bidrage med 3 aktivitetsforløb i samarbejde med kommunens skoler med fokus på atletik.

Åben Skole Idrætspartnerskab med Slagelse Tennisklub

Fritidsafdelingen har fornyet Åben Skole samarbejdet med Slagelse Tennisklub, som frem til og med december 2023 vil bidrage med 5 aktivitetsforløb i samarbejde med kommunens skoler med fokus på tennis.

Status på analyse af driftstilskudsmodel for selvejende haller

Administrationen har taget hul på den politisk bestilte analyse af driftstilskudsmodellen for de selvejende haller. 

Som led i analysen vil et eksternt firma i den kommende tid foretage en tilstandsvurdering/byggeteknisk gennemgang af alle 8 selvejende haller. Dette vil give et vigtigt indblik i hallernes stand og forventet fremtidigt vedligehold.

Som led i analysen vil Kommunale Ejendomme i løbet af de kommende par måneder udarbejde en ny plantegning for hver hal. Denne skal bl.a. bruges til gennemgangen af m2 i hallerne. 

Hallerne er blevet orienteret om ovenstående og vil løbende blive inddraget i analysen.

19. Input til kommende møder (B)

Beslutning

Følgende punkter sættes på et kommende møde:

  • Forslag til sammenlægning af Puljen til kulturelle formål - aktivitetstilskud og driftstilskud samt Puljen børn og unges møde med kunsten samt retningslinjer for samme
  • Oplæg til revision af Puljen til kulturelle formål
  • Status på indsatser under Flere skal med-puljen


Kompetence

Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget

 

Beslutningstema

Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget kan beslutte eventuelle input til emner eller dagsordenspunkter, som ønskes behandlet på kommende møder. I det vedlagte bilag findes en oversigt over kommende punkter til behandling.

 

Indstilling

Direktøren for Børn, Unge og Kultur  indstiller,

  1. at  Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget beslutter eventuelle input til emner eller dagsordenspunkter, som ønskes behandlet på kommende møder.

20. Kommunikation (B)

Beslutning

Udvalget besluttede, at der udsendes pressemeddelelse vedrørende Flere skal med-puljen.

Kompetence

Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget

 

Beslutningstema

Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget skal beslutte udsendelse af eventuelle pressemeddelelser og øvrig kommunikation i forlængelse af udvalgsmødet.

 

Indstilling

Direktøren for Børn, Unge og Kultur  indstiller,

  1. at  Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget beslutter udsendelse af eventuelle pressemeddelelser og øvrig kommunikation i forlængelse af udvalgsmødet.

 

 

21. Godkendelse af referat (B)

Beslutning

At 1: Godkendt.

Kompetence

Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget

 

Beslutningstema

Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget skal godkende referatet.

 

Indstilling

Direktøren for Børn, Unge og Kultur  indstiller,

  1. at  Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget godkender referatet.